duś1719506024 02.09.2013 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2013 zamieniłabym miejscami wannę i prysznic. tyle że prysznic typu walk in, a wanna wolnostojąca (będzie stała w świetle okna balkonowego, ale nie trzeba jej dosuwać do samej szyby + taka wanna jest wizualnie lżejsza i w ładny sposób zwracałaby uwagę). oczywiście ze względu na wannę, to opcja droższa. do tego będzie miała sens, gdy to "zastawione" okno można wymyć z balkonu, bo o ile od środka dostęp zależy od wielkości wanny i jej ustawienia, to okna na oścież raczej nie ma szans otworzyć (ale ja sensu okna balkonowego w łazience, tym bardziej dwóch okien, nie dostrzegam). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bettka 02.09.2013 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2013 Mam krótkie pytanie: jak wykończyć glif okienny w łazience? Jeśli nie glazura to co? Parapet będę miała konglomeratowy, bo z płytek mi sie nie podoba, tylko ta wnęka okienna nie daje spokoju. Może jakieś zdjęcie, jak to jest u Was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oxide 03.09.2013 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2013 Witam mam prośbę Czy moglibyście mi polecić wykonawców - glazurników którzy pracuje w Warszawie i okolicach?Z góry dziękuje za pomoc. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IZA30 03.09.2013 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2013 (edytowane) Moglibyście mi doradzić w jakim kolorze dobrać dodatki,tj. ręczniki ,przyborniki to tych łazienek? Pierwsza łazienka- biała błyszcząca płytka z matową drewnopodobną ,druga to beżowo-granatowa (Tubądzin elegant natur) Do "drewnianej " łazienki robią się białe meble w połysku,w drugiej beżowe matowe. Nie mam pomysłu za bardzo na te kolory Edytowane 23 Października 2013 przez IZA30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pijekawe 06.09.2013 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2013 Hej halo. To mój pierwszy post, a i pierwszy remont w moim życiu I to samo pytanie, jak poprzedniczka - jakie kolory? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wingerman 06.09.2013 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2013 Moglibyście mi doradzić w jakim kolorze dobrać dodatki,tj. ręczniki ,przyborniki to tych łazienek? ... Wiesz co... jakiekolwiek. Spójrz na zdjęcia jakie zamieściłaś ech... Avatary są wyraźniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ago12 07.09.2013 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2013 wingerman ma rację, niemal wszystkie kolory będą pasować do każdej z łazienek. Najlepiej wyraźne, by przełamały nudę - amarant, zieleń, niebieski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 07.09.2013 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2013 kolorowe owszem (ja wolałabym stonowane) ale w umiarze! nie mogę patrzeć jak każdy dodatek jest w kontrastującym kolorze np limonkowy dywanik łazienkowy, limonkowe ręczniki, dozowniki kontrast 10% p.s. do limonkowego nic nie mam, posłużył za przykład Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oszolom 07.09.2013 23:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2013 Czy ma ktoś umywalkę nadblatową okrągłą (najlepiej szklaną) oraz baterię jak na zdjęciu?. Jak się sprawuje taka bateria?. Na sieci takich umywalek z baterią w komplecie jest pełno, ale ciężko znaleźć producenta w opisie (czyżby Chiny?). Czy postawienie takiej umywalki na szafce łazienkowej podwieszanej wymaga zerwania góry szafki i zamontowania blatu?, wyczytałem gdzieś że blaty drewniane przy takim systemie umywalki nadblatowej nie wytrzymują i pęcznieją od wilgoci i wody?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniula_bl 08.09.2013 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2013 takie umywalki to najczęściej import z Chin lub tym podobnych dalekich krajów :/ trzeba uważać przy montażu, bo często nie pasują standardowe syfony, bo są to umywalki bez przelewu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
awoya 09.09.2013 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2013 Witam. Wprawdzie tytuł wskazuje, że w tym wątku należy się chwalić już zrealizowanymi łazienkami jednak chciałam się zwrócić do łaskawych Forumowiczów o pomoc:rolleyes: Mianowicie jestem posiadaczką domu w stanie surowym zamkniętym i niebawem rozpoczynam prace przy instalacji hydraulicznej, a co za tym idzie mam zagwozdkę jak urządzić łazienkę. W łazience chciałabym zmieścić wannę owalną ( zabudowaną bądź wolnostojącą ), brodzik o wymiarach co najmniej 120x 80, szafkę z dwiema umywalkami oraz wc. Dołączam rysunek poglądowy. Za wszelkie rady i sugestie z góry dziękuję.http://img96.imageshack.us/img96/4915/09a4.png Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 10.09.2013 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2013 Czy ma ktoś umywalkę nadblatową okrągłą (najlepiej szklaną) oraz baterię jak na zdjęciu?. [ATTACH=CONFIG]210796[/ATTACH] Jak się sprawuje taka bateria?. Na sieci takich umywalek z baterią w komplecie jest pełno, ale ciężko znaleźć producenta w opisie (czyżby Chiny?). Czy postawienie takiej umywalki na szafce łazienkowej podwieszanej wymaga zerwania góry szafki i zamontowania blatu?, wyczytałem gdzieś że blaty drewniane przy takim systemie umywalki nadblatowej nie wytrzymują i pęcznieją od wilgoci i wody?. Wyglada jak pizza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
briar 10.09.2013 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2013 mam pytanie do użytkowników białych łazienek .marzy mi się biała mozaika pod prysznicem, ale obawiam się że fuga po czasie zamiast biała będzie żółta.macie jakieś doświadczenia w tym temacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 10.09.2013 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2013 Dać np. szarą fugę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skorlaje 10.09.2013 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2013 mam pytanie do użytkowników białych łazienek . marzy mi się biała mozaika pod prysznicem, ale obawiam się że fuga po czasie zamiast biała będzie żółta. macie jakieś doświadczenia w tym temacie? Ja mam białą mozaikę w całej małej łazience, również pod prysznicem, tylko szyby jeszcze nie mam i się tam nie kąpiemy Ale całą podłogę zaimpregnowałam takim preparatem do fug - dokładnie tym : http://armaturaserwis.pl/hg-super-ochrona-fug-podlogowych-i-sciennych-p-49.html nie nakładałam pipetą tak jak tam pokazują (chyba bym to do dziś jeszcze robiła ), tylko po prostu wylałam na podłogę w sumie dwa opakowania (na ok. 3 m2) i rozprowadziłam dokładnie po wszystkich fugach szmatką i przetarłam mozaikę - żeby płyn na niej nie stał (po paru min. samo wyschło i było żadnych śladów na mozaice). Efekt jest taki, że jak wylejesz wodę na tę zaimpregnowana podłogę, to widać, że woda nie wsiąka w fugę tylko stoi - widać to także po tym, że fuga nie zmienia koloru - bo mokra biała fuga robi się jasno szara. Na sporadyczne używanie spoko, ale na kilku dzienne kąpiele to sama nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koktajl 10.09.2013 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2013 mam pytanie do użytkowników białych łazienek . marzy mi się biała mozaika pod prysznicem, ale obawiam się że fuga po czasie zamiast biała będzie żółta. macie jakieś doświadczenia w tym temacie? Albo użyć fug kerakoll fuga lite eco- wszystko schodzi - nawet olej silnikowy po 3 godz. Nie jest tania ale warta tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
awoya 10.09.2013 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2013 Witam. Wprawdzie tytuł wskazuje, że w tym wątku należy się chwalić już zrealizowanymi łazienkami jednak chciałam się zwrócić do łaskawych Forumowiczów o pomoc:rolleyes: Mianowicie jestem posiadaczką domu w stanie surowym zamkniętym i niebawem rozpoczynam prace przy instalacji hydraulicznej, a co za tym idzie mam zagwozdkę jak urządzić łazienkę. W łazience chciałabym zmieścić wannę owalną ( zabudowaną bądź wolnostojącą ), brodzik o wymiarach co najmniej 120x 80, szafkę z dwiema umywalkami oraz wc. Dołączam rysunek poglądowy. Za wszelkie rady i sugestie z góry dziękuję. http://img96.imageshack.us/img96/4915/09a4.png W związku z tym, że być może mój rysunek nie jest zbyt czytelny to przygotowałam 3 wersje łazienki ( nie zwracać uwagi na kolory ) Bardzo proszę o sugestie-być może ktoś mi zaproponuje coś innego....... Wersja 1) http://img837.imageshack.us/img837/6861/05tm.png Uploaded with ImageShack.us Wersja 2) http://img4.imageshack.us/img4/9019/fr7g.png Uploaded with ImageShack.us Wersja 3) http://img833.imageshack.us/img833/7164/mgrg.png Uploaded with ImageShack.us Pomóżcie:bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 10.09.2013 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2013 3 moim zdaniem nasensowniejsza, choć wiele zależy od wysokości ścianki kolankowej. ale jak się da - w tym kierunku bym szła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martulaa 10.09.2013 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2013 wersja 1 i 2 odpada. Co z toaletą? Jak chcesz jej używać pod skosem? nie wszyscy mają 170 cm wzrostu, a goście często się zdarzają. 3 jest całkiem sympatyczna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oszolom 10.09.2013 23:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2013 Cześć. Mam dylemat z małą łazienką i.....żoną. Nie możemy się dogadać co do kwestii urządzenia małej łazienki. Łazienka ma 2x2m i wnękę przewidzianą na WC. Na ścianie będą płytki z kolekcji Tubądzin Piccadilly Sand, dokładnie takie 60x30cm. Będą ułożone na ścianach prysznica do wysokości 240cm, oraz na ścianie umywalki do wysokości 120cm. Do tego chcemy kabinę asymetryczną typu walk inn dokładnie taką. Jak widać będzie brązowy brodzik i właśnie tutaj się zaczyna kość niezgody odnośnie pozostałego wystroju i podłogi w łazience. Ja uważam że: - brązowe kafle na podłodze zbliżone kolorem do brodzika dadza bardzo spójny i łady efekt końcowy. - żona jest za jasną podłoga. Ok ale w tym przypadku chociaż meble pod umywalkę i być może pod pralkę powinny być brązowe aby coś nawiązywało do tego brodzika. Jak wszystko będzie jasne a brodzik brązowy to będzie on wyglądać jak "wrzód na szanownej" . Dodaję jeszcze własne wizualizacje łazienki, mało profesjonalne bo Sweet Home 3D na niewiele pozwala. Na pozostałe elementy nie patrzcie, bo to jeszcze jest rozpatrywane, jak np. pralka i jak i czym odciąć wnękę WC od reszty pomieszczenia,Ale o tym może później. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts