Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

zamieniłabym miejscami wannę i prysznic. tyle że prysznic typu walk in, a wanna wolnostojąca (będzie stała w świetle okna balkonowego, ale nie trzeba jej dosuwać do samej szyby + taka wanna jest wizualnie lżejsza i w ładny sposób zwracałaby uwagę).

oczywiście ze względu na wannę, to opcja droższa. do tego będzie miała sens, gdy to "zastawione" okno można wymyć z balkonu, bo o ile od środka dostęp zależy od wielkości wanny i jej ustawienia, to okna na oścież raczej nie ma szans otworzyć (ale ja sensu okna balkonowego w łazience, tym bardziej dwóch okien, nie dostrzegam).

• Odpowiedzi 15,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Moglibyście mi doradzić w jakim kolorze dobrać dodatki,tj. ręczniki ,przyborniki to tych łazienek?

Pierwsza łazienka- biała błyszcząca płytka z matową drewnopodobną ,druga to beżowo-granatowa (Tubądzin elegant natur) Do "drewnianej " łazienki robią się białe meble w połysku,w drugiej beżowe matowe. Nie mam pomysłu za bardzo na te kolory :sick:

Edytowane przez IZA30

Czy ma ktoś umywalkę nadblatową okrągłą (najlepiej szklaną) oraz baterię jak na zdjęciu?.

84346166b0021464a9b3ae6f8e3fc50e.jpg

Jak się sprawuje taka bateria?.

Na sieci takich umywalek z baterią w komplecie jest pełno, ale ciężko znaleźć producenta w opisie (czyżby Chiny?).

Czy postawienie takiej umywalki na szafce łazienkowej podwieszanej wymaga zerwania góry szafki i zamontowania blatu?, wyczytałem gdzieś że blaty drewniane przy takim systemie umywalki nadblatowej nie wytrzymują i pęcznieją od wilgoci i wody?.

Witam. Wprawdzie tytuł wskazuje, że w tym wątku należy się chwalić już zrealizowanymi łazienkami jednak chciałam się zwrócić do łaskawych Forumowiczów o pomoc:rolleyes: Mianowicie jestem posiadaczką domu w stanie surowym zamkniętym i niebawem rozpoczynam prace przy instalacji hydraulicznej, a co za tym idzie mam zagwozdkę jak urządzić łazienkę. W łazience chciałabym zmieścić wannę owalną ( zabudowaną bądź wolnostojącą ), brodzik o wymiarach co najmniej 120x 80, szafkę z dwiema umywalkami oraz wc. Dołączam rysunek poglądowy. Za wszelkie rady i sugestie z góry dziękuję.

http://img96.imageshack.us/img96/4915/09a4.png

Uploaded with ImageShack.us

Czy ma ktoś umywalkę nadblatową okrągłą (najlepiej szklaną) oraz baterię jak na zdjęciu?.

[ATTACH=CONFIG]210796[/ATTACH]

Jak się sprawuje taka bateria?.

Na sieci takich umywalek z baterią w komplecie jest pełno, ale ciężko znaleźć producenta w opisie (czyżby Chiny?).

Czy postawienie takiej umywalki na szafce łazienkowej podwieszanej wymaga zerwania góry szafki i zamontowania blatu?, wyczytałem gdzieś że blaty drewniane przy takim systemie umywalki nadblatowej nie wytrzymują i pęcznieją od wilgoci i wody?.

Wyglada jak pizza :rotfl:

mam pytanie do użytkowników białych łazienek .

marzy mi się biała mozaika pod prysznicem, ale obawiam się że fuga po czasie zamiast biała będzie żółta.

macie jakieś doświadczenia w tym temacie?

Ja mam białą mozaikę w całej małej łazience, również pod prysznicem, tylko szyby jeszcze nie mam i się tam nie kąpiemy :)

Ale całą podłogę zaimpregnowałam takim preparatem do fug - dokładnie tym :

http://armaturaserwis.pl/hg-super-ochrona-fug-podlogowych-i-sciennych-p-49.html

nie nakładałam pipetą tak jak tam pokazują (chyba bym to do dziś jeszcze robiła :)), tylko po prostu wylałam na podłogę w sumie dwa opakowania (na ok. 3 m2) i rozprowadziłam dokładnie po wszystkich fugach szmatką i przetarłam mozaikę - żeby płyn na niej nie stał (po paru min. samo wyschło i było żadnych śladów na mozaice).

Efekt jest taki, że jak wylejesz wodę na tę zaimpregnowana podłogę, to widać, że woda nie wsiąka w fugę tylko stoi - widać to także po tym, że fuga nie zmienia koloru - bo mokra biała fuga robi się jasno szara.

Na sporadyczne używanie spoko, ale na kilku dzienne kąpiele to sama nie wiem.

mam pytanie do użytkowników białych łazienek .

marzy mi się biała mozaika pod prysznicem, ale obawiam się że fuga po czasie zamiast biała będzie żółta.

macie jakieś doświadczenia w tym temacie?

Albo użyć fug kerakoll fuga lite eco- wszystko schodzi - nawet olej silnikowy po 3 godz. Nie jest tania ale warta tego.

Witam. Wprawdzie tytuł wskazuje, że w tym wątku należy się chwalić już zrealizowanymi łazienkami jednak chciałam się zwrócić do łaskawych Forumowiczów o pomoc:rolleyes: Mianowicie jestem posiadaczką domu w stanie surowym zamkniętym i niebawem rozpoczynam prace przy instalacji hydraulicznej, a co za tym idzie mam zagwozdkę jak urządzić łazienkę. W łazience chciałabym zmieścić wannę owalną ( zabudowaną bądź wolnostojącą ), brodzik o wymiarach co najmniej 120x 80, szafkę z dwiema umywalkami oraz wc. Dołączam rysunek poglądowy. Za wszelkie rady i sugestie z góry dziękuję.

http://img96.imageshack.us/img96/4915/09a4.png

W związku z tym, że być może mój rysunek nie jest zbyt czytelny to przygotowałam 3 wersje łazienki ( nie zwracać uwagi na kolory ) Bardzo proszę o sugestie-być może ktoś mi zaproponuje coś innego.......

Wersja 1)

http://img837.imageshack.us/img837/6861/05tm.png

Wersja 2)

http://img4.imageshack.us/img4/9019/fr7g.png

Wersja 3)

http://img833.imageshack.us/img833/7164/mgrg.png

Pomóżcie:bash:

Cześć.

Mam dylemat z małą łazienką i.....żoną.:yes:

Nie możemy się dogadać co do kwestii urządzenia małej łazienki.

Łazienka ma 2x2m i wnękę przewidzianą na WC.

Na ścianie będą płytki z kolekcji Tubądzin Piccadilly Sand, dokładnie takie

-piccadilly-sand-1-.jpg 60x30cm.

Będą ułożone na ścianach prysznica do wysokości 240cm, oraz na ścianie umywalki do wysokości 120cm.

Do tego chcemy kabinę asymetryczną typu walk inn dokładnie taką.

solitare-brodzik-brazowy-prawy107438072.jpg

Jak widać będzie brązowy brodzik i właśnie tutaj się zaczyna kość niezgody odnośnie pozostałego wystroju i podłogi w łazience.

Ja uważam że:

- brązowe kafle na podłodze zbliżone kolorem do brodzika dadza bardzo spójny i łady efekt końcowy.

- żona jest za jasną podłoga. Ok ale w tym przypadku chociaż meble pod umywalkę i być może pod pralkę powinny być brązowe aby coś nawiązywało do tego brodzika.

Jak wszystko będzie jasne a brodzik brązowy to będzie on wyglądać jak "wrzód na szanownej" .

Dodaję jeszcze własne wizualizacje łazienki, mało profesjonalne bo Sweet Home 3D na niewiele pozwala.

Na pozostałe elementy nie patrzcie, bo to jeszcze jest rozpatrywane, jak np. pralka i jak i czym odciąć wnękę WC od reszty pomieszczenia,Ale o tym może później.

łaz_dol_1.jpg

laz_dol_2.jpg