r.haq 12.04.2013 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2013 Powiedzcie co sądzicie o tych wizualkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 12.04.2013 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2013 Bardzo zimna, ale i nowoczesna aranżacja a ja takie akurat lubię Zrezygnowała bym z płytek na ścianie z drzwiami - chlapać się tam nie będzie miało czym, a te płytki zakończone w połowie też się do niczego za bardzo nie mają. Za to nie wiem, czy tą wysoką zabudowę nie podniosła bym jeszcze trochę wyżej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 12.04.2013 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2013 Troche za duzo kafli na scianach jak dla mnie.Pomieszczenie nie jest widac za duze i pprzy takiej ilosci kafli tworzy sie jakby tunel.Sprobuj zmniejszyc ilosc plytek nesciennych tam gdzie nie ma koniecznosci ich kladzenia i bedzie bardzo fajna lazeneczka.Cos pokombinowalabym z ta wiszaca szafka-czegos mi w niej brakuje albo jest za duzo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-ula- 12.04.2013 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2013 Tu pokazujemy gotowe łazienki, ale napiszę tylko, że grzejnik przeniosłabym np. na ścianę umywalką. Teraz jest za blisko prysznica i będzie tam przeszkadzał a powieszony na nim ręcznik na bank będzie mokry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 12.04.2013 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2013 A dla mnie właśnie grzejnik wydaje się rosądnie tam gdzie jest. W zimie przecież będzie grzał, a latem tuż nad nim jest okno, więc dlaczego ręcznik ma być mokry? Z praktycznego punktu widzenia to dobre miejsce. Wizualnie może trochę słabiej bo się na tej ścianie robi za dużo, ale ja bym i tak dla wygody tam go właśnie zostawila Ze słupkiem faktycznie coś może należało by pokombinować, ale nie mam pomysłu co. Niby przydaje się kontynuacja tego drewna na tej ścianie, ale w drugiej strony wygląda na trochę "oderwany"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam1202 13.04.2013 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2013 Witam serdecznie Mam pytanie czy ktoś pracował na systemie szybkiego poziomowania płytek perfectlevel zainteresował mnie i zastanawiam się czy jest to gra warta zachodu. http://system-szybkiego-poziomowania-plytek.istore.pl/pl/ Proszę o rady Pozdrawiam Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wingerman 13.04.2013 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2013 (edytowane) Siedzę w branży od wielu lat i powiem szczerze, że nie widziałem jeszcze płytek, które byłyby idealnie równe zarówno względem siebie, jak i na całej swojej długości.Moim zdaniem perfectlevel dla osób parających się zawodowo glazurnictwem, to nieprzydatna rzecz.Przecież układanie płytek polega na oszukiwaniu, sztuką jest znalezienie kompromisu w różnicach profilu i nierówności sąsiadujących płytek.Przykładowo. Co jeśli krzywizna jednej z płytek powoduje wystawanie jej rogu o 0,4mm ponad sąsiednie płytki?Nie pozostaje nic innego jak delikatnie obniżyć ten róg by wyrównać wszystkie rogi (ale to spowoduje nierówność kilka/kilkanaście cm dalej), kompromisem więc będzie obniżenie tego rogu o 0,2mm by zniwelować tę różnicę i takie sytuacje własnie wykluczają używanie systemu perfectlevel. Edytowane 16 Kwietnia 2013 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniula_bl 15.04.2013 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2013 Polecicie jakies dobre i sprawdzone odplywy liniowe? ja polecę może: http://www.geberit.com.pl/geberit/inet/pl/wcmspl.nsf/pagesFormMain8Print/e6d70f5fab189deec125742800410f12?OpenDocument http://www.viega.pl/xchg/pl-pl/hs.xsl/Advantix_Vario_odplyw_liniowy_regulowany_w_zakresie_od_30_do_120_cm.htm http://mcalpine.pl/site/katalog/97 może wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
optima 16.04.2013 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 A co powiesz o kessel? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanneczka 16.04.2013 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 Witam serdecznie, od dluzszego czasu poszukuje takiego grzejnika. Czy ktos widzial ? czy ktos wie ...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-ula- 16.04.2013 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 większość producentów ma takie w ofercie ale pamiętaj, że chromowane grzejniki są o ok. 30% mniej wydajne od lakierowanych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniula_bl 17.04.2013 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 większość producentów ma takie w ofercie ale pamiętaj, że chromowane grzejniki są o ok. 30% mniej wydajne od lakierowanych. dokładnie on będzie ciepły, ale nie gorący, bo chrom jest izolatorem i nie przewodzi tak dobrze ciepła jak farba chyba lepiej wybrać jakiś ciekawy kolor ...jest ich teraz taka wielka gama do wyboru no chyba że masz w łazience podłogowe ogrzewanie i potrzebujesz grzejnika bardziej do ozdoby, to i owszem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
channel8 17.04.2013 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 większość producentów ma takie w ofercie ale pamiętaj, że chromowane grzejniki są o ok. 30% mniej wydajne od lakierowanych. i o 50% droższe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baba na budowie 17.04.2013 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 Pozowlicie, że wtrącę się tutaj w sprawie kosztów remontu łazienek. Mam łazienkę niecałe 5m2 do generalnego remontu. Skuć, trochę inaczej poukładać sprzęty, położyć kafelki, podłaczyć sprzęty. Dziś fachowiec wycenił mi tylko i wyłącznie robociznę na 10 tys. Totalnie zwaliło mnie z nóg. Ja myślałam, że 10-12 tyś starczy na wszytsko. Czy ta horendalna cena robocizny to normalka? Chodzi o Górny Śląsk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 17.04.2013 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 Czy ta horendalna cena robocizny to normalka? To nie jest normalka. Nie wiem wprawdzie jak się liczy cenę skuwania, ale za położenie kafli liczy się ok. 60 - 80 zł za m2, choć pewnie można znaleźć mocne odchyły od tego przedziału. U nas za podłączenie jednego punktu (umywalka, WC, etc.) brano 100 zł. Inny rejon, (dolnośląskie), ale nie wiem czy aż tak to w Polsce całej miało się diametralnie różnić. A nawet jeśli to chyba u nas obstawiała bym, że może być drożej. U nas za robociznę nie wyszło chyba nawet pełnych 10 tys. za: całą łazienkę 20 m2 (po podłodze) + małą łazienkę 2 m2, ale cała wyłożona mozaiką + podłoga w kuchni 10 m2 + kilka metrów kuchni na ścianach + przedpokój 6 m2 + balkon 8 m2 + inne detale i cały biały montaż. Szukaj Babo innego "fachowca"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa72_krakow 18.04.2013 00:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 Ja myślałam, że 10-12 tyś starczy na wszytsko. Czy ta horendalna cena robocizny to normalka? Chodzi o Górny Śląsk. Kilka lat (chyba 7- temu robilismy generalny remont kuchni i przy okazji chcielismy zrobic lazienke - robocizne wycenili nam na 10-12tys. - odpuscilismy temat... dlaczego zamiast osemki w nawiasie wyszla mi buzka? nie wiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baba na budowie 18.04.2013 05:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 facet za ukladanie plytek bierze 35zł za m2. Pomysł na łazienkę prosty, żadnych wodotrysków, uskoków, dodatkowych ścianek i itp. Tez mam wrazenie, że to "lekkie" przegięcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 18.04.2013 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 @baboa może clue tkwi w "inaczej poukładać sprzęty"? mimo wszystko 10k to brzmi dosyć mocno za dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baba na budowie 18.04.2013 06:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 W łazience jest: wanna narożna, wc, umywalka. Ma być wanna zwykła, prysznic, umywalka, wc. Sprzęty "zwykłe". Markowe typu koło, ale ze zdecydowanie nizszej półki cenowej. Nawet klopik nie będzie podwieszany. Dla mnie to coś też sporo za dużo. Normalnie szoku doznałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slonko 18.04.2013 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 Dla mnie to coś też sporo za dużo. Normalnie szoku doznałam. Poproś o szczegółową wycenę prac, zobaczysz co tam przedraża (wtedy będziesz mogła się do czegoś odnieść i negocjować). Jeśli ma taka cenę za położenie m2 płytek to aż dziwne, że za prace remontowe tak się ceni. Wiem, ze remont jest gorszy i trudniejszy niż prace w nowej, pustej łazience ale cena dość wysoka. Trudno tak gdybać, nie znając szczegółów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts