Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

mi tez sie biala lazienka bardzo podoba, z czego / jak zrobiona jest rama tego lustra nad wc i umywalka, bo ono jest takie wglebione

Umywalka 30 x 38 cm Catalano Sfera

Rama lustra jest z lakierowanego mdf (najpierw poszło lustro, potem ramka), a cała ściana jest z nidy (łuki zrobione z nidy), która zabudowuje geberita, dlatego powstała wnęka - nie chciałam półki nad wc, więc można było zrobić lustro we wnęce.

Pozdrawiam

Dziękuję :) Czy one faktycznie "na żywo" wyglądają jak szklane?

Nie do końca...na całej długości mają takie cieniutkie paseczki ok 1 mm na przemian matowe i takie jakby lustrzane, co daje odczucie lekkiego odbicia, ale też nie przy każdym świetle.

Wszystkim się bardzo podobają, są białe, proste, ale dzięki tym paseczkom takie eleganckie. Super prezentują się na ścianie.

Spartankaa, jak się nazywają te przezroczyste odbojniki?Znalazłaś tą nazwę? Ja mam niestety ten sam problem z drzwiami prysznicowymi :(

nie wiem, czy o to wam chodzi, ale ja mam na ścianie w pokoju coś w tym stylu

hemispherical.jpg

by nie obijać drzwiami szafy. Szukaj dystansów (odbojników) silikonowych samoprzylepnych.

A propos folii na okna to są teraz takie w Lidlu bezklejowe.

skorlaje

łazienki miód :)

[ATTACH=CONFIG]169453[/ATTACH]

by nie obijać drzwiami szafy. Szukaj dystansów (odbojników) silikonowych samoprzylepnych.

skorlaje

A kojarzysz firmę tych odbojnikow. Pędzę do Lidla :-)

[ATTACH=CONFIG]169453[/ATTACH]

skorlaje

ładne te odbojniki , tylko czy na podłogę w łazience się nadadzą. Przeczytałam, że: "Do stosowania na suchych i gładkich powierzchniach"

skorlaje świetna ta mała łazieneczka. malutka, a taka przytulna :yes:

płytki rewelacja i te narożniki pozawijane... super!

szkoda jedynie, że umywaleczka taka malutka, ale chyba zrobiłaś tak samo jak ja, czyli kupiłaś małą, bo bałaś się przesadzić z rozmiarem

ja troszkę żałuję, że się biodrami nie uderzam jednak w umywalkę, bo teraz w małej łazience mam luzu za dużo nawet między WC a umywalką

a w małej łazience widzę chyba miskę wiszącą ROCA, a umywalkę KOŁO. często mnie klienci pytają, czy nie rzuca się w oczy różnica odcieni bieli?

super to porównanie do Intercity !:lol2: dobre imprezy widocznie musiałaś w domu robić :p :P :p

skorlaje

szkoda jedynie, że umywaleczka taka malutka, ale chyba zrobiłaś tak samo jak ja, czyli kupiłaś małą, bo bałaś się przesadzić z rozmiarem

a w małej łazience widzę chyba miskę wiszącą ROCA, a umywalkę KOŁO. często mnie klienci pytają, czy nie rzuca się w oczy różnica odcieni bieli?

super to porównanie do Intercity !:lol2: dobre imprezy widocznie musiałaś w domu robić :p :P :p

Wielki dzięki,

z umywalką był plan na Marmorin Rea stojąca - strasznie mi sie podoba i tylko o niej myslałam cały czas, wydawało mi się, że będzie super pasować okrągłym kształtem miski do mozaiki na ścianach, ale po długich dyskusjach z architektem stwierdziliśmy jednak, że jest za duża do tak małej łazienki, a niestety żaden salon w Poznaniu nie chciał mi jej wypożyczyc aby przymierzyć. Stanęło na Sfera Catalano i nie wydaje mi się za mała, bo tylko w niej czasem myję ręce jako, że to bardziej łazienka dla gości, na co dzień z niej nie korzystam.

W małej łazience miska to Roca, a umywalka Catalano, nie Koło- ja zupełnie nie widzę różnicy w odcieniu bieli.

Co do imprez...umywalka w małej jest trochę za nisko (kucha architekta) i przynajmniej można w niej myć ręce na czworakach jakby co, a i wc bliziutko w razie potrzeby :) Perfekcyjna łazienka gościnna :D

Edytowane przez skorlaje