Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Justyna_m napisala

Skoro można wrzucać projekty to i ja wklejam moje łazienki

duża przy sypialni

Justyna, jaki odplyw zrobicie w prysznicu, w duzej lazience?Widze, ze nie macie brodzika, szyba dotyka do plytek.Chcialbym to miec w swojej lazience, ze wzgledu na jej optyczne powiekszenie(jest bardzo mala).dzieki z gory za info.

fajna wanna ... tylko te szafeczki nad nia nie w moim guscie ...

Twoja czy znaleziona w necie/wystwce sklepowej ?

cassidy ciezko oceniac jak sie ma inny gust ... mi osobiscie nie podoba sie ta zielen ... ale skoro Tobie pasuje to ok ... pomyslala bym tylko o tym krzyzowaniu paskow zielony/brazowy na podlodze ... jakos mi to nie lezy ...

no i obudowa wanny ... besdie szara jak na wizulalizacji ? chyba nie za bardzo pasuje ... ja bym uzyla jednego z juz wystepujacych kolorow w lazience a nie dokladala nowy ...

jezweli zas chodzi o wykorzystanie przestrzeni to jest ok ... powinno byc wygodnie ze wszystkiego korzystac :)

pozdrawiam

okna ... ze tez na to nie wpadlam :lol: i w dodatku chyna oklejone jesczze tasma ... jak sie ja zdejmie to moim zdaniem bedzie superowo ...

a ta mozaika na waniie to co to ?

moja gorna lazienka ma podobna mozaike ... ale nie identyczna - teraz wlasciwie widze ze moja jest sporo jasniejsza ...

http://lh4.ggpht.com/_u8phbBqrjTE/Sa1C-qfgwXI/AAAAAAAACbQ/2j1qI-WSXRk/DSC00202.JPG

w szarej lazience sa plytki do kompletu z sciennymi czyli hiszpanska Azteca Elements R40 a plytki w holu, kuchni i jadalni to nasze cudo wypatrzone po 2 miesiacach poszukiwan (juz mialam dosc szukania plytek :x ) Paradyz Affron beige polpoler w formacie 65,5x65,5 ... nieskromnie powiem ze sa super i mam nadzieje ze beda sie dobrze uzywac :)

Nie no okna to fatalna sprawa w tym miejscu wchodzisz do wanny i .......... i wszyscy sąsiedzi w oknach hehehe

to też nie moje klimaty :-? ale każdy lubi co innego 8)

nie jest tak zle ... mozna okna bardzo ladnie przeslonic ... poza tym - moze wcale nie ma kto patrzec przez te okna jezeli wychodza na wlasne podworko ... no i mozna zamontowac specjalne szybki w nich ...

ale to fakt - kwestia gustu a o nich sie podobno nie dyskutuje :lol:

Pomyślałam, że mi pomożecie... Otóż nasza mała łazienka gościnna ma mieć prysznic, umywalkę i wc (no bo bez tego ani rusz :lol: ) Pytanie moje: jeśli prysznic ma być cały w płytkach włącznie z brodzikiem - to jakiej wysokości murek powinien być zrobiony pod szklanymi drzwiami wejściowymi? Marzyłam o bezprogowym wejściu jednak z uwagi na niewielką przestrzeń w łazience oraz z uwagi na nieprzygotowanie podłoża odpowiednio wcześniej (na poziomie wylewania posadzek) - odpada.

cassidy ciezko oceniac jak sie ma inny gust ... mi osobiscie nie podoba sie ta zielen ... ale skoro Tobie pasuje to ok ... pomyslala bym tylko o tym krzyzowaniu paskow zielony/brazowy na podlodze ... jakos mi to nie lezy ...

no i obudowa wanny ... besdie szara jak na wizulalizacji ? chyba nie za bardzo pasuje ... ja bym uzyla jednego z juz wystepujacych kolorow w lazience a nie dokladala nowy ...

jezweli zas chodzi o wykorzystanie przestrzeni to jest ok ... powinno byc wygodnie ze wszystkiego korzystac :)

pozdrawiam

Nieco zmieniłam układ podłogi.. nowa wizualizacja pod tym samym linkiem od "zdjęcia" 8 w górę.

Wanna będzie wyłożona beżową mozaiką (w kolorze ściany), jednak nie znalazłam w tym programie takiej funkcji.

Zatem.. ta wanna jest po prostu wstawiona. Ona była biała, ale na wizualizacji jakaś taka szarawa wyszła :)

cassidy teraz wizualnie o niebo lepiej :)

dodam tylko pare slow dotyczacych ciemnej podlgi ... teraz mam taka w WC i widac kazda plamke z wody ... oczywiscie najbardziej kolo zlewu ... u Ciebie nie powinno byc za duzo problemu (no moze poza wanna - ale moze nie chlapiesz sie za bardzo :D ) ... oczywiscie ze zalezy to od pytek ... moje sa gladkie i dosyc ciemne a dzieci co chwila myja raczki i chlapia ... i prawde mowiac juz nie moge na ta podloge patrzec (pomimo tego ze po umyciu jest boska 8) )

teraz do lazienek wybralam tylko jasne podlogi ...

Wiecie co.. obecnie mam granatowe kafelki w mieszkaniu, które wynajmuję.

Ponieważ mam koty i co chwile żwirek z kuwet się po podłodze sypie, zatem żadnych kropli z wody nie widzę :D

Jeszcze pytanko, jaki kolor mozaiki mam zrobić na wannie ? Beż, czy brąz ?

Tak myślę, że brązowe optycznie powiększą powierzchnię podłogi i automatycznie.. łazienkę.

Co sądzicie ? :)

Ostatnio zrobiłam sobie mały rekonesans po sklepach łazienkowych, oto moje nowe fascynacje:

te kafle są prześliczne, a ten motyw na ścianie..

http://i25.photobucket.com/albums/c61/adriena1974/26032009699.jpg

http://i25.photobucket.com/albums/c61/adriena1974/26032009698.jpg

http://i25.photobucket.com/albums/c61/adriena1974/26032009700.jpg

mam do zrobienia jedną łazienkę i chyba zrobię ja w tych jasnych kaflach:

http://i25.photobucket.com/albums/c61/adriena1974/26032009694.jpg

http://i25.photobucket.com/albums/c61/adriena1974/26032009695.jpg