Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

f.5 lakier na podłogówkę w łazience? nie widzę tego...

Drewno pracuje- jasne, tek mniej, ale pracuje.

Lakier - nawet elastyczny- nie nadąża. Poza tym skleja deski/lamelki

nie ryzykowałabym z lakierem, no chyba, że cyklinowanie to nie problem.

U mnie będzie wszędzie poza łazienką- lite drewno, ale o małych lamelkach- czyli parkiet przemysłowy.

Ale ja nie o tym.

Wniosek a propos rozsądnej grubości drewna na podłodze, która nie zmniejsza znacząco efektywności grzania- max to 15 mm. I myślę, że tego warto się trzymać.

Edytowane przez domanki

• Odpowiedzi 15,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No i nasza mala lazienka doczekala sie w koncu blatu na ktorym moglismy postawic umywalke. Jak dla mnie wyglada slicznie :-) pewnie nie jest za bardzo praktyczna ale...chcialam to mam. Lazienka dla gosci wiec nie bedzie czesto uzywana.

http://images37.fotosik.pl/1947/1d2a4297492490abmed.jpg

http://images50.fotosik.pl/1839/da3f883a18c15806med.jpg

Edytowane przez Spartankaa

No i nasza mala lazienka doczekala sie w koncu blatu na ktorym moglismy postawic umywalke. Jak dla mnie wyglada slicznie :-) pewnie nie jest za bardzo praktyczna ale...chcialam to mam. Lazienka dla gosci wiec nie bedzie czesto uzywana.

dla mnie wyglada super:yes:.

Z czego jest blat? Plytki trawertyn i fajna sciana z cegly:D

Cegła, granit, trawerty i umywalka z miedzi (chyba), jak dla mnie to zbyt wiele. Z czegoś bym zrezygnowała. Ale pomysł fajny....

Faktycznie mylnie na tej fotce wyglada ta sciana z cegly. Ta scianka jest w salonie a dziura przez ktora ja widac na zdjeciu to miejsce na drzwi :-)

Umywalka jest szklana.

Spartankaa

Moje ulubione kolory :) Nie pomyślałabym, że tak dobrze będzie wyglądała czarna fuga w ceglanym murze...

A nie brałaś pod uwagę blatu z trawertynu?

Fuga niby nie jest czarna, to antracyt i nie jest taki czarny-czarny. Ale w słabym świetle faktycznie wygląda na czarny. A ja teraz jak ogladam biale fugi to mysle..."moze trzeba bylo dac biala"...:-)

Trawertyn nam odradzali, ze na chemie strasznie wrazliwy a ja nie chce tam piszczec za kazda kropka i dbac o blat jak o pupcię niemowlaka :-)

Spartankaa może to nie moje klimaty ale powiem Ci że mi się podoba ;-) No ten kawałek co pokazałaś bo za wiele nie widać ;-) Pokaż więcej domu . No i Ty moja sąsiadka :D

Dziękuję. Nie ma specjalnie co pokazywać jeszcze, salon nie do końca wykończony wciąż. W salonie mamy jeszcze cegle na ścianie TV oraz z boków kominka. A to co widac tu na zdjęciu to taka ścianka odgradzająca salon od kuchni i zasłaniająca wejście do tej łazienki własnie, tworzy taki ciąg komunikacyjny niewidoczny z salonu - taki byl zamysl aby dól nie był jedna, wielka przestrzenia.

A gdzie mieszkasz kanka? My domek mamy 12 km od Tczewa w strone Godziszewa.

Spartankaa przyznam, ze jak pierwszy raz pare tygodni temu pokazywalas te umywalke to mialam mieszane uczucia co do tej "miedzi", ale teraz efekt calkiem przyjemny.

Sama mialam mieszane uczucia ale ona nadaje troche "zycia" temu trawertynowi na scianach. To mala lazienka, tam jest kibelek i kabina ( odplyw w podlodze i tylko szklane drzwi wiec tez wszędzie trawertyn ) i ta umywalka tylko - to taka wisienka na torcie jak dla mnie.