marnajola 30.03.2012 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 Moja skromna łazienka - początkowe efekty. Brak szafek, oświetlenia, lustra i dodatków [ATTACH=CONFIG]108687[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]108688[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]108689[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]108690[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]108691[/ATTACH] cudownaaaaaaaaaaaaaaa, ponadczasowa, prosze napisz co to za kafle, jaka wanna, bateria i grzejnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 30.03.2012 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 13 cm 13 ? 113 ?? Szpilko pomyłka Dlaczego pytam bo mam podobną sytuację , niską sciankę kolankową 90 cm a to moze ograniczac swobodne wchodzenie do wanny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szpilka87 30.03.2012 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 cudownaaaaaaaaaaaaaaa, ponadczasowa, prosze napisz co to za kafle, jaka wanna, bateria i grzejnik Taka właśnie miała być - ponadczasowa, spokojna Płytki: Grespania Skyline Gris - ścienne Grespania Waldorf Gris - mozaika Grespania Forum Gris - podłogowe Wanna firmy CERSANIT VIRGO 170x75 Bateria z serii Tres Max Miska Roca Meridian N oraz umywalka, która nie jest jeszcze zamontowana Roca Urbi 1 Grzejnik Tetrma - Marlin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szpilka87 30.03.2012 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 Miało być 113 cm - przepraszam nieuwaga ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 30.03.2012 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 Miało być 113 cm - przepraszam nieuwaga ;p Czyli wchodząc do wanny musisz to zrobic w miejscu gdzie jest okno połaciowe? czy mozesz stanąc w miejscu gdzie przebiega dach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szpilka87 30.03.2012 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 Wygodniej jest na pewno, gdzie znajduje się okno bo jest więcej miejsca, ale również swobodnie stanąć mogę w innym "fragmencie" wanny. Jednak mówimy tu o kobiecie o wzroście 168 cm ;p gorzej jest z wyższą osóbką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
STEFANY 30.03.2012 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 Lylka mam dla Ciebie jeszcze jedną inspirację okienną, roleta dzień-noc , oczywiście kolorystyka przypadkowa, pozdrawiam A co do ustawienia wanny pod ścianką kolankową, ja mam wysokość 125 cm i "komunikacja" przy moim wzroście 164 cm jest raczej wygodna, mąż przy 190 cm musi uważać na głowę Co do łazienki Szpilki to kafle są przepiękne, spokój, harmonia - super. Wrzuć koniecznie całość jak wykończysz. Zastanawiam się jednak czy to okno dachowe nad wanną i bez grzejnika pod nim to dobry pomysł. Obawiam się, że to idealne połączenie dla wilgoci i grzybka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ALUTKA W 30.03.2012 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 (edytowane) STEFANY o co chodzi? Grzejnik jest tyle, ze dalej. Mnóstwo osób ma okno nad wanną m.in. mam u siebie. Dobra wentylacja i tyle starczy. No i jak wilgoci za duzo otwierasz okno i wietrzysz LYLKA A może na to okno coś we fiolecie bo widzę takie reczniczki i inne dodatki? Edytowane 30 Marca 2012 przez ALUTKA W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szpilka87 30.03.2012 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 Grzejnik jest bardzo blisko skosu, łazienka jest od strony południowej więc cały czas świeci słoneczko o ile pogoda sprzyja Nie powinno być problemu z wilgocią i innymi niespodziankami. Poza tym to nie wyobrażam sobie w tym układzie grzejnika przy wannie biorąc gorącą kąpiel ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 30.03.2012 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 Osobiscie mam 189 cm wzrostu i z uwagi na lepsze ocieplenie dachu i grubszą wylewkę wysokośc pomieszczen wyszła mi 240 cm. Wg mojego projektu będę mogł stanąć we wannie. Jest to dla mnie wazna rzecz bo posiadanie wanny do ktorej nie mogł bym wejsc swobodnie była by masakrą Zastanawiałem się też nad oknem połaciowym, jednak juz mam okno balkonowe na północ i normalne okno od zachodu dlatego dodatkowe okno połaciowe to była by lekka przesada. Zastanawiam się też co jaki czas trzeba będzie czyścic takie okno i czy skropliny nie będą spływać po scianie ??? wg.tego projektu i wyliczeń podobno stanę we wannie i zostanie kilka cm na głową to sie okaże !!! http://images40.fotosik.pl/1459/6fd3162bf49e1dfbmed.jpg http://images42.fotosik.pl/253/56a5004b275bdbe9med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 30.03.2012 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 Grzejnik jest bardzo blisko skosu, łazienka jest od strony południowej więc cały czas świeci słoneczko o ile pogoda sprzyja Nie powinno być problemu z wilgocią i innymi niespodziankami. Poza tym to nie wyobrażam sobie w tym układzie grzejnika przy wannie biorąc gorącą kąpiel ;p Jeszcze jedna rzecz - do łazienki dajemy okno plastikowe Twoje jest chyba drewniane jesli dobrze widzę ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szpilka87 30.03.2012 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 f.5 - dodatkowego okna bym nie dawała bo zepsuje efekt, który jest widoczny w projekcie. Wannę masz odsuniętą od skosu więc nie powinno być problemu ze wstawaniem. Co do okien to wszystkie mam drewniane i nie mogłam sobie pozwolić na "odmieńca". U mnie woda się nie skrapla, a co do mycie to pojęcie względne można myć tylko na święta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 30.03.2012 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 Szpilki łazienka pięęęęękna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnajola 30.03.2012 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 Jeszcze jedna rzecz - do łazienki dajemy okno plastikowe Twoje jest chyba drewniane jesli dobrze widzę ??? ja tez mam drewniane ze specjalna powloką zabezpieczjaca.......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 30.03.2012 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 Szpilka bardzo ładna łazienka Pokaż koniecznie ją już z dodatkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
STEFANY 30.03.2012 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 (edytowane) ALUTKA odnośnie okna i grzejnika: wg instalatorów posiadanie grzejnika ew. innego źródła ciepła (podłogówka) pod oknem połaciowym zapobiega osadzaniu się wilgoci w obrębie okna na skutek parowania czy też opadów deszczu. Pamiętam, że bardzo mocno wyczulał mnie na to instalator i osoby, które już wybudowały dom i niestety z takim problemem się borykają. Mnóstwo takich sugestii znalazłam właśnie tu na forum.W przypadku Szpilki nie ma tego źródła ciepła, a dodatkowo jest wanna, z której siłą rzeczy będzie mocno parowało. A kąpiel przy otwartym oknie jesienią czy zimą raczej nie jest przyjemna. Stąd właśnie moje obawy Edytowane 30 Marca 2012 przez STEFANY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 30.03.2012 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 Jeszcze jedna rzecz - do łazienki dajemy okno plastikowe Twoje jest chyba drewniane jesli dobrze widzę ??? A skąd takie info???? Pierwsze słyszę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nazwa12 30.03.2012 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 Moja skromna łazienka - początkowe efekty. Brak szafek, oświetlenia, lustra i dodatków [ATTACH=CONFIG]108687[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]108688[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]108689[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]108690[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]108691[/ATTACH] Bardzo ładna i elegancka,podoba mi się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 30.03.2012 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 Moja skromna łazienka - początkowe efekty. Brak szafek, oświetlenia, lustra i dodatków Szpileczko łazienka jest śliczna . Płytki są cudne, takie subtelne i delikatne - mioooodzio . http://images40.fotosik.pl/1459/6fd3162bf49e1dfbmed.jpg http://images42.fotosik.pl/253/56a5004b275bdbe9med.jpg Radku cieszę się, że podzieliłeś się wizualizacjami. Czytając Twoje posty odnoszę (być może mylne) wrażenie, że nie do końca jesteś przekonany do koncepcji projektantek (?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ALUTKA W 30.03.2012 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 (edytowane) STEFANY Jak pisałam, wyzej: wystarczy dobra wentylacja. Mnie nic po oknie nie płynie a nie mam żadnego grzejnika w całym domu, ani podłogówki. Jesli chodzi o otwieranie to przeciez nie przy kapieli ale ewentualnie potem i jakoś tak mi się wydaje, że żeby się skraplała para na oknie to z zewnątrz powinno być bardzo zimno a wewnątrz coś jak w saunie. A okno połaciowe faktycznie plastikowe. Edytowane 30 Marca 2012 przez ALUTKA W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts