wojgoc 13.07.2011 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 Powiem szczerze,że trochę w szoku jestem bo nie spodziewałam się, że robi się to na etapie "gołych" ścian... a na jakim etapie myślałaś, że to się robi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asizo 13.07.2011 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 Asizo, bardzo ładna łazienka. Możesz podać model zestawu prysznicowego i jaką ma średnicę deszczownica oraz model brodzika? Dzięki. Zestaw prysznicowy: http://www.ceneo.pl/3428553s Brodzik: http://allegro.pl/sanplast-space-mineral-brodzik-prostokat-120-x-70-i1711948153.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ikaria 13.07.2011 23:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 Kurcze tylko włąsnie ja nie chcę wolnostojącej - wiem wiem marudzę zaraz poszukam to wkleję Wam o co mi chodzi o ile będziecie miały do mnie cierpliwość!! Znalazłammmmm!!!! Strona 103 kama&michał http://forum.muratordom.pl/showthread.php?100130-ŁAZIENKI-NASZE-!!!!!!/page103 post 2054 Wanna o której mówiłaś jest zabudowana prawdopodobnie K-G lub jakiegoś rodzaju konglomeratem. Znalazłam podobną Virgo http://www.cersanit.com.pl/katalog.php?mod=prod&id=2023&dzial1=81&nr_dz_gl=3&lang=pl.Można ją jeszcze wpuścić w podłogę jeśli masz jeszcze możliwość manewru z posadzką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
morelka1989 14.07.2011 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 skąd takie uparcie na wannę nie wolno stojącą. Skąd takie przekonanie, żeby nie wybierać wolno stojącej? Przecież one są bardzo stylowe, no ale z drugiej strony koszty są wysokie. Przecież teraz jest takie wielkie wow na takie wanny i do tego są super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 14.07.2011 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 skąd takie uparcie na wannę nie wolno stojącą. Skąd takie przekonanie, żeby nie wybierać wolno stojącej? Przecież one są bardzo stylowe, no ale z drugiej strony koszty są wysokie. Przecież teraz jest takie wielkie wow na takie wanny i do tego są super. Nie każdy ma tak dużą łazienkę i przy tym ustawną, żeby zainstalować wolnostojącą wannę. Nie kazdy robi stylowa łazienikę. Właśnie koszty nie tylko samej wanny, ale również armatury do niej. Po trzecie nie jest tak wygodna w użytkowaniu, jak wanny dosunięte do ściany. Np. chlapie się z wolnostojącej na podłogę więcej, brak miejsca na kosmetyki używane w trakcie kąpieli (trzeba dosunąć stoliczek i mokrą ręką siegasz po nie i przy tym chlapiesz na podłogę). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
astronauta 14.07.2011 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 pewnie na etapie wnoszenia mebli;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tatridung 14.07.2011 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 Nie każdy ma tak dużą łazienkę i przy tym ustawną, żeby zainstalować wolnostojącą wannę. Nie kazdy robi stylowa łazienikę. Właśnie koszty nie tylko samej wanny, ale również armatury do niej. Po trzecie nie jest tak wygodna w użytkowaniu, jak wanny dosunięte do ściany. Np. chlapie się z wolnostojącej na podłogę więcej, brak miejsca na kosmetyki używane w trakcie kąpieli (trzeba dosunąć stoliczek i mokrą ręką siegasz po nie i przy tym chlapiesz na podłogę). dokładnie dlatego nie chcę wolno stojącej, ale... do ikaria - myślisz że kartongips sam sobie poradzi z wodą przy wannie?? Kurcze troszkę się boje myślałam że może jakaś żywica tylko ciekawe jakby to wyglądało ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasik7 15.07.2011 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2011 Mam prośbę,potrzebuję pomocy w jednej sprawie.Już kiedyś wklejałam łazienkę która służy nam jako inspiracja przy tworzeniu naszej.Będziemy mieć kabinę podobną do tej ze zdjęcia http://img43.imageshack.us/img43/4351/84471641.jpgDocelowo ma mieć wymiary 73/100. I tutaj mam problem.Zakupiłam odpływ liniowy na długość 70cm, gdyż planowałam dać go przy ścianie z baterią ewentualnie przy wyjściu z kabiny.Jednak okazało się że musi być ustawiony równolegle do ściany tak jak na załączonym zdjęciu.I nie byloby problemu bo podoba mi się takie rozwiązanie poza tym że odpływ jest na 70cm a długość kabiny 100.Czy to będzie dobrze wyglądało i czy taki za krótki odpływ spełni swoją rolę?Czy to że nie będzie sięgał od początku do końca kabiny może mieć znaczenie przy zbieraniu przez niego wody?Dodam że nie mogę już oddać odpływu gdyż kupiony został dawno temu i to przez internet, poza tym jutro ma być montowany.Pomóżcie prosze:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellwirka 15.07.2011 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2011 Witam Ja również mam odpływ liniowy w prysznicu. Moj ma 140 a odpływ ma 100 cm i według paru "fachowców" jest to zupełnie wystarczające. Poza tym musisz zrobic spadek w prysznicu ok 1,2% zeby woda leciała do odpływu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 15.07.2011 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2011 W zamkniętej kabinie chyba ze zbieraniem wody nie będzie problemu. Zresztą przepustowość odpływu dopasowuję się do deszczownicy. Na zdjęciu też odpływ nie sięga od końca do końca (a masło jest maślane ). Ja w łazience górnej mam zamkniętą kabinę i odpływ nie sięga do końca, na dole natomiast sięga ponieważ ma tam być tylko jedna ściana szklana za plecami (generalnie półotwarty) i wtedy ważne jest aby nic nie uciekało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasik7 16.07.2011 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2011 Ellwirka pocieszyłaś mnie trochę.Mój fachowiec też mówi że to tylko kwestia odpowiedniego spadku i wszystko spłynie.No nic zobaczymy, może w przyszłym tygodniu będę mogła się pochwalić efektem końcowym.Mam nadzieję że będę zadowolona, bo ta składana kabina to główny element naszej łazienkiVenus_m- w tej łazience rzeczywiście odpływ nie dochodzi do ścianki z bateria, ale za to sięgał aż do przeciwległej ściany, więc w sumie to był nawet dłuższy niż kabina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alana 17.07.2011 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2011 a ja mam pytanie do wszystkich powiedzcie mi na których kaflach bardziej widać zacieki - matowych czy z połyskiem? Tak z własnego doświadczenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
astronauta 17.07.2011 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2011 na tych z polyskiem widac bardziej, zalezy tez od koloru im jasniejsze kafle, tym mniej widać zacieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasik7 17.07.2011 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2011 Ja zakupiłam półpolerowane koloru szarego nie widać nic a nic głównie dzięki tej fakturze lappato:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asizo 17.07.2011 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2011 a ja mam pytanie do wszystkich powiedzcie mi na których kaflach bardziej widać zacieki - matowych czy z połyskiem? Tak z własnego doświadczenia... Najmniej widać na lappato (półpoler). Najbardziej na idealnie matowych. Ale i tak najlepiej samemu zrobić testy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 17.07.2011 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2011 kasik7 a jakie płytki kupiłaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alana 17.07.2011 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2011 no właśnie kasik7 co to za cudo kupiłaś? Ja na przedpokój i kuchnie planuję szare kafle i szukam czegoś bezobsługowego i pytanie jeszcze do maryblair jak jest z utrzymaniem czystości na tych białych secret/edano? Widać zacieki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof czajka 17.07.2011 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2011 Najmniej widać na lappato (półpoler). Najbardziej na idealnie matowych. Ale i tak najlepiej samemu zrobić testy. Jak to testować? Położyć kafle i dopiero sprawdzać każde po kolei? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mleczajka 17.07.2011 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2011 przepraszam,że zamieszczam inspiracje... jak będę miała już swoje łazienki, na pewno pokażę. A póki co mam pytanie, a jest to chyba najczęściej odwiedzany wątek łazienkowy, to i szansa większa, że dostanę odpowiedź Czy ktoś wie, co to za listwa/mozaika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasik7 17.07.2011 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2011 kasik7 a jakie płytki kupiłaś? U nas będzie affron grafit półpoler z Paradyża Testowałam go w ten sposób że postawiłam go na brzegu wanny,pod baterią gdzie był narażony na wszelkie zachlapania:D Co prawda wspomniane testy miały miejsce po zakupie,jednak wcześniej przeprowadziłam stosowny wywiad z posiadaczami tych płytek:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts