aduska 12.02.2011 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2011 No niestety jest to akurat w przestrzeni między lustrem a umywalką, troche z boku, chciałam tam przkleić jakiś haczyk na ręcznik do rąk, ale ni da rady... całą resztę mieszkania zrobił super a tu takie coś w ogóle powinien kafle kłaść od góry i takie coś ew. przy podłodze, a nie na centralnym widoku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nicol21 12.02.2011 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2011 http://img26.imageshack.us/img26/4290/dsc06171u.jpg[/url kurczę, jak to zobaczyłam to pomyślałam że efekt zamierzony, albo jakies takie płytki macie.... a fachowiec sie nie wypowiedziłał w sprawie kucia? macie więcej płytek? bo jeśli dokupicie i będzie inny odcień to jeszcze gorzej może być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aduska 12.02.2011 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2011 Płytek nam na szczęście zostało trochę, rozmawiać o tym będziemy w poniedziałek, ale kucie traktuję jako ostateczność.. Myślicie że jest taka opcja, żeby dołożył fugi, tak żeby była na równi z kaflami? bo jest mocno wklęsła i to dodatkowo uwydatnia te szarpania... Ja nie jestem jakoś wybitnie czepialska i perfekcyjna, chciałabym żeby to chociaż zamaskował... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 12.02.2011 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2011 Płytek nam na szczęście zostało trochę, rozmawiać o tym będziemy w poniedziałek, ale kucie traktuję jako ostateczność.. Myślicie że jest taka opcja, żeby dołożył fugi, tak żeby była na równi z kaflami? bo jest mocno wklęsła i to dodatkowo uwydatnia te szarpania... Ja nie jestem jakoś wybitnie czepialska i perfekcyjna, chciałabym żeby to chociaż zamaskował... Aduska, to ja chyba jestem upierdliwa, bo ja kazałam wymieniać płytki uszczerbione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 12.02.2011 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2011 Ja swoim też kazałam kuć, a odpryski były może 4 i dało się je przykryć np. ramą lustra. Aduska pomyśl, że będziesz na to patrzeć przez kilka następnych lat (do kolejnego remontu), więc myślę, że warto od razu mieć z tym spokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 12.02.2011 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2011 Dokładnie, Nemi ma rację - może pan kafelkarz następnym razem będzie bardziej uważał na to, co przykleja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aduska 12.02.2011 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2011 No kilka, jak nie kilkanaście... zobaczymy co zaproponuje w poniedziałek, ale bez kitu czego on sie spodziewał, że nie zauważymy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 12.02.2011 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2011 No wiesz moi mieli chyba taką nadzieję. I mało tego jak im pokazałam co spartaczyli to jeden z "fachowców" stwierdził, że to nie ich wina, tak wyszło. A płytek zostało im półtora opakowania. Możesz sobie wyobrazić moją reakcję. Na szczęście do wymiany była 1 płytka, więc nie zadomowili się u nas na kolejny miesiąc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorota21 12.02.2011 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2011 Aduska, nie czekaj na propozycje, tylko każ wymienić. U nas po kilku dniach odkryliśmy, że na podłodze sa dwie wyszczerbione płytki i glazurnik bez problemu wymienił. Niestyty łazienkę dziecka robil nam wcześniej inny "fackman", który skopał wszystko co sie dało. Niestety w tym przypadku nie było mowy o wymianie pojedynczych płytek, łazienka wymagałaby gruntownego skucia, a na to nie mieliśmy już ani pieniędzy, ani czasu, ani siły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aduska 12.02.2011 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2011 No i tak też pewnie zrobię, w poniedziałek do niego pojadę, bo narazie to tylko narzeczony miał z nim kontakt. Bo tak to później będę sobie pluć w brodę, że nie żądałam jak płaciłam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elcia1 12.02.2011 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2011 http://img560.imageshack.us/img560/4683/modernbathroomvanities4.jpg Uploaded with ImageShack.us Mam prośbę - czy ktoś z Państwa robił asymetryczne fronty- chodzi mi o namiary na fachowca (może być z całej Polski) który jest w stanie zrobić taki mebelek do łazienki. Moje poszukiwania fachowca który by się podjął na terenie Rzeszowa -bez powodzenia. Tu masz kontakt. Gość jest genialny i masz do niego niedaleko. http://www.zsw.com.pl/index.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kivi25 13.02.2011 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 Własnie brakuje mi spójności w tej łazience chciałabym uzyskać efekt eleganckiej, prostej, nowoczesnej łazienki, ale mocno się pogubiłam. To jest duża powierzchnia i mi ciężko jest ją fajnie zagspodarować żeby nie wyszedł korytarz w kaflach, a przytulne pomieszczenie. Problemu z kosmetykami racze nie będzie bo jest jeszcze jedna łazienka, piętro wyżej obok sypialni. Spróbuje opisać co mnie gryzie, ale to może po kolei : - zastanawiam sie czy ten ściany gdzie są drzwi po prostu nie wymalować i częsciowo tam gdzie jest okno - tak jak Elfir radzi - czy dekory nie zamienić po prostu na mozaike (na razie jest tylko w podłodze pod prysznicem) - nie dać jednak owalnej wanny i obudować ją właśnie mozaiką - dać tylko jedną umywalkę, jak uda mi się przekonać męża - i cały prysznic wyłozyć mozaiką.. co o tym myślicie? Łazienką ma 5x3 m niestety nie mam tego rysunku zwymiarowanego :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kivi25 13.02.2011 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 .. albo tak jak radzcie dać wc na ścianie z drzwiami.. w sumie mogłoby to fajnie wyglądać a co do tej ścieżki na podłodze.. hmmm myślicie żeby całą dać jasną, nie będzie za duża powierzchnia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 13.02.2011 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 @kivi25ależ ty masz gigantyczną łazienkę! rozmieszczenie sprzętów jest całkiem poprawne, przeniesienie kibelka obok drzwi i dodanie tam bidetu to moim zdaniem bardzo sensowne pomysły. masz na to miejsce. masz już upatrzone kafle? kolorystykę? styl łazienki? piszesz, że chcesz aby było elegancko - tu wiele tak naprawdę zależy od kafli.ale miałam nie o tym - rozważałaś wannę wolnostojącą? masz miejsce na takie rozwiązanie, a wydaje mi się, że coś takiego wyglądałoby całkiem bajerancko. ponieważ stałaby pod oknem - na okno drewniane żaluzje (w zależności od kolorystyki możesz je pomalować np. na biało). wrzucam ci zdjęcie, które bezpośrednio mnie zainspirowało. http://www.edmix.com.pl/lazienki/poolspa/wolnostojace/nostalgy.jpghttp://aranzacje-lazienek.com.pl/wp-content/uploads/2009/11/wanna-wolnostojaca.jpg(tu akurat bardziej retro-klimaty, ale nowoczesne wolnostojące wanny też wyglądają pięknie) a ze ścieżki na podłodze kategorycznie bym zrezygnowała! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elliz76 13.02.2011 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 Witajcie Drodzy forumowicze:) Czy mozecie mi pomoc i powiedziec czy mahoniowe korpusy mebli beda pasowac do fioletowej lub takiej rozowo-biskupiej sciany? Mam okazje kupic w baaardzo atrakcyjnej cenie mebelki do swojej lazienki,ale nie wiem czy to nie bedzie sie gryzlo? Czy lepiej szukac polaczenia wenge z bialym? A moze czarne meble?.Widzialam takie sliczne:) Choc pozniej moze byc problem jak bedziemy chcieli zmienic kolorystyke scian. Dodam,ze wiekszosc plytek bedzie przewaga bialego a tylko akcenty czarne lub grafitowe/ciemno szare/?Sama nie wiem co bedzie lepsze do malej i waskiej lazienki w takich kolorkach scian? Czy te kolorki scian beda pasowc tez do bezo-ciemno brazowych plytek? Prosze poradzcie,bo decyzje musze podjac szybko:( Dziekuje z gory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 13.02.2011 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 w ciemno trudno to stwierdzić - wenge i fiolet mają bardzo różne odcienie, jedne ze sobą grają inne nie. no i nie wiem, co masz na myśli przez różowo-biskupi (ten też co najmniej w kilku odcieniach) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Craft 13.02.2011 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 zastanawiam sie czy ten ściany gdzie są drzwi po prostu nie wymalować i częsciowo tam gdzie jest okno - tak jak Elfir radzi - czy dekory nie zamienić po prostu na mozaike (na razie jest tylko w podłodze pod prysznicem) - nie dać jednak owalnej wanny i obudować ją właśnie mozaiką - dać tylko jedną umywalkę, jak uda mi się przekonać męża - i cały prysznic wyłozyć mozaiką.. co o tym myślicie? Różne inspirację na łazienkę w mozaice i pod prysznicem można zobaczyć na tej stronie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elliz76 13.02.2011 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 (edytowane) w ciemno trudno to stwierdzić - wenge i fiolet mają bardzo różne odcienie, jedne ze sobą grają inne nie. no i nie wiem, co masz na myśli przez różowo-biskupi (ten też co najmniej w kilku odcieniach) Kolory korpusu mebli jak na lustrze,a scian jak na zalaczonych zdjeciach w poscie wyzej:) Edytowane 13 Lutego 2011 przez elliz76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 13.02.2011 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 (edytowane) ja tam widzę 5 załączonych zdjęć i 3 różne oscienie fioletu. wenge z ramy lustra pasuje moim zdaniem tylko do ostatniego odcienia, ale szału nie ma. @aduska nie dalej jak w ubiegłym tygodniu miałam wykuwaną kaflę - pękła przy montażu wieszaka na papier. przyszedł pan rafał, wyciął żyletką fugę, skuł 1 kafel, wkleił na to miejsce nowy, po 3 dniach wpadł zafugować a za kolejne 2 powiesić wieszak. i cacy. kłopot to jest, bo bajzel, bo czas, bo wiadomo. ale da się to zrobić bez totalnej rozpierdziuchy w postaci likwidacji połowy ściany. czyli bezwzględnie skuwać Edytowane 13 Lutego 2011 przez duś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
00marta 13.02.2011 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 Witam, Chciałam przedstawić moja łazienkę, zdecydowaliśmy się zlecić projekt architektowi, proszę o opinie czy warto było - nam się podoba, jest przede wszystkim bardzo funkcjonalna, a jest wynikiem połączenia starej łazienki i oddzielnego wc. bardzo sympatyczna ! warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts