coralusek 24.01.2012 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 (edytowane) Właśnie chodziło mi o to, żeby nie było całkiem nowocześnie bo nie pasowałoby do zamierzenia na resztę domu, ale nie miało być też zbyt klasycznie bo bądź co bądź nie mamy XIX wieku a nasz dom to nie dworek Jakiś tam złoty środek myślę, że udało mi się złapać W kolejnej łazience został już na mnie wymuszony nieco bardziej klasyczny styl Czy zna ktoś sposób na ściemnienie czarnej fugi, żeby była rzeczywiście czarna a nie szara? Edytowane 24 Stycznia 2012 przez coralusek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 24.01.2012 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 Hmn...u nas przypadkiem przejechanie fugi szarej przy cegle impregnatem sprawiło, że fugę mieliśmy czarną Podobno można też tak robić przy płytkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwcia43 25.01.2012 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 Łazienka super, bardzo mi się podoba. Gratuluję. Fugę można przyciemnić smarując ją pędzelkiem... zwykłym olejem. To sposób wyczytany na forum:) Przetestowałam - moje grafitowe fugi wyglądały jak smoła. Niestety taki zabieg trzeba powtarzać co jakiś czas:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Synthia 25.01.2012 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 Carolusek łazienka fajna, chodziaż nie lubię marmuru, a najbardziej podobają mi się płytki w ogóle cały ten kawałek przy gebericie ) Dobrze że poruszyliście ten temat z fugami, bo swoje szare chciałam przyciemnić Venusko a to jest jakiś specjalny impregnat? Iwcia 34 spóbuję przetestować ten patent z fugami u siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 25.01.2012 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 Synthia ja mam impregnat do cegieł i żeby było wygodniej to panowie polecieli całą ścianę z fugami, bo w malarza cegła po cegiełce nie chciało im się bawić. Efekt jest taki, że wszystkie fugi są już wyczyszczone (zdarte z wierzchu drucianą wąską szczoteczką). Fugi przyciemnione miałam od kwietnia do grudnia i nie widziałam aby jaśniały, dlatego były szorowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilla_1980 25.01.2012 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 To moja górna łazienka, jeszcze do końca nie urządzona i w tej kwestii prosiłabym o rady http://img708.imageshack.us/img708/4005/dscf2652i.jpghttp://img560.imageshack.us/img560/1552/dscf2656x.jpgpo lewej stronie wanny jest sporo miejsca myślałam żeby zrobić tam, albo przesuwaną szafę, na różne kosmetyki , na pewno praktyczne, ale wyglądowo chyba nie bardzo. Myślałam też o kupieniu toaletki czarnej z takimi wygiętymi nogami jak myślicie? Tu druga strona łazienki, nie mam jeszcze oświetlenia nad lustrem i nie mogę się zdecydować na umywalkę, czy czarną szafkę z białą umywalką, czy też czarną półkę wyklejoną mozaiką jak wanna i nad nią umywalka nablatowa?http://img100.imageshack.us/img100/9660/dscf2659.jpg i tu jeszcze jest sporo miejsca i nie wiem co postawić ?http://img109.imageshack.us/img109/435/dscf2650x.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 25.01.2012 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 coralusek u mnie w pierwszym mieszkaniu grafitowe fugi pomalowane impregnantem zrobiły się czarne jak smoła. Niestety nie o ten efekt mi chodziło, wyszło przypadkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 25.01.2012 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 kamila super wyszło, bardzo mi się podoba, ja proponuję bialą lub czarną szafkę i umywalkę owalną nablatową, w kąciku moze jakiś kosz na ręczniki, ja mam takie rozwiązanie, zajrzyj do mojej galerii, albo jakaś szafka z szufladami do wysokości skosu, ale dodatki czy meble widze raczej nowoczesne niż klasyczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agi75 25.01.2012 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 (edytowane) Kamila zdradź proszę co to za płytka na wannie? To mozaika czy cięta płytka? Szukam czegoś podobnego do negro cubika!!!!!!!!!!!!! A tak poza tym fajna nieprzesadzona łazienka Ja bym poszła w białe meble i dodatki. O teraz przyjrzałam się baterii nawannowej.To deante cubica? Jak się sprawuje? Edytowane 25 Stycznia 2012 przez Agi75 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilla_1980 25.01.2012 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 Reni myślałam o czarnej lakierowanej szafce, ponieważ są białe płytki więc tak dla kontrastu, lub półki czarnej z tej samej mozaiki co wanna tylko, że wtedy nie miałabym żadnej szuflady, a ja lubię mieć wszystko pochowane. A jakie widzisz oświetlenie? Agi na wannie jest mozaika Dune Orion, bateria deante cubic, używamy jej od czerwca jak na razie nic się nie dzieje jestem zadowolona. A co myślicie o takie toaletce obok wanny, po lewej stronie też czarnej będzie pasować czy w ogóle to inna bajka http://img832.imageshack.us/img832/8752/8186652b3bd00676e86f0a7.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kajka.Z 25.01.2012 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 Kamila zdradź proszę co to za płytka na wannie? To mozaika czy cięta płytka? Szukam czegoś podobnego do negro cubika!!!!!!!!!!!!! A tak poza tym fajna nieprzesadzona łazienka Ja bym poszła w białe meble i dodatki. O teraz przyjrzałam się baterii nawannowej.To deante cubica? Jak się sprawuje? też mi wygląda na czarną cubica. i coraz bardziej sie do niej przekonuję, tyle, że w innym kolorze Kamila a co masz na ścianach? czy te płytki mają jakiś 'ukryty' rysunek? pozdrawiam EDIT w tej samej chwili pokazał się Twój wpis z nazwą płytek PS fajna komódka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 25.01.2012 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 kamila i czarna i biała bedzie pasowac ale moim zdaniem w nowoczesnym ksztalcie, ta którą wkleiłaś mi się nie widzi w twojej łazience,raczej poszłabym nadal w prostotę i nowoczesność, no ale moze jeszcze inni się wypowiedzą, twój domek to dom w winorosli? też chiałam go kiedyś budować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilla_1980 25.01.2012 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 (edytowane) ta czarnych płytach są takie małe kwadraciki, ale tylko tu przy bidecie i kibelku, jeden pasek na białych płytach też ma kwadraciki, a pozostałe płytki są jakby nakrapiane, ale to trzeba się przyjrzeć, bo tak to nie widać. Płytki to seria apasionate z Paradyża, Reni tak to dom w winorośli, jak dla nas wystarczający i dla mnie funkcjonalny , a masz może jakieś zdjęcie tej prostej komody, naprawdę nie mam pomysłu Edytowane 25 Stycznia 2012 przez kamilla_1980 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 25.01.2012 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 Komoda jak najbardziej, ale jak dla mnie nie ta ze zdjęcia. Bardziej nowoczesna, prosta w kształcie mi się widzi w tej łazience. Bardzo ładnej łazience zresztą Albo jeśli boisz się, że będzie za zimno, to może jakieś białe, wiklinowe kosze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilla_1980 25.01.2012 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 Cieszę się, że łazienka się podoba, choć przyznam, że bałam się pokazać . To pokażę jeszcze małą łazienkę na dole. http://img132.imageshack.us/img132/9115/dscf2543az.jpg http://img337.imageshack.us/img337/4735/dscf2545t.jpg płytki są długie na 1 metr, falowane i przechodzą przez nie drobniutkie fioletowe paseczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 25.01.2012 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 nie było problemów z ułożeniem takich duzych płytek?nie wiem czy to lazieneczka czy tylko kibelek ale mnie sie podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Synthia 25.01.2012 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 (edytowane) Kamilla cudna łazienka, cudne kolory takie moje Zanim się zebrałam z odpowiedzią już wrzuciłaś następną. ) więc nie pozostaj mi nic innego jak dodać druga ok ale czarno biała to mój faworyt Venusko i Piu dzięki wielkie w jednym pomieszczeniu mam sneka grafitowego na podłodze, w sklepie wybierałam czarną fugę bo mi najbardziej się widziała ale jak "doradcy" zaczęli mi doradzać to oczywiście ich posłuchałam i wybrałam ciemno szarą. Teraz klnę na czym świat stoi, bo ciemno szara wcale nie jest aż taka ciemna i żałuję że dałam się namówić. Edytowane 25 Stycznia 2012 przez Synthia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilla_1980 25.01.2012 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 wojgoc fachowiec od płytek nic nam nie mówił, żeby były jakieś problemy z ułożeniem, jakoś dał radę , a i masz rację to tylko wc . Synthia dziękuję bardzo Wszystkim dziękuje za wskazówki, teraz będę szukała jakieś prostej komody, oraz owalnej nablatowej umywalki, jakiegoś krzesła i kinkietu na lustro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 25.01.2012 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 a co to za płytki?bo ułozone prawie bezfugowo lub fuga idealnie dopasowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilla_1980 25.01.2012 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 Płytki Paradyża Tender Way viola, fuga jest minimalna i faktycznie prawie niewidoczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts