Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No to mnie zmartwiłaś, ale wydawało mi się że one takie podobne do orientale tzn w takie maziaje i nie będzie właśnie na nich widać brudu .A jak z utrzymanie m w czystości orientale?

Bo podobne są i nadal uważam, ze signum są piękne. Niestety są bardzo kiepskie w utrzymaniu czystości, nad czym baaaardzo ubolewam bo ja nie z tych co ze ścierą latać lubią :( Jedna z forumek ma w nich całą łazienkę i uważa, że są praktyczne i nic na nich nie widać, ale moim zdaniem to wynika tylko z tego, że w łazience nie ma okna i nie widać nic pod światło dzienne - takie są moje spostrzeżenia...

Edit: w jednym miejscu w kuchni został ślad po herbacie...spadła mi mokra saszetka, nie wytarłam bo nie zauważyłam i nie dało się tego już domyć....porażka

Edytowane przez alana

leaat, świetna łazienka :) I też jestem ciekawa, jak Wy bez szyby dajecie radę z tym prysznicem, bo u nas też niestety się leje. Tzn. po prysznicu szyba cała mokra jest (gdyby nie szyba pływałoby pół łazienki), a na dodatek i tak zawsze kałużę muszę wytrzeć, bo coś przy drzwiach przecieka i trzeba będzie próg jednak na brzeg brodzika przykleić.

Bo podobne są i nadal uważam, ze signum są piękne. Niestety są bardzo kiepskie w utrzymaniu czystości, nad czym baaaardzo ubolewam bo ja nie z tych co ze ścierą latać lubią :( Jedna z forumek ma w nich całą łazienkę i uważa, że są praktyczne i nic na nich nie widać, ale moim zdaniem to wynika tylko z tego, że w łazience nie ma okna i nie widać nic pod światło dzienne - takie są moje spostrzeżenia...

Edit: w jednym miejscu w kuchni został ślad po herbacie...spadła mi mokra saszetka, nie wytarłam bo nie zauważyłam i nie dało się tego już domyć....porażka

uuu...to chyba ja ;) musze zapamietac zeby nie parzyc herbaty w lazience :)

uuu...to chyba ja ;) musze zapamietac zeby nie parzyc herbaty w lazience :)

tak zgadza się ;) i nadal uważam, ze łazienkę masz światną :D wiesz, moze ktoś kiedyś będzie chciał wypić herbatę w wannie... Ale tak na poważnie - szczerze tych płytek nie polecam choć pałam do nich miłością (jeszcze ale czuje, ze już nie długo).

Edytowane przez alana

dziewczyny dziekuje, bardzo sie balam pokazac zdjecia, jakos tak...wiecie, rozumiecie:oops:

Ania i Bartek no bez przesadyzmu, masz zarąbiste łazienki, czekaj, czekaj, czy to nie czasem od Ciebie zgapilam urbi??? noooo....:)

a_gap no cóz...są to najtansze chyba drzwi jakie są w ofercie na rynku:) PORTA wiedeń, mam je w zwiazku z tym w calym domu:D

majkot rektyfikowane, rzecz jasna, przy takiej powierzchni nie odwazylabym sie na natural;) o utrzymaniu juz pisalam, REWELKA

asizo special for you zrobie zdjecie pewnego wieczoru po wyjsciu spod prysznica...oczywiscie podlogi, nie siebie:lol2:

wiadomo, ze jest na podlodze troche wody, no nie ma siły, ale sciagam wode, taką sciaczaczką do szyb...trzy machy i wody nie ma, kiedys ktos o tym pisal, ze tak wyciera szybe pod prysznicem, wydawalo mi sie to wtedy troche chore, ale faktycznie, to nie sprawia zadnego problemu:), no i wlasnie nie wycieram zadną szmatą, bo to sie tylko rozciera, a tą sciaczką, to praktycznie mam suchą podloge...by the way, dzieki Tobie kupilam piekne baterie paffoni, jestem bardzo zadowolona- thx:hug:o roce bol nie wspomne, zauwaz jeszcze, ze moje lustro pojawilo sie we wnece dzieki Tobie rowniez:yes:

To ja jeszcze tylko wkleję cytat z innego forum żeby nie było, ze mój przypadek jest odosobniony ;)

"Mam gres nowej gali Signum 13. Niestety muszę

Cię zmartwić, jest potwornie trudny w czyszczeniu. Widać na nim każdą smużkę, a

jeśli jakaś plamka zaschnie, nawet po wodzie to jest bardzo widoczna. Zwykłe

płyny nie radzą sobie z doczyszczeniem go. Poza tym łatwo się rysuje a wówczas

rysa się mieni. Nadal podoba mi się kolorystycznie ale drugi raz nie położyłabym

sobie tego gresu. "

http://fotoforum.gazeta.pl/72,2,35,134719959,134877626.html

To samo dotyczy SG12 ;)

"Płytki to... zastanawiam się, czy w ogóle wymieniać nazwę,

bo są beznadziejne w utrzymaniu czystości. Niech będzie, ale ku przestrodze: Nowa Gala,

gres Signum.Tych płytek nie polecam nawet największemu wrogowi :) "

http://fotoforum.gazeta.pl/72,2,35,128575679,130954935.html

w przeciwienstwie do powyzszej cudnej przestrzeni lazienkowej, przedstawiam karkolomnie i nieudolnie zrobione zdjecia swojej minimalnej lazienki (4m2):D

-niestety metraż nie pozwala na zrobienie zdjecia z jakiejkolwiek wiekszej perspektywy:)

Leeat ślicznie, bardzo, bardzo w moim stylu :). Kuchnia zresztą też :).

Załóż proszę galerię :), będę wpadać i wzdychać z przyjemnością :)

leaat, to czekam na zdjecia. Mogą być Twoje ;) Taki zart oczywiście ;)

Podobieństwa pewne zauważyłam - lustro właśnie przede wszystkim :) Fajnie, ze komuś mogłam się przysłużyć :)

Ja z baterii też jestem na razie zadowolona i mam nadzieję, ze długo będą bezawaryjne. No i ładne są, naprawdę mogą konkurować z tymi z górnej półki. :)

U mnie z tym prysznicem to jest tak, że dzieci też korzystają (a w przyszłości bedzie to tylko ich łazienka), wiec bez szyby ani rusz. No ale jak ja biorę prysznic, to też nie wyobrażam sobie bez szyby. Tzn. musiałabym się bardzo starać, żeby łazienka nie pływała. Wiec super, że Wam sie udaje i tak naprawdę podziwiam. Mnie sie mój prysznic bez szyby bardziej podobał, ale musieliśmy ją zrobić.

Teraz robi się dolna łazienka, tzn. nasza główna pipidówka mała. Ale skoro metrażowo nie, to przynajmniej kolorystycznie wymarzona:

http://img703.imageshack.us/img703/263/dscn1000800x600.jpg

Uploaded with ImageShack.us

http://img217.imageshack.us/img217/9956/dscn0999600x800.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Kurcze a ja właśnie w łazience mam signum SG 13 i nic nie widać, naprawdę dla mnie te płytki są bezobsługowe, żadnych smug czy plam. Raz może dwa razy w tygodniu wycieram płaskim mopem z viledy bez użycia detergentu i są czyste. Nie mam okna w tej łazience. Ja polecam.

i właśnie o te okno (a raczej jego brak) tu chodzi moim zdaniem :) U mnie płytki też dobrze wyglądają wieczorem przy zapalonym świetle - nie widać zadnych smug, ale już rano i w południe, kiedy pada na nie światło dzienne widać wszystko!!!!!!! ;)

Leaat świetna ta Twoja łazienka. Możesz zdradzić jakiej firmy masz prysznic i jak się sprawuje?

prysznic PAFFONI BERRY ZCOL 7xx (bo nie pamietam czy 10 czy 09:))-deszczownica chyba najwieksza z mozliwych:lol2:-jest super, zdecydowalam sie na prysznic ze sluchawką, bo glupia nie wyobrazalam sobie, jak mozna brac prysznic z deszczownicy, bez moczenia glowy...ot, blondynka;), teraz chyba wzielabym samą deszczownicę...korzystam glownie z deszczownicy, nie mocząc glowy i jest ok:), sporadycznie korzystam ze sluchawki i raczej traktując ją jako...bidetową:oops:.

Ogolnie caly zestaw jest bardzo solidny-jak bedziesz miala okazje, to zobacz na zywo baterie...gwarantuje, ze kupisz bez wahania;)

leaat, dla mnie jesteś mistrzynią korzystania z prysznica. Najpierw mówisz, ze radzisz sobie bez szkła i nie zalewasz przy okazji całej łazienki,a teraz jeszcze, ze korzystasz z deszczownicy nie mocząc włosów! Szok! Ja używam praktycznie tylko prysznica (słuchawka zamocowana na drązku na wys. szyi, zeby mi sie po głowie nie lało, a z deszczownicy to raczej rzadko, no bo właśnie moczy mi włosy. Muszę chyba do Ciebie na jakiś kurs się zgłosić ;)

leaat, dla mnie jesteś mistrzynią korzystania z prysznica. Najpierw mówisz, ze radzisz sobie bez szkła i nie zalewasz przy okazji całej łazienki,a teraz jeszcze, ze korzystasz z deszczownicy nie mocząc włosów! Szok! Ja używam praktycznie tylko prysznica (słuchawka zamocowana na drązku na wys. szyi, zeby mi sie po głowie nie lało, a z deszczownicy to raczej rzadko, no bo właśnie moczy mi włosy. Muszę chyba do Ciebie na jakiś kurs się zgłosić ;)

nie trzeba kursu, wystarczy czepek kapielowy :rotfl: