Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

wojgoc - masz z parkietem w łazience jakieś negatywne doświadczenia, że uważasz, że dodatkowy rok coś zmieni?

ArKaMa - parkiet jest wykończony olejem.

Dla zainteresowanych poniżej więcej fotek, teraz już nic się nie ukryje :). Dodam, że mam świadomość moich odbić w lustrach i kabinie, jednak nie dało się tego uniknąć przy szerokokątnym obiektywie.

http://images48.fotosik.pl/427/6f2709dbe6349cf3.jpg

super! razem z całym peletonem tutaj się dopraszam więcej fotek domu bo czuję w kościach że jest co pooglądać.

a możesz powiedzieć jak sobie fachowcy radzili z przemysłowym na ścianie? wygląda obłędnie,ale zdaje sobie sprawę że przemysłówkę należy cyklinować i takie inne cuda z nią robić.

co do bliskości wody myślę że dłuższy czas może mieć na drzewo jednak wpływ - oby jak najmniejszy!!

rozumiem, że wnęka za wc pod blatem zostaje po prostu pusta? [nie mówię dlatego że mi przeszkadza czy coś, ot się pytam! ;) ]

jeszcze raz - bardzo fajnie, jedynie czego nie zazdraszaczam to mycie lustra, zwłaszcza obok umywalki... u nas wiecznie uchlapane! a tylko 2ka nas jest!

• Odpowiedzi 15,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

nicol21 nie rozbudzaj za bardzo swojej wyobraźni bo się zawiedziesz :) Do zaprezentowania pozostało jeszcze tylko 30m kw powierzchni ;). Swoją drogą to mam w mieszkaniu kilka elementów, które pokazywałaś w swoim wątku. Panel był sklejony do kupy i wycyklinowany na podłodze, potem jako całość przyklejony i przykręcony do ściany. Fachowiec był 1 (no razem ze mną to 2 ;)). Praca była żmudna ale czymś geberit trzeba było zakryć ;)

We wnęce miał być kosz na pranie, ale ostatecznie zostało wygospodarowane na niego miejsce poza łazienką.

Lustro przy baterii podtynkowej i blacie trudno jest utrzymać w czystości. Z pewnością nie jest to rozwiązanie praktyczne, ale jak bym miał drugi raz decydować to bym tego nie zmienił :)

anjap wszystkie baterie to paffoni.

Wojgoc czytałam gdzieś że kładziesz ETIC NOCE , masz może już jakieś położone ? Wstaw jakieś zdjęcie proszę!

Jak mozesz napisz czy znalazłeś gdzieś taniej niż ogólnie w internecie. Mnie w salonie powiedzieli 345 zł/m2

Widziałam etic noce na banyo.pl za 215 zł. Ale chyba tylko ten kolor.Ja poszukuje palisandro w dobrej cenie może ktoś wie gdzie?

Na podłogi zdecydowałam sie na zirconio bianco cemento.Czy ktoś z forumowiczów ma je u siebie.Może jakieś opinie?

PLISS wolałabym wiedzieć zanim zamówie.

Etic Noce mieli jakiś czas temu w granicach 200zł w MaxFlizie w Krakowie - zamówienia również przez internet. Sama kupowałm u nich parę rzeczy i wszystko bez problemu.

Ja kupowałm Etic Palisander za 245zł w Mceramic w Siemianowicach Śląskich. Zamawiałam przez telefon, szybka wysyłka bo po towar jeżdzą raz w tygdoniu. A Etic Palisander położyłam w łazience do czarnych i białych lustrzanych płytek z Venis seria Crystal i wyglądają super.

wojgoc - masz z parkietem w łazience jakieś negatywne doświadczenia, że uważasz, że dodatkowy rok coś zmieni?

osobiście nie - ale widzialem u znajomych jak to wyglada po 2 latach uzytkowania:(

w przypadku blatu z drewna pod umywalke to bez dodatkowego zabezpieczenia w postaci szyby cięzko to utrzymac:yes: - chyba, ze tylko na pokaz ktos robi:lol2:

Wojgoc czytałam gdzieś że kładziesz ETIC NOCE , masz może już jakieś położone ? Wstaw jakieś zdjęcie proszę!

Jak mozesz napisz czy znalazłeś gdzieś taniej niż ogólnie w internecie. Mnie w salonie powiedzieli 345 zł/m2

ja swoje Atlas Concorde Etic Noce kupowałem w Maxflizz po 198zł/m2 zarówno 15x90 jak i 22,5x90. Mozaike 15x90 kupowalem po 95zl/arkusz

łazienka sie robi, ale wrzuć mi na PW swojego maila to cos tam Ci prześlę

Edytowane przez wojgoc

ArKaMa - parkiet jest wykończony olejem.

Dla zainteresowanych poniżej więcej fotek, teraz już nic się nie ukryje :). Dodam, że mam świadomość moich odbić w lustrach i kabinie, jednak nie dało się tego uniknąć przy szerokokątnym obiektywie.

http://images43.fotosik.pl/1565/dac0e0c348690766.jpg

http://images46.fotosik.pl/1787/c4004f75afba6557.jpg

http://images39.fotosik.pl/1771/7bb8cd45f562381b.jpg

http://images42.fotosik.pl/600/c939124765e61cb7.jpg

http://images48.fotosik.pl/427/6f2709dbe6349cf3.jpg

Powiem Ci, że bateria w formie wylewki i mieszacza wychodząca prosto z lustra wygląda naprawdę świetnie, ale pewnie było trochę niepokoju przy wycinaniu otworów pod nią - w końcu tafla lustra mała nie jest i gdyby pękła ... :)

Powiem Ci, że bateria w formie wylewki i mieszacza wychodząca prosto z lustra wygląda naprawdę świetnie, ale pewnie było trochę niepokoju przy wycinaniu otworów pod nią - w końcu tafla lustra mała nie jest i gdyby pękła ... :)

Przypuszczam, że to nie był problem Inwestorki, a firmy, która tę taflę przygotowywała i montowała ;) Otwory zapewne były przygotowane zanim lustro trafiło na ścianę.

Przypuszczam, że to nie był problem Inwestorki, a firmy, która tę taflę przygotowywała i montowała ;) Otwory zapewne były przygotowane zanim lustro trafiło na ścianę.

Tak, ale nie zawsze, np. znajomy dostał cenę X jeśli wszystko będzie OK i lustro nie pęknie albo nie wystąpią inne tego typu komplikacje i X plus ileśtam procent jeśli coś takiego by się zdarzyło. Fakt że miał dość dobrą cenę wyjściową, ale musiał wziąć na siebie ryzyko że montażystom coś nie wyjdzie i będzie musiał dopłacić, przez co sam asystował im przy montażu ;)