Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

dokładnie... ;)

ja mam do affrona beżowego fugę brązową, po to by "podzielić" płaszczyznę ;)

tak to wygląda: http://magda.histeria.pl/album/main.php?cmd=imageview&var1=domek%2Fbudowa906.jpg

generalnie chyba lepiej wygląda jak brązowa fuga jest przy brązowych a biała przy białych. No chyba, ze ktos baaaardzo lubi efekt poszatkowania na ścianie, to ok. Sama widziałam kiedyś łazienkę w 3 kolorach fug i płytek. Brązowe z beżowymi fugami, białe z brązowymi, beżowe z białymi. Misz-masz totalny.

khm... jaka jest wysokość ściany kolankowej?

czy przy muszli nie brakuje Wam miejsca?

tak sobie myślę, że to średnio wygodne - mój mąż ma.. 196cm wzrostu i jego w tej łazience raczej nie widzę....

Absolutnie nie, moja sugestia maleńkości tej łazienki- przeszła :lol2:

Fakt, gości nie przyjmujemy w tej łazience- bo to nasza :lol2: ale maleńcy nie jesteśmy :lol2: i nie siedzimy z nogami na ścianie :D

Pewnie wina zdjęć... wybaczcie nie jestem fotografem z zawodu i kiepski mam aparat

generalnie chyba lepiej wygląda jak brązowa fuga jest przy brązowych a biała przy białych. No chyba, ze ktos baaaardzo lubi efekt poszatkowania na ścianie, to ok. Sama widziałam kiedyś łazienkę w 3 kolorach fug i płytek. Brązowe z beżowymi fugami, białe z brązowymi, beżowe z białymi. Misz-masz totalny.

dokładnie tak jak pamaria napisała - to wszystko zależy od rodzaju płytek i powierzchni...

ja swoje "poszatkowane" mam w salonie, przedpokoju, wiatrołapie... czyli generalnie na całym dole... jakieś 70m2, nie wstawiałam żadnych dodatkowych, innych kolorystycznie płytek - ułożyłam je "w cegiełkę" i dałam ciemniejszą fugę by złamać czymś tą "jednolitość" ;)

Nie mam zdjęć całości, ale nie wyszedł misz-masz...

..chociaż to zależy co dla kogo jest misz-masz...

http://magda.histeria.pl/album/main.php?cmd=imageview&var1=domek%2Fbudowa907.jpg

Pozdrawiam ;)

dokładnie tak jak pamaria napisała - to wszystko zależy od rodzaju płytek i powierzchni...

ja swoje "poszatkowane" mam w salonie, przedpokoju, wiatrołapie... czyli generalnie na całym dole... jakieś 70m2, nie wstawiałam żadnych dodatkowych, innych kolorystycznie płytek - ułożyłam je "w cegiełkę" i dałam ciemniejszą fugę by złamać czymś tą "jednolitość" ;)

Nie mam zdjęć całości, ale nie wyszedł misz-masz...

..chociaż to zależy co dla kogo jest misz-masz...

http://magda.histeria.pl/album/main.php?cmd=imageview&var1=domek%2Fbudowa907.jpg

Pozdrawiam ;)

magduśka u Was wygląda to jeszcze lajtowo.

Do płytek jasnych wybraliśmy fugę o kolorze lekko szarym, zbliżonym do pasków na płytkach. Czy tą samą fugę należy dawać do podłogi, która będzie ciemna czy powinno się wybrać inną odpowiednio do kolorystyki podłogi?

u Ciebie wybrałabym jasną fugę do jasnych i ciemną do ciemnych, jak pomieszasz fugi to już za dużo w tej łazience będzie się działo i... żeby nie wyszło tandetnie ;)

I tak już zostało postanowione.

Powiedzcie tylko czy dawaliście do swoich łazienek fugi zwykłe czy te epoksydowe?

U mnie jeszcze fug nie ma w łazience, bo ciągle układają...

..ale... w salonie mam mapei elastyczną, bo mam tam ogrzewanie podłogowe.., ciekawe co będą chcieli do tej łazienki? :rolleyes: