dorotka31 04.01.2013 23:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2013 (edytowane) Witam serdecznie jestem pierwszy raz aktywnie na forum choć niejeden wątek przejrzałam już od deski do deski 3 lata temu jak się budowałam. Teraz trochę sytuacja mnie przerosła(urządzanie mieszkania w bloku moich rodziców)i stwierdziłam że zgłoszę się po pomoc. Zrobiłam im projekt wydawało mi się że dość fajny (nie chodzi o układ płytek) a rozmieszczenie jednak teraz każdy z nas inaczej to widzi. Główny spór stanowi kabina prysznicowa moi rodzice twierdza że lepsza będzie szyba niż postawiona ścianka w płytkach. Mam u siebie drzwi z takiej szyby i ją przeklinam. Raz w tyg. ją myje i widać zacieki choć wodę mam miękką, oni nawet jeszcze nie wiedzą co z rur im poleci. Która wersja wam się bardziej podoba : 1. murowana ścianka prysznicowa z blatem pod umywalkę ciągnącym się z pod kaloryfera do tej ścianki, a pod tym trzy duże szuflady 2. szklana szyba + delikatniejsza szafka łazienka nie jest porywająco duża jak to blokowa(2,4x2,95-ściana z umywalką)), kibelek musi stać tam gdzie stoi(ściana na przeciwko szafki), pralka ma być w zabudowanie z piecem gazowym,) Co wam się bardziej podoba, co byście zmienili, co razi? Będę wdzięczna za każda opinię! Edytowane 4 Stycznia 2013 przez dorotka31 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 05.01.2013 00:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2013 (edytowane) Mała, ale ustawna ta łazienka. Moi rodzice mają szkło i jest dla nich bardzo męczące - wycieranie po każdym użyciu kabiny jest niezbędne, mimo bardzo miękkiej wody. Nie wiem, w jakim wieku są Twoi rodzice, ale czasem warto już zaprojektować drążek do trzymania i siedzisko w kabinie. tu przykład kabiny szklanej http://payload.cargocollective.com/1/3/117113/1539662/1_1_905.jpg nie sądzę jednak, aby właściciele sami tu sprzątali, a dokładnie jest to apartament pokazowy, więc liczy się głównie efekt wizualny Edytowane 5 Stycznia 2013 przez piu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 05.01.2013 02:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2013 shanta, ja mam jeszcze jedną uwagę. może to kwestia rozciągnietych wizek a może nie, ale mam wrażenie, że albo wanna jest za wysoko albo umywalki za nisko. Przy zalożeniu, że wanna jest na wys. ok. 50cm (powyżej to już sie chyba niewygodnie korzysta) góra umwyalek wg projektu wypada na wysokości ok. 70cm. A to tak o przynajmniej 15cm za nisko. dokładnie tak, umywalki są za nisko powinno być tak http://payload67.cargocollective.com/1/3/117113/3641900/8_905.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pamaria 05.01.2013 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2013 [ATTACH=CONFIG]158339[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]158340[/ATTACH] Witam serdecznie jestem pierwszy raz aktywnie na forum choć niejeden wątek przejrzałam już od deski do deski 3 lata temu jak się budowałam. Teraz trochę sytuacja mnie przerosła(urządzanie mieszkania w bloku moich rodziców)i stwierdziłam że zgłoszę się po pomoc. Zrobiłam im projekt wydawało mi się że dość fajny (nie chodzi o układ płytek) a rozmieszczenie jednak teraz każdy z nas inaczej to widzi. Główny spór stanowi kabina prysznicowa moi rodzice twierdza że lepsza będzie szyba niż postawiona ścianka w płytkach. Mam u siebie drzwi z takiej szyby i ją przeklinam. Raz w tyg. ją myje i widać zacieki choć wodę mam miękką, oni nawet jeszcze nie wiedzą co z rur im poleci. Która wersja wam się bardziej podoba : 1. murowana ścianka prysznicowa z blatem pod umywalkę ciągnącym się z pod kaloryfera do tej ścianki, a pod tym trzy duże szuflady 2. szklana szyba + delikatniejsza szafka łazienka nie jest porywająco duża jak to blokowa(2,4x2,95-ściana z umywalką)), kibelek musi stać tam gdzie stoi(ściana na przeciwko szafki), pralka ma być w zabudowanie z piecem gazowym,) Co wam się bardziej podoba, co byście zmienili, co razi? Będę wdzięczna za każda opinię! Ja bym optowała za wersją 2. Wydaje się lżejsza. Na pewno w obu wersjach zmieniłabym grzejnik na mniejszy i mniej wystający . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czuszka 05.01.2013 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2013 Remika, bardzo ładne łazienki. w tej parterowej jakie masz płytki i dekory nad umywalką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remika2 05.01.2013 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2013 Dekor i płytka na ścianie to Artech grigio, ale z tego co się orientuję te dekory już wycofali z produkcji - dziwne:( bo są piękne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciejka2 05.01.2013 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2013 Dorotka31, Ja jestem za wersja nr 1. Ze względów praktycznych. Nie lubię myc szyby i do szuflad więcej kosmetykow sie pochowa, a mniej będzie stało na wierzchu. Remika2, Sliczne masz lazienki!! Szczegolnie ta pierwsza. Tez Cie mialam spytac o ten dekor nas zlewem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 05.01.2013 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2013 Dorotka31 wersja 2, zdecydowanie. Jest lżejsza i nie kradnie przestrzeni. Na szybę jest prosty sposób. Wystarczy po każdej kąpieli ściągnąć z niej wodę i problemu nie ma. Mam bardzo twardą wodę i ani śladu zacieków na żadnej z kabin ani na płytkach (z płytek też