monikaa13 28.03.2011 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 35 zl/h poprzewracalo sie ludziom w glowach, chcialabym tyle zarabiac majac wyzsze wyksztalcenie Ja też Choć z drugiej strony patrząc 35zł/h dla osoby z wyższym wykształceniem to chyba nie tak dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emjot27 28.03.2011 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 Ok, ale chyba trochę odeszliście od tematu.. wojgoc Powiedz mi, co sądzisz o tym preparacie do impregnowania dodatkowo tej mozaiki w prysznicu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katie 28.03.2011 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 Trafić na dobrego fachowca to faktycznie nie lada wyzwanie. Ja na razie jestem na etapie wyboru kafelków. Jak na razie znalazłam śliczne w glazurze królewskiej. Początkowo mój facet niezbyt chętnie patrzył na zmiany ale pokazałam mu jedno zdjecie na ktorym w lazience sa hantle i powiedzialm ze to miejsce dla ciebie Trzymajcie kciuki zeby udalo mi sie go przekonac do remontu. Bo w aranzacji jestem poprostu zakochana:) http://http://img857.imageshack.us/f/paradyzcydonia.jpg/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skibusia 28.03.2011 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 Ponieważ pojawił się wątek fug, to ja chciałabym się was zapytać co sądzicie o takiej sytuacji: mam czarno-białą łazienkę, tam, gdzie są białe kafle jest biała fuga, ale w rzeczywistości miejscami jest biała a miejscami jakby kremowa, żółtawa - czyja to wina: fugi czy kafelkarza (brudne ręce miał czy co?) i co z tym zrobić? Da się to wyczyścić jakoś czy nie? Fuga biała była firmy Sopro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
spinacz 28.03.2011 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 Jak ktoś wymyśli sposób impregnacji i renowacji fug to proszę się podzielić, ja ze swoimi białymi mogę dostać kręćka. Nie wygląda estetycznie, a doczyszczenie ich naprawdę wymaga nie lada wysiłku.Czy do biało-fioletowej lazienki pasowałby inny kolor fug niż białe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 28.03.2011 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 Czy do biało-fioletowej lazienki pasowałby inny kolor fug niż białe? Tak - fioletowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
spinacz 28.03.2011 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 Jakoś na białej podłodze fioletowych fug nie widzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 28.03.2011 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 Ja też Choć z drugiej strony patrząc 35zł/h dla osoby z wyższym wykształceniem to chyba nie tak dużo. 6tys na reke to malo??? no ja w takim razie poprosze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 28.03.2011 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 6tys na reke to malo??? no ja w takim razie poprosze Wiesz, dla jednych mało, dla innych dużo. Ja bym chciała tyle zarabiać, pracuję w sektorze publicznym i spokojnie mogę przyznać się bez bicia, że zarabiam dużo poniżej średniej krajowej. Ale już mój mąż standardowo zarabia ok. 35zł za godzinę i szczerze wam piszę, nie jest to dużo. Przynajmniej dla nas. Nigdy nie starcza do końca miesiąca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 28.03.2011 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 Emjot super się prezentuje ta kabina!!Dobrze że się dogadałaś byle do przodu, ale pisałaś że tylko niektóre kostki są do wymiany, ami wyszło że nieomal połowa plastra. Pamiętam z jakiegoś pisma wnętrzarskiego mieszkanie gdzie był ogrom mozaiki, tylko właścicielka własnoręcznie wyrywała kosteczki i wklejała kolorowy wzrór, zrozumiałam że przed klejeniem do ściany, było też że się w końcu poddała i mama za nią dokończyła, więc pewnie warto zapłacić Panu trochę więcej, a ona miała faktycznie tylko po kilka kostek na plaster. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 28.03.2011 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 Ponieważ pojawił się wątek fug, to ja chciałabym się was zapytać co sądzicie o takiej sytuacji: mam czarno-białą łazienkę, tam, gdzie są białe kafle jest biała fuga, ale w rzeczywistości miejscami jest biała a miejscami jakby kremowa, żółtawa - czyja to wina: fugi czy kafelkarza (brudne ręce miał czy co?) i co z tym zrobić? Da się to wyczyścić jakoś czy nie? Fuga biała była firmy Sopro. tez mamy biala fuge Sopro i wszedzie jest idealnie biala. Pare dni po fugowaniu zostala zaimpregnowana preparatem Sopro i jak dotad nic zlego sie z nia nie dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emjot27 28.03.2011 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 e-mól Ja facet jestem ;) Nie do końca mnie zrozumiałaś, że tylko kilka było do wymiany. Chodziło mi o pojedyncze sztuki. Fakt, jest to mozolne AmberWind Co to za środek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 28.03.2011 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 robione wg projektu - stelaze umocowane przed wylewkami, hydraulika i elektryka przed tynkami. Racja, ze zastosowalem zbyt duzy skrót myslowy. przy brodziku bedzie musial zrobic odplyw linowy, więc zajmie Mu to dlużeji tak mu to zajmie. U mnie ze stawianie stelaża do geberita i przesuwaniem instalacji (właściwie robieniem ich od nwa. łazienka zajęła chyba niecałe 2 tygodnie albo tydzień z kawałkiem, już nie pamiętam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 28.03.2011 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 Jak ktoś wymyśli sposób impregnacji i renowacji fug to proszę się podzielić, ja ze swoimi białymi mogę dostać kręćka. Nie wygląda estetycznie, a doczyszczenie ich naprawdę wymaga nie lada wysiłku. Czy do biało-fioletowej lazienki pasowałby inny kolor fug niż białe? ja bym rozwazala cementowa, jasno szara, to bardzo uniwersalna fuga, u mnie sie sprawdzila doskonale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
spinacz 28.03.2011 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 ja bym rozwazala cementowa, jasno szara, to bardzo uniwersalna fuga, u mnie sie sprawdzila doskonale Anetko podejrzałam u Ciebie na wątku i zakochałam się, wygląda cudnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 28.03.2011 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 AmberWind Co to za środek? oj mala poprawka. Do impregnacji fug uzywalismy srodka HG http://www.hgpolska.pl/component/option,com_produkty/catid,2/id,16/Itemid,78/grupa,plytki-ceramiczne/produkt,hg-super-ochrona-fug/ , natomiast srodkiem Sopro impregnowalismy gresy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emjot27 28.03.2011 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 AmberWind Dzięki, z tego co widzę, to środek ten należy nakładać tylko w miejscu gdzie jest fuga? No to już widzę uśmiech na twarzy mojego majstra gdy mu karzę to robić na fugach gdzie jest mozaika Chyba, że sam to zrobię - skomplikowane to to nie jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skibusia 29.03.2011 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 Czy ktoś jeszcze mógłby się wypowiedzieć odnośnie mojego problemu? Co z tym zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emjot27 29.03.2011 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 skibusia Proponowałbym od umieszczenia fotki, chyba, że jest to ciężkie do uchwycenia aparatem. Od dawna masz te fugi? A te plamy pojawiły się od razu po za fugowaniu czy dopiero po jakimś czasie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 29.03.2011 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 AmberWind Dzięki, z tego co widzę, to środek ten należy nakładać tylko w miejscu gdzie jest fuga? No to już widzę uśmiech na twarzy mojego majstra gdy mu karzę to robić na fugach gdzie jest mozaika Chyba, że sam to zrobię - skomplikowane to to nie jest? skomplikowane nie jest, ale czaso- i pracochlonne baaardzo Najlepiej impregnowac pedzelkiem dopasowanym wielkosciowo do szerokosci fugi. Wlewasz troche impregnatu do miseczki, maczasz pedzelek i jedziesz Powodzenia! BTW tak dobrze liczac, my przeszlismy juz trzy impregnacje w trzech miejscowkach i dalismy rade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts