Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam

nie mogę znaleźć nigdzie pomocy w sprawie glazury jaką upatrzyłem sobie z żoną do łazienki.

Niestety sprzedawca w sklepie z nieznajomych mi powodów nie chce podać nazwy ani kolekcji ani producenta. Wiem tylko, że płytki są hiszpańskie.

Format płytek to 30x60

Zamieszczam zdjęcie - może ktoś miał styczność z tym wzorem i mógłby pomóc

http://img853.imageshack.us/img853/2816/camerazoom2012032714291.jpg

Ta ciemniejsza płytka to Optical -39zł za sztukę - widziałam ja w Impero - kolekcja hiszpańska. tylko wymiary mnie troszkę zastanawiają bo niby ta o której ja mówię jest ciut większa

Serdeczne dzięki!!! Faktycznie płytka to Baldocer Optical o wym. 31,6x63,2

U mnie cena za metr w salonie to 89,90zł także myślę, że zdecydujemy się na kilka m do zastosowania jako dekor

Lylka łazienka naprawdę fajna, ale dekoracja okienna szpeci, przepraszam wiem, że skoro ją masz to Tobie się podoba :)

Zgadzam się.

Moim zdaniem (skoro karnisz już jest) to na tym karniszu można powiesić czarną roletę rzymską, sięgającą 10-15 cm ponizej parapetu.

Ta firanka psuje śliczną łazienkę. Łazienka jest bardzo oryginalna, nietuzinkowa, prosta i bardzo elegancka. Cudna.

Firanka natomiast - bez komentarza... Również przepraszam (bo zaraz gromy polecą, co już na tym forum stało się normą).

Lylka pytanie tylko czego funkcjonalnie potrzebujesz na to okno? :)

Czy jak wychodzisz/wychodzicie z wanny to jest szansa że przez to okno podejrzy was sąsiad widząc wszystko jak na tacy? :rolleyes: Czy ma być to wyłącznie dekoracja?

Ja osobiście obstawiam roletę rzymską, czarną bez wzorów, ewentualnie pionowe pasy (4-5 cm) biało - czarne, jednak skłaniałabym się do gładkiej. Jej plus jest taki, że mając wysoko karnisz oszukasz oko sprawiając że to okno będzie się wydawać wyższe niż jest (bo jak pisałam, panoramiczne nie jest ze względu na ten podział). Na codzień możesz taką roletą wejść na okno tylko 10 cm, a na wieczór opuścić całkowicie.

Dobrze wyglądałyby również białe żaluzje drewniane :yes: