Venus_m 05.12.2011 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2011 Hmn...ja co prawda miałam zgaszoną zieleń na płytkach i też odpowiedniego koloru fugi nie mogłam znaleźć. W proporcji 50:50 pomieszaliśmy oliwkę z jakaś jasną zielenią i wyszło super Może z czerwoną też tak się uda zrobić? Mamy też złotą mozaikę w jednym miejscu styka się z beżowymi płytkami więc ma beżową fugę, w innym z zielonymi płytkami więc ma fugę tę mieszaną zieloną. Dla nas efekt jest super, więc może ta szarość zaproponowana też zła nie będzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia_mac 06.12.2011 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 Dzięki za podpowiedzi. Myślałam o szarej fudze zwłaszcza że tą czerwoną mozaikę łączę właśnie z szarą płytką. Mam tylko takie obiekcje że będzie widać dzielenia tych płytek a nie wyjdzie to bardziej jak jedna płaszczyzna. Niestety wymiary tych kostek nie są takie same i widać różnice gołym okiem i dlatego boję się że szara fuga jeszcze to podkreśli. Chyba muszę wypróbować na jednym plastrze jak to wyjdzie z tą szarością... Jakoś człowiek nie zastanawiał się nad fugą jak kupował mozaikę Tyle że u mnie wybór koloru mozaiki narzuciła czerwona szklana umywalka i to dla niej powstała reszta łazienki:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kuba Dąb 06.12.2011 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 A to zależy od zapotrzebowania łazienki na energię i ilości miejsca. W jednej łazience mam tylko drabinkę bo łazienka malutka i w środku domu (znaczy bez ścian zewnętrznych), więc zmieściła się bez większych problemów wystarczająca drabinka. W innej łazience mam długi wąski panel, bo byłby problem ze znalezieniem dogodnego miejsca na drabinkę. W trzeciej łazience, która jest największa i ma dwa okna dachowe mam panel pod oknami i dodatkową drabinkę na ścianie. Na bardziej wymyślne grzejniki, moim zdaniem potrzeba mieć sporo przestrzeni, żeby to miało sens. No tak, ale ja mowie o grzejniku typowo jako element wystroju (oczywiscie parametry grzewcze też muszą być i są) a nie zwykla biała drabinka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 06.12.2011 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 No ale własnie o to chodzi. Jeśli chcesz mieć element wystroju a na dodatek żeby miał odpowiednie parametry grzewcze to musisz mieć warunki, żeby go odpowiednio wyeksponować. Jak masz małą łazienkę, to najpiękniejszy grzejnik wciśnięty między kabinę a kibelek będzie wyglądał kiczowato. Na zasadzie: mam bo mnie stać i nie ważne, że nie pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
astronauta 07.12.2011 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 słuszna uwaga, nie ma co się bawić w designerskie grzejniki, jeśli ich zwyczajnie widać nie będzie, bo to tylko nie potrzebny wydatek wtedy, co innego, że w większości łazienek w których byłem na szczęście miejsce na grzejnik jest odpowiednio wyeksponowane i można sobie dobrać jakieś fajne drabinki, co będą nie tylko grzały, ale będą też ozdobą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasik7 07.12.2011 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 Dobrze rozumiem, że to kolekcja salonowa? Planuję je u siebie w łazience i miałam obiekcje co do takiego zastosowania. Ale dlaczego nie...? Tym bardziej jeśli nie widać zacieków, zaczyna mi się to podobać Nie widzę przeciwwskazań w zastosowaniu tego gresu do łazienki, wręcz przeciwnie:yes: Jest twardy, więc jak cos upadnie raczej nie uszkodzi takiej płytki, struktura lappato zmniejsza możliwość poślizgu i naprawdę nic a nic na nim nie widać. A wodę mam twardą strasznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 07.12.2011 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 Asizo super dopracowane Twoja lazieneczka widzę, pokazesz wiecej? Jak Ci się sprawuje ten czarny gres na podłodze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 08.12.2011 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 Wydaje mi się że łazienka Asizo byłą już wcześniej. Kojarzą mi się białe szafki pod umywalką "zakręcające" na drugą ścianę I faktyczne łazienka super przemyślana i dopracowana, bardzo mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asizo 08.12.2011 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 Wydaje mi się że łazienka Asizo byłą już wcześniej. Kojarzą mi się białe szafki pod umywalką "zakręcające" na drugą ścianę I faktyczne łazienka super przemyślana i dopracowana, bardzo mi się podoba. Tak, już była w tym wątku. e-mól, o gresie też pisałam - jest świetny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgiee 08.12.2011 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 A czy ktos ma podwieszany kibelek pod oknem lub ma jakies zdjecia? Ja mam problem z ladnym wykonczeniem obudowy, bo kibel mam pod oknem miedzy sciana a prysznicem ...hmmm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 08.12.2011 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 Ja mam u siebie tak (zdjęcie jeszcze z prac wykonawczych, nowszego nie posiadam ): http://forum.muratordom.pl/%3Ca%20href=%22https://picasaweb.google.com/lh/photo/Z7Vy1eRWUbhZLyrCQsW0c9MTjNZETYmyPJy0liipFm0?feat=embedwebsite%22%3E%3Cimg%20src=%22https://lh6.googleusercontent.com/-tNgGq-Z_hZk/SmWp5-FhnPI/AAAAAAAAB00/6vMWq32evns/s640/aS6301892.JPG%22%20height=%22640%22%20width=%22480%22%20/%3E%3C/a%3E Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katel2 08.12.2011 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 Czerwone fugi: Atlas prestige truskawka i karmazynowa - ta wpada w róż, można zobaczyć w Leroy Merlin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia_mac 09.12.2011 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2011 Wczoraj upolowałam właśnie tą truskawkę z Atlasa w Casto. W poniedziałek umówiłam się na próbę z Wykonawcą czy dajemy czerwień czy szarość. Z próbnika wizualnie ta truskawka mi pasuje ale zobaczymy co wyjdzie w rzeczywistości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zetka 09.12.2011 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2011 Witajcie Przepraszam z góry jeśli wklejam czyjąś łazienkę, ale nie mam pojęcia skąd mam to zdjęcie. Mam nadzieje że z tego forum, gdyż pilnie poszukuję co to za lampa (ta długa narożna nad blatem) Może ktoś kojarzy firmę albo chociaż właściciela tej łazienki? Wiem że Aquaform ma pdobną, ale krótką bo tylko ok. 60cm, więc to na pewno nie ta. Bardzo proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akukuuu 09.12.2011 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2011 Witajcie Przepraszam z góry jeśli wklejam czyjąś łazienkę, ale nie mam pojęcia skąd mam to zdjęcie. Mam nadzieje że z tego forum, gdyż pilnie poszukuję co to za lampa (ta długa narożna nad blatem) Może ktoś kojarzy firmę albo chociaż właściciela tej łazienki? Wiem że Aquaform ma pdobną, ale krótką bo tylko ok. 60cm, więc to na pewno nie ta. Bardzo proszę o pomoc. [ATTACH=CONFIG]89151[/ATTACH] to łazienka lilu.dallas z gazety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgiee 09.12.2011 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2011 Ja mam u siebie tak (zdjęcie jeszcze z prac wykonawczych, nowszego nie posiadam ): http://forum.muratordom.pl/%3Ca%20href=%22https://picasaweb.google.com/lh/photo/Z7Vy1eRWUbhZLyrCQsW0c9MTjNZETYmyPJy0liipFm0?feat=embedwebsite%22%3E%3Cimg%20src=%22https://lh6.googleusercontent.com/-tNgGq-Z_hZk/SmWp5-FhnPI/AAAAAAAAB00/6vMWq32evns/s640/aS6301892.JPG%22%20height=%22640%22%20width=%22480%22%20/%3E%3C/a%3E Martinezio - wielkie dzieki za zdjecie. Widze ze to sprytnie rozwiazales pobudowujac 'scianke' w prysznicu. U mnie bedzie troche gorzej bo okno mam wyzej. Dzieki cos podpatrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zetka 09.12.2011 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2011 to łazienka lilu.dallas z gazety Jeju, ogromnie Ci dziękuje!!! Tyle się naszukałam, a tu raz dwa mi ktoś pomógł Zapytam więc u źródła co to za model. Jeszcze raz dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miechu 09.12.2011 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2011 shernaz,dzięki, mnie najbardziej podoba się trzecia Wg mnie pasowałaby też umywalka Memento z Villeroy&Boch. Moi sąsiedzi mają tą serie u siebie, wygląda naprawdę super. Tutaj jest zdjęcie takie umywalki, zerknij sobie http://lazienkarnia.pl/VILLEROYBOCH_MEMENTO_umywalka_stawiana_60_513560R1-1158.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziobeczek1 10.12.2011 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2011 Wszystko zależy ile kto chce wydać kasy. Wg mnie podobna i równie pasująca do GAP jest umywalka TWINS z KOLO. Choć tak naprawdę umywalki GAP też pasują... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 10.12.2011 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2011 Martinezio, jakiej firmy jest ten wysoki brodzik? Szukam właśnie czegoś takiego.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts