Nefer 22.04.2009 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 Trudno...., zresztą przy takim otwartym prysznicu inaczej chyba się nie da. grunt, żeby ściana z lustrem nie miała górą glazury, tylko samo lustroNo to mam wielokrotnie przerąbane : Lustro nie będzie wpuszczone - będzie przytwierdzone do ściany z kamieniem po sufit : http://lh6.ggpht.com/_O2ApINdcJzQ/Se98k1ELjEI/AAAAAAAAEQY/hn9hR3aqS-4/s640/IMG_1404.JPG tu również prosiłam o "dorobienie" glazury nad lustrem - zrezygnowałam w sufitu podwieszanego, który mi się nie podobał, choć był w projekcie. Według mnie o niebo lepiej - lustro będzie wklejane. http://lh6.ggpht.com/_O2ApINdcJzQ/Se4ExfEOFHI/AAAAAAAAEMY/K2d7IEltXzg/s512/IMG_1399.JPG również kamień do sufitu - lustro wklejane. http://lh4.ggpht.com/_O2ApINdcJzQ/SeYcDz-Oy-I/AAAAAAAADzc/8BzJYMDX3nk/s512/IMG_1378.JPG w czwartej łazience - o zgrozo - również płuytki do sufitu ( nie widać niestety lustra - będzie po prawej od wejścia nad szafką. NIe wklejane !) http://lh4.ggpht.com/_O2ApINdcJzQ/Semvces1MeI/AAAAAAAAD3o/lAT-nACYubA/s512/IMG_1390.JPG Być może to wioska - ale mnie się podobają pomieszczenia wykończone do sufitu. Tak mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosia0023 23.04.2009 04:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 Nefer tak na marginesie piękne masz łazienki ...nawet tą różową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 23.04.2009 04:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 a gdy ja wkleiłam zdjęcia swojej łazienki to nikt, dosłownie nikt, słowa nie napisał /ani dobrego, ani złego/ buuuuuu elutek to dawaj jeszcze raz..napiszę: albo dobrze albo źle, ale napiszę Amtla, bardzo Ci dziękuję ale ja już nie mam tych zdjęć - to było 2 lata temu i łazienka z płytek za niecałe 40 zł./m2 (zielona, z motylkami, Zefir chyba ) Ojej... dw lata temu to ja nie miałam b l a d e g o pojęcia, że będę chciala kiedyś dom budować! A swoja drogą, często wcale nie dostaję powiadomień ze śledzonych tematów, potem zaglądam na forum i okazuje się, że w wątku przybyło dwie strony! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 23.04.2009 05:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 Ja korzystam z opcji "zobacz swoje posty". Od razu widać w jakim wątku ożywiła się dyskusja. Oszalałabym gdybym dostawała taką ilość powiadomień do skrzynki mailowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anulek2005 23.04.2009 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 Czy takie coś zmieści się w pomieszczeniu 110 na 156 cm ? Ja bym upchała prysznic na samym końcu łazienki, a po drodze do niego kombinowała z umywalką i wc. Wszystko bym zmieściła wtedy Słoneczko pochwal się proszę swoimi "kombinacjami" w tym temacie, bo jak dla mnie to pomieszczenie jest za małe na jakiekolwiek kombinacje (z alpejskimi włącznie ). Miała być tylko toaleta z umywalką, ale "wyszło w praniu", że dobrze jak by tam był także prysznic, no i się porobiło. Weź proszę pod uwagę, że musi się tam też zmieścić przepływowy ogrzewacz wody W układzie ze zdjęcia wpakowałabym go w tą zabudowę pod umywalkę. A to wc "po drodze" jakoś nie chce mi się zmieścić .... w wyobraźni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorusia 23.04.2009 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 Obserwuje wątek łazienek juz od dawna, za niedługo nadejdzie czas "wykańczania" domu, ale po tym co przeczytałam w ostatnich postach nie wiem czy będę miała odwagę wkleić swoje zdjęcia. Rozumię doskonale że nie każdemu może podobać się to samo, ale wolałabym aby każdy miał choć odrobinę taktu w sobie i nie w taki sposób krytykował innych jak zrobiła to joliska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anulek2005 23.04.2009 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 No coś Ty?! Dawaj swoją łazienkę jak tylko będzie gotowa. Wymieniamy się doświadczeniami a złośliwości nie czytamy Ja się już nie mogę doczekać, kiedy z wyobraźni moje wnętrza przejdą w rzeczywistość i będę się mogła nimi pochwalić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 23.04.2009 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 Nefer tak na marginesie piękne masz łazienki ...nawet tą różową Dzięki - ta różowa to na zamówienie Teściowej - nie moja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 23.04.2009 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 Czy takie coś zmieści się w pomieszczeniu 110 na 156 cm ? Ja bym upchała prysznic na samym końcu łazienki, a po drodze do niego kombinowała z umywalką i wc. Wszystko bym zmieściła wtedy Słoneczko pochwal się proszę swoimi "kombinacjami" w tym temacie, bo jak dla mnie to pomieszczenie jest za małe na jakiekolwiek kombinacje (z alpejskimi włącznie ) Anulko, ta łazienka jest chyba porównywalna z Twoją: http://img4.imageshack.us/img4/2075/lazienkamalenka.jpg i zanim zbudowaliśmy nowy dom, mieliśmy taką tymczasową łazieneczkę w zaadaptowanym na mieszkalne pomieszczeniu gospodarczym Syn, który tam mieszkał, bardzo ją sobie chwalił. To zdjęcie, znalezione gdzieś w necie, pomogło nam tę maleńką łazienkę urządzić. Jedyna różnica to taka, że wejście do niej było na samym początku dłuższej ściany, a więc kabina stała z boku, nie na wprost wejścia. Zmieścił się tam nawet nie ogrzewacz przepływowy, lecz autentyczny boiler Aristona, który wisiał sobie pod sufitem. Na końcu, na całej szerokości brodzik: http://img219.imageshack.us/img219/5994/lazbart.jpg Po lewej stronie wejście z zasłonką zamiast drzwi: http://img219.imageshack.us/img219/6518/lazbart2.jpg W kącie, na przeciwko wejścia kibelek, kaloryfer i umywalka: http://img219.imageshack.us/img219/2043/lazbart3.jpg Widok od strony wejścia (kabina w kącie na prawo): http://img219.imageshack.us/img219/8086/lazbart4.jpg Widać kawałek miejsca z prysznicem: http://img219.imageshack.us/img219/6017/lazbart5.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosia0023 23.04.2009 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 Nefer tak na marginesie piękne masz łazienki ...nawet tą różową Dzięki - ta różowa to na zamówienie Teściowej - nie moja wiem,wiem czytam Twój dziennik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 23.04.2009 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 Nefer tak na marginesie piękne masz łazienki ...nawet tą różową Dzięki - ta różowa to na zamówienie Teściowej - nie moja wiem,wiem czytam Twój dziennik Ale tak na wszelki wypadek się wolę wytłumaczyć :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosia0023 23.04.2009 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 Nefer tak na marginesie piękne masz łazienki ...nawet tą różową Dzięki - ta różowa to na zamówienie Teściowej - nie moja wiem,wiem czytam Twój dziennik Ale tak na wszelki wypadek się wolę wytłumaczyć :) tak,tak bo to nigy nic nie wiadomo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aaaniaaa 23.04.2009 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 ja może wyskoczę z pytaniem nie do końca w temacie, jednak spróbuję: jaką mieliście kolejność robienia: najpierw kafle a póżniej ościeżnice, czy raczej najpierw montowaliście ościeżnice, a później dojeżdżaliście z kafelkami do niej? Pytam, bo ościeżnice chcemy zamawiać jako jedne z ostatnich elementów domu, więc wolę się odpowiednio do nich przygotować Podnoszę pytanie, bo również mnie to zastanawia. Jak robiliście u siebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 23.04.2009 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 moja duża łazienka na dole nie jest jeszcze w ogóle zrobiona /mieszkamy ponad 6 lat/ - brak pieniędzy, po prostu i mówiąc szczerze, jest mi raczej obojętne, czy będzie żółta, niebieska, beżowa... jakaś tam kiedyś będzie /tylko brązy wykluczam / ale chciałabym, aby już była zrobiona, żeby była funkcjonalna i w miarę dobrze zrobiona, to wszystko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 23.04.2009 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 ja może wyskoczę z pytaniem nie do końca w temacie, jednak spróbuję: jaką mieliście kolejność robienia: najpierw kafle a póżniej ościeżnice, czy raczej najpierw montowaliście ościeżnice, a później dojeżdżaliście z kafelkami do niej? Pytam, bo ościeżnice chcemy zamawiać jako jedne z ostatnich elementów domu, więc wolę się odpowiednio do nich przygotować Podnoszę pytanie, bo również mnie to zastanawia. Jak robiliście u siebie? Najpierw kafle, potem podłoga (ta na zewnątrz łazienki, schodząca się z podłoą w łazience) potem obmiar drzwi i zamówienie. I ościeżnice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 23.04.2009 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 tak,tak bo to nigy nic nie wiadomo noooooooooo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aaaniaaa 23.04.2009 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 Najpierw kafle, potem podłoga (ta na zewnątrz łazienki, schodząca się z podłoą w łazience) potem obmiar drzwi i zamówienie. I ościeżnice Dzięki Nefer. To teraz pojęcie jakieś mam. Akurat drzwi i ościeżnice już mamy kupione, i już się rwaliśmy, żeby je montować, a tu podłogi nie położone Czyli trza czekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 23.04.2009 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 Moim zdaniem lepiej poczekać. Fakt - ja czekam z obmiarem aż pojawią się podłogi - bo moje wyobrażenie o wysokości ostatecznej podłogi może nieco się rozjechać w stosunku do zamówionych drzwi, gdy podłogi jeszcze nie było. Ale każdy ma swoje metody. Jesli drzwi już macie ( czyli już i tak Azorek pogrzebany) to można zakładać. Najwyżej parkieciarz się będzie z nimi "mijał", ale sobie poradzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aaaniaaa 23.04.2009 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 Można i poczekać na podłogi. Drzwi i ościeżnice są z litego drewna, więc w zasadzie da się wyregulować do wysokości podłogi. Kurde, z tym wykańczaniem to taka gonitwa... Chciałoby się robić wszystko od razu, coby efekty były jak najszybciej widoczne Ale tak się nie da... Muszę jeszcze pogadać, w jakim terminie (ostatecznym ) położą mi te panele i płytki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 23.04.2009 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 Ja mialam pomiary po tynkach, mam nadzieje ze bedzie wszytsko ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts