Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

nairda bardzo fajowa łazienka , coś innego w bardzo ładnym wydaniu, dla mnie super, łazienka ma poprostu charakter

ewa9961, całkiem ok ale te półeczki z płytek przy drzwiach?, dosłownie jak 20 lat temu, a ten ręcznik na pralce jako serweta to na stałe, moze lepiej by było obudować pralkę blatem i wtedy uzyskać miejsce na koszyki

kaśka73 wiesz nie ma jakiejś większej różnicy między tymi producentami. obaj polscy obaj mają 2 letnią gwarancje. Tylko disain tych kabin jest różny. Almatea kanciaty zawias z wyobleniem, sanplast ma zaokrąglone te zawiasy. Minusem sanplastu jest serwis jak się coś popsuje :/ a w Radaway jest on ekspresowy :)

Z odwagą, ale i pokorą wrzucam moją łazienkę:)

Wykonawcę mam pod ręką jeszcze przez ok. tydzień, więc jeśli widzicie jakieś rażące błędy, coś co trzeba poprawić, a czego ja na pewno nie widzę (bo ja chcę te łazienki już po prostu skończyć;)) to bardzo proszę piszcie!

Muszę jeszcze dobrać przycisk do geberitu i zdecydować o rozstawie umywalek, więc jakbyście miały ochotę to w tej kwestii również przyjmę wszelkie sugestie.

Blat i wanna będą obłożone małą, białą mozaiką.

Czy moge wiedziec jakich rozmiarow jest to okno dachowe? Czy to Velux?

to i ja pokaże swoją :)

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=58061&d=1306420759

stefula, fajny ten blat pod umywalkę. Pochwal się, co to jest? Jaką masz odległość sedesu od tego blatu?

Wiesz, na pierwszy rzut oka dekory pod prysznicem wydały mi się zdecydowanie za nisko, ale chyba to tylko takie ujęcie, co?

kaśka73 wiesz nie ma jakiejś większej różnicy między tymi producentami. obaj polscy obaj mają 2 letnią gwarancje. Tylko disain tych kabin jest różny. Almatea kanciaty zawias z wyobleniem, sanplast ma zaokrąglone te zawiasy. Minusem sanplastu jest serwis jak się coś popsuje :/ a w Radaway jest on ekspresowy :)

właśnie z tymi że polskie to tak do końca nie jestem pewna wyczytałam że radaway jest produkowany w szangchaju??? ale jeśli mają lepszy=szybszy srewis to na jedno wychodzi

sorry że w tym wątku

Stefula, bardzo fajny klimat. Zasłona też ok i nie zgodzę się z Magiczną, że lepszy "jakiś" parawan (mam nadzieję, że nie miąła na myśli plastikowego. A już kabina walk in to wersja dla morsów. Ja wolę kąpiel w ciepłej, zamkniętej choćby zasłoną kabinie, zwłaszcza, że moim zdaniem akurat do tej łazienki zasłona pasuje.

Dziewczyny (i chłopaki?;)), jeszcze raz bardzo dziękuje za wszystkie głosy za i przeciw. Obiecuję zrobić użytek i z jednych i z drugich, choć nie ukrywam, że przewaga „za” bardzo mnie ucieszyła.

Ten mój Marakesz w centrum Mazowsza to ryzykowne przedsięwzięcie i wymaga wielu kompromisów. I sama na własne życzenie wpędziłam się w tą pułapkę, bo z jednej strony chciałabym być konsekwentna, a z drugiej jak tu gościom na Wigilii barszcz podać na dywanie, czy tez nawet na pufach… Albo jak to będzie wyglądało na kuchennym blacie ramię w ramię naczynie do tagine i Nespresso Citiz no i wiele wiele innych drobiazgów przez które noce nie przespane… ale to już całkiem inna historia i nie na ten wątek

wyanna „ będziesz malowała belki sufitowe, czy zostawiasz kolor drewna”… „jakieś srebrne dodatki, marokańska srebrna lampa”

No jakoś pomalować muszę (albo tak jak w całym domu pod kolor drzwi, czyli dąb ‘jakiś tam’, albo pobielę – ciągle nie wiem, zdecyduje chyba po montażu drzwi dopiero) Wbrew temu co widać w łazience nie jestem fanka bieli – wyszło to jakoś tak trochę przypadkiem i zupełnie niezgodnie z planem;)

Jeśli chodzi o lampy to chyba ‘odpuszczę’ klasyczne wzory (średnio nadają się np. do porannego malowania przed pracą - wiem z doświadczenia), pójdę raczej w lustra…

Kamka „Czy moge wiedziec jakich rozmiarow jest to okno dachowe? Czy to Velux?”

94/140 Fakro

nazwa12 „możesz napisać ile metrów ma lazienka bo wygląda na ogromną”

Wielkość rzecz względna… Moja obecna łazienka z wc ma 2,7m2 także ta jest dla mnie faktycznie ogromna;) Ma 10m2 +1,2m2 „zaplecza” za murem w skosie.

Łazienkę wykończoną wrzucę, ale to dopiero jesienią… Mam nadzieję;) A na koniec początki drugiej – małej.

ma?a.jpg

totalnie nie moje klimaty ale oczami wyobraźni widzę te wiszące szklane lapy z dodatkiem metalu może szkło barwione? kolorowe szklane świeczniki.... ehh... rozmazyłam sie....Chceeee wakacji w dalekich krajachhh....!!!!!! nairda a może przygarniesz mnie w wakacje na tydzień jakiś słoneczny? mogę wysprzątac łazienki po "fachowcach" ;D

Witam. Od wczorajszego dnia aż do teraz przejrzałam całe 355 stron tematu. Gratuluję Wam tak wspaniałych pomysłów na łazienkę.

Obecnie jestem w trakcie przeprowadzania remontu, dorabiamy pokoje i w tym również łazienkę. Nasza łazienka będzie bardzo, bardzo mała. Dorabiamy ją w już starszym domu, dlatego też perspektyw na większą nie ma. Zresztą w niedługim czasie planujemy budowę domu, więc nie chcę też już w starym budownictwie wydawać nie wiadomo ile, skoro długo tam miejsca nie zagrzeję. Moja łazienka ma ok 1,50x2,30 i co gorsza ograniczona jest skosem. Jak więc widać na podstawie podanych wymiarów cudów nie da się w niej zrobić.Może mają państwo w swoich zbiorach projekt łazienki, powiem to wprost zupełnie niewymiarowej. W każdym pomieszczeniu da się coś wymyślisz, trzeba tylko jak wiadomo mieć jakiś pomysł.

Witam. Od wczorajszego dnia aż do teraz przejrzałam całe 355 stron tematu. Gratuluję Wam tak wspaniałych pomysłów na łazienkę.

A ja gratuluje szybkosci czytania :) Mnie przejrzenie całego wątku zajęło kilka tygodni, ale to pewnie dlatego, ze przeczytalem kazdy post, nie tylko oglądałem fotki.

Obecnie jestem w trakcie przeprowadzania remontu, dorabiamy pokoje i w tym również łazienkę. Nasza łazienka będzie bardzo, bardzo mała. Dorabiamy ją w już starszym domu, dlatego też perspektyw na większą nie ma. Zresztą w niedługim czasie planujemy budowę domu, więc nie chcę też już w starym budownictwie wydawać nie wiadomo ile, skoro długo tam miejsca nie zagrzeję. Moja łazienka ma ok 1,50x2,30 i co gorsza ograniczona jest skosem. Jak więc widać na podstawie podanych wymiarów cudów nie da się w niej zrobić.Może mają państwo w swoich zbiorach projekt łazienki, powiem to wprost zupełnie niewymiarowej. W każdym pomieszczeniu da się coś wymyślisz, trzeba tylko jak wiadomo mieć jakiś pomysł.

musisz narysować rzut pomieszczenie, gdzie ten skos itd do tego gzdie piony, gdzie odplywy. Dopiero wtedy mozna coś planować, rozmieszczenie urządzen. Określ też wanna czy prysznic, toaleta stojaca, wiszaca itd