aniula_bl 22.02.2013 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2013 Betib była moim guru bardzo jej za to dziękuje. Na ścianach intuicja robiona z mieszalnika wersja łazienkowa w macie - narazie bez uwag. Na wannę retro zdecydowaliśmy się później, po przyłączach - łazienka wydawała się ogromna i wszystko miało się zmieścić. Przechodziliśmy przez etap dylematów czy zrezygnować z bidetu, ale na szczęście nie zrobiliśmy tego - bidet to baardzo przydatny sprzęt. A wanna - no cóż głównie cieszy dzieci - zabawa w wannie jest lepsza niż w kabinie A my czekamy na przyłączenie do kanalizy bidet jest fantastycznym wynalazkiem, również do mycia stóp dorosłym się przydaje, jak i rączek dla małych dzieci a jeśli chodzi o kanalizę... nie myśleliście jednak o oczyszczalni ścieków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 22.02.2013 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2013 Ale tu nie chodzi o łazienkę dla dzieci tylko jej całkowite dostosowanie - kolory, komódki, tapety itp. itd. Dzieci z nich wyrosną . Przynajmniej ja tak zrozumiałam Venuskę . Dla mnie to też bez sensu . Co innego neutralna łazienka i kolorowe ręczniki dla dzieciów . A to zależy Gdybym miała urządzać łazienkę już dla przedszkolaka, na pewno zrobiłabym ją w stylu specjalnie dla dzieci, bo wystarczyłaby gdzieś na ok. 10 lat, a to czas, w którym zdążyłaby się zamortyzować. Zresztą uważam, że nie ma co myśleć tymi kategoriami, bo idąc tym tokiem, nie robiłoby się pokoi specjalnie dla dzieci, bo przecież też wyrosną i z wnętrza dla niemowlaka raz dwa trzeba robić dla przedszkolaka, a potem ani się nie obejrzymy, jak nam dziecko wyfruwa i mamy pusty pokój .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Syllvia 22.02.2013 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2013 Bidet dobra rzecz, a co do łazienki to ja bym marzyła o jednej dla domowników, a drugiej dla gości. Mam w rodzinie jedna osobę, która jak wejdzie do łazienki lubi przeglądać co kto ma w kosmetyczce i "częstować " się kosmetykami bez pytania, doprowadza mnie to do furii.Nie wspomnę o manii rzucania włosów do wanny przy czesaniu brrr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 22.02.2013 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2013 Piu, ja z Tobą również tylko połowicznie się zgodzę. Łazienka a pokój to dla mnie zupełnie dwie odmienne kwestie (mimo wszystko pokój to pokój - tu się spędza więcej czasu niż w łazience), a jednoczesnie bardzo podobne. Właśnie urządzam pokój dla niemowlaka i oprócz łóżeczka nie ma w nim typowo niemowlęcych/dziecięcych mebli . Wnętrze jest zagrane dodatkami, które wedle upodobań można zmienić nawet co roku zamiast przywiązywać się na 10 lat do czegoś. Dla starszego zmienimy łóżko, dostawimy stolik z krzesełkiem ale nie będę musiała zmieniać np. komód z Kubusiem Puchatkiem na inne bo się okaże, że moje dziecię w ogóle Kubusia nie trawi . Ja po prostu sobie nie wyobrażam utopienia łazienki w dzieciowych motywach. Owszem - dywanik, ręczniki, zabawki ale nie kolorowa glazura czy tapeta w kaczuszki . Co nie zmienia faktu, że każdy u siebie robi jak uważa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
123budujemy 22.02.2013 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2013 Nasza łazienka w płytkach tubądzin colour pop green Relacja z wykonania we wpisie: http://123budujemy.pl/lazienka-na-poddaszu-tubadzin-colour/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 22.02.2013 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2013 (edytowane) Piu i Żono nie zrozumiałyście mnie, miałam na myśli to co napisała Yokasta. Ja mówię o takich elementach w łazience dziecięcej : Widzę, że na fm zawsze znajdzie się ktoś kto napisze, że nie mam o czymś pojęcia bo nie mam dzieci to że ich nie mam nie znaczy że nie planuje i nie znaczy że nie mam doświadczenia. A bidet to świetna sprawa - nie tylko dla dorosłych ale i dzieci. P.S. Uwielbiam być gospodynią i zawsze wolałam aby to ktoś do mnie przyszedł niż ja do niego. Mam możliwość mieć gościnny to mam, kiedyś może to będzie pokój dla drugiego dziecka. Edytowane 22 Lutego 2013 przez Venus_m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domanki 22.02.2013 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2013 gościnny - oj tak, gdybym miała jeszcze jeden pokój - gościnny właśnie- to byłabym w pełni zadowolona z mojego mieszkania.Jak się uwielbia gości to odrębny pokój dla nich do podstawa.Spanie w salonie to żaden komfort.I po prostu w razie gości będę im oddawał sypialnię a sama będe kimać na podłodze u córki.Zresztą nic nie stoi na przeszkodzie żeby gościnny był jednocześnie gabinetem czy biblioteką, pokojem komputerowym. Łazienki dla dzieci- nie zrobiłabym. Amortyzacja amortyzacją. O ile remont pokoju to w zasadzie hop siup, o tyle remont łazienki to ogromne nakłady finansowe i organizacyjne. A w życiu! Łazienka neutralna, dodatki fikuśne i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 23.02.2013 00:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2013 Ja już nie zdążyłam zrobić takiej kolorowej, bo mi dzieci wyrosły, zanim metraż by ją pomieścił... Fajny by był taki osobny wątek, bo mało jest w necie inspiracji dla typowo dziecinnych łazienek i mało jest dziecinnej ceramiki ( takiej ładnej, nie przesłodzonej). Kiedyś szukałam dla kogoś z forum i była mizeria . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 23.02.2013 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2013 Do przedszkoli czy zerówek (nie wiem czy jeszcze są? ja chodziłam ) takie umywalki jak najbardziej i najlepiej na wysokości dostosowanej do dzieci ale w domu, nie wyobrażam sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 23.02.2013 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2013 Po prawie dwóch latach mam fotki łazienki górnej w dobrym świetle pokażę, ja miałam problem ponieważ skosy są dosyć duże. http://i888.photobucket.com/albums/ac87/serandom/s_P2237035_zps2ed606cf.jpg - nie mamy na razie kabiny http://i888.photobucket.com/albums/ac87/serandom/s_P2237070_zps8386d018.jpg http://i888.photobucket.com/albums/ac87/serandom/s_P2237026_zpsd4f09a8a.jpg http://i888.photobucket.com/albums/ac87/serandom/s_P3133210.jpg http://i888.photobucket.com/albums/ac87/serandom/s_P2237037_zpsc76ad6b5.jpg http://i888.photobucket.com/albums/ac87/serandom/s_P2237038_zpse9138b18.jpg http://i888.photobucket.com/albums/ac87/serandom/s_P2237024_zpsf2c032b5.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 23.02.2013 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2013 vensuko błysk jakbyś się dopiero co wprowadziła. Użytkujecie tę łazienkę w ogóle? Widzę, ze znalazłaś wreszcie idealny flakon na mydło w płynie. teraz tak popatrzyłam o doszłam do wniosku, ze chyba mam zbyt nisko wc i bidet podwieszony, u was więcej swobody do manewrowania mopem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 23.02.2013 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2013 Żono błysk jakbym dopiero co sprzątnęła czy użytkujemy? oczywiście od prawie dwóch lat, dzień w dzień, bo to ta górna, relaksacyjna. Dozownik niedługo rok będzie obchodzić, ale cieszę się że go mam. Zawieszenie jest ok, ale mop viledy wjedzie chyba też pod te niżej zawieszone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 23.02.2013 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2013 A zawieszenie nie jest przypadkiem na standardowej wysokości? Tylko od modelu zależy jak wysoko nad podłogą się kończy - u siebie w dolnej nie wjadę mopem, w górnej już tak a górna krawędź jest na tej samej wysokości . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 23.02.2013 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2013 a to ok, myślałam, ze u mnie coś nie tak. no ale gdyby było żle, to znowu siedziałabym na tronie z kolanami pod brodą....może to faktycznie wina modelu. U nie w obu łazienkach nisko nad podłogą zwisają wucety. Jak chce porządnie wymyć to ścierka muszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 23.02.2013 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2013 [quote=Venus_m;5838743 Zawieszenie jest ok, ale mop viledy wjedzie chyba też pod te niżej zawieszone jezu to ten za 400 zł, nie stać mnie na taki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 23.02.2013 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2013 400 ? ja płaciłam chyba 100 zł 2 lata temu w tesco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 23.02.2013 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2013 eeee to może o innym myślimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Korozja 24.02.2013 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2013 Venuska jak ja uwielbiam Twoje wnetrza! I Twoje koty! Metraż Twojej łazienki zawsze wprawia mnie w zachwyt. Toż to u Ciebie rowerem można jeździć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 24.02.2013 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2013 Korozja dziękuję nie jeździmy rowerem dlatego tak czysto, ale wypoczywa się fajnie patrząc na takie wielkie okno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 25.02.2013 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 o tak okno robi wrażenie, venuska mogę prosić o zdjęcia mocowania tych roletek w dolnych szybach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts