aniula_bl 01.07.2013 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2013 (edytowane) Nasze łazienki czekają na drobne dokończonie, impregnacje, szafki, umywalki. I z tej okazji mam pytanie - szklarz robił nam kabiny na zamówienie - i kojarzę że któraś z dziewczyn podpowiadała co zrobić żeby na kabinie nie osadzała się woda itp. Kojarzę że to była aniula_bl. Proszę podpowiedzcie jak zabezpieczyć kabinę bo nie mamy na niej żadnej powłoki zabezpieczającej przed zabrudzeniami. Przed pierwszym kontaktem szyby z wodą polecam nałożyć preparat impregnujący firmy HAGESAN Tworzy on taką niby tłustą powłokę, co powoduje, że woda spływa po szybie jak po przysłowiowej "kaczce" Potem czynność należy powtarzać co kilka miesięcy polecam Co to jest "cukiernicze"? Myślałam, że cukier trzymam w cukiernicy, ew. cukierniczce... ale chyba źle myślałam I chyba nie "nieformalnym", ale "niereformowalnym"... choć jedno i drugie do kontekstu wypowiedzi średnio pasuje Co za ludzie tu piszą? Przedszkole? kamila płoszysz ludzi, nieładne jest takie wytykanie Edytowane 2 Lipca 2013 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 01.07.2013 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2013 Kamila, ja popieram. Przykro się czyta a w zasadzie wcale nie da się przeczytać wypowiedzi, która jest pełna błędów. Nie mam na myśli literówek, każdemu się może zdarzyć...było by miło, gdyby forumowicze trochę bardziej zwracali uwagę na formę, bo niekiedy kompletnie zaciemnia treść.a co do ipada - o matko, co to cholerstwo potrafi zrobić z tekstem! znam ten ból... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czuszka 01.07.2013 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2013 jakie polecacie drzwi prysznicowe do montażu bez brodzika? radaway? sanswiiss? co lepsze? czy inna marka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 01.07.2013 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2013 Ja na temat Radawaya mogę powiedzieć tyle, że na etapie zakupu sami sprzedawcy mnie skutecznie zniechęcili (a to był mój pierwszy trop, bo wybór rozmiarów i wariantów mają solidny). Choć ostateczną opinię powinni wydać sami użytkownicy. Mi się udało zmontować 3 - ścienną kabinę w rozmiarze 120 x 90 z polskiej firmy Sanplast i po pół roku jestem bardzo zadowolona - wszystko trzyma się kupy . Okazuje się, że wybór był. I firma poprzez infolinię udzieliła mi szczegółowych wskazówek jaki model będzie wybrać. No i zapłaciłam blisko połowę tego co dałabym za Radawaya Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 01.07.2013 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2013 ja stosowałam radawaya, ale kabiny i bylam zadowolona. nikt mnie w sklepach nie zniechęcał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniula_bl 02.07.2013 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2013 jakie polecacie drzwi prysznicowe do montażu bez brodzika? radaway? sanswiiss? co lepsze? czy inna marka? ja mam w jednej łazience drzwi sanplast, a w drugiej sanswiss . z obydwu jestem zadowolona myślę, że dodatkowo przystępne cenowo jest Koło i czeski Ravak. klienci po kilku latach nadal sobie chwalą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 02.07.2013 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2013 ja mam w jednej łazience drzwi sanplast, a w drugiej sanswiss . z obydwu jestem zadowolona myślę, że dodatkowo przystępne cenowo jest Koło i czeski Ravak. klienci po kilku latach nadal sobie chwalą a co sądzisz o Novellini? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 02.07.2013 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2013 Mam pytanie, skoro już mowa o prysznicach Jaka mozaikę można położyć na podłodze prysznica, żeby nie było ślisko? rozumiem, że szklane odpadają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nicol21 02.07.2013 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2013 Co to jest "cukiernicze"? Myślałam, że cukier trzymam w cukiernicy, ew. cukierniczce... ale chyba źle myślałam I chyba nie "nieformalnym", ale "niereformowalnym"... choć jedno i drugie do kontekstu wypowiedzi średnio pasuje Co za ludzie tu piszą? Przedszkole? podzielam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oszolom 02.07.2013 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2013 podzielam! Oj czepiacie się. U mnie znamy słowo cukierniczka. Czyli trzymamy cukier w cukierniczce Cukiernica? hmmm chyba coś od cukierków...... Co kraj to obyczaj, co rejon to trochę inna nazwa i znaczenie.....ale to naprawdę fascynuje i można się czasami pośmiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 03.07.2013 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2013 podzielam! Gdybyś uważniej śledzila wątek wiedzialabys dlaczego tak napisałam.Raz juz wyjaśnilam więc nie będę sie powtarzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 03.07.2013 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2013 Mam pytanie, skoro już mowa o prysznicach Jaka mozaikę można położyć na podłodze prysznica, żeby nie było ślisko? rozumiem, że szklane odpadają właśnie nie, ja mam szklaną i tego się obawiałam, ale na prawdę się nie ślizga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Justyna P 03.07.2013 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2013 Dzikuje za poradę Tak zrobimy. My mamy kabiny robione przez szklarza. Na razie jestem zadowolona i cenowo porównywalnie - przynajmniej tak mi wyszło na moichy wyliczeniach. Co do użytkowania to wypowiem się za rok może i więcej. Na razie jestem zadowolona wizulanie i z wykonania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 03.07.2013 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2013 u mnie mozaika szklana z elementami metalowymi - nie ślizga się.Nawet dziecko daje radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 04.07.2013 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2013 I pomyśleć ze jedna cukiernicza wywoła taka fale dyskusji.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 04.07.2013 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2013 Oj czepiacie się. U mnie znamy słowo cukierniczka. Czyli trzymamy cukier w cukierniczce Cukiernica? hmmm chyba coś od cukierków...... Co kraj to obyczaj, co rejon to trochę inna nazwa i znaczenie.....ale to naprawdę fascynuje i można się czasami pośmiać. Nie kraj co obyczaj tylko ludzie nie znają słów w swoim języku. Cukiernica to naczynie do trzymania cukru, a cukierniczka to zdrobnienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila_len 04.07.2013 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2013 Ale przez chwilę było wesoło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 04.07.2013 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2013 Ładnie to tak śmiać sie z czyjegos nieszczęścia? Nie moja wina ze szanowny małżonek mnie ustrojstwem typu IPad obdarowal a ten jak juz mówiłam pisze co chce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 05.07.2013 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2013 Ładnie to tak śmiać sie z czyjegos nieszczęścia? Nie moja wina ze szanowny małżonek mnie ustrojstwem typu IPad obdarowal a ten jak juz mówiłam pisze co chce Oj Biedactwo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 05.07.2013 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2013 Dzikuje za poradę Tak zrobimy. My mamy kabiny robione przez szklarza. Na razie jestem zadowolona i cenowo porównywalnie - przynajmniej tak mi wyszło na moichy wyliczeniach. Co do użytkowania to wypowiem się za rok może i więcej. Na razie jestem zadowolona wizulanie i z wykonania. Justyś to Ja poproszę namiary na szklarza a jednocześnie pochwal się swoimi ślicznymi łazienkami bo są boskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts