Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Jeśli nie będziesz robić na indywidualne zamówienie u szklarza lub indywidualne zamówienie u producenta drzwi (czyt. droższe),

Muszę tu słówko wciąć, do bardzo rzeczowej rady :) bo tu mam wątpliwości co do słuszności wypowiedzi

Nie wiem skąd wziął się mit drogich kabin na wymiar.

Solidnie wykonana kabina, o wymiarach 120x100, ze szkłem 8 mm, na dobrych okuciach, stabilnych prowadnicach - produkowana seryjnie to koszt około 4500 zł, takaż sama kabina wykonana i ZAMONTOWA (doskonałe spasowanie szkła, bo cięte na konkretny wymiar ) to koszt nie przekraczający 3500.

Moim zdaniem warto odwiedzić lokalnego szklarza.

• Odpowiedzi 15,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

spirea, wierze w dobre checi, ale jednak wizualizacja to nie zdjecie 1:1, trochę wyobraźni trzeba użyć zawsze. projektant nie ma obowiązku zrobic fotorealistycznej wizualki. wybiera sie go wszak na podstawie portfolio i wczersniejszych dokonan, wiec zakładam, ze daje mu sie niewielki kredycik zaufania.

Dziękuję za uwagi i opinie. Oczywiście wybieraliśmy architekta, który pasuje nam pod względem stylu i jego poprzednich prac. Co do grzejnika wiem, wiem wielka landara ale kwestie ekonomiczne. Na dzień dzisiejszy zostaje ale w planach jest zmiana w całym mieszkaniu.drzwi do łazienki to temat rzeka ale otwierają się na zewnątrz:) Obok wanny i prysznica na ścianie zostaną zamontowane szklane półki. Co do prysznica nie planowałam na wymiar u szklarza, mamy standardowy wymiar. sama nie wiem. Za to płytki po sufit to dyskusja od 3 dni, mąż chce "masarnię" i likwidację fototapety :( Łazienka jest mała ma 7m2 ale cieszy mnie fakt posiadania okna. Oj ciężko ma z nami p.architekt.

Rajmak, o fototapetę walcz, bo daje niesamowity efekt. Irma, wiadomo, że wizka to nie zdjęcie. Mnie się wydaje (ale mogę się przecież mylić), że jedną z ról takiej wizualizacji jest pokazanie, jak coś ma wyglądać w rzeczywistości. M.in. żeby ocenić np. czy lepiej będą wyglądać drzwi otwierane czy przesuwne. Nie wiem, o co chodzi z tym kredytem zaufania. Chyba, że o to, że jeśli projektant na wizce dał taflę szkła i ładnie wygląda, to mam jemu zaufać, że szyba z drzwiami też będzie dobrze wyglądać. Ja się trochę nacięłam na wizualkach domu. Mieliśmy na niej piękne długie okno w kuchni i nie przywiązywałam do wymiarów wagi przy murowaniu ściany - bo przecież wizualka miała być na podstawie projektu, więc będzie tak samo. Okazało się, że nie.

Leoneq bardzo fajna łazienka :yes: , choć ja do frakcji ledowej nie należę :p. I ciekawy grzejnik, żałeję,że nie pomyślałam o takim u siebie.. mam do Ciebie bardzo ważne dla mnie pytanie : czy pod blatem masz pralkęczy pralkosuszarkę? wygląda mi to na LG lub Samsunga , dodatku model przez nas upatrzony. Może mógłbyś podzielić się doświadczeniem czy rzeczywiście pralki te nie wibrują i nie podróżują po łazience?

My mamy kabinę prysznicową trzyścienną 120x90 za ok. 2 000 zł. Wycena "robionej" przez szklarza to 3 500 - 4 000 zł i sam powiedział, że "zawsze robiona będzie droższa niż gotowa". Choć oczywiście gotowe kabiny również nie mają górnej granicy cenowej :rolleyes:

a możesz powiedzieć co to za kabina ?

a możesz powiedzieć co to za kabina ?

:yes: Sanplast

model wybrałam współnie z konsultantem na infolinii. Co to jest dokładnie mogę jutro sprawdzić, ale jak zajrzałam na stronę to chyba mam drzwi D2/TX5 i dwie ścianki SS0/TX5 i wychodzi, że nawet mniej za to zapłaciłam, ale faktycznie - jutro zajrzę do faktury :)

Leoneq - ja dokładnie to samo co inni myślę - zimne kolory ledów nie współgrają z ciepłym klimatem łazienki :no:. Dodatkowo moją uwagę przykuła wisząca szafka pod umywalkę tuż obok stojącej "mocno" na ziemi pralki - chyba było by ładniej, gdyyby szuflady też "stały na podłodze" :p

Trochę odzwyczaiłam się też od lustra z półeczkami odstającego od ściany, ale jeśli jest wygodnie to spoko. Ja kiedyś miałam podobną konstrukcję i nie było wygodnie, bo się bardziej to lustro chlapało i trzeba było uważać przy pochylaniu się nad umywalką w łeb się nie pierdyknąć :lol2:

Ale grzejniczek jest wyczesany :D. I półeczka z oświetleniem i mozaiką wzdłuż wanny! :yes:

łazienka fajna, dyskoteka :no:

Trochę odzwyczaiłam się też od lustra z półeczkami odstającego od ściany, ale jeśli jest wygodnie to spoko. Ja kiedyś miałam podobną konstrukcję i nie było wygodnie, bo się bardziej to lustro chlapało i trzeba było uważać przy pochylaniu się nad umywalką w łeb się nie pierdyknąć :lol2:

Ale grzejniczek jest wyczesany :D. I półeczka z oświetleniem i mozaiką wzdłuż wanny! :yes:

to odbicie chyba półki z nad wanny :cool:

Irma masz racje, lecz rozmawiamy o tym, ze można nabyć te płytki w niższych cenach

aczkolwiek odnośnie krzywizn mogę się wypowiedzieć na podstawie własnych płytek, ze krzywych mieliśmy nikly procent na dość duża ilośc

zatem wg mnie warto szukać dobrych jakościowo hiszpańskich płytek w naprawdę atrakcyjnych cenach i nie obawiać się, ze hiszpańskie/ włoskie oznacza bardzo drogie

a w czym te hiszpanskie, wloskie sa lepsze od polskich, wybieraine plytek po kraju pochodzenia - żenada.... bedzie trzeba etykietke z opakowania do sciany przykleic...

a w czym te hiszpanskie, wloskie sa lepsze od polskich, wybieraine plytek po kraju pochodzenia - żenada.... bedzie trzeba etykietke z opakowania do sciany przykleic...

Żenada to ten post i nieumiejetnosc czytania ze zrozumieniem

pisalam o cenach hiszpańskich płytek - jeśli polskie oferowano mi drożej niż hiszpańskie, a jakość równie dobra lub lepsza. - to dla mnie wybór oczywisty