ściągam przy okazji). Remika2 bardzo ładne łazienki. Obie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 05.01.2013 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2013 Dorotka31 wersja 2, zdecydowanie. Jest lżejsza i nie kradnie przestrzeni. Na szybę jest prosty sposób. Wystarczy po każdej kąpieli ściągnąć z niej wodę i problemu nie ma. Mam bardzo twardą wodę i ani śladu zacieków na żadnej z kabin ani na płytkach (z płytek też ściągam przy okazji). Remika2 bardzo ładne łazienki. Obie. Witam, tez jestem za wersja nr 2, wyglada na delikatniejsza lazienke, ma to cos... U siebie (gdzie obecnie mieszkam) mam 2 przyszklenia i nie ma problemu z zaciekami...zamiast roznych srodkow na kamien do mycia wystarczy gabka i gel badz szampon do kapieli a pozniej splukanie wszystkiego i sciagaczka.... ze smugami i kamieniem nie mam problemu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czuszka 05.01.2013 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2013 Dekor i płytka na ścianie to Artech grigio, ale z tego co się orientuję te dekory już wycofali z produkcji - dziwne:( bo są piękne! płytki są w sprzedaży, dekorów niestety nie znalazłam. a faktycznie ładne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariomili 05.01.2013 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2013 Remika świetna łazienka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwonsia 05.01.2013 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2013 cześć wszystkim!ja dopiero zaczynam planowanie łazienek i jest tu dużo inspiracji ale ja nie do końca wiem co bym chciała jedną z inspiracji która mnie przekonuje to łazienka z fototapetą Wenecji ale wydaje mi się że kafelki nie białe tylko w szarościach i to się tyczy łazienki dolnej a za to łazienka tzw.rodzinna jest dla mnie wielką niewiadomą wiem jedynie że chciałabym "deskę" na podłodze i coś w tym rodzaju ale niestety wsród różnych realizacji nie znalazłam czegoś takiego,nie wiem co to jest na ścianie??kafelki odpadają!podpowiedzcie coś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
urga 05.01.2013 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2013 Remika2 śliczne te twoje szaraczki, Dorotka 31 mi bardziej podoba się 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 05.01.2013 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2013 cześć wszystkim!ja dopiero zaczynam planowanie łazienek i jest tu dużo inspiracji ale ja nie do końca wiem co bym chciała jedną z inspiracji która mnie przekonuje to łazienka z fototapetą Wenecji ale wydaje mi się że kafelki nie białe tylko w szarościach i to się tyczy łazienki dolnej a za to łazienka tzw.rodzinna jest dla mnie wielką niewiadomą wiem jedynie że chciałabym "deskę" na podłodze i coś w [ATTACH=CONFIG]158545[/ATTACH] tym rodzaju ale niestety wsród różnych realizacji nie znalazłam czegoś takiego,nie wiem co to jest na ścianie??kafelki odpadają!podpowiedzcie coś tutaj jest na ścianie boazeria, ale równie ładnie będą wyglądały klasyczne płytki, np. http://www.rako.cz/pl/produkty/manufactura.html?usage=koupelna http://www.koupelny-cema.com/myfiles/image/rako-manufaktura.jpg cerkolor wenecka, cegiełka i inne http://www.cerkolor.com.pl/sites/default/files/kolekcje/wenecka_alexandria_last_0.jpg http://www.cerkolor.com.pl/sites/default/files/kolekcje/cegielka_19m.jpg vives mugat itd http://pliki.dekordia.pl/mugat/aranzacje_mugat/MUGAT-1000010287_c200_100.jpg Tubądzin Zień itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shanta 05.01.2013 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2013 Remika Pieję z zachwytu nad Twoją łazienką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GUMISIOWA 05.01.2013 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2013 Remika-CUDOWNIE BOSKIE!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tamara1 05.01.2013 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2013 Remika ja również jestem zachwycona Twoimi łazienkami:)zdradź, proszę skąd te szafki i z czego, jak one w środku wyglądają, czy to są szuflady...pokaż więcej zdjęć tej górnej łazienki:) plisss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remika2 05.01.2013 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2013 (edytowane) Witajcie:) Dziękuję!!! Szafki wykonane były na wymiar płyta mdf, lakier błysk:) Łazienka dolna zawiera dwie szuflady i jedną środkową szafkę uchylaną w dół W łazience górnej mam trzy duże szuflady a w dwóch zewnętrznych jeszcze po jednej małej wewnętrznej na drobiazgi moje i męża:) Srodkową przewidziałam na ręczniki, ogranicza mnie tylko syfon:( A tu kilka dodatkowych fotek łazienki górnej. [ATTACH=CONFIG]158565[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]158566[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]158567[/ATTACH] Edytowane 8 Marca 2013 przez Remika2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tamara1 05.01.2013 23:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2013 Remika dzięki:)...boskie są...jeszcze zapytam , pozwolisz, czy przy drzwiach masz farbę i czy to nie przeszkadza, że zaraz obok jest umywalka...pochwal się resztą domu, bo coś czuję, że jest czym:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shanta 05.01.2013 23:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2013 Cudo,choć wolę dolną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts