Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Ja moge cos powiedzieź bo sam to obmyśliłem i wykonałem.

Kafelkarz zostawił odstęp między płytkami na szerokość kostek onyksu (+ 2mm odstępu z każdej strony), w którą to szparę wkleiłem (białym klejem do płytek) profil aluminiowy z taśmą led w środku.

Kostki onyksu przykleiłem na styk bezbarwnym silikonem. (onyks i wszystko co potrzebne kupiłem na allegro)

Potem podłączyłem do tego prąd i się zaświeciło.

Prawda że genialne?

Faktycznie ciekawie to wygląda, a wyglądałoby jeszcze efektowniej, gdybyś zrobił szerszy ten pasek z podświetleniem, np na 25 - 30 cm. Widziałem takie rozwiązania u kilku klientów i robiło niezłe wrażenie. A u jednego z nich widziałem cały blat umywalkowy z jednej tafli onyksu podświetlony od spodu - to dopiero niesamowicie wyglądało .. :jawdrop: :)

• Odpowiedzi 15,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

netcom a mnie się ta łazienka nie widzi, może dlatego że nie moje kolory, poza tym jeśli na zdjęciu widzę niedoróbki to na żywo wygląda to znacznie gorzej, ten onyks powinien być szerszy i napewno do sufitu, teraz jest tak skończony w połowie. Białe ściany także nie wygladają dobrze, na stronie kibelka płytek mogło by być więcej. Edytowane przez reni1980

Ale masz to na stałe podłączone do prądu - w sensie świeci się cały czas - czy włącza się razem z pozostałym oświetleniem?

Włącza się z głównym oświetleniem, ale przez dodatkowy wyłącznik. Mogę to skonfigurować dowolnie bo przewody do włącznika doprowadziłem z dwóch źródeł.

Jeszcze o konstrukcji - tego nie widać na zdjęciach -taśma led jest przyklejona do cienkiej plastikowej listewki i wsunięta w profil, który przechodzi pod górną płytką poprzez sufit (podwieszany), z kotłowni mam dostęp żeby wyciągnąć taśmę led i wsunąć nową gdyby się zepsuła.

Szkoda tylko, ze nie wykafelkowaliście wszystkich ścian.

dzięki bogu, ze tego nie zrobił. Łazienka nie jest zła, skonocono tylko to coś po umywalkę. Nie dość, że zbyt małe do tej umywalki to staranność wykonania, pozostawia wiele do życzenia. W tej chwili wygląda tak, jakby ktoś miske postawił na małym stoliczku i czekał aż spasnie.

dzięki bogu, ze tego nie zrobił. Łazienka nie jest zła, skonocono tylko to coś po umywalkę. Nie dość, że zbyt małe do tej umywalki to staranność wykonania, pozostawia wiele do życzenia. W tej chwili wygląda tak, jakby ktoś miske postawił na małym stoliczku i czekał aż spasnie.

umywalka faktycznie trochę dziwnie wygląda. Ja mam podobny problem tzn.wąski blat i umywalka stawiana na nim wyglądała dokładnie tak jak napisałaś jakby za chwilę miała spaść. Ponieważ w grę nie wchodziła mała miska więc kupiliśmy umywalkę nie do końca taką o jakiej marzyłam ale...

teraz spada ale trochę inaczej :)

http://img849.imageshack.us/img849/7683/gfgfz.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Netcom ja ogólnie również miałabym zastrzeżenia co do tego blatu z umywalką. Generalnie połączenie kolorów i struktur fajne.

P.S. Rażą mnie te ciągłe komentarze o nie kafelkowaniu całej łazienki. Z doświadczenia wiem, że nie zawsze pomieszczenie wygląda super jak ma kafle tylko w miejscach chlapiących. Jeden powie, że teraz to niemodnie pod sufit kłaść kafle...a ja wam powiem, że 20 lat temu moi rodzice położyli kafle do samego sufitu w jednej łazience a w drugiej do połowy wysokości pomieszczenia i mi się np do połowy układane kafle lub tylko w miejscach chlapiących nie podobają. Owszem, gdybym miała pokój kąpielowy bez skosów i wnęk to pewnie bym się zdecydowała, ważne chyba jest aby realnie ocenić możliwości danego pomieszczenia i je w 100 % wykorzystać, a nie ślepo pędzić za trendem który i tak prędzej czy później minie :)

Podoba mi się, tylko ten duży kwiat bym wyoutowała ;)

Wiem, Jaksie, że nie lubisz kwiatków, ale ja je bardzo lubię i bez niego wydaje mi się bardzo łyso. Nie mówiąc o pogłębionym echu, które pojawiło się po likwidacji wystawek, a po wyoutowaniu kwiatka byłoby jeszcze większe. Poza tym on fajnie przysłania kącik kibelkowy.

Witam

Mam pytanie czy ktoś z forumowiczów ma w łazience kolekcję lazio beige z opoczna. Właśnie przymierzamy się do zakupu tych płytek do naszej łazienki i jestem ciekawy opinii o tym produkcie.

Mi też bardzo się one podobają i ciekawe czy już ktoś je położył, napewno przy odbiorze płytek trzeba sprawdzać jakość bo my zamowiliśmy do salonu też z Opoczna Spazio cream lapato i dostaliśmy satynę mimo że opisane były jako lapato - cały transport zwróciliśmy i dostaliśmy nowe płytki już bez problemu.

Czy ktoś z forumowiczów posiada u siebie płytki Jasminum (szare!) ceramika arte (firma tubądzin) ? Widziałam takie w LeroyMerlin w zeszłym tygodniu, cena bardzo okazyjna bo ok 40zł za metr. wyglądały ślicznie, jaśniutkie szare i do tego dekor taki sam jak płytka podstawowa tylko z wytłoczonym srebrnym wzorem w kształcie kwiatków i listków. Subtelne i delikatne. Niestety przy płytkach była karteczka z informacja BRAK a więc po zakup ich musiałabym się udać do innego miasta (najbliżej Warszawa nieco ponad 200km) ale wolałabym się upewnić jak te płytki prezentują się w konkretnych łazienkach i oczywiście jak z jakością. Z góry dziękuje za odp.

Hej. Chciałabym do łazienki wstawić szafkę. Łazienka jest mała a to chyba jedyne miejsce w którym coś się zmieści. Mam tam od kibelka do kabiny 47 cm szerokości. Może podsuniecie mi jakiś pomysł? I co z kolorami? Drzwi i futryna są wenge, kibelek i umywalka białe, płytki na podłodze beż.

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/413c793ec05ea46e.html

Mam tą samą linie płytek i meble w kolorze klonu z matowymi srebrnymi uchwytami.

Konkretnie te tylko bez tej środkowej zabudowy ( dwa skrajne).

http://www.swistak.pl/a4363971,MEBLE-LAZIENKOWE-POSEJDON-KOLOR-KLON.html#zdjecia

Cersanit calabria też ma fajną linie. Kolon pasuje do tych płytek beżowych. Te drobne żyłki mają taki właśnie odcień

Edytowane przez aglig

Czy ktoś z forumowiczów posiada u siebie płytki Jasminum (szare!) ceramika arte (firma tubądzin) ? Widziałam takie w LeroyMerlin w zeszłym tygodniu, cena bardzo okazyjna bo ok 40zł za metr. wyglądały ślicznie, jaśniutkie szare i do tego dekor taki sam jak płytka podstawowa tylko z wytłoczonym srebrnym wzorem w kształcie kwiatków i listków. Subtelne i delikatne. Niestety przy płytkach była karteczka z informacja BRAK a więc po zakup ich musiałabym się udać do innego miasta (najbliżej Warszawa nieco ponad 200km) ale wolałabym się upewnić jak te płytki prezentują się w konkretnych łazienkach i oczywiście jak z jakością. Z góry dziękuje za odp.

kladlam je rodzicom w kuchni 2lata temu, do dzis wygladaja ladnie.