AmberWind 13.04.2011 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 Amber ja też planuję czarna lazienke a wneka prysznicowa (łazienka w kształcie L) biała, chętnie obejrze fotki bo dość mam słuchania krytyki mojego pomysłu że mała łazienka bez okna nie może byc czarna....chcę czarne i białe z połyskiem takie: hmmm ... uwazam ze mala lazienka rownie koszmarna moze byc jasna co ciemna, podobnie z duza. Wszystko zalezy po pierwsze od naszego gustu (przeciez co dla mnie estetyczne i niebanalne, dla kogos innego moze byc nudne i przytlaczajace ) a po drugie wielu od detali, ktorych waznosc pomijana jest czesto w planowaniu aranzacji. W planowaniu mojej lazienki, nie bylo dla mnie wazne co mysla inni i jakie rady by mi udzielili Wiedzialam czego chce i to mam Zycze wiec dobrych i wlasnych wyborow a z pewnoscia bedziesz z nich bardzo DUMNA:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 13.04.2011 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 Amber dasz się w końcu przekonać? queene ja mam czarno biale malutkie wc bez okna i jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowapoznan 13.04.2011 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 (edytowane) hej - może trochę za wcześnie, bo jestem na etapie stawiania murów, ale...szukam ciekawych pomysłów na łazienkę w szarościach, szczególnie beton jest w kręgu moich zainteresowań...czy ktoś może się podzielić swoimi doświadczeniami? może jakieś fotki z realizacji...[usunięto reklamę] Edytowane 13 Kwietnia 2011 przez budowapoznan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 14.04.2011 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 Budowapoznań,wątek o szarościach znasz, bo byłeś tam - łazienki też tam są - szukaj (zgodnie ze swoim statusem)beton we wnętrzach jest tu: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?76940-beton-we-wn%C4%99trzu-kilka-pyta%C5%84&highlight=beton+wn%C4%99trzu, http://forum.muratordom.pl/showthread.php?52890-Beton-architektoniczny-we-wn%C4%99trzu&highlight=beton+wn%C4%99trzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Toscana 17.04.2011 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2011 (edytowane) Witam Wszystkich to mój drugi post na FM (choc podglądam wiele wątków od kilku miesięcy) i pierwsza próba wklejenia zdjęc. Licze zatem na wyrozumiałośc . Poniżej kilka zdjęc mojej łazienki w świaecznej odsłonie - nie jest ona super nowoczesna, znajdziecie w niej na pewno wiele niedociągnięc, ale zrobiona ona została 10 lat temu i to własnymi siłami. Jednak nadal się nam podoba, a do zmiany wystroju wystarczy jedynie wymiana koloru dodatków, w dodatku ich kolorystyka jest nieograniczona, z racji neutralnych plytek. Na zdjęciach wyszly jakoś dziwnie żółtawe, w rzeczywistości jest to bardzo jasny, niejednolity beż. Uwielbiam je, bo z racji koloru i faktury kompletnie nie widac na nich brudu ani zacieków Pierwotnie fugi na podłodze były białe, ale szybko okazało sie, że to kiepski pomysł trochę świątecznego kiczu plafon http://images50.fotosik.pl/811/e0df5ee63710b8a3.jpg kinkiety po zmianie - chociaż teraz chyba lustro powinno byc prostokatne??? To zdjecie w miarę wiernie oddaje kolor płytek http://images39.fotosik.pl/804/b5ae3e2391d77ee5.jpg Jeśli macie jakieś pomysły na niekosztowne wprowadznie zmian -z chęcią wysłucham Edytowane 30 Listopada 2011 przez Toscana Wkleja si? adres zdj?cia, a nie adres strony ze zdj?ciem :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 17.04.2011 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2011 Ojej, nie widzę zdjęc - czy ktoś może mi pomóc? Wkleiłam adres strony między znaki a , bez spacji i ... lipa. Nie wklejasz adresu strony tylko adres obrazka który znajdziesz we właściwościach jak klikniesz prawym klikiem myszy, o taki: http://images37.fotosik.pl/764/b0e8c45093256416.jpg Potem go wklejasz w ... i otrzymujesz: http://images37.fotosik.pl/764/b0e8c45093256416.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Toscana 17.04.2011 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2011 monikaa13 - bardzo dziękuję . Zaczęłam właśnie naprawiac, ale KTOŚ mnie ubiegł . Ja to jednak mam blond cebulki ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 17.04.2011 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2011 Toscana, może zmień dekoracje okienne? ta firanka jakoś mi nie pasuje... może roleta rzymska? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Toscana 17.04.2011 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2011 Hihihi - mowiłam, że to taki świąteczny (bożonarodzeniowy) kicz:wiggle:. Roleta byla wcześniej - wprawdzie nie rzymska, a zwykła, w kolorze ecru, jednak łazienka bardzo przy niej traciła, gdyż roleta zatrzymywała dużo światła. Z firanki chetnie bym zrezygnowala, tylko wtedy bardzo rzucaja się w oczy brązowe okna ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 17.04.2011 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2011 tkaniny na rolety rzymskie nie muszą być bardzo gęste, ta np. przepuszcza dużo światła dziennego ale skoro ramy okna sa brązowe, to może drewniane żaluzje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 17.04.2011 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2011 Elena dorwałam cię, obiecałaś kuchnię pokazać no i co ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Toscana 17.04.2011 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2011 tkaniny na rolety rzymskie nie muszą być bardzo gęste, ta np. przepuszcza dużo światła dziennego ale skoro ramy okna sa brązowe, to może drewniane żaluzje? A co myślisz o tym, żeby ściągnąc jedną z firan, a drugą rozciągnąc na cała szerokośc, na dole przeszyc wąski tunel, w który włozyłabym jakieś (jakie?) obciążniki. Utworzyłby się z tego "panel" o dużej przepuszczalności światła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 18.04.2011 04:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 Mnie się tam w ogóle firanki tego typu nie podobają, a już w łazience to w ogóle. Daj jaką roletę rzymską jak Ci radzą Będzie elagancko i ładnie, a tę firankę zachowaj na inne czasy i te ptaszki też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Korozja 18.04.2011 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 Toscana co do firany zgadzam się z dziewczynami. Lustro rzeczywiście lepiej moim zdaniem wyglądałoby prostokątne I ja wymieniłabym też szafki na jakieś drewniane w kolorze orzecha albo na coś z bambusa Kilka fajnych pomysłów: http://www.domosfera.pl/wnetrza/51,93229,5900600.html?i=0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kukulka550 18.04.2011 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 (edytowane) Witam. Podglądam to forum od dłuższego czasu i postanowiłam prosić was o pomoc w projekcie łazienki. Wymiary łazienki to 200cmx350cm. Głównie chodzi mi o rozmieszczenie poszczególnych elementów. Wstępnie wymyśliłam sobie coś takiego: Lub takiego: Z tym że jest jeden problem: obok okna nad pralką znajduje się duża terma elektryczna i nie mam pojęcia co zrobić, aby była ona jak najmniej widoczna. W obydwu wersjach pod umywalką będzie szafka. Który układ, Waszym zdaniem będzie bardziej funkcjonalny i praktyczny? A może ktoś ma pomysł na jeszcze jakieś inne rozmieszczenie urządzeń? Wszelkie porady mile widziane:) Edytowane 18 Kwietnia 2011 przez kukulka550 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfa36 18.04.2011 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 Jak wymienilas fugę na ciemną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 18.04.2011 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 Elena dorwałam cię, obiecałaś kuchnię pokazać no i co ? Reni, mnie zawsze dorwiesz u mnie w komentsach, chociaż póki co nie ma nic nowego do komentowania A kuchnię pokaże już wkrótce, bo mam wreszcie szkło nad blatem. W tym tygodniu pożyczam porządny sprzęt i będa nowe foty i sorki za ten mały OT w wątku łazienkowym A co myślisz o tym, żeby ściągnąc jedną z firan, a drugą rozciągnąc na cała szerokośc, na dole przeszyc wąski tunel, w który włozyłabym jakieś (jakie?) obciążniki. Utworzyłby się z tego "panel" o dużej przepuszczalności światła. ja bym się jednak całkiem firanek pozbyła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 18.04.2011 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 co to jest terma elektryczna i jak to wyglada? pierwsze co mi przyszło głowy to zamienić miejscami wanne i pralkę, i ta ostatnia umieścić pod dużym blatem, gdzie bedą tez pojemne szafy (zamiast tego wciśnietego w kat slupka) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Toscana 18.04.2011 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 Mnie się tam w ogóle firanki tego typu nie podobają, a już w łazience to w ogóle. Daj jaką roletę rzymską jak Ci radzą Będzie elagancko i ładnie, a tę firankę zachowaj na inne czasy i te ptaszki też ja bym się jednak całkiem firanek pozbyła... Ok, firanki lecą, ptaszki juz odleciały Zabieram się za szukanie prześwitujących rolet. Dzięki za uwagi, Dziewczyny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 18.04.2011 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 Toscana, pochwal się jak już wprowadzisz jakieś zmiany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts