Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Awoya, nr 3. Jestem za wanna zabudowana, bo po pierwsze mozesz dodatkowo zrobic polke pod sciana kolankowa, a co za tym idzie wysunac troche wanne spod tej sciany i juz bedzie wyzej wchodzac do niej, po drugie przedluzenie takiej zabudowy wanny na calej szerokosci sciany, wygospodaruje dodatkowy schowek/szafke, po trzecie nie bedzie tak utrudniony dostep przy sprzataniu, jak przy wannie wolnostojacej :)

• Odpowiedzi 15,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A ja powiem jeszcze inaczej - ciemny brodzik może być trudny w utrzymaniu, bo białe plamy od kamienia z wody. Dodatkowo ten rodzaj prysznica walk in ma mój tata i narzeka, że się chlapie... Może przemyślcie jeszcze raz tą kwesię. Brązowy brodzik wygląda oryginalnie, ale czy ładnie to już jest inna kwestia... Mi się nie widzi, choć też przyznaję, że nie lubię brązów w łazienkach :no: A to przecież Wam ma się podobać :yes:

A ja powiem jeszcze inaczej - ciemny brodzik może być trudny w utrzymaniu, bo białe plamy od kamienia z wody. Dodatkowo ten rodzaj prysznica walk in ma mój tata i narzeka, że się chlapie... Może przemyślcie jeszcze raz tą kwesię. Brązowy brodzik wygląda oryginalnie, ale czy ładnie to już jest inna kwestia... Mi się nie widzi, choć też przyznaję, że nie lubię brązów w łazienkach :no: A to przecież Wam ma się podobać :yes:

i z tym też się zgadzam. takie moje małe skrzywienie, że ceramika łazienkowa w kolorze nie-białym wygląda na niezbyt czystą.

ej serio mam takie dziwne skojarzenie. jak jeździłam na kolonie do anglii moja landlady miała zgniło zieloną wannę, umywalkę i kibelek. w domu było bardzo czysto, ale mimo wszystko - ta zieleń... :x

jak odwiedzałam koleżankę okazało sie, że to nie tylko "moja" miała takie wnętrzarskie gusta, bo u niej ceramika była w kolorze burej szarości. a fe!

Witajcie, mam krótkie pytanie do osób posiadających prysznic walk-in. Planuję taki w rogu, z tylko 1 szklaną ścianą czyli bez drzwi, wymiary 100 x 120 cm. Prysznic będzie na tej krótszej ścianie, czy 120 cm wystarczy, aby woda nie chlapała na podłogę w łazience?

Wątpię, by 120 starczyło. Górą będzie chlapać, chyba, że myjesz się na kucaka. Zresztą, bez drzwi też się będzie chlapać. Ja w jedenj łazience będę mieć walk-in, ale w tej "codziennej" będę mieć zwykłą kabinę. A przy walk-in jednak lepsza byłaby ścianka 180 cm (ja mam 100 na 195, sanplasta)