Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

pomóżcie mi w wyborze koloru ścian nie wykafelkowanych. Oprócz kwiecistego szlaku, jest wyżej wąski szlak szkła w kolorze ciemnego pomarańczu (kawałek widać po prawej stronie). Fuga jaśminowa.

http://images39.fotosik.pl/1662/af52f090fb494674gen.jpg

Wybrałabym szarość delikatnie przełamaną beżem - kolor nawiązujący do liściastego dekoru, ale raczej zbliżony do ciemnych liści niż jasnych. Taki kontrast ładnie zagra z pomarańczem.

[ATTACH=CONFIG]125924[/ATTACH]

Jedną wskazowkę mogę Ci dać: Nasprzatasz się "na śmierć" żeby ta twoja łazienka wyglądała jak na tych zdjęciach na stronie ceramstika. "Lustrzanka" w łazience to samobójstwo.

Ale kafelki ładne :)

Lustrzanki są fatalne, coś o tym wiem (poprzednia łazienka). A co z płytkami matowymi? Jak z ich czyszczeniem? Myślę o kolekcji pilcha madera. Ktoś z Was ma takie płytki u siebie? Pozdrawiam

Magda 85 łazienki masz bardzo ładne;-) bądź tak dobra i zdradź mi jaką masz baterię umywalkową w biało - czarnej łazience? Szukam takiej wysokiej i jakoś nie mogę znaleźć, a moja umywalka tyż stawiana na blat ma aż 14 cm wysokości i znalezienie do niej baterii doprowadza mnie do płaczu.

Magda 85 łazienki masz bardzo ładne;-) bądź tak dobra i zdradź mi jaką masz baterię umywalkową w biało - czarnej łazience? Szukam takiej wysokiej i jakoś nie mogę znaleźć, a moja umywalka tyż stawiana na blat ma aż 14 cm wysokości i znalezienie do niej baterii doprowadza mnie do płaczu.

nie pamiętam modelu,ale napewno omnires.

Magda85 Fajne masz te łazienki. Nasza viola też już czeka na ułożenie. Płytki są drogie, ale sądzę, że efekt wart jest swojej ceny. Pochwalę się swoją łazienką pewnie dopiero za miesiąc. W tej chwili wymyślam aranżację górnej łazienki, Mają być płytki pilcha madera. Marzyły mi się inne płytki, ale niestety finanse się kruszą, a górna łazienka jest znacznie większa od dolnej i by nas dużo kosztowała. Chciałam projekt łazienki zlecić, ale sklep, gdzie kupimy płytki twierdzi, że nie ma bazy płytek pilcha. :mad:

Witajcie,

1. na jakiej wysokości macie umywalkę (górny brzeg) od podłogi?

2. na jakiej wysokości macie miskę WC podwieszaną (górny brzeg) od poziomu posadzki?

3. na jakiej wysokości macie baterię prysznicową w kabinie prysznicowej?

4. lustro łazienkowe ile cm wyżej od krawędzi górnej umywalki aby nie chlapać po nim przy myciu rąk i jak wysokie zamówić?

Chcę fachowcowi rozpisać jak ma zrobić aby później nie było nieprzyjemności. U rodziców kiedyś przechodziłam remont i jak fachowcom wyszło tak zrobili nie patrząc na jakieś standardowe wysokości.

Pewnie ktoś napisze też że zależy to od wzrostu użytkowników ale ja mam 166 a mąż 180 więc raczej takie standardowe bym chciała umieszczenie i nie dopasowywać do naszego wzrostu.

Dlatego proszę zmierzcie u siebie i napiszcie jak macie :)