rasia 22.02.2011 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 Wyskość tego pomieszczenia to około 2,70 tylko ze od obecnego sufitu w odległości około 9 cm znajdują się dwie rury do odpowietrzenia. Zaznaczam, że nie jest to kanał wentylacyjny i rur tych nie można przesunąć w górę ani w dół. Dlatego planuję opuśić cały sufit o około 35 cm ponieważ w suficie nad brodzikiem i nad WC chcę umieścić wentylatory. Polek, wytłumacz mi, bo zgłupiałam... Ty chcesz zrobić sobie z łazienki norę wysoką na 235 cm??? Pokaż gdzie idą te rury, domyślam się tylko, że wokół całej łazienki, bo inaczej po co oświetlałbyś halogenami kurz na rancie drzwi, czy kąt przy grzejniku... 16 halogenów!!! Ja mam mniej punktów świetlnych w całej 100 metrowej części dziennej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bianka1977 23.02.2011 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 ellaj to taka wąska szafka za lustrem na kremy, dezodoranty itp.polek ja bym jednak takiego rozwiązania nie brała pod uwagę ... agatah spokojnie korzystamy wszyscy, nie jest aż tak ciasno... chyba. My dajemy radę bez problemu, obcy z tego nie korzystają więc luzik hehe. Układ mógłby być inny przy takiej powierzchni łazienki ale wtedy musiałabym z czegoś zrezygnować, z wanny kabiny, albo drugiej umywalki. cykinia ciepło i pzrytulnie w twojej łazience. Co do buteleczek, miałam w starej blokowej łazience taką półeczkę bedącą zabudową geberitu przez całą dł pomieszczenia. Naipierw stała tam świeczka zapachowa, potem doszły perfumy, potem maszynka elektryczna męża a potem to już stało wszystko. Nikomu już nie chciało się nic chować, a kurz powycierać koszmar. Teraz też mam półki w kabinie i obok umywalki, ale staram się ograniczyć to co tam stoi do zera prawie po poprzednich doświadczeniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 23.02.2011 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 To Wam ma byc wygodnie Nie sądzę, żeby ktoś kto wpada na kawę od razu porywał się na korzystanie z bidetu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ngel 23.02.2011 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 Cikyna- a mi się BARDZO Twoja łazienka podoba. No i zmiana kolosalna!! Super- jest przytulnie, elegancko i ładnie po prostu!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cikyna 23.02.2011 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 cykinia ciepło i pzrytulnie w twojej łazience. Co do buteleczek, miałam w starej blokowej łazience taką półeczkę bedącą zabudową geberitu przez całą dł pomieszczenia. Naipierw stała tam świeczka zapachowa, potem doszły perfumy, potem maszynka elektryczna męża a potem to już stało wszystko. Nikomu już nie chciało się nic chować, a kurz powycierać koszmar. Teraz też mam półki w kabinie i obok umywalki, ale staram się ograniczyć to co tam stoi do zera prawie po poprzednich doświadczeniach. No ja mam teraz niewiele nastawiane, bo bardzo praktyczne są te koszyczki w szafce pod blatem:) wrzucam tam wszystko jak leci, kosmetyki, maszynki, suszarke, prostownice, mydła i powidła. Łatwo się wrzuca, łatwo wyciąga, jak chcę podłubać to wyciągam cały koszyczek na blat i grzebię sobie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 23.02.2011 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 Bianka, a gdzie kupilas te szafke, jakiej jest firmy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prawdziwy.anika 23.02.2011 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 cikyna,pieknie.................. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bianka1977 23.02.2011 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 ellaj szafka z lustrem i szafki pod umywalki robione na zamówienie, ze względu na to, że potrzebowałam pod umywalką mieć wielki wysuwany brudownik( taki jakby pełen kosz kargo) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 23.02.2011 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 Aha.Dzieki Bianca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
polek2 24.02.2011 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Polek, wytłumacz mi, bo zgłupiałam... Ty chcesz zrobić sobie z łazienki norę wysoką na 235 cm??? Pokaż gdzie idą te rury, domyślam się tylko, że wokół całej łazienki, bo inaczej po co oświetlałbyś halogenami kurz na rancie drzwi, czy kąt przy grzejniku... 16 halogenów!!! Ja mam mniej punktów świetlnych w całej 100 metrowej części dziennej... Na załączonych obrazkach chcę pokazać jak to w rzeczywistości wygląda.Te 235 cm to odległość od najniższego punktu sufitu tzn od tego co będzie nad wc i nad prysznicem, ale może ktoś miałby lepsze rozwiązanie bo ja niestety ale nie mam takiej wyobraźni przestrzennej niestety ) a z tymi halogenami to mają być (tak sobie myślałem) jakieś tzw doświetlające a nie główne. Głównym światłem tak jak napisałem ma być kinkiet na środku i kinkiet nad lustrem ale to tylko teoretycznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoannaMariusz 24.02.2011 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 no to moja łazieneczka: http://images37.fotosik.pl/605/c113be47035d1471gen.jpg http://images40.fotosik.pl/632/3456897d47b953cdgen.jpg http://images38.fotosik.pl/642/2c95fe309aa712dbgen.jpg http://images41.fotosik.pl/644/2b29d21ba55540e6gen.jpg jest mała, więc nie chcielismy ciemnych kolorów, padło na taki układ Łazienka bardzo ładna, gustowna, Bianka pisze, że mała.... Wytłumaczcie mi drodzy forumowicze, czy dwie umywalki w łazience to konieczność, moda, wygoda? Pozdrawiam, Joanna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 24.02.2011 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Asiu wszystko zalezy od preferencji uzytkownikow, jesli wstaja 2 osoby o tej samej godzinie i za nic nie potrafia sie pogodzic przy jednej umywalce to trzeba robic dwie My mamy jedna ale troche wieksza i nie ma specjalnie problemu , zreszta myc zeby mozna kolo umywalki nie koniecznie tuz nad nia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoannaMariusz 24.02.2011 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Dzięki za odpowiedź No też właśnie chcę tak zrobić w naszej łazience - jedna większa umywalka i chyba w naszym przypadku się sprawdzi;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MadzialenkaT 24.02.2011 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 cikyna bardzo ładna łazienka, chociaż tej kolorystyki nie preferuję Twoja robi bardzo pozytywne wrażenie. W szczególności na tych zdjęciach już z użytkowania. Wszystko się super zgrało, te koszycki i akcesoria łazienkowe fajne. Mam pytanie odnośnie tej listy pod lustrem nad umywalką - jaki producent i jak się nazywa?- jakiej jest długości?- gdzie kupiłaś?- drogie to to było? Bardzo dziękuję za wszelkie informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magduska 24.02.2011 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Mam pytanie odnośnie tej listy pod lustrem nad umywalką - jaki producent i jak się nazywa? - jakiej jest długości? - gdzie kupiłaś? - drogie to to było? Bardzo dziękuję za wszelkie informacje Nie wiem jakiego producenta kupowała cikyna, ale popatrz sobie tu: http://www.nokaut.pl/szukaj/led-pasek.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cikyna 25.02.2011 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 cikyna bardzo ładna łazienka, chociaż tej kolorystyki nie preferuję Twoja robi bardzo pozytywne wrażenie. W szczególności na tych zdjęciach już z użytkowania. Wszystko się super zgrało, te koszycki i akcesoria łazienkowe fajne. Mam pytanie odnośnie tej listy pod lustrem nad umywalką - jaki producent i jak się nazywa? - jakiej jest długości? - gdzie kupiłaś? - drogie to to było? Bardzo dziękuję za wszelkie informacje Kupiłam po prostu w Castoramie kawałki dwa taśmy ledowej, nie wiem jak to firma, cieli mi to z rolki: jeden pod lustro(1,10 m) i jeden koło wanny(1,50m) i mój majster podłączał mi to pod akumulatorki. W sumie dałam za to niecałe 100zł. A ta listwa wygląda mniej więcej tak: http://allegro.pl/tasma-listwa-smd-led-5m-300-led-12v-i1458900479.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MadzialenkaT 25.02.2011 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 cikyna magduska dziękuję za informacje, trzeba się przejechać do castoramy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bianka1977 25.02.2011 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 Łazienka bardzo ładna, gustowna, Bianka pisze, że mała.... Wytłumaczcie mi drodzy forumowicze, czy dwie umywalki w łazience to konieczność, moda, wygoda? Pozdrawiam, Joanna Joasia u nas wstają na raz 4 osoby w tym dwoje dzieci. Z racji wiecznego przepychania przy umywalce i walki o kawałek miejsca, które prowadziły dzieci zdecydowaliśmy się na 2 umywalki. A mycie zębów poza umywalką kończyło się na tym, że dzieciaki potrafiły upstrzyć wszystko kropkami z pasty. I druga rzecz: na razie nie dorobiłam się toaletki, wszystkie gadżety do malowania mam w szafce z lustrem, więc nawet jak maluję rano oko, to zawsze pozostała część domowników może skorzystać z drugiej umywalki. Konieczność to absolutnie nie jest, sama się długo wahałam jedna czy dwie, stanęło na dwóch i chyba dobrze. Wszystko zależy ilu osobowa jest rodzina, czy to jedyna łązienka w domu ( ja mam jeszcze na dole tylko kibelek z mini umywalką do wymycia rąk) itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoannaMariusz 25.02.2011 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 Dzięki Bianko za dokładne i bardzo pomocne informacje;)Ja też zastanawiałam się długo, ale teraz już wiem, że każdy robi wg. własnych potrzeb. I dobrze:yes:Pozdrawiam, Joanna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magduska 25.02.2011 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 Wytłumaczcie mi drodzy forumowicze, czy dwie umywalki w łazience to konieczność, moda, wygoda? Pozdrawiam, Joanna my nie mamy w zwyczaju korzystania z mężem w tym samym czasie z umywalki dlatego mamy jedną, mimo tego że łazienka ma.. 25m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts