Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam forumowiczów:)

Mam do Was prośbę. Deweloper dokonał zmian w projekcie i zmieniły się wymiary łazienki, ponownie mam problem z urządzeniem łazienki.

Macie może jakieś pomysły? Bardzo proszę o pomoc:)

W łazience chcę mieć: prysznic, pralkę, wc i oczywiście zlew.

lazienka.jpg

Pozdrawiam:)

Łukasz

Agi bardzo ładne obie łazienki, szczególnie pierwsza.

Czy mogłabyś napisać jakie to płytki?I czy ten kawałek drewniany to płytki czy drewno?

Marzi płytka to gres hiszpański Lyon marfil a "drewno" na wannie to niestety płytka paradyż giallo 120x15. Ale jest naprawdę fajna. Nie wygląda sztucznie....

Mati i Maja a może dywaniki z Ikea? Mam SKOGHALL i sobie chwalę. Obawiam się, że ten fiolet, który mają w w/w serii będzie się mijał odcieniem z kolorem Waszej ściany (na moim monitorze ona ma ciepły odcień i jest bardziej "malinowa" niż fioletowa), więc dla bezpieczeństwa poszłabym w szarość albo beż (beżowa jest chyba poducha na ławeczce, prawda?). Co Ty na co? Dywaniki są "w kosteczki" - jak ławeczka właśnie :) Edytowane przez AniaS79

Marzi płytka to gres hiszpański Lyon marfil a "drewno" na wannie to niestety płytka paradyż giallo 120x15. Ale jest naprawdę fajna. Nie wygląda sztucznie....

A na podłodze też Lyon? Gdzie zamawiałaś te płytki, stacjonarnie czy przez internet?

czy macie pod prysznicem jakieś pojemniki, koszyczki na szampon i żel? chciałabym takie przyklejane do kafelek aby nie wiercić dziur w kafelkach ale nie potrafię nic znaleźć. może używacie jakichś fajnych i możecie coś doradzić?

Mam u siebie Everlocka, to jest chyba w tej chwili najlepsza firma produkująca tego typu rzeczy. Jest estetyczny i naprawdę dobrej jakości. Droższy od innych, ale zdecydowanie wart swojej ceny (mam kilka wieszaków różnych firm, więc mam pewne rozeznanie).

Mam u siebie Everlocka, to jest chyba w tej chwili najlepsza firma produkująca tego typu rzeczy. Jest estetyczny i naprawdę dobrej jakości. Droższy od innych, ale zdecydowanie wart swojej ceny (mam kilka wieszaków różnych firm, więc mam pewne rozeznanie).

Mozesz podeslac fotki jak to wyglada na scianie?

Ewa, nie mam niestety kabla od aparatu, ale mam taki: http://everloc24.pl/alle/400/EL10262al.jpg i uchwyt do papieru toaletowego. Pod prysznicem mam innej firmy i mi zardzewiał, a na dodatek ciągle odpada od ściany. Everlock jest dużo lepszy, nie odpadł jeszcze nigdy, jest estetyczny i generalnie nie widać, że jest na przyssawki. Ale osobiście wolałabym w nowej łazience jednak wiercić te dziury, bo masz wtedy duży wybór designu. Everlock ma tylko jeden, wszystkie wieszaki są w tym samym stylu. Nie wiem czy dalej są, ale widziałam je kiedyś w Poznaniu w Castoramie lub Bricomanie, już nie pamiętam.

Ewa, nie mam niestety kabla od aparatu, ale mam taki: http://everloc24.pl/alle/400/EL10262al.jpg i uchwyt do papieru toaletowego. Pod prysznicem mam innej firmy i mi zardzewiał, a na dodatek ciągle odpada od ściany. Everlock jest dużo lepszy, nie odpadł jeszcze nigdy, jest estetyczny i generalnie nie widać, że jest na przyssawki. Ale osobiście wolałabym w nowej łazience jednak wiercić te dziury, bo masz wtedy duży wybór designu. Everlock ma tylko jeden, wszystkie wieszaki są w tym samym stylu. Nie wiem czy dalej są, ale widziałam je kiedyś w Poznaniu w Castoramie lub Bricomanie, już nie pamiętam.

Dzieki Dagmara za szybka odpowiedz, dlatego pytalam, bo z doswiadczenia wiem, ze dosc czesto pod ciezarem takie na przyssawki odpadaja...

Mam pytanie dot. płytek. Podoba mi się seria Meisha Garam z Paradyżu, ale mam problem ze znalezieniem zdjęć z realizacji bez photo shopa. Jedyne jakie znalazłam wygląda niesamowicie nieciekawie i jest jakby mdłe, bez wyrazu. Czy ma je ktoś u siebie i może coś powiedzieć na ten temat? Boję się, że wydam kupę kasy na płytki, które okażą się zupełnie przeciętne. W sklepie wyglądały fajnie, ale wiadomo, że prezentują się inaczej w dziennym świetle (moja łazienka jest ślepa). Zaczęłam się zastanawiać czy to kwestia kiepskiego projektu, oświetlenia czy płytki zwyczajnie "nie robią szału". Ktoś pomoże?