Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

W picassie przy kazdym zdjeciu masz "Link do tego zdjecia". Tam kliknij "Tylko zdjecie bez linku", wybierz rozmiar sredni lub duzy, skopiuj tekst z "Umiesc obraz na stronie" i wklej go na FM gdy klikniesz na "dodaj grafike" w czasie edycji posta.

A lazienka (i w ogole cały dom) ładnie dopracowana :)

Stefany, łazienka bardzo ładna, mała ale posiada wszystko co jest potrzebne:)

Mam pytanie: czy prowadnice szuflad pod zlewem montowane są bezpośrednia do Harionów czy są po bokach jakieś płyty do których przykręcone są prowadnice?

Gratuluję ślicznej córeczki, o przepraszam, dwóch ślicznych córeczek:yes:

Próba wklejenia zdjęcia:)

3.JPG

jeszcze próba duzego rozmiaru

3.JPG

no i git, już potrafię - dzięki m.d. i Korozjo :) za szkolenie

dzięki wszystkim za miłe słowa odnośnie córci i łazieneczki :)

Agi75 rzeczywiście blat jest z płytek ściennych, fugi cieniutkie ok 1 mm

IwoBW prowadnice są przymocowane do bocznych płyt.

Ellwirka kolekcja Harin nie ma listew, kupiłam jest w sklepie z wykończeniówką, to są takie zwykłe "T"-tki, daszek listwy jest widoczny, natomiast nóżka wchodzi w fugę. Są jeszcze lepsze takie które umieszcza się pomiędzy płytkami, są różnych szerokości.

Ellwirka, nie wiem jak te listwy się fachowo nazywają:( Ja po prostu szukałam metalowej listwy, aby rozbić dużą powierzchnię mozaiki. W zasadzie jechałam do sklepu z myślą, że kupię zupełnie płaską listwę, którą się wkleja pomiędzy płytki - widziałam to w łazience pokazanej na forum. Niestety w sklepie tego nie mieli a ja nie miałam czasu szukać gdzie indziej. Mieli natomiast takie właśnie listwy i sprzedawca nazywał je "tetkami", one nachodzą tak jakby na płytki, bo tylko nóżka listwy wchodzi w fugę. Koszt nie był wysoki, jakieś 30 - 40 zł za listwę.

Witajcie, stoję przed dylematem wyboru płytek do jednej z łazienek i powiem szczerze że im więcej oglądam tym mniej wiem co bym chciała :(

Ostatnio zastanawiam się nad serią Infinita z Opoczna. Myślę o dużej ilości płytki podstawowej jasnej kremowej + dekor kwiatowy na ciemnym tle +mozaika w paski , listwy . Nie podoba mi się podłoga w tej kolekcji, poza tym jest chyba trochę za mała do sporej łazienki. Myślałam żeby położyc jakieś podłużne imitujące panele kafle w kolorze jak najbardziej zbliżonym do płytki brązowej w tej kolekcji. Nie wiem czy uda się takie dobrać bo jeszcze nie dokładałam w sklepie . Co ciekawe na zdjęciach producenta występuje ciemna podłoga deskowa ale niestety ku mojemu zdziwieniu okazało się że to taki" sprytny fotomontaż". Aż dziwne że nie dali swojego produktu na podłogę.

Nie planuję dekorów z czerwonymi kwiatami bo wydają mi się zbyt krzykliwe.

Czy ktoś z Was ma może położoną Infinitę u siebie lub ma w planach jej położenie? W sieci właściwie nie ma żadnych zdjęć " prywatnych" jedynie ze stron producenta. Co myślicie o tych płytkach?

Ellwirka, nie wiem jak te listwy się fachowo nazywają:( Ja po prostu szukałam metalowej listwy, aby rozbić dużą powierzchnię mozaiki. W zasadzie jechałam do sklepu z myślą, że kupię zupełnie płaską listwę, którą się wkleja pomiędzy płytki - widziałam to w łazience pokazanej na forum. Niestety w sklepie tego nie mieli a ja nie miałam czasu szukać gdzie indziej. Mieli natomiast takie właśnie listwy i sprzedawca nazywał je "tetkami", one nachodzą tak jakby na płytki, bo tylko nóżka listwy wchodzi w fugę. Koszt nie był wysoki, jakieś 30 - 40 zł za listwę.

Może to była zwykła listwa progowa w kształcie litery T. Tyle ze zamiast miedzy plytki podlogowe została wklejona na scianie.

Witajcie, stoję przed dylematem wyboru płytek do jednej z łazienek i powiem szczerze że im więcej oglądam tym mniej wiem co bym chciała :(

Ostatnio zastanawiam się nad serią Infinita z Opoczna. Myślę o dużej ilości płytki podstawowej jasnej kremowej + dekor kwiatowy na ciemnym tle +mozaika w paski , listwy . Nie podoba mi się podłoga w tej kolekcji, poza tym jest chyba trochę za mała do sporej łazienki. Myślałam żeby położyc jakieś podłużne imitujące panele kafle w kolorze jak najbardziej zbliżonym do płytki brązowej w tej kolekcji. Nie wiem czy uda się takie dobrać bo jeszcze nie dokładałam w sklepie . Co ciekawe na zdjęciach producenta występuje ciemna podłoga deskowa ale niestety ku mojemu zdziwieniu okazało się że to taki" sprytny fotomontaż". Aż dziwne że nie dali swojego produktu na podłogę.

Nie planuję dekorów z czerwonymi kwiatami bo wydają mi się zbyt krzykliwe.

Czy ktoś z Was ma może położoną Infinitę u siebie lub ma w planach jej położenie? W sieci właściwie nie ma żadnych zdjęć " prywatnych" jedynie ze stron producenta. Co myślicie o tych płytkach?

Na duża podłogę do łazienki może nie koniecznie Opoczno a Stardust, proponuje gres 90 x 45 cm lub 60 x 60 http://wgrajfoto.pl/pokazfoto/img0511/edilcuoghistardustcof889.jpg co do płytek na ścianę białe albo beż z tej samej serii, wygląda bardzo efektownie, polecam