Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Amber ja też planuję czarna lazienke a wneka prysznicowa (łazienka w kształcie L) biała, chętnie obejrze fotki bo dość mam słuchania krytyki mojego pomysłu że mała łazienka bez okna nie może byc czarna....chcę czarne i białe z połyskiem takie:

hmmm ... uwazam ze mala lazienka rownie koszmarna moze byc jasna co ciemna, podobnie z duza. Wszystko zalezy po pierwsze od naszego gustu (przeciez co dla mnie estetyczne i niebanalne, dla kogos innego moze byc nudne i przytlaczajace ) a po drugie wielu od detali, ktorych waznosc pomijana jest czesto w planowaniu aranzacji.

W planowaniu mojej lazienki, nie bylo dla mnie wazne co mysla inni i jakie rady by mi udzielili ;) Wiedzialam czego chce i to mam :-) Zycze wiec dobrych i wlasnych wyborow a z pewnoscia bedziesz z nich bardzo DUMNA:-)

• Odpowiedzi 15,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

hej - może trochę za wcześnie, bo jestem na etapie stawiania murów, ale...szukam ciekawych pomysłów na łazienkę w szarościach, szczególnie beton jest w kręgu moich zainteresowań...czy ktoś może się podzielić swoimi doświadczeniami? może jakieś fotki z realizacji...[usunięto reklamę] Edytowane przez budowapoznan

Witam Wszystkich

to mój drugi post na FM (choc podglądam wiele wątków od kilku miesięcy) i pierwsza próba wklejenia zdjęc. Licze zatem na wyrozumiałośc :).

Poniżej kilka zdjęc mojej łazienki w świaecznej odsłonie - nie jest ona super nowoczesna, znajdziecie w niej na pewno wiele niedociągnięc, ale zrobiona ona została 10 lat temu i to własnymi siłami. Jednak nadal się nam podoba, a do zmiany wystroju wystarczy jedynie wymiana koloru dodatków, w dodatku ich kolorystyka jest nieograniczona, z racji neutralnych plytek. Na zdjęciach wyszly jakoś dziwnie żółtawe, w rzeczywistości jest to bardzo jasny, niejednolity beż. Uwielbiam je, bo z racji koloru i faktury kompletnie nie widac na nich brudu ani zacieków :D

Pierwotnie fugi na podłodze były białe, ale szybko okazało sie, że to kiepski pomysł :(

trochę świątecznego kiczu :D

plafon

http://images50.fotosik.pl/811/e0df5ee63710b8a3.jpg

kinkiety po zmianie - chociaż teraz chyba lustro powinno byc prostokatne??? To zdjecie w miarę wiernie oddaje kolor płytek

http://images39.fotosik.pl/804/b5ae3e2391d77ee5.jpg

Jeśli macie jakieś pomysły na niekosztowne wprowadznie zmian -z chęcią wysłucham ;)

Edytowane przez Toscana
Wkleja si? adres zdj?cia, a nie adres strony ze zdj?ciem :)

Ojej, nie widzę zdjęc - czy ktoś może mi pomóc? Wkleiłam adres strony między znaki a , bez spacji i ... lipa.

Nie wklejasz adresu strony tylko adres obrazka który znajdziesz we właściwościach jak klikniesz prawym klikiem myszy, o taki:

http://images37.fotosik.pl/764/b0e8c45093256416.jpg

Potem go wklejasz w ... i otrzymujesz:

http://images37.fotosik.pl/764/b0e8c45093256416.jpg

Hihihi - mowiłam, że to taki świąteczny (bożonarodzeniowy) kicz:wiggle:. Roleta byla wcześniej - wprawdzie nie rzymska, a zwykła, w kolorze ecru, jednak łazienka bardzo przy niej traciła, gdyż roleta zatrzymywała dużo światła. Z firanki chetnie bym zrezygnowala, tylko wtedy bardzo rzucaja się w oczy brązowe okna :( ...

tkaniny na rolety rzymskie nie muszą być bardzo gęste, ta np. przepuszcza dużo światła dziennego

ale skoro ramy okna sa brązowe, to może drewniane żaluzje?

A co myślisz o tym, żeby ściągnąc jedną z firan, a drugą rozciągnąc na cała szerokośc, na dole przeszyc wąski tunel, w który włozyłabym jakieś (jakie?) obciążniki. Utworzyłby się z tego "panel" o dużej przepuszczalności światła.

Witam. Podglądam to forum od dłuższego czasu i postanowiłam prosić was o pomoc w projekcie łazienki. Wymiary łazienki to 200cmx350cm. Głównie chodzi mi o rozmieszczenie poszczególnych elementów. Wstępnie wymyśliłam sobie coś takiego:%C5%82azienka%20po%20nowemu.jpg

Lub takiego:

murator%20wanna%20na%20scianie%20z%20umywalka.jpg

Z tym że jest jeden problem: obok okna nad pralką znajduje się duża terma elektryczna i nie mam pojęcia co zrobić, aby była ona jak najmniej widoczna. W obydwu wersjach pod umywalką będzie szafka.

Który układ, Waszym zdaniem będzie bardziej funkcjonalny i praktyczny? A może ktoś ma pomysł na jeszcze jakieś inne rozmieszczenie urządzeń? Wszelkie porady mile widziane:)

Edytowane przez kukulka550

Elena dorwałam cię, obiecałaś kuchnię pokazać no i co ?

Reni, mnie zawsze dorwiesz u mnie w komentsach, chociaż póki co nie ma nic nowego do komentowania :lol:

A kuchnię pokaże już wkrótce, bo mam wreszcie szkło nad blatem. W tym tygodniu pożyczam porządny sprzęt i będa nowe foty :)

i sorki za ten mały OT w wątku łazienkowym :rolleyes:

A co myślisz o tym, żeby ściągnąc jedną z firan, a drugą rozciągnąc na cała szerokośc, na dole przeszyc wąski tunel, w który włozyłabym jakieś (jakie?) obciążniki. Utworzyłby się z tego "panel" o dużej przepuszczalności światła.

ja bym się jednak całkiem firanek pozbyła... :rolleyes:

Mnie się tam w ogóle firanki tego typu nie podobają, a już w łazience to w ogóle. Daj jaką roletę rzymską jak Ci radzą :) Będzie elagancko i ładnie, a tę firankę zachowaj na inne czasy i te ptaszki też :)

ja bym się jednak całkiem firanek pozbyła... :rolleyes:

Ok, firanki lecą, ptaszki juz odleciały :D Zabieram się za szukanie prześwitujących rolet. Dzięki za uwagi, Dziewczyny :)