malka 26.07.2013 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2013 Jeśli nie będziesz robić na indywidualne zamówienie u szklarza lub indywidualne zamówienie u producenta drzwi (czyt. droższe), Muszę tu słówko wciąć, do bardzo rzeczowej rady bo tu mam wątpliwości co do słuszności wypowiedzi Nie wiem skąd wziął się mit drogich kabin na wymiar. Solidnie wykonana kabina, o wymiarach 120x100, ze szkłem 8 mm, na dobrych okuciach, stabilnych prowadnicach - produkowana seryjnie to koszt około 4500 zł, takaż sama kabina wykonana i ZAMONTOWA (doskonałe spasowanie szkła, bo cięte na konkretny wymiar ) to koszt nie przekraczający 3500. Moim zdaniem warto odwiedzić lokalnego szklarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 26.07.2013 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2013 Malka, doprecyzuję - "droższe" dotyczyło kabin w wymiarach innych niż standardowe, produkowanych przez producentów kabin. Nie wiem, jakie są ceny u szklarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 26.07.2013 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2013 spirea, wierze w dobre checi, ale jednak wizualizacja to nie zdjecie 1:1, trochę wyobraźni trzeba użyć zawsze. projektant nie ma obowiązku zrobic fotorealistycznej wizualki. wybiera sie go wszak na podstawie portfolio i wczersniejszych dokonan, wiec zakładam, ze daje mu sie niewielki kredycik zaufania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rajmak 26.07.2013 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2013 Dziękuję za uwagi i opinie. Oczywiście wybieraliśmy architekta, który pasuje nam pod względem stylu i jego poprzednich prac. Co do grzejnika wiem, wiem wielka landara ale kwestie ekonomiczne. Na dzień dzisiejszy zostaje ale w planach jest zmiana w całym mieszkaniu.drzwi do łazienki to temat rzeka ale otwierają się na zewnątrz:) Obok wanny i prysznica na ścianie zostaną zamontowane szklane półki. Co do prysznica nie planowałam na wymiar u szklarza, mamy standardowy wymiar. sama nie wiem. Za to płytki po sufit to dyskusja od 3 dni, mąż chce "masarnię" i likwidację fototapety Łazienka jest mała ma 7m2 ale cieszy mnie fakt posiadania okna. Oj ciężko ma z nami p.architekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 26.07.2013 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2013 Rajmak, o fototapetę walcz, bo daje niesamowity efekt. Irma, wiadomo, że wizka to nie zdjęcie. Mnie się wydaje (ale mogę się przecież mylić), że jedną z ról takiej wizualizacji jest pokazanie, jak coś ma wyglądać w rzeczywistości. M.in. żeby ocenić np. czy lepiej będą wyglądać drzwi otwierane czy przesuwne. Nie wiem, o co chodzi z tym kredytem zaufania. Chyba, że o to, że jeśli projektant na wizce dał taflę szkła i ładnie wygląda, to mam jemu zaufać, że szyba z drzwiami też będzie dobrze wyglądać. Ja się trochę nacięłam na wizualkach domu. Mieliśmy na niej piękne długie okno w kuchni i nie przywiązywałam do wymiarów wagi przy murowaniu ściany - bo przecież wizualka miała być na podstawie projektu, więc będzie tak samo. Okazało się, że nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dex001 26.07.2013 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 26.07.2013 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2013 My mamy kabinę prysznicową trzyścienną 120x90 za ok. 2 000 zł. Wycena "robionej" przez szklarza to 3 500 - 4 000 zł i sam powiedział, że "zawsze robiona będzie droższa niż gotowa". Choć oczywiście gotowe kabiny również nie mają górnej granicy cenowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leoneq 27.07.2013 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2013 W końcu przyszedł czas żeby pokazać swoją Proszę o konstruktywną krytykę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leoneq 27.07.2013 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2013 Ciąg dalszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m-333 27.07.2013 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2013 Leoneq bardzo fajna łazienka , choć ja do frakcji ledowej nie należę . I ciekawy grzejnik, żałeję,że nie pomyślałam o takim u siebie.. mam do Ciebie bardzo ważne dla mnie pytanie : czy pod blatem masz pralkęczy pralkosuszarkę? wygląda mi to na LG lub Samsunga , dodatku model przez nas upatrzony. Może mógłbyś podzielić się doświadczeniem czy rzeczywiście pralki te nie wibrują i nie podróżują po łazience? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta_s_z 27.07.2013 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2013 fajna łazienka, ale te zapalone kolorowe Ledy psują efekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 27.07.2013 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2013 My mamy kabinę prysznicową trzyścienną 120x90 za ok. 2 000 zł. Wycena "robionej" przez szklarza to 3 500 - 4 000 zł i sam powiedział, że "zawsze robiona będzie droższa niż gotowa". Choć oczywiście gotowe kabiny również nie mają górnej granicy cenowej a możesz powiedzieć co to za kabina ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krystynajoanna 27.07.2013 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2013 Leoneg bardzo łazienka, mi się podoba bardzo, zazdroszczę wanny i kabiny.U U mnie tylko wanna się zmieściła. Jednak ledy w tych kolorach zupełnie nie pasują do tej kolorystyki i stylu łazienki. To moje zdanie. Z białym kolorem jest OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 27.07.2013 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2013 Łazienka robi wrażenie ale te ledy w kabinie...no comment. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 27.07.2013 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2013 kolorowe ledy nie pasuja, ale lazienka w klimatyczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 27.07.2013 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2013 a możesz powiedzieć co to za kabina ? Sanplast model wybrałam współnie z konsultantem na infolinii. Co to jest dokładnie mogę jutro sprawdzić, ale jak zajrzałam na stronę to chyba mam drzwi D2/TX5 i dwie ścianki SS0/TX5 i wychodzi, że nawet mniej za to zapłaciłam, ale faktycznie - jutro zajrzę do faktury Leoneq - ja dokładnie to samo co inni myślę - zimne kolory ledów nie współgrają z ciepłym klimatem łazienki . Dodatkowo moją uwagę przykuła wisząca szafka pod umywalkę tuż obok stojącej "mocno" na ziemi pralki - chyba było by ładniej, gdyyby szuflady też "stały na podłodze" Trochę odzwyczaiłam się też od lustra z półeczkami odstającego od ściany, ale jeśli jest wygodnie to spoko. Ja kiedyś miałam podobną konstrukcję i nie było wygodnie, bo się bardziej to lustro chlapało i trzeba było uważać przy pochylaniu się nad umywalką w łeb się nie pierdyknąć Ale grzejniczek jest wyczesany . I półeczka z oświetleniem i mozaiką wzdłuż wanny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 27.07.2013 23:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2013 fajnie. ogromny minus za dyskotekę pod prysznicem. a pierwsze co mi się rzuciło na oczy, to "za krótka" szafka, o czym wspomniała już asiazett. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 28.07.2013 05:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2013 łazienka fajna, dyskoteka Trochę odzwyczaiłam się też od lustra z półeczkami odstającego od ściany, ale jeśli jest wygodnie to spoko. Ja kiedyś miałam podobną konstrukcję i nie było wygodnie, bo się bardziej to lustro chlapało i trzeba było uważać przy pochylaniu się nad umywalką w łeb się nie pierdyknąć Ale grzejniczek jest wyczesany . I półeczka z oświetleniem i mozaiką wzdłuż wanny! to odbicie chyba półki z nad wanny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brylekpl 28.07.2013 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2013 Irma masz racje, lecz rozmawiamy o tym, ze można nabyć te płytki w niższych cenach aczkolwiek odnośnie krzywizn mogę się wypowiedzieć na podstawie własnych płytek, ze krzywych mieliśmy nikly procent na dość duża ilośc zatem wg mnie warto szukać dobrych jakościowo hiszpańskich płytek w naprawdę atrakcyjnych cenach i nie obawiać się, ze hiszpańskie/ włoskie oznacza bardzo drogie a w czym te hiszpanskie, wloskie sa lepsze od polskich, wybieraine plytek po kraju pochodzenia - żenada.... bedzie trzeba etykietke z opakowania do sciany przykleic... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slonko 28.07.2013 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2013 a w czym te hiszpanskie, wloskie sa lepsze od polskich, wybieraine plytek po kraju pochodzenia - żenada.... bedzie trzeba etykietke z opakowania do sciany przykleic... Żenada to ten post i nieumiejetnosc czytania ze zrozumieniem pisalam o cenach hiszpańskich płytek - jeśli polskie oferowano mi drożej niż hiszpańskie, a jakość równie dobra lub lepsza. - to dla mnie wybór oczywisty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts