Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

IZA30

mnie tez korci zeby obie zrobic tak samo ale chyba jednak maz sie nie da przekonac... u nas co prawda parter + poddasze uzytkowe i lazieneczka dolna ma stanowic calosc z parterem a gorna taka dla nas. A co do rynku to o matko jest w czym wybierac ale im dluzej chodzilam tym bardziej mnie wszystko meczylo i dekorow zadnych, absolutnie u mnie nie bedzie. Za szybko mnie nudza...

Edytowane przez ALUTKA W

• Odpowiedzi 15,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dziekuję Rasia. A co to za płytki u Ciebie w łazience, te białe?

Jakieś włoskie, nazwy Ci nie powiem, bo kupowałam u kolegi z wyprzedaży...;) Ale nie są całkiem matowe, bo mają perłowy nalot.:)

Jeśli chcesz większe formaty niż 200x200mm, to przyjrzyj się jeszcze kolekcji COLOUR, tam mają białe płytki podstawowe.

Ale w domu parterowym to nie będzie takie "nakracone"?Łazienki nie są blisko siebie fakt,no ale na jednym poziomie.Choc rzeczywiście,przy dzisiejszym wyborze aż kusi żeby zrobić dwie różne;)

Nie. Bo jeśli masz jednolitą koncepcję na cały dom, a mówię o koncepcji raczej minimalistycznej i spójnej, to wtedy lepiej zrobić łazienki w podobnym stylu, może nie identyczne, ale np z jednym spajającym je elementem. Łatwiej Ci będzie wtedy dobierać dodatki, mieć wspólne ręczniki, a nie do każdej inne itp...

Nie. Bo jeśli masz jednolitą koncepcję na cały dom, a mówię o koncepcji raczej minimalistycznej i spójnej, to wtedy lepiej zrobić łazienki w podobnym stylu, może nie identyczne, ale np z jednym spajającym je elementem. Łatwiej Ci będzie wtedy dobierać dodatki, mieć wspólne ręczniki, a nie do każdej inne itp...

I własnie o to ma chodzić,dom ma być spójny tym bardziej,ze to jeden poziom.Masz dobry pomysł z tym jednym wspólnym elementem.Może to jest to:)Może np.jednak kolekcja a różna kolorystyka?

Witam,

mam pytanie,

w łazienkach mam już wklejone płytki i jest zostawione miejsce na lustro do wklejenia; chciałabym, żeby było równo z kaflami, wiadomo, że kafle mają ok. 10-11mm, a lustro 4mm. I co mam zrobić? Ktoś zaproponował wklejenie płyty gipsowo-kartonowej o gr. 6mm, ale nie mogę jej dostać. Pomóżcie proszę, w sobotę przyjeżdżają mi lustra...

Pozdrawiam

A u mnie (taka sama sytuacja jeśli chodzi o grubość - lustro 4mm, płytki + klej prawie 15mm), została położona mata grzewcza, a później klej. Nawet się troszkę bałam, że przez ilość kleju mata nie będzie spełniać swojej funkcji, ale wszystko działa bez zarzutu. A lustro jest równo z płytkami.

O pomyśle z paskami szkła nie słyszałam, ale wydaje mi się, że też jest fajny. :)