magduska 05.01.2011 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2011 Ale to chyba nie jest reguła, bo czasem do ciemnych płytek daje się jasne fugi, a do jasnych ciemne. dokładnie... ja mam do affrona beżowego fugę brązową, po to by "podzielić" płaszczyznę tak to wygląda: http://magda.histeria.pl/album/main.php?cmd=imageview&var1=domek%2Fbudowa906.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 05.01.2011 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2011 dokładnie... ja mam do affrona beżowego fugę brązową, po to by "podzielić" płaszczyznę tak to wygląda: http://magda.histeria.pl/album/main.php?cmd=imageview&var1=domek%2Fbudowa906.jpg generalnie chyba lepiej wygląda jak brązowa fuga jest przy brązowych a biała przy białych. No chyba, ze ktos baaaardzo lubi efekt poszatkowania na ścianie, to ok. Sama widziałam kiedyś łazienkę w 3 kolorach fug i płytek. Brązowe z beżowymi fugami, białe z brązowymi, beżowe z białymi. Misz-masz totalny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pamaria 05.01.2011 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2011 Wszystko zależy od płytek i stylu łazienki. Ja w swojej nie wyobrażam sobie ciemnych fug między białymi kafelkami, bo przy małym wnętrzu strasznie pocięłoby to ściany i optycznie zmniejszyło i tak nie dużą już łazienkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirka23 05.01.2011 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2011 khm... jaka jest wysokość ściany kolankowej? czy przy muszli nie brakuje Wam miejsca? tak sobie myślę, że to średnio wygodne - mój mąż ma.. 196cm wzrostu i jego w tej łazience raczej nie widzę.... Absolutnie nie, moja sugestia maleńkości tej łazienki- przeszła Fakt, gości nie przyjmujemy w tej łazience- bo to nasza ale maleńcy nie jesteśmy i nie siedzimy z nogami na ścianie Pewnie wina zdjęć... wybaczcie nie jestem fotografem z zawodu i kiepski mam aparat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magduska 05.01.2011 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2011 generalnie chyba lepiej wygląda jak brązowa fuga jest przy brązowych a biała przy białych. No chyba, ze ktos baaaardzo lubi efekt poszatkowania na ścianie, to ok. Sama widziałam kiedyś łazienkę w 3 kolorach fug i płytek. Brązowe z beżowymi fugami, białe z brązowymi, beżowe z białymi. Misz-masz totalny. dokładnie tak jak pamaria napisała - to wszystko zależy od rodzaju płytek i powierzchni... ja swoje "poszatkowane" mam w salonie, przedpokoju, wiatrołapie... czyli generalnie na całym dole... jakieś 70m2, nie wstawiałam żadnych dodatkowych, innych kolorystycznie płytek - ułożyłam je "w cegiełkę" i dałam ciemniejszą fugę by złamać czymś tą "jednolitość" Nie mam zdjęć całości, ale nie wyszedł misz-masz... ..chociaż to zależy co dla kogo jest misz-masz... http://magda.histeria.pl/album/main.php?cmd=imageview&var1=domek%2Fbudowa907.jpg Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magduska 05.01.2011 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2011 Pewnie wina zdjęć... wybaczcie nie jestem fotografem z zawodu i kiepski mam aparat ..po prostu na zdjęciu wygląda, że ta łazienka jest dla ludzi wzrostem dużo poniżej przeciętnej ..poza tym - bardzo fajna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 06.01.2011 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 dokładnie tak jak pamaria napisała - to wszystko zależy od rodzaju płytek i powierzchni... ja swoje "poszatkowane" mam w salonie, przedpokoju, wiatrołapie... czyli generalnie na całym dole... jakieś 70m2, nie wstawiałam żadnych dodatkowych, innych kolorystycznie płytek - ułożyłam je "w cegiełkę" i dałam ciemniejszą fugę by złamać czymś tą "jednolitość" Nie mam zdjęć całości, ale nie wyszedł misz-masz... ..chociaż to zależy co dla kogo jest misz-masz... http://magda.histeria.pl/album/main.php?cmd=imageview&var1=domek%2Fbudowa907.jpg Pozdrawiam magduśka u Was wygląda to jeszcze lajtowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 06.01.2011 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 za wcześnie nacisnęłam wyslij. Generalnie Wasze podłogi nie są jeszcze tak bardzo poszatkowane, różnica w odcieniach jest minimalna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mr6319 06.01.2011 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 za wcześnie nacisnęłam wyslij. Generalnie Wasze podłogi nie są jeszcze tak bardzo poszatkowane, różnica w odcieniach jest minimalna. Własny post można zawsze zedytować - dodać lub odjąć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 06.01.2011 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 Wiem mr ale jakoś się zamotałam. Wybacz, to naleciałości z innego forum, gdzie edytowania postów nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magduska 06.01.2011 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 za wcześnie nacisnęłam wyslij. Generalnie Wasze podłogi nie są jeszcze tak bardzo poszatkowane, różnica w odcieniach jest minimalna. to fakt, różnica nie jest jakaś drastyczna, niemniej jednak jest ciemniejsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magduska 06.01.2011 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 Do płytek jasnych wybraliśmy fugę o kolorze lekko szarym, zbliżonym do pasków na płytkach. Czy tą samą fugę należy dawać do podłogi, która będzie ciemna czy powinno się wybrać inną odpowiednio do kolorystyki podłogi? u Ciebie wybrałabym jasną fugę do jasnych i ciemną do ciemnych, jak pomieszasz fugi to już za dużo w tej łazience będzie się działo i... żeby nie wyszło tandetnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mr6319 06.01.2011 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 u Ciebie wybrałabym jasną fugę do jasnych i ciemną do ciemnych, jak pomieszasz fugi to już za dużo w tej łazience będzie się działo i... żeby nie wyszło tandetnie I tak już zostało postanowione. Powiedzcie tylko czy dawaliście do swoich łazienek fugi zwykłe czy te epoksydowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 06.01.2011 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 zwykłe. epoksydowe są konieczne chyba tylko przy ogrzewaniu podłogowym, a tego u mnie nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 06.01.2011 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 U nas też zwykłe. Atlas i Marpei. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 06.01.2011 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 U nas też zwykłe. Atlas i Marpei. chyba Mapei:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 06.01.2011 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 Oui. Przepraszam za literówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 06.01.2011 23:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 u mnie sopro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magduska 07.01.2011 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2011 I tak już zostało postanowione. Powiedzcie tylko czy dawaliście do swoich łazienek fugi zwykłe czy te epoksydowe? U mnie jeszcze fug nie ma w łazience, bo ciągle układają... ..ale... w salonie mam mapei elastyczną, bo mam tam ogrzewanie podłogowe.., ciekawe co będą chcieli do tej łazienki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamillaDeMon 07.01.2011 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2011 Ja mam w łazience epoksydową Mapei Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts