Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Lustro kupilismy zupełnie niespodziewanie w brw - przecenione z 400 na 230 - ( to lubię.... :D ) . Ma rozmiar 80x100 i grubą drewniana ramę w środku ramy przplatanka tak jak by z ratanu, z innego drewna.

Po raz pierwszy widze lustro, ktore powiesilabym do swojej afrykanskiej lazienki. Czy moze pamietasz nazwe, bo na stronie brw nie moge znalezc.

• Odpowiedzi 15,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Do Marfa

Gratuluję gustownie urządzonego domku,najbardziej zainteresowało Mnie rozwiązanie przejścia do kuchni.Będziemy mieć kuchnię otwartą na salon i też chciałam ją przedzielić ścianką i obłożyć kamieniem ale nie widziałam tego na żywo a u Ciebie jest to zrobione idealnie i bardzo pomysłowo,będę się wzorować na Twoim przykładzie,oczywiście jak tylko pozwolisz :D jeżeli mogę spytać gdzie jeszcze użyłaś kamienia bo widać go na jednym ze zdjęć ale niedokładnie czy to jest jakaś przypora typu słupa czy obłożone wejście?Jak możesz to wstaw jakieś zdjęcie chętnie zobaczę. :wink:

Do Marfa

Gratuluję gustownie urządzonego domku,najbardziej zainteresowało Mnie rozwiązanie przejścia do kuchni.Będziemy mieć kuchnię otwartą na salon i też chciałam ją przedzielić ścianką i obłożyć kamieniem ale nie widziałam tego na żywo a u Ciebie jest to zrobione idealnie i bardzo pomysłowo,będę się wzorować na Twoim przykładzie,oczywiście jak tylko pozwolisz :D jeżeli mogę spytać gdzie jeszcze użyłaś kamienia bo widać go na jednym ze zdjęć ale niedokładnie czy to jest jakaś przypora typu słupa czy obłożone wejście?Jak możesz to wstaw jakieś zdjęcie chętnie zobaczę. :wink:

burifanek, odpowiedź wyślę Ci na priv.. pozdrawiam

ale ta rama nie jest "jakaś tam"...

ONA jest przecudowna!!! też dołączam się do zachwytów nad ramą- i klimat tej łazieneczki też mi się b. b. podoba- nie tylko lustro,...

podaj nazwę lustra, za chwilę 10osób bedzie leciało po lustro do brv

Bardzo mi miło ze tak sie podoba nasze lustro, mimo najszczerszej chęci nie wiem jak ono sie nazywa- nie było przy nim zadnego opisu oprócz ceny - przejżałam cały katalog brw i faktycznie takiego samego nie widac. Jedyny mój pomysł to to ze oni maja tez trochę mebli takich " kolonialnych" któryh nie widziałąm gdzie indziej prócz Janek - moze to z tej kokekcji. Pomęczę dzisiaj meża o paragon - może tam coś bedzie napisane.

Bardzo mi miło ze tak sie podoba nasze lustro, mimo najszczerszej chęci nie wiem jak ono sie nazywa- nie było przy nim zadnego opisu oprócz ceny - przejżałam cały katalog brw i faktycznie takiego samego nie widac. Jedyny mój pomysł to to ze oni maja tez trochę mebli takich " kolonialnych" któryh nie widziałąm gdzie indziej prócz Janek - moze to z tej kokekcji. Pomęczę dzisiaj meża o paragon - może tam coś bedzie napisane.

starałam się odszukać na stronie BRW, ale nie znalazłam takiego lustra.

Jedyne na co się natkęłam, to że elementy dekoracyjne do BRW dostarcza: http://www.thk.com.pl/. Przejrzałam ich stronę i też na takie lustro się nie natknęłam, ale mają, trzeba przyznać, niektóre rzeczy całkiem fajne.

Ewe- podaj jeszcze jakiej szerokości masz fugi w tej jasnej glazurze ??? i jaki kolor fugi tam dawałaś, oraz marke??

Fuga jasna jest z mapei - taka z wiaderka - kolor jaśmin -szerokosc chyba ok 1 cm - glazurnik sie starał dac jak najmniejsza ale te płytki mimo ze 1 gatunek strasznie krzywe.

Fuga ciemna - to soprano - bahama brąz czy jakos tak.

A to jeszcze mój wynalazem - klimacik podczas "deszczowania"

http://images36.fotosik.pl/47/0af33478ef4887a9med.jpg

Trzeba przyznać że przy wykonaniu łazieneczki mundzia od razu widać, że urządzała ją osoba z gustem :D wszystko perfekcyjnie dopracowane, zgrane

dziękuje bardzo :) to nasz autorski twór ;)

ale fakt, bardzo lubię w niej przebywać...

trzeba tworzyć takie pomieszczenia, w których człowiek sam się dobrze czuje :)

wtedy zadowolenie gwarantowane :)

pozdrawiam :)

Słoneczko, dla mnie to mogę kupić nawet i w Biedronce jeśli TAKA rama się pojawiłaby, tu nie chodzi o markę sklepu, tylko o wizualność i to co nam się podoba,..

a w casto nie byłam nigdy....., więc nie wiedziałam jakie mają asortymenty i z czego...

Dziewczyny - nie ma sie co drażnic :wink: , nie ma też co kpic z kupujacych w brw - ja uwazam ze ta firma ma różne oblicza - rzeczy tandetne ale równiez dobre- godne zainteresowania - rama akurat jest z litego, grubego drewna - ale i cena pierwotna 400 pln nie była mała. W casto również oglądałam ramy i niestety te które mi osobiscie się podobały były w cenach od 70-80 pln za m2 :o a gdzie do tego koszt lustra.

mundzia, śliczna łazienka, bardzo przytulna, cudna kolorystyka. I bardzo fajny pomysł z tą tapetą - to ona dodaje przytulności. Super! :D

tak, rzeczywiście tapeta dodaje przytulności :) ja w ogóle lubię tapety :) a jak się zapali świeczki, zanurzy w pianie w wannie to można tak leżeć, i leżeć i leżeć :D

tak, jest przytulnie..i ogromnie mi się podoba ławeczka wokół..

ławeczka jest bardzo przydatna, można sobie siąść przy rozbieraniu i ubieraniu, rzeczy na nią odłożyć a nie na kibelek lub podłogę ;) poza tym przy wannie zawsze na niej czeka ręcznik, nie trzeba daleko sięgac :)

jesteśmy zadowoleni ;)

mundzia, ja mam chyba bardzo podobny układ łazienki, z tym, ze moja jest OKROPNA!

Kupiliśmy nowy dom, ale już prawie wykończony i na nieszczęscie, pan zrobił sobie "piękną" niebieską łazienkę z płytkami pod sam sufit :x :evil: I ta wanna ustawiona ni w kij, ni w bambus.

Wiem, ze taka łazienka też może się komuś podobać, ale dla mnie to porażka...

Generalnie całe wnętrze domu mamy już przerobione (na zdjęciach jeszcze widać pierwotny fragment korytarza) i teraz ta łazienka jest po prostu jak z innej bajki zupełnie. Ale że funduszy już brak, na razie musi pozostać taka, jak jest :x Najwcześniej za pół roku będziemy ją zmieniać.

Pocieszcie mnie, ze nie jest aż tak badziewna, jak mi się wydaje... :-?

No zupełnie nie jest w moim stylu i w stylu całego domu.

Mnie się marzy łazienka w beżach, brązach, w kolorze wanilii, z prostą, elegancką wanną... Ale póki co mam "blękitną lagunę" :evil:

Oto ona:

http://images41.fotosik.pl/56/105444325fd64c6b.jpg

http://images40.fotosik.pl/56/a6fb45700412a0ffmed.jpg

http://images32.fotosik.pl/451/bd4560a55f8932d3med.jpg