krukin 21.01.2013 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 Dziękuję bardzo za miłe opinie STEFANY w kibelku wszystko gra, nie załatwiałam jeszcze "grubszych" spraw, także nie wiem czy chlapie etc. (z góry przepraszam co wrażliwszych za naturalizm) jedyne do czego można się przyczepić to mocowanie deski. Widziałam lepsze modele, ale to zawsze można zmienić. W sumie była w komplecie, także na razie ujdzie. Swoją drogą nigdy nie przypuszczałam, że mogę kogoś moimi pomysłami zainspirować. Jest mi bardzo miło i dziękuję Ci za tą przyjemność. Lukarna wiele modeli wc przejżałam i ten mi się spodobał ze względu na brak jakichkolwiek zakamarków. Zazwyczaj mają dziwne dziury przy śrubach mocujących. Mi zależało żeby jednym ruchem ścierki umyć kibel. Oprócz tego ma bardzo prosty obły kształt, co leży w mojej estetyce. Właśnie odbyłam pierwszą kąpiel w pełnej mocy deszczownicy i zachlapało się jedynie w wejściu do kabiny. Najbardziej się obawiałam, że będzie pryskało na ścianę z farbą. Na szczęście ani kropla tam nie trafiła. Bałam się również, że będzie zimno (po przeczytaniu kilku opinii użytkowników walkinów) ale było bardzo przyjemnie i faktycznie nie ma szoku termicznego jak po wyjściu ze zwykłej kabiny. Muszę podkreślić, że temp. na razie wynosi 19 st. (wygrzewamy dom pompą ciepła). Ktoś pytał o wymiary mojego prysznica, szerokość 140 cm długość 90 cm a ścianka 80 cm. yokasta Twoja łazienka jest super. Bardzo przytulna i nietuzinkowa. Zapytam co to za drzwiczki na pierwszej fotce. Również rozważam taki wieszak z półką tylko że czarny. Co się dzieje z farbą po prawej stronie umywalki? Czyżby się zmywała? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 21.01.2013 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 Krukin dzięki, łazienka ciągle ewoluuje. Drzwi to szafa 50x60x236 Birkeland z Ikei. Farba intuicja dekorala. Raz ubrudzona nie da się doczyścić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krukin 21.01.2013 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 Ciekawe zestawinie płytek pod prysznicem. Też lubię eksperymentować z róznymi fakturami w jednym kolorze.A co to za wieszak? Występuje w czerni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GUMISIOWA 21.01.2013 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 KRUKIN-STRASZNIE MI MILO:oops: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaibartek 22.01.2013 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 Yokasta po pierwsze łazieneczka cudo!!!!!! bardzo ładna Co do farby mam w kuchni- masakra!!!! tj farba zmywalna? chyba im się coś pomyliło.... Krukin twoja łazieneczka także bardzo ładna Cóż nie ma to jak białe cegiełki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maroch84 22.01.2013 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 W naszej mniejszej wreszcie można wziąć prysznic Jest mała, z tego co pamiętam 1,80 x 2 m Trudno było zrobić zdjecia, zeby pokazać coś więcej niż fragment umywalki... Witam, bardzo łądna łazienka:) mam pytanie odnośnie wc i ścianki kabiny:) u mnie bedzie bardzo podobna sytuacja i zastanawiam się czy nie jest ciasno miedzy wc a kabiną? Ile masz tam cm jeśli mozna wiedziec? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gusielkowo 23.01.2013 00:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 GUSIELKOWO wprawdzie płytki już zamówione w wersji 1, ale jeszcze nie są układane. Też sie zastanawiam nad wyrzuceniem tego paska i takiego samego w prysznicu. Nie wiem czy tych pasków nie umieścić na końcach kabiny, wtedy pociągnąć ciemne płytki z lustra (zdjęcie 2) do prysznica i oddzielić go mozaiką Malwina Napiórska Podoba mi się tak, jak jest na zdjęciach tyle, że bez tego paska przy piecyku. Po swojej jednej łazience wiem, że im mniej udziwnień, tym lepiej. Na mniejszym metrażu nadmiar kombinacji psuje cały efekt. Ta druga wersja kolorystyczna też była super - tyle, że kolory w wersji 1 są bardziej uniwersalne. Dodatki zrobią resztę Pozdrawiam cieplutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yummyyummy 23.01.2013 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 Witam, bardzo łądna łazienka:) mam pytanie odnośnie wc i ścianki kabiny:) u mnie bedzie bardzo podobna sytuacja i zastanawiam się czy nie jest ciasno miedzy wc a kabiną? Ile masz tam cm jeśli mozna wiedziec? Pozdrawiam! po pierwsze - dziękuję wszystkim za miłe słowa taki układ kabiny i WC był jedynym sensownym, w którym w miarę wygodnie się siedziało na tronie zawsze mozna nogi wrzucić za kotarę... do zasłonki jest chyba 30-40 cm, musiałabym dokładnie zmierzyć. Ale korzysta się wygodnie, nawet tuż po tym jak ktoś wezmie prysznic - zasłonka idzie na bok i jest sporo miejsca. (wiadomo, mogłoby być z pół metra więcej, ale lubi się to co ma.) aha, ktoś się pytał o zestaw prysznicowy, jest taki - http://www.ceneo.pl/2813484 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 23.01.2013 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 (edytowane) krukin łazienka barzo mi się podoba, szkada tylko, ze cokoły nie są w kolorze płytek podłogowych. Z reguły powinny być przedłużeniem tego co na podłodze. Yokasta z jakiego powodu macie dwa rodzaje cegiełek w jednej łazience, to zamierozny cel? Edytowane 23 Stycznia 2013 przez żona m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remika2 24.01.2013 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 Remika2 jestem zakochana w Twoich łazienkach! Po prostu opadła mi Cudne! Marzy mi się, żeby moja łazienka była choć trochę zbliżona. Pozwolisz, że będę się inspirować? Mam ogromną prośbę: możesz wrzucić jakieś zdjęcia dolnej łazienki z większej perspektywy? Chodzi mi o tę stronę z umywalką i lustrem, dokładnie nad lustrem. Macie tam powieszony sufit? Poproszę jeszcze o zdjęcie strony w kibelkiem. Z góry pięknie dziękuję MONIA Dziękuję bardzo i oczywiście nie mam nic przeciwko inspirowaniu się Postaram się zrobić w weekend więcej zdjęć łazienki, aby oddać całą przestrzeń. Tak, nad lustrem jest podwieszony sufit, do niego zamocowane lampy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Welonka 24.01.2013 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 Witam, odważyłam się pokazać moją łazienkę. Jest bardzo prosta, może wręcz za bardzo...Płytki są tylko wewnątrz prysznica, reszta łazienki jest pomalowana farbą ceramiczną Para. Nie wiem jak się sprawdzi, ale na dzień dzisiejszy zachowuje się fantastycznie, brud zmywa się jak z farby olejnej. Płytki i cokół zostały zlicowane ze ścianami na które nakleiliśmy płyty regips. Nad wc powstanie szafka (taki schowek na papier toaletowy i domestos) na razie jest tylko wnęka. [ATTACH=CONFIG]163032[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]163033[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]163035[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]163036[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]163037[/ATTACH] Podoba mi się , bo daje wrażenie czystości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia_ 24.01.2013 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 Remika2 będę czekać z niecierpliwością na więcej fotek tych cudów;)Powiedz mi jeszcze proszę, co to za płytki w dolnej jak i w górnej łazience? Sama planuję szarości+drewno i szukam pomysłów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZUZIA5 24.01.2013 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 Witam wklejam wizualki mojej dolnej Łazienki i prosze o pomoc czy nie jest za smutna płytki to nowa kolekcja z Paradyża Chiara Purio beż i Azul do tego listwy szklane Azul i Seledyn niestety na zdjęciach nie widac za bardzo jaka mają strukture w salonie z płytkami podobały mi sie bardzo a na wizualce tak sobie to wyglada http://img819.imageshack.us/img819/5397/61173352.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img21.imageshack.us/img21/9941/26357120.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img191.imageshack.us/img191/3863/94138844.jpg Uploaded with ImageShack.us Płytki maja pasowac do szklanego panela z drukowana na nim fototapeta , deszczownica bedzie sufitowa zeby go nie zasłaniała nie taka jak na wizualce ! Fototapeta bedzie taka: http://img194.imageshack.us/img194/6471/plaza1108344640x320.jpg Uploaded with ImageShack.us Co wy na to ????????????? Prosze o doradzenie bo płytki musze zamowic do poniedziałku !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
STEFANY 24.01.2013 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 Zuzia5 wizualka sobie, real sobie. Nie przejmuj się, że nie widzisz na projekcie efektu płytki jak w realu. Co do sposobu ułożenia płytek to wydaje mi się, że "za smutna" to ta łazienka nie będzie. Jeśli planujesz tak wyrazistą fototapetę to grzechem byłoby jeszcze podsycanie efektu zamieszaniem w płytkach. Wydaje mi się, że płytki powinny stanowić spokojne tło. Zastanowiłaś się dobrze nad wyborem sanitariatów serii Nano, bo chyba taka ma być? Mnie osobiście odradzali Nano, podobno sanitariaty są bardzo niepraktyczne i takie .. mini mini Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZUZIA5 24.01.2013 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 Sanitariaty faktycznie beda Nano , wc juz mamy zamontowane i jest spoko my jestesmy wszyscy raczej drobni w domu wiec dla nas wygodny, obawialam sie okraglego ksztaltu misy ze nie jest owalna jak tradycyjne toalety ale to tez nam nie przeszkadza, umywalke tez juz widzialam na żywo ! U góry mamy dużą Łazienke i tam wszystko bedzie duze łącznie z ogromna wanna, więc na dole dla odmiany Mini:lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
STEFANY 24.01.2013 23:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 U nas w odróżnieniu do Was raczej maxi, no może beze mnie Też się zastanawiam nad Nano do dolnej (1,8 x 1,8 ), ale mój ślubny przy prawie 2 m wzrostu to raczej miałby problem z korzystaniem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZUZIA5 24.01.2013 23:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 No to dla męża mogłoby być nie za wygodnie !!! A tak na marginesie podglądnęłam wasza galeryjkę Pięknie Mieszkacie !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
STEFANY 25.01.2013 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 dziękuję, miło mi. Jak już zrobisz łazienkę to pochwal się koniecznie. Ciekawa jestem tego panela , nie spotkałam się jeszcze z czymś takim... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 25.01.2013 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 Witaj, ja mam dokładnie taki sam układ ściany, z tym że dłuższa, bo po podłodze mam 350cm, zrobiłam na całości szafki, tzn. blat mam o dlugości 300cm, i pod spodem od drzwi patrząc leci tak: otwarte półki 60cm, bo u mnie głębokość w tym miejscu była tylko 20cm, potem się zaczyna szafka z umywalką 100cm, otwierana 2x50, potem szuflady 80cm, potem 50cm szafka zamykana i na końcu (bo skos) zostało ok. 50cm, z otwartą półką pod skosem..., szafki zrobiłam białe, lustro chcę zamówić na całą powierzchnię która mi wychodzi ponad blat, czyli długość w 2kawałkach: 190 i wysokość 115, + drugi kawałek sam trójkąt pewnie wyjdzie ok. 90cm i wysokośći ok. 110cm.... daj na priv swoj adres meilowy, to wyślę fotkę.... (choć jeszcze bez lustra- same szafki) nawet okno dachowe mamy w tym samym położeniu, około 150cm od ściany z lustrem Witam:) to moja łazienka w trakcie realizacji. Wiem ze zamieszcza się tu zdjęcia już ukończonych łazienek, ale liczę na wasza pomoc. Płytki nie będą już nigdzie kładzione, tylko obłożenie wanny do dokończenia. Mam problem z lustrem i szafką pod umywalkę. Podpowiedzcie jakie lustro będzie pasowało, bez ramy naklejane na ścianę czy może w jakiejś w zdobionej ramie? Ściany bez kafli pomalować na bialo czy może jakąś szarość? Umywalka będzie Kolo Varius 80 cm, szafke jak bym chciała podciągnąć do sciany wyjdzie okolo250 cm, przyda mi się tyle miejsca na przechowywanie tylko wizualnie, jak to będzie wyglądać? No i jaki kolor tej szafki? Z łazienki jest jeszcze przejście do pralni, drzwi będą łamane mam zamiar zrobić z tych samych frontów co szafke pod umywalkę. http://i1.fmix.pl/fmi2288/34878bca000e042850f994b3/zdjecie.jpg http://i2.fmix.pl/fmi1274/f6949cd6000df60450f98b2a/zdjecie.jpg http://i2.fmix.pl/fmi1415/020648e8002959f650f9893d/zdjecie.jpg http://i2.fmix.pl/fmi1926/59e02a56000b6d7150f9891a/zdjecie.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 25.01.2013 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 dzień dobry mam pytanie do użytkowników lampy chors line, bądź innej "korytkopodobnej" jakie światło daje, kiedy jest zamontowana nad lustrem? czy takie typowo do robienia makijażu? czy służy jako główne oświetlanie w tej strefie, czy raczej jako dodatkowe? będę wdzięczna za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts