micka1719510886 28.02.2013 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 no to pokazuję górną łazienką ... nie skończoną jeszcze Przepraszam za jkość zdjęć - robione byle jakim telefonem Płytki Paradyża Meisha Brown i Bianco http://imageshack.us/a/img197/2714/wp001859.jpg http://imageshack.us/a/img850/3559/wp001863.jpg Co to za Kabina ? San plast ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oszolom 28.02.2013 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 A jam ma pytanie odnośnie płytek do łazienki.Ostatnio byłem w nowym salonie z ceramiką i i armaturą.Na pytanie czy mają ceny "internetowe" Pani odpowiedziała mi tak."Nie bo to nie możliwe. My mamy płytki pierwszej kategorii, które są dużo lepsze od tych sprzedawanych na allegro czy też w marketach.Tam są sprzedawane płytki z zasypu (półfabrykat?), dużo gorsze dlatego taka cena". Krótkie pytanie, czy coś jest prawdziwego w tej wypowiedzi?, cz ta Pani po prostu nieudolnie się broniła..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjap 28.02.2013 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 (edytowane) Wg mnie to ściema - ja kupowałam przez internet płytki do górnej łazienki i nie mam im nic do zarzucenia, gość kładący te płytki tez nie. Wszystkie równiutkie, jednolite kolorystycznie. Ale wiadomo są sklepy i "sklepy" ....Ja pracuję w firmie produkującej.... coś tam:) Nie ma żadnej różnicy w jakości produktów sprzedawanych w sklepach stacjonarnych i internetowych - my po prostu nie mamy żadnego drugiego gatunku. Tak, że pani w sklepie mówiąc o gorszej jakości z jednej strony trochę ściemniała, a z drugiej może niektórzy producenci wypuszczają na rynek drugi gatunek. Edytowane 28 Lutego 2013 przez anjap Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjap 28.02.2013 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 Co to za Kabina ? San plast ? tak Sanplast 120 x 90 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawkat 28.02.2013 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 no to pokazuję górną łazienką ... nie skończoną jeszcze Przepraszam za jkość zdjęć - robione byle jakim telefonem Płytki Paradyża Meisha Brown i Bianco http://imageshack.us/a/img197/2714/wp001859.jpg http://imageshack.us/a/img850/3559/wp001863.jpg bardzo ładna łazienka. Czy ceramika to Koło z serii ego? Bardzo ładny obły kształt, takiego czegoś szukam właśnie, jak na razie tylko to z koła mi się podobało (jeśli chodzi o jakieś ceny w moim zasięgu, bo na pewno znalazłoby się coś droższego, co odpowiadałoby mi formą w 100%) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjap 28.02.2013 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 bardzo ładna łazienka. Czy ceramika to Koło z serii ego? Bardzo ładny obły kształt, takiego czegoś szukam właśnie, jak na razie tylko to z koła mi się podobało (jeśli chodzi o jakieś ceny w moim zasięgu, bo na pewno znalazłoby się coś droższego, co odpowiadałoby mi formą w 100%) tak , to Koło Ego. Do tego mam dwie umywalki nablatowe : http://kolo.com.pl/produkt/umywalka_stawiana_na_blat_ego_by_antonio_citterio_45_cm_bez_otworu_z_przelewem/34287 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawkat 28.02.2013 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 tak , to Koło Ego. Do tego mam dwie umywalki nablatowe : http://kolo.com.pl/produkt/umywalka_stawiana_na_blat_ego_by_antonio_citterio_45_cm_bez_otworu_z_przelewem/34287 dzięki. no to dalej mi się podobają i znając życie nie znajdę nic tańszego równie ładnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czuszka 28.02.2013 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 dzięki. no to dalej mi się podobają i znając życie nie znajdę nic tańszego równie ładnego tez miałam zapytać o wc i tez moim najmocniejszym faworytem jest koło ego. chyba juz nie bede tego dłużej rozstrząsać tylko zamówię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czuszka 28.02.2013 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 tak , to Koło Ego. Do tego mam dwie umywalki nablatowe : http://kolo.com.pl/produkt/umywalka_stawiana_na_blat_ego_by_antonio_citterio_45_cm_bez_otworu_z_przelewem/34287 a jakie masz baterie do tych nablatowych umywalek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 28.02.2013 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 A jam ma pytanie odnośnie płytek do łazienki. Ostatnio byłem w nowym salonie z ceramiką i i armaturą. Na pytanie czy mają ceny "internetowe" Pani odpowiedziała mi tak. "Nie bo to nie możliwe. My mamy płytki pierwszej kategorii, które są dużo lepsze od tych sprzedawanych na allegro czy też w marketach. Tam są sprzedawane płytki z zasypu (półfabrykat?), dużo gorsze dlatego taka cena". Krótkie pytanie, czy coś jest prawdziwego w tej wypowiedzi?, cz ta Pani po prostu nieudolnie się broniła..... jeśli to salon z renomowanymi płytkami, to Pani moze mówić prawdę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gryfpc 28.02.2013 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 jeśli to salon z renomowanymi płytkami, to Pani moze mówić prawdę. Guzik prawda. W MaxFlizie płytki np. Venus a'la drewniane kosztowały ca. 200 zł, przez ich sklep internetowy było już jakimś cudem o 20 zł taniej, a w tyskiej Merze (oferta internetowa i sklepowa) te same płytki kosztowały już tylko 150 zł. Wszystkie płytki w I gat., ten sam kolor i wymiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 28.02.2013 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 Irma, merenwen, aniak25, piu, aniula - baaardzo dziękuję A jeszcze zostając przy temacie tego systemu przelewowo - odpływowego: to praktyczna rzecz czy raczej się w to nie bawić? ja uważam, że warto to miec, bo nie ma wylewki na którą można się nadziać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 28.02.2013 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 Guzik prawda. W MaxFlizie płytki np. Venus a'la drewniane kosztowały ca. 200 zł, przez ich sklep internetowy było już jakimś cudem o 20 zł taniej, a w tyskiej Merze (oferta internetowa i sklepowa) te same płytki kosztowały już tylko 150 zł. Wszystkie płytki w I gat., ten sam kolor i wymiar. trochę mi szkoda sklepów, które inwestują w piękne ekspozycje a co za tym idą muszą mieć wyższe marże, po to, żeby ludziska przyszli popatrzyli a potem kupili przez net... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniula_bl 28.02.2013 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 A jam ma pytanie odnośnie płytek do łazienki. Ostatnio byłem w nowym salonie z ceramiką i i armaturą. Na pytanie czy mają ceny "internetowe" Pani odpowiedziała mi tak. "Nie bo to nie możliwe. My mamy płytki pierwszej kategorii, które są dużo lepsze od tych sprzedawanych na allegro czy też w marketach. Tam są sprzedawane płytki z zasypu (półfabrykat?), dużo gorsze dlatego taka cena". Krótkie pytanie, czy coś jest prawdziwego w tej wypowiedzi?, cz ta Pani po prostu nieudolnie się broniła..... No i zawinął się temat sprzedaży internetowej, więc się wypowiem... co po powyższego zapytania, to jest w tym niestety sporo prawdy odpowiem w imieniu swojej hurtowni, bo walka z internetem to dla nas trochę walka z wiatrakami musicie wiedzieć, że internet, jak i markety budowlane rządzą się swoimi prawami jeśli chodzi o płytki, to niestety często zdarza się, że jest to produkt gorszej kategorii, ale nie wiąże się to raczej z ich walorami wizualnymi, więc laikowi naprawdę ciężko jest zauważyć różnicę jeśli chodzi natomiast o "biały montaż" , czyli ceramikę i armaturę, to ceny na internecie często są kosmicznie nieprawdopodobnie niskie, często nawet niższe niż ja kupuję bezpośrednio u producenta czym to można wytłumaczyć??? otóż oprócz tego co napisałam wcześniej o oszustwach na jakości... otóż firmy internetowe koncentrują się na wąskiej gałęzi, często tylko na wybranych towarach. robią zakupy na rabacie ekspozycyjnym i puszczają to na śmiesznie niskiej marży, koncentrując się na ilości sprzedanych rzeczy. często też mają tak podpisane umowy spedycyjne, że czerpią dodatkowe korzyści również z kosztów wysyłki. zdarza się, że sprzedają coś co stanowi komplet jako osobne dwie rzeczy, na przykład spotkałam się za sprzedażą zlewozmywaków, a osobno do nich były oferowane syfony. najgorsze jest jak klienci przyjdą do sklepu, lub hurtowni, znajdą przy pomocy sprzedawcy coś co im się podoba, obejrzą to na żywo, zanotują symbole i nazwy, a potem zamówią w internecie, bo taniej nikt nie patrzy, że aby powstała ta ekspozycja, lub zapas magazynowy, ktoś musiał sporo zainwestować w towar, który jest zakupiony tylko w granicach 10-15% taniej niż normalnie poza tym nie ponoszą kosztów pracowniczych, zus-ów, kosztów magazynowania i innych srotów-pierdotów a wracając do marketów budowlanych jeszcze... znajomy jak szukał umywalki do łazienki, to zwiedził wiele sklepów i marketów, trafił na taką co mu odpowiadała w jednym ze "sklepów wielkopowierzchniowych", ale postanowił również zapytać u mnie o jej cenę, bo może będzie taniej. otóż bez wysiłku udało się zrobić taniej, ale jakież było zaskoczenie kolegi i jego żony, jak umywalka przyszła i okazało się, że jest dużo staranniej wykonana, o gładszej strukturze, niż tą którą oglądali w markecie. zresztą już chyba kiedyś o tym pisałam i czuję, że się powtarzam przepraszam wszystkich za elaborat !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjap 28.02.2013 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 (edytowane) a jakie masz baterie do tych nablatowych umywalek? cała armatura w tej łazience to Kludi Bozz Edytowane 28 Lutego 2013 przez anjap Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniula_bl 28.02.2013 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 (edytowane) no i jeszcze muszę Wam opowiedzieć o najnowszym trendzie... klient sobie ogląda co mu się tam podoba na stronach internetowych producentów, sprawdza ceny u sprzedawców internetowych i wykłada kawę na ławę, typu: "Pani... takie coś mi się podoba i chcę zapytać, czy mogę u Pani w sklepie stacjonarnym kupić to za podobną wartość???" i tak to możemy robić bo doliczając koszty transportu spokojnie można się spróbować przymierzyć do cen internetowych i sprzedać tak samo kto pyta nie błądzi a w razie reklamacji łatwiej można załatwić pewne tematy jak się coś kupi w sąsiedzkim sklepie na przykład opowieść z dzisiejszego dnia: klientka kupiła trzy lata temu całość w internecie, a zepsuły się jej zawiasy w desce wolnoopadającej przy WC i ciekną jej uszczelki przy kabinie (oczywiście wszystko markowe, nic nie można zarzucić jakości kupowanych towarów), ale po gwarancji i PANI POMÓŻ !!! gdyby faktycznie kupiła to u mnie, to troszkę byśmy przekłamały w dacie zakupu, spisały protokół i obiema sprawami zająłby się serwis producenta, a tak to DUPA! albo dwa dni temu... gość ma baterię stojącą na wannie i głowica mu puszcza, czyli lekka stróżka wody mu po wannie cieknie. też kupił na w internecie, nie ma dowodu zakupu (podobno zgubił), a część serwisowa kosztuje ponad 200 zł ... no i co? PANI POMÓŻ !!! wykombinowałam jakąś inną fakturę zakupową, tylko po to by mu pomóc i załatwić sprawę przez serwis ale ile ja mam takich spraw........ chlip chlip Edytowane 1 Marca 2013 przez aniula_bl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oszolom 28.02.2013 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 Dzięki Anula.Nie wiem czy to ejst dobry dział, ale chciałem właśnie usłyszeć (wywołać) wypowiedzi osób parujących lub mających salony jak i "internetowców". A najlepiej jakby wypowiedział się ktoś kto ma pod sobą sprzedaż od strony samego producenta. W końcu taka osoba doskonale wie jaki towar gdzie się sprzedaje (lub inaczej kto go kupuje. Aha i jako ciekawostka dla Ciebie Anula ekstremalny przypadek.Jestem Przedstawicielem, ostatnio stykam się z sytuacją taką: Odwiedzam klienta, który zna moje produkty i ich wysoką jakość. Ale nie kupi u mnie i mówi mi to wprost. Dlaczego....bo moje produkty które np. kosztują 1000 pln on kupi za 200 pln. Niemożliwe? ano możliwe. Jeździ po terenie jakiś łepek, otworzył sobie firmę i skupuje min. moje produkty z upadłych zakładów za bezcen (musi mieć gdzie dobre źródełko informacyjne). Później sprzedaje też za bezcen ale pewnie z olbrzymią marżą, bo to co kupuje to bierze w całości lub od kg. I spróbuj tutaj przeżyć na rynku. .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheenaz1719505693 28.02.2013 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 Sylwia, zależy czy wylewka jest ci potrzebna- mi jest do spieniania wody czyli, żeby więcej piany sie zrobiło z płynu do kąpieli. A najwięcej piany sie robi gdy wodą z duża siła uderza w wannę. PRzy systemie przelewowym chyab nie da się osiągnąc tego efektu (a może się mylę). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gryfpc 28.02.2013 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 Aniula_bl, żeby nie być gołosłownym (chociaż przykład z płytkami Venus już podałem), kupiliśmy internetowo "kibelek" Globo. Przed montażem zauważyliśmy drobne niedolanie szkliwa na elemencie, którym wylewa się woda ze spłuczki. Telefon do sprzedawcy, czy podlega to gwarancji i po raptem kilku dniach przyjeżdża pan z nowiutkim kibelkiem w samochodzie. Bez zbędnych ceregieli i tłumaczeń zapakował felerny towar na auto i wyjął ... młotek. Zrobił zamach i kibelek tym sposobem zyskał nowy "dizajn", tzn. dziurę w boku. Nasze zdziwienie chyba było aż nadto widoczne, bo pan grzecznie nas poinformował, że towar ten nie może trafić do sprzedaży powtórnie i takie są ich normy, bla bla. Czyli jaki wniosek: sklepy internetowe też "załatwiają" gwarancje jak należy, towar od nich też spełnia wszystkie normy producenta. Ja to nie wyobrażam raczej sobie, aby producent miał w fabryce np. dwie linie produkcyjne tego samego produktu z rozdzieleniem na sklepy internetowe i salony łazienkowe stacjonarne. Owszem mają pewne linie produktów dostępnych tylko np. w marketach budowlanych, ale jakość i gatunek to coś innego. Inna kwestia, która mnie zaintrygowała w Twojej wypowiedzi, to święte oburzenie na sklepy internetowe i ich metody działania, które nie pozwalają łoić klienta już tak bezkarnie, jak kiedyś... Ale popatrz, jesteś oburzona na sposób w jaki sprzedają towar ze szkodą dla stacjonarnych, a popatrz jak "uczciwie" zaprezentowałaś metody usatysfakcjonowania klienta np. w oferowanej przez Ciebie pomocy w załatwieniu gwarancji (potencjalnie ze szkodą dla producenta, nomen omen gwarancja minęła, czy klient "zgubił" paragon). Trochę to jednak obłudne. Zaznaczam, że nie mam do czynienia z branżą budowlaną, ani z jakąkolwiek sprzedażą - to są tylko moje wolne wnioski w dyskusji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gryfpc 28.02.2013 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 A kij, podam jeszcze jeden przykład. Zjeździliśmy z Ż. chyba pół małopolski i śląska w poszukiwaniu baterii do jednej z naszych łazienek - miała być retro, w starym złocie i z deszczownią z klasycznie wygiętą rurką w łuk. Ciężko było gdziekolwiek coś na żywca pomacać, ale w końcu kilka zobaczyliśmy. Wpadł nam w oko Kerasan. Trafiliśmy do bezpośredniego importera, który nie dość, że nam wszystko pięknie pokazał, to cenę zrobił taką, jak wystawiał na necie (o czym nie wiedzieliśmy), a to ładnych kilka groszy zawsze do przodu . Towar przyszedł z lekkim opóźnieniem, a gość jeszcze dodatkowo w ramach satysfakcji "szczelił nam rabata". Więc nie gadajcie mi tutaj o jakichś czary mary gorsza jakość, nieuczciwa konkurencja, czy inne takie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts