skorlaje 18.04.2013 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 Dokładnie jak pisze slonko Musisz prosić o szczegółową wycenę, wszystko punkt po punkcie! jak ktoś rzuca kwotę za całość bez wyliczeń szczegółowych to już jest to nieuczciwe. Mi facet od wykończenówki robił wyceny z rozpiską co do 30 zł - za silikonowanie wanny np. 10 tys. to zdecydowanie za dużo za robociznę. Ja miałam układane płytki za 45 zł/m2 - cena z 2011 r z Poznania - miał sporo metrów, ale też się sporo targowałam. Nawet przesuwanie przyłączy w tak małym metrażu nie może czynić takiej kwoty! Szukaj innego! Zrób casting co najmniej 5 fachowców i wówczas będziesz miała porównanie. nawet najmniejszy remont to walka z fachowacami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamilcia 18.04.2013 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 Poproś o szczegółową wycenę prac, zobaczysz co tam przedraża (wtedy będziesz mogła się do czegoś odnieść i negocjować). Jeśli ma taka cenę za położenie m2 płytek to aż dziwne, że za prace remontowe tak się ceni. Wiem, ze remont jest gorszy i trudniejszy niż prace w nowej, pustej łazience ale cena dość wysoka. Trudno tak gdybać, nie znając szczegółów. tak, najlepsza jest wycena poszczególnych elementów. U nas robocizna była droga ( 100 zł/m2 płytek, plus za cięćie na ostro 50 zł dodatkowo, przenoszenie punktów hydraulicznych 100-150 zł za punkt ) przy cenie 35 zl/m2 płytek az dziwi taka wielkość. Płytki rozumiem po calości pomieszczenia - do sufitu znaczy? to też robi sporo metrów, ale bez przesady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 18.04.2013 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 Babo a kafli nie możecie skuć samodzielnie? (nie próbowałam, więc nie wiem jaki to zachód) U nas co prawda wykafelkowanie nowej łazienki ze skomplikowaną zabudową to było 6 tysięcy, ale w tym było łączenie dwóch kolorów na podłodze i schodzące się fugi z każdej ściany z podłoga za przeniesienie punktu chyba 150-200 zł. Łazienka 12 m2, kafelkowana do sufitu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 19.04.2013 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2013 Powiem szczerze cena zwala z nóg.Targuj sie albo poszukać innej ekipy bo ta przesadzila mocno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wingerman 20.04.2013 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2013 (edytowane) Przepraszam ale jak czytam, że za drogo a piszą to osoby, które tak na prawdę niewiele (żeby nie pisać niemalże nic) wiedzą na temat dyskusyjnej łazienki, to poczułem się wywołany do tablicy. To tak jakby ktoś zadzwonił do blacharza i powiedział, że ma stuknięte tu i tu, tam chce poprawić, tam wyklepać, tam wymienić i jak się da to jeszcze coś od spodu a samochód ma zielony kolor i jest osobowy. Panie, ile pan weźmie? ...aż tyle? A może tak najpierw poprosić jeśli nie o projekt, to przynajmniej o rzut pomieszczenia z naniesionym stanem obecnym i docelowymi zmianami? Do tego przydałyby się zdjęcia ale to i tak tylko niewielka części tego co należy brać pod uwagę. Chodzi przecież o remont "starej łazienki" a nie nowego pomieszczenia w stanie deweloperskim, gdzie wiadomo z góry czego możemy się spodziewać jeśli chodzi o jakość ścian, podłóg, jakie stosuje się rozwiązania czy materiały choćby hydrauliczne (te przeróbki są najdroższe). Nikt z was nie był, nie wiedział, nie sprawdził kątów czy pionów, nie wie jakiego typu jest instalacja hydrauliczna, czy zmiany hydrauliczne będą wymagały zamrażania cieczy w rurach na czas przerabiania, spawania, czy jest to budynek 5-cio, 10-cio czy 50-cio letni. Nie wiadomo też jakiej wielkości płytki będą kładzione i czy czasem nie będzie więcej płytek docinanych od całych. Ile jest zewnętrznych kątów (nie tylko ścian ale i obróbek np. wanny, blatu, półek, czy wnęk a tym samym ile szlifów. Mógłbym tak jeszcze dorzucić kilka zagwozdek. Obecnie ta dyskusja jest o przewadze Świąt Bożego Narodzenia nad Świętami Wielkiej Nocy. Tyle ode mnie w kwestii oceny wysokości robocizny. Pozdrawiam serdecznie. Edytowane 20 Kwietnia 2013 przez wingerman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maysee 20.04.2013 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2013 Obecnie ta dyskusja jest o przewadze Świąt Bożego Narodzenia nad Świętami Wielkiej Nocy. Jak dla mnie Boże Narodzenie górą! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 20.04.2013 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2013 Jak dla mnie Boże Narodzenie górą! hehe - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 20.04.2013 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2013 Jak dla mnie Boże Narodzenie górą! Jak powiem tak bez Świąt Bożego Narodzenia nie było by Wielkanocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michumm 22.04.2013 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 Moja łazieneczka już dochodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrówka75 23.04.2013 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 Moja łazieneczka już dochodzi [ATTACH=CONFIG]185163[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]185164[/ATTACH] już mi się podoba, ściany odważnie i widać że macie na nią z pomysł a co to będzie jak "dojdzie";) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 23.04.2013 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 bardzo fajnie się zapowiada, mam nadzieję że nie tylko okno będzie w złotym dębie? i czy ja dobrze widzę, iż silikon jest tak krzywo nałożony na styku podłogi ze ścianą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 23.04.2013 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 bardzo fajnie się zapowiada, mam nadzieję że nie tylko okno będzie w złotym dębie? i czy ja dobrze widzę, iż silikon jest tak krzywo nałożony na styku podłogi ze ścianą? Reni ale ty masz oko do szczegołów po Twoich komentarzach wraca i dopiero widzę te drobiazgi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slonko 23.04.2013 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 Michumm zapowiada sie interesująco czekamy na resztę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michumm 23.04.2013 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 Tam nie ma silikonu, pod oknem będzie wanna 180/90 obudowana teakemcpoten przyjdą drewniane listwy przyścienne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 23.04.2013 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 Bardzo elegancka lazieneczka sie szykuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataSlawek 29.04.2013 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2013 No przecież napisałem, jest ryzyko, że ten słupek strzeli a skoro mówią tak w kilku miejscach i ma to logikę to dlaczego im nie wierzyć, najlepiej popytaj szklarza na szkle sie nie znam piszę na co zwrócić uwage bo można trafić na na takiego co respektuje zasadę klien nasz Pan skoro placi i ma takie życznie to czemu nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 29.04.2013 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2013 (edytowane) Trochę mojej łazienki, tak na szybko Edytowane 30 Kwietnia 2013 przez agatah Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oszolom 29.04.2013 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2013 Ni obraź się ale....Jakbym nie wiedział że to łazienka prywatna, to pomyślałbym że to łazienka hotelowa (czasami nocuję w takich miejscach).Kolory jak w typowej łazience ze średniej klasy hotelu.Dodaj jakieś kolorowe pierdułki.....bo smutno trochę, nie domowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 30.04.2013 05:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 Ni obraź się ale.... Jakbym nie wiedział że to łazienka prywatna, to pomyślałbym że to łazienka hotelowa (czasami nocuję w takich miejscach). Kolory jak w typowej łazience ze średniej klasy hotelu. Dodaj jakieś kolorowe pierdułki.....bo smutno trochę, nie domowo. A ja się nie zgodzę - cudne te szarości a kolory tylko popsują wnętrze (ale co kto lubi....) Dla mnie idealnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 30.04.2013 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 Ni obraź się ale.... Jakbym nie wiedział że to łazienka prywatna, to pomyślałbym że to łazienka hotelowa (czasami nocuję w takich miejscach). Kolory jak w typowej łazience ze średniej klasy hotelu. Dodaj jakieś kolorowe pierdułki.....bo smutno trochę, nie domowo. Nie obrażam:D Kolorowych pierdółek nie będzie bo nie Nie lubię pierdółek. Kolorowe są ręczniki. Wystarczy, że na wannie i w prysznicu stoją kosmetyki, a na półce z geberitu chusteczki Ja tam takiej łazienki w hotelu nie widziałam. A ja się nie zgodzę - cudne te szarości a kolory tylko popsują wnętrze (ale co kto lubi....) Dla mnie idealnie Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts