Korozja 17.05.2011 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 ALUTKA W no ja też myślę że jakby szafka była inna to byłoby o wiele lepiej szare i czarne płytki cudne są. Gdybym mogła zrobić łazienkę jeszcze raz to takie bym wybrała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 17.05.2011 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 No nie wiem, czy olejowanie da się rozjaśnić. Przyciemnić i owszem, ale w drugą to kiepsko... Może lekko zeszlifować i wtedy jaką bejcę? Tylko pewnie nie warto, bo aż tak mocno w oczy nie kłuje Pogadaj ze stolarzem, może coś zaradzi tanim kosztem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 17.05.2011 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 Alutka W nareszcie pokazałaś łazienkę, na moje skończone to ja jeszcze długo poczekam (dlatego też nie mam dla Ciebie jeszcze informacji odnośnie lampy nad lustrem o którą pytałaś ;/ ). Czarny, szary i woodentic fajnie wyszły, szafka faktycznie trochę kiepsko się w to wpisuje, ale jeżeli wy jesteście zadowoleni to nie ma się nad czym rozwodzić. Szkoda, że fugi w kafelkach nie zgadzają się ze sobą, ja zdecydowanie mam na tym punkcie bzika - ale mną się nie przejmuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 17.05.2011 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 A moim zdaniem bezsensowna jest ta krytyka. Jak się nie podoba to się nie odzywać. ja mam problemy z czytaniem ze zrozumieniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mich83 17.05.2011 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 Ja mam pytanie troche z innej beczki. Tyle pisze się tu o łazienkach ale niemoge się doczytać czy ktoś z was stosował zabezpieczenia do fug, jeśli tak to jakiej firmy i czy poleca ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellwirka 17.05.2011 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 ja jestem z tych zadowolonych - użytuję mój zestaw podtynkowy już 1,5roku mam model Level (prysznicowy podtynkowy i baterię umywalkową - też podtynkową) i Berry (nawannowa i umywalkowa) - jak na razie wszystko w porządku.. i oby tak pozostało:) Dzieki wielkie za opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iza mama gabora 17.05.2011 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 ALUTKA W- super niekonwencjonalna łazienka. Od tych rodem z folderów aż mi się robi niedobrze Zabierz babo tylko tę ścierę z blatu, w szufladach daj koszyczki w odcieniu ściany i gicio- masz superwłasne i odzwierciedląjace Ciebie pomieszczenie. Gratuluję odwagi. P.S. Tak to jest: Gdy nie jesteś "medialny"- Twój gust jest "wiejski". Gdy jesteś "medialny"- z tym samym gustem wchodzisz na wyżyny "rozmachu" tudzież "charyzmy":D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ALUTKA W 18.05.2011 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 VENUS nie zbiegają się tylko fugo magma/woodentic nie było sposobu, traktuję to jako drewno - kafelki i się dalej nie kłopoczę reszta równiutko IZA to nie ścierka tylko ręczniczek mojego Smyka ja mam tam czarne ale on stwierdził, że w takie CZORNE = BRUDNE to on rąk nie wytrze koszyczki są czarne, ale na razie odnalazł się tylko jeden, reszta gdzieś w kartonach MARTINEZO główkujemy nad szafką ze stolarzem, łobaczymy co wymyślimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adriado 18.05.2011 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 Dziewczyny pomóżcie Dubluję posta z innego wątku. Bardzo podoba mi się ta łazienka , a nie wiem co to za kafle Czy orientuje się któraś z Was co to za płytki beżowe z kwadracikami? Brązowe duże kafle to marconi bronzo, a te kremowe duże i kremowe z kwadracikami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
morelka1989 18.05.2011 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 Gdzieś je napewno widziałam, bo jakoś dwa miesiące temu remontowałam swoją jedną łazienkę i właśnie rzuciły mi się w oczy. Tylko problem w tym, że odwiedziłam setki sklepów z płytkami, ale jak tylko sobie przypomnę to napiszę. Swoją drogą super urządzona jest ta łazienka, z klasą. Tego typu zlewy bardzo mi się podobają, dodają elegancji wnętrzu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 18.05.2011 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 raczej watpie zbey to bylo marconi, to wszytsko jest jedna seria kafli widac tez dekory w odcieniu ciemnych kafli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikuś 18.05.2011 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 Dziewczyny pomóżcie Dubluję posta z innego wątku. Bardzo podoba mi się ta łazienka , a nie wiem co to za kafle Czy orientuje się któraś z Was co to za płytki beżowe z kwadracikami? Brązowe duże kafle to marconi bronzo, a te kremowe duże i kremowe z kwadracikami? Sprawdź łazienkę cikyna na str. 309, myślę, że to te same płytki Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 18.05.2011 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 Dziewczyny pomóżcie Dubluję posta z innego wątku. Bardzo podoba mi się ta łazienka , a nie wiem co to za kafle Czy orientuje się któraś z Was co to za płytki beżowe z kwadracikami? Brązowe duże kafle to marconi bronzo, a te kremowe duże i kremowe z kwadracikami? a nie są to imola Antares? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 18.05.2011 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 ale antares nie ma takich dekorow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adriado 18.05.2011 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 (edytowane) Nikuś ma rację, to są na 100% TAU - seria Corten. Tylko mam zagwozdkę czy ten wzór z kwadracikami jest z tej samej serii, bo nie mogę znaleźć. Znalazlam! To mozaika też z Tau. Edytowane 18 Maja 2011 przez adriado Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia-n 18.05.2011 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 Podglądam Was od jakiegoś czasu, ponieważ sama mam zamiar przystąpić do remontu i wykonać łazienke z dominującym kolorem szarym. Nie jest to duża łazienka, a przede wszystkim nie jest to jak u wiekszości z Was nowo budowany dom, lecz kamienica. W załączeniu dodałam (o ile sie uda) wykonany jak przez pierwszoklasistę - za co Was przepraszam - rozrys łazienki. Jest ona wąska, a długa. Dodałam tez zdjęcie wstepnego projektu i płytki, które lada dzień będą zamawiane. Obok prysznica jest coś w rodzaju komina. Pierwszy zamysł był taki żeby w miejscu tym znajdowała się zabudowana pralka, a nad nią półki na reczniki i inne akcesoria czy środki chemiczne. Im dłużej na to patrzę tym mam wieksze obawy, że zabierze ona dużo światła i czy nie będzie wyglądać jak stojąca trumna. W związku z tym planuje tylko zabudowe samej pralki a nad nią może półki na jakies kosze i ręczniki? Obok niej jest planowany prysznic o wymiarach 70x90. Standardowe pralki są o glębokości 60, także wlicząc te 10 cm na drzwi i z tyłu instalacje wodne i kable musiałyby one być jednej głębokości. Może cos poradzicie? Wysokość tego pomieszczenia to 3,20. Ze względu na okna mogę je obnizyć jedynie o 20 cm. Jeszcze raz przepraszam za jakość planów pomieszczeń. Liczę na waszą pomoc. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cikyna 18.05.2011 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 Wszystko się zgadza, te brązowe to "moje" płytki Adriado, czyli firma Tau model Corten A:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellwirka 18.05.2011 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 Podglądam Was od jakiegoś czasu, ponieważ sama mam zamiar przystąpić do remontu i wykonać łazienke z dominującym kolorem szarym. Nie jest to duża łazienka, a przede wszystkim nie jest to jak u wiekszości z Was nowo budowany dom, lecz kamienica. W załączeniu dodałam (o ile sie uda) wykonany jak przez pierwszoklasistę - za co Was przepraszam - rozrys łazienki. Jest ona wąska, a długa. Dodałam tez zdjęcie wstepnego projektu i płytki, które lada dzień będą zamawiane. Obok prysznica jest coś w rodzaju komina. Pierwszy zamysł był taki żeby w miejscu tym znajdowała się zabudowana pralka, a nad nią półki na reczniki i inne akcesoria czy środki chemiczne. Im dłużej na to patrzę tym mam wieksze obawy, że zabierze ona dużo światła i czy nie będzie wyglądać jak stojąca trumna. W związku z tym planuje tylko zabudowe samej pralki a nad nią może półki na jakies kosze i ręczniki? Obok niej jest planowany prysznic o wymiarach 70x90. Standardowe pralki są o glębokości 60, także wlicząc te 10 cm na drzwi i z tyłu instalacje wodne i kable musiałyby one być jednej głębokości. Może cos poradzicie? Wysokość tego pomieszczenia to 3,20. Ze względu na okna mogę je obnizyć jedynie o 20 cm. Jeszcze raz przepraszam za jakość planów pomieszczeń. Liczę na waszą pomoc. Pozdrawiam Hej Wydaje mi się, że nie powinnaś zabudowywac całego "komina" bo rzeczywiście będzie to wyglądac bardzo ciężko. Możesz zabudowac samą pralkę, a nad nią dac półki ażurowe tak jak myślałaś. Pytanie jeszcze z czego chcesz zrobic ta zabudowę? Czy mają byc to płyty mdf czy może coś innego? Wydaje mi się, że mogłabyś albo zrobi półeczki z mdf albo pobawic się tą zabudową, którą masz nad WC ( przeciągnąc ją, albo trochę przerobic) Wyobraźnia daje wiele możliwości. Powodzenia i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
STEFANY 18.05.2011 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 (edytowane) Wrzucam swoją łazienkę, może komuś się przyda. Kafle Harion Tubądzin.Nie wiem jak wrzucić fotki żeby były widoczne w wątku, więc podaję link do albumu picasa. Może ktoś mi udzieli krótkiego szkolenia nt. wklejania zdjęć, please... https://picasaweb.google.com/stefany.bielsko/DomWGroszku2Budowa#5608156361371200370 Edytowane 18 Maja 2011 przez STEFANY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agi75 19.05.2011 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 (edytowane) Stefany bardzo fajna łazienka, malutka a jednak wszystko się zmieściło.Jest tak przejrzyście mimo małej powierzchni. Co to za płytki czyżby Harion z Tubadzina? A z czego jest blat pod umywalką, bo nie widzę żadnych fug? Edytowane 19 Maja 2011 przez Agi75 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts