Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Alutka W nareszcie pokazałaś łazienkę, na moje skończone to ja jeszcze długo poczekam (dlatego też nie mam dla Ciebie jeszcze informacji odnośnie lampy nad lustrem o którą pytałaś ;/ ). Czarny, szary i woodentic fajnie wyszły, szafka faktycznie trochę kiepsko się w to wpisuje, ale jeżeli wy jesteście zadowoleni to nie ma się nad czym rozwodzić. Szkoda, że fugi w kafelkach nie zgadzają się ze sobą, ja zdecydowanie mam na tym punkcie bzika - ale mną się nie przejmuj :D

ALUTKA W- super niekonwencjonalna łazienka. Od tych rodem z folderów aż mi się robi niedobrze :( Zabierz babo tylko tę ścierę z blatu, w szufladach daj koszyczki w odcieniu ściany i gicio- masz superwłasne i odzwierciedląjace Ciebie pomieszczenie. Gratuluję odwagi.

P.S. Tak to jest: Gdy nie jesteś "medialny"- Twój gust jest "wiejski". Gdy jesteś "medialny"- z tym samym gustem wchodzisz na wyżyny "rozmachu" tudzież "charyzmy":D

VENUS

nie zbiegają się tylko fugo magma/woodentic nie było sposobu, traktuję to jako drewno - kafelki i się dalej nie kłopoczę reszta równiutko ;)

IZA

to nie ścierka tylko ręczniczek mojego Smyka :) ja mam tam czarne ale on stwierdził, że w takie CZORNE = BRUDNE to on rąk nie wytrze ;)

koszyczki są czarne, ale na razie odnalazł się tylko jeden, reszta gdzieś w kartonach

MARTINEZO

główkujemy nad szafką ze stolarzem, łobaczymy co wymyślimy :)

Gdzieś je napewno widziałam, bo jakoś dwa miesiące temu remontowałam swoją jedną łazienkę i właśnie rzuciły mi się w oczy. Tylko problem w tym, że odwiedziłam setki sklepów z płytkami, ale jak tylko sobie przypomnę to napiszę. Swoją drogą super urządzona jest ta łazienka, z klasą. Tego typu zlewy bardzo mi się podobają, dodają elegancji wnętrzu.

Dziewczyny pomóżcie :) Dubluję posta z innego wątku. Bardzo podoba mi się ta łazienka , a nie wiem co to za kafle

Czy orientuje się któraś z Was co to za płytki beżowe z kwadracikami? Brązowe duże kafle to marconi bronzo, a te kremowe duże i kremowe z kwadracikami?

Sprawdź łazienkę cikyna na str. 309, myślę, że to te same płytki

Pozdrawiam

Dziewczyny pomóżcie :) Dubluję posta z innego wątku. Bardzo podoba mi się ta łazienka , a nie wiem co to za kafle

Czy orientuje się któraś z Was co to za płytki beżowe z kwadracikami? Brązowe duże kafle to marconi bronzo, a te kremowe duże i kremowe z kwadracikami?

a nie są to imola Antares?

Podglądam Was od jakiegoś czasu, ponieważ sama mam zamiar przystąpić do remontu i wykonać łazienke z dominującym kolorem szarym. Nie jest to duża łazienka, a przede wszystkim nie jest to jak u wiekszości z Was nowo budowany dom, lecz kamienica. W załączeniu dodałam (o ile sie uda) wykonany jak przez pierwszoklasistę - za co Was przepraszam - rozrys łazienki. Jest ona wąska, a długa. Dodałam tez zdjęcie wstepnego projektu i płytki, które lada dzień będą zamawiane. Obok prysznica jest coś w rodzaju komina. Pierwszy zamysł był taki żeby w miejscu tym znajdowała się zabudowana pralka, a nad nią półki na reczniki i inne akcesoria czy środki chemiczne. Im dłużej na to patrzę tym mam wieksze obawy, że zabierze ona dużo światła i czy nie będzie wyglądać jak stojąca trumna. W związku z tym planuje tylko zabudowe samej pralki a nad nią może półki na jakies kosze i ręczniki? Obok niej jest planowany prysznic o wymiarach 70x90. Standardowe pralki są o glębokości 60, także wlicząc te 10 cm na drzwi i z tyłu instalacje wodne i kable musiałyby one być jednej głębokości. Może cos poradzicie? Wysokość tego pomieszczenia to 3,20. Ze względu na okna mogę je obnizyć jedynie o 20 cm. Jeszcze raz przepraszam za jakość planów pomieszczeń. Liczę na waszą pomoc. Pozdrawiam

ZAREA_Grey.jpg

2.jpg

azienka.jpg

ZAREA_Black_.jpg

Podglądam Was od jakiegoś czasu, ponieważ sama mam zamiar przystąpić do remontu i wykonać łazienke z dominującym kolorem szarym. Nie jest to duża łazienka, a przede wszystkim nie jest to jak u wiekszości z Was nowo budowany dom, lecz kamienica. W załączeniu dodałam (o ile sie uda) wykonany jak przez pierwszoklasistę - za co Was przepraszam - rozrys łazienki. Jest ona wąska, a długa. Dodałam tez zdjęcie wstepnego projektu i płytki, które lada dzień będą zamawiane. Obok prysznica jest coś w rodzaju komina. Pierwszy zamysł był taki żeby w miejscu tym znajdowała się zabudowana pralka, a nad nią półki na reczniki i inne akcesoria czy środki chemiczne. Im dłużej na to patrzę tym mam wieksze obawy, że zabierze ona dużo światła i czy nie będzie wyglądać jak stojąca trumna. W związku z tym planuje tylko zabudowe samej pralki a nad nią może półki na jakies kosze i ręczniki? Obok niej jest planowany prysznic o wymiarach 70x90. Standardowe pralki są o glębokości 60, także wlicząc te 10 cm na drzwi i z tyłu instalacje wodne i kable musiałyby one być jednej głębokości. Może cos poradzicie? Wysokość tego pomieszczenia to 3,20. Ze względu na okna mogę je obnizyć jedynie o 20 cm. Jeszcze raz przepraszam za jakość planów pomieszczeń. Liczę na waszą pomoc. Pozdrawiam

Hej

Wydaje mi się, że nie powinnaś zabudowywac całego "komina" bo rzeczywiście będzie to wyglądac bardzo ciężko. Możesz zabudowac samą pralkę, a nad nią dac półki ażurowe tak jak myślałaś. Pytanie jeszcze z czego chcesz zrobic ta zabudowę? Czy mają byc to płyty mdf czy może coś innego?

Wydaje mi się, że mogłabyś albo zrobi półeczki z mdf albo pobawic się tą zabudową, którą masz nad WC ( przeciągnąc ją, albo trochę przerobic)

Wyobraźnia daje wiele możliwości.

Powodzenia i pozdrawiam

Wrzucam swoją łazienkę, może komuś się przyda. Kafle Harion Tubądzin.

Nie wiem jak wrzucić fotki żeby były widoczne w wątku, więc podaję link do albumu picasa. Może ktoś mi udzieli krótkiego szkolenia nt. wklejania zdjęć, please...

https://picasaweb.google.com/stefany.bielsko/DomWGroszku2Budowa#5608156361371200370

Edytowane przez STEFANY