ulajacek 21.05.2012 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2012 ulajacek - strasznie chaotyczna łazienka i toaleta, ale mimo to wyszło bardzo sympatycznie. Powalił mnie gazetnik w WC i kolor pomarańczowy - niestety rzadko stosowany. Mnie się podoba! mniamos- bardzo poukładane, eleganckie łazienka i WC, ale jakby ponure. Podejrzewam, że załatwisz to dodatkami? Mam męża oraz dwóch synów - wszyscy pasjonaci motoryzacji. To chyba mówi samo za siebie. Ale udało mi się znaleźć uchwyt wykorzystujący przyssawki, dzieki czemu nie musieliśmy wiercić ściany Mniamos - piękna łazienka Trochę za ciemna jak dla mnie, ale bardzo ładnie wykończona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nicol21 21.05.2012 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2012 mniamos fajna lazienka. jaka szafke planujesz? mam nadzieje ze biala zeby troche rozjasnic pomieszcenie. czy te swiatelka w k-g sa wszystkei w tym samym kolorze, bo na zdjeciach wyszlo jak niektore bylyby cieple a srodkowe zimne. mi sie podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mniamos 21.05.2012 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2012 mniamos fajna lazienka. jaka szafke planujesz? mam nadzieje ze biala zeby troche rozjasnic pomieszcenie. czy te swiatelka w k-g sa wszystkei w tym samym kolorze, bo na zdjeciach wyszlo jak niektore bylyby cieple a srodkowe zimne. mi sie podoba cieszę się, że się podoba bo sporo mnie to nerwów kosztowało, niestety. Szafki bedą w kolorze hmm... nie wiem, ale chyba nie będą białe ;p natomiast swiatełka w srodkowej półce są zimne, pozostałe ciepłe. Jest fajny efekt jak zimne swiatło pada na wanne, tak sobie wymysliłem;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 22.05.2012 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 Mniamos bardzo ładne realizacje Może dodatki w stylu spa? drewno (zależy czy masz w domu jasne czy ciemne) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 22.05.2012 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 Mniamos śliczne łazienka i wc, choć ja zrezygnowałabym z półek podświetlanych. Dodatki dałabym w drewnie jak proponuje Venuska, albo rude. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 22.05.2012 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 Witam, Właśnie jestesmy na finiszu łazienki i kibelka. Oczywiscie brak szafki i umywalki w łazience i szafki pod umywalką w kibelku ale co tam. Tylko ta umywaleczka mała nie dało rady szerszej tak aby licowała się ze scianą przy kibelku? no chyba ze zawadzała by przy wejsciu (lewa strona drzwi)? mam fobię mycia rąk z rozmachem to po jakiejs grypie jelitowej zostało. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mc2000 22.05.2012 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 Powiedzcie mi z własnego doświadczenia, jaka musi być wysokość od podłogi do skosu, żeby wstawić wannę i móc z niej korzystać choć odrobinę komfortowo.Obecnie (stan surowy pomieszczenia) jest to ~1,15m, nachylenie dachu - 38*. Na wylewki i ocieplenie dachu dachu liczę jakieś 25-30cm, więc zostanie niepełne 90cm przy samej ścianie kolankowej. Jeśli się oddale o +/- 45cm od ściany, będę miał 1,20m na początku wanny i 2,2 na końcu wanny (długość wanny 1.6m).No chyba, że wannę stawiać bezpośrednio na stropie?Jakie macie doświadczenia z takim rozwiązaniem? Dodatkowo czy ktoś zamawiał saunę pod wymiar i jest w stanie podsunąć kogoś godnego polecenia?Łazienka niby duża, ale te skosy jakoś nie dają mi spokoju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justa 22.05.2012 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 Powiedzcie mi z własnego doświadczenia, jaka musi być wysokość od podłogi do skosu, żeby wstawić wannę i móc z niej korzystać choć odrobinę komfortowo. Obecnie (stan surowy pomieszczenia) jest to ~1,15m, nachylenie dachu - 38*. Na wylewki i ocieplenie dachu dachu liczę jakieś 25-30cm, więc zostanie niepełne 90cm przy samej ścianie kolankowej. Jeśli się oddale o +/- 45cm od ściany, będę miał 1,20m na początku wanny i 2,2 na końcu wanny (długość wanny 1.6m). No chyba, że wannę stawiać bezpośrednio na stropie?Jakie macie doświadczenia z takim rozwiązaniem? Dodatkowo czy ktoś zamawiał saunę pod wymiar i jest w stanie podsunąć kogoś godnego polecenia? Łazienka niby duża, ale te skosy jakoś nie dają mi spokoju. U mnie nachylenie dachu to 45*. Wanna ma 190 długości. Na początku wanny wysokość do skosu to 100cm a w połowie 180. Nie ma najmniejszego problemu podczas użytkowania. Rodzice mieli zaniżoną wannę względem wylewki w łazience. Wygodnie się do niej wchodziło, mniej wygodne było mycie wanny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 22.05.2012 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 f.5 mam taką samą umywalkę i w takim wc nic większego nie trzeba. Do umycia rąk wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mniamos 22.05.2012 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 (edytowane) Tylko ta umywaleczka mała nie dało rady szerszej tak aby licowała się ze scianą przy kibelku? no chyba ze zawadzała by przy wejsciu (lewa strona drzwi)? mam fobię mycia rąk z rozmachem to po jakiejs grypie jelitowej zostało. pozdro umywalka jak na umycie rąk w wc zupełnie wystarczy, a odnośnie dodatków to przydałaby się kobieca ręka;p, niestety tej brak;) i tutaj prosba do forumowych koleżanek Edytowane 22 Maja 2012 przez mniamos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 22.05.2012 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 Mniamos może takie? dostępne na homus.pl http://i888.photobucket.com/albums/ac87/serandom/Mirabelka/1332091188772.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aantenka 23.05.2012 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2012 Venus- super ten zestaw Pasował będzie W razie czego to jeszcze w HOME and YOU na pewno też są drewniane dodatki. Ale już nie wklejam, można spytać wujka google Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 23.05.2012 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2012 Ten chyba tańszy niż w hołm end ju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 23.05.2012 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2012 umywalka jak na umycie rąk w wc zupełnie wystarczy f.5 mam taką samą umywalkę i w takim wc nic większego nie trzeba. Do umycia rąk wystarczy. jesli tylko do wc to jasne myslałem ze wc razem z łazienką zle zinterpretowałem zamieszczone zdjęcia. ale nie zaprzeczycie ze mała umywalka to woda poza nią??? dlatego w moim projekcie zamieniłem umywalkę 53x32 na 70x47 ale mam wc i łazienkę w 1 pomieszczeniu. w terazniejszej łazience mam recznik na relingu pod umywalką to tez niefajny pomysł bo wycierając ręce po umyciu zawsze troszke wody kapnie na podłogę. jak jest woda na podłodze to i w przedpokoju i tak dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 23.05.2012 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2012 Do mycia twarzy to dla mnie i 47 ma za małą głębokość, zwykle myłam nad wanną, teraz 60x60 mi wystarcza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 23.05.2012 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2012 Do mycia twarzy to dla mnie i 47 ma za małą głębokość, zwykle myłam nad wanną, teraz 60x60 mi wystarcza teraz Ty zle zinterpretowałas cyferki zatem szerokośc umywalki to 70 cm długosc 47 cm a głębokość to 16 cm o wadze nie wspomnę gdyż ledwo co ja podnoszę i zaczynam w związku z tym miec problem czy sciana utrzyma ów umywalkę blat na 9 cm gruby i pod nim szafkę. razem spokojnie moze to ważyc ze 100 kilo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 23.05.2012 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2012 Głębokość w sensie to ile odstaje od ściany, nie głębokość miski w którą leci woda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 23.05.2012 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2012 To dla ciebie głębokość hmmmmm jest ?? a głębokośc ktorą określasz (leci weń woda) jak to będzie ? czeluśc ??? otchłań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 23.05.2012 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2012 Nie nazywam tego po prostu Zresztą co to ma do rzeczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m-333 23.05.2012 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2012 To dla ciebie głębokość hmmmmm jest ?? a głębokośc ktorą określasz (leci weń woda) jak to będzie ? czeluśc ??? otchłań Muszę przyznać,że ja też w takich kwestiach używam terminu "głębokość " - wydaje mi się też,że to powszechne zjawisko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts