nastka79 23.04.2009 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 U mnie pomiar był po tynkach. Później montaż podłóg, płytki w łazienkach. Dopiero potem montaż drzwi i na końcu montaż listew przypodłogowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 23.04.2009 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 Można i poczekać na podłogi. Drzwi i ościeżnice są z litego drewna, więc w zasadzie da się wyregulować do wysokości podłogi. Kurde, z tym wykańczaniem to taka gonitwa... Chciałoby się robić wszystko od razu, coby efekty były jak najszybciej widoczne Ale tak się nie da... Muszę jeszcze pogadać, w jakim terminie (ostatecznym ) położą mi te panele i płytki. :) Drzwi do łazienki są dość istotnym elementem W pokoju nie musi być ... I każdy chce już widzieć ten cholerny efekt końcowy :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anulek2005 23.04.2009 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 I każdy chce już widzieć ten cholerny efekt końcowy :) Nefer ty mnie nie stresuj efektem końcowym Moja małża wykombinowała, że zrobimy wykończeniówkę jak nazbieramy dość kasy, żeby zrobić wszystko "od strzału" a nie po trochu Chyba się przeniosę do działu "Dyżurny psycholog" Słoneczko - dzięki za zdjęcia mikroskopijnej łazienki - będę kombinować. U mnie dość problematyczne jest odsuwanie toalety od ściany, bo mam tam odpływ. A każde przeprowadzanie rury potrzebuje miejsca. Poza tym nie mam w tej dziurze światła i wydaje mi się, że nic się tam nie zmieści Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ka_em 23.04.2009 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 dziękuje za uznanie ale niestety wybór kolorów nie należy już do mnie. A oto kolejne zdjęcia tej samej łazienki. http://images31.fotosik.pl/405/413a50f41f7285f8m.jpg http://images47.fotosik.pl/33/1a42ca726d7200afm.jpg http://images31.fotosik.pl/405/98fb543e77145d14m.jpg http://images31.fotosik.pl/405/99e92482b084486em.jpg http://images26.fotosik.pl/298/7dde26c5243e257fm.jpg Mój faworyt wśród łazienek Bardzo ładnie pokazane jak można zrobić beżowo-brązową łazienkę tak, aby nie była nudna Jak tylko ją zobaczyłam to wiem, ze taką chcę mieć u siebie. Czy mogę prosić o info co to za płytki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 23.04.2009 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 I każdy chce już widzieć ten cholerny efekt końcowy :) Nefer ty mnie nie stresuj efektem końcowym Moja małża wykombinowała, że zrobimy wykończeniówkę jak nazbieramy dość kasy, żeby zrobić wszystko "od strzału" a nie po trochu Chyba się przeniosę do działu "Dyżurny psycholog" Ja znam siebie : żadnej prowizorki, bo będzie wieczna :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anulek2005 23.04.2009 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 Ja mam w obecnym mieszkaniu 10 lat "tymczasowe" progi (które malowałam z mężem w przeddzień przyjazdu gości, bo nie było czasu kupić i zamontować takich na stałe) Może ma chłopina rację ... Zamiast marudzić może powinnam znaleźć jakiś drugi etacik czy cóś Przepraszam za OT. Już się zamykam w tym temacie, wracamy do łazienek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 23.04.2009 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 U mnie od 2000 roku połączenie tapet z sufitem jest nie zrobione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 23.04.2009 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 joliska mozna krytykowac ale mozna to zrobic na rozne sposoby rowniez delikatnie nie dobijajac w pierwszych slowach Święte słowa. Krytyka to nie to samo, co poniżanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DZIDZIAK 24.04.2009 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 dziękuje za uznanie ale niestety wybór kolorów nie należy już do mnie. A oto kolejne zdjęcia tej samej łazienki. http://images31.fotosik.pl/405/413a50f41f7285f8m.jpg http://images47.fotosik.pl/33/1a42ca726d7200afm.jpg http://images31.fotosik.pl/405/98fb543e77145d14m.jpg http://images31.fotosik.pl/405/99e92482b084486em.jpg http://images26.fotosik.pl/298/7dde26c5243e257fm.jpg Mój faworyt wśród łazienek Bardzo ładnie pokazane jak można zrobić beżowo-brązową łazienkę tak, aby nie była nudna Jak tylko ją zobaczyłam to wiem, ze taką chcę mieć u siebie. Czy mogę prosić o info co to za płytki? To sa plytki paradyz kolekcji travena - tez zakochalam sie w tej lazience i dlatego zrobilam ja u siebie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ka_em 24.04.2009 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 DZIDZIAK czy możesz mi powiedzieć jak z czyszczeniem tak jasnych kafelek? Poza tym z tego co widzę na zdjęciach wszędzie są jasne fugi. Jak to wygląda z użytkownaiem łazienki, czy szybko się one brudzą a może masz inne fugi? P.S. jak masz jakieś zdjęcia to pokaż swoją łazienkę plissss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ka_em 24.04.2009 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 Jeszcze jedno pytanko - widze, ze jest bardzo dużo elementów mozaiki. Z tego co wiem to nie jest ona najtańsza - czy możesz mi powiedzieć czy zastosowanie tak dużych ilości jest dużo droższe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margoth1719503976 24.04.2009 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 Przejrzałam cały wątek i muszę napisać oczywistą oczywistość: niektóre łazienki są piękne, niektóre mniej piękne, ale jak każde dziecko dla każdej matki, zapewne dla Was są najpiękniejsze. To tak tytułem wstępnej wazeliny Teraz mam pytanie: czy jest jakaś dobra dusza, która podjęłaby się wyzwania i chociaż kilkoma kreskami naszkicowała projekt mojej łazienki? Wiem, co gdzie ma w niej być, ale nie wiem, jak to będzie wyglądało. Ściągnęłam program do aranżacji ze strony Paradyża, ale nie mogę się połączyć z bazą elementów i kiszka. Może to ustawienia mojego służbowego kompa. I co, mogę na kogoś liczyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetkaWi 24.04.2009 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 Pytanie do osób mających łazienki na poddaszu z oknem dachowym.Czy macie pod oknem kaloryfer? Przeglądam zdjęcia i nie widzę, a niektórzy polecają zrobić aby w zimie śnieg nie leżał na oknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monah 24.04.2009 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 Pytanie do osób mających łazienki na poddaszu z oknem dachowym. Czy macie pod oknem kaloryfer? Przeglądam zdjęcia i nie widzę, a niektórzy polecają zrobić aby w zimie śnieg nie leżał na oknie. ja mam pod oknem dachowym wannę, a kaloryfer zupełnie gdzie indziej. a śnieg co? poleży, poleży, i stopnieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ida i jacek 24.04.2009 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 i my pod oknem dachowym w lazience nie mamy kaloryfera ... w to miejsce wole postawic cos innego ... kaloryfer wisi z boku na drugiej scianie ... okna dachowe mam we wszystkich pokojach na pietrze ... u nas w sypialni jest kaloryfer dlugi tak z siega pod oba okna ... miedzy innymi ze wzgledu na ten topniejacy snieg - bo to jedyna okna w tym pokoju; u dzieci kaloryferow pod dachowymi oknami nie ma bo sa jesczze dodatkowo okna: zwykle + balkonowe; szkoda bylo przestrzeni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asieks 24.04.2009 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 Asieks, podziwiam Twoją odwagę w doborze koloru płytek .... Czy one musiały być położone aż pod sufit?? Jakie planujesz lustro i czemu nie jest wklejane w płytki? Sami układaliście czy to robota"fachowca"? Jeśli zrobił Wam to "fachowiec", to natychmiast kazałabym mu: skuć krzywo schodzące się linie nad umywalką, zburzyć blat pod umywalką i wybudować go równo z zabudową wc. No cóż ciesze się ze moja łazienka wywyołała tyle postów Tak koniecznie pod sufit. nir lubię jak płytki są do połowy albo na kawłakach. Wygląda to jak nie dokończone. Albo płytki albo farba...ale nie jedno i drugie. Kwesta gustu Płytki nad umywalką. Złudzenie optyczne. Zdjęcie jest nie w poziomie. fachowec by to zauważył zburzyć blat pod umywalką i wybudować go równo z zabudową wc Nie za bardzo rozumiem uwagi na temat blatu i kibelka. Widocznie ciemna masa ze mnie ? Czy miałabym go wysunać 80 cm w głąb łazienki? Dla mnie to nielogiczne A kolor jest super to rozmydlony koral. Ciepły i przyjazny. Ja generalnie nie lubięnowoczesności...Zreszta mój cały dom to starowinka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetkaWi 24.04.2009 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 a śnieg co? poleży, poleży, i stopnieje święte słowa!!! Tak zapytałam o ten kaloryfer żeby się upewnić coby go tam nie robić. Czyż nie lepiej zrobić tam wanny i poleżeć w pianie patrząc w niebo prze okno... o ile śnieg nie będzie zalegał hihi A w łazience macie podłogówkę i grzejnik do suszenia ręczników czy jakiś inny grzejnik. Nam hydraulik powiedział że sam ręcznikowiec + podłogówka nie starczy i że trzeba jeszcze jeden. Łazienka ma ok 10 m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 24.04.2009 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 A w łazience macie podłogówkę i grzejnik do suszenia ręczników czy jakiś inny grzejnik. Nam hydraulik powiedział że sam ręcznikowiec + podłogówka nie starczy i że trzeba jeszcze jeden. Łazienka ma ok 10 m2 Moja łazienka górna podobnie - też ok. 10m, a mam tylko podłogówkę i suszarkę na ręczniki. W małej dolnej jest sama podłogówka, nawet suszarki nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anulek2005 24.04.2009 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 Dziewczyny, a te suszarki na ręczniki to są podpięte pod CO czy może elektryczne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izulek 24.04.2009 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 No cóż ciesze się ze moja łazienka wywyołała tyle postów Płytki nad umywalką. Złudzenie optyczne. Zdjęcie jest nie w poziomie. fachowec by to zauważył Hmm, podejrzewam, że pisząc o płytkach nad umywalką chodziło raczej o fugi pionowe, dekor rozdziela płytki bezpośrednio nad umywalką od tych wyżej i te fugi, gdyby nie było dekoru nie tworzyłyby pionowej linii (tzn. nie tworzą jej teraz też) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts