Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

krystynajoanna

bardzo fajna łazienka Tobie wyszła. Moja przyjaciółka ma identyczna łazienkę z wnęką w tym samym miejscu i drzwiczki ma zrobione z tego:

http://www.leroymerlin.pl/garderoba-i-wnetrze/zabudowa-wnek/drzwiczki-azurowe/drzwiczki-azurowe-floorpol,p62133,l781.html

Dwuskrzydłowe, przykręcone chowanymi zawiasami i zabejcowane na odpowiedni kolor lub można też pomalować na biało, choć u Ciebie widziałabym takie fajne ciepłe drewniane - tania opcja, a wygląda naprawdę super!

Widziałam na żywo zamkniętą wnękę takimi ażurowymi drzwiami i bynajmniej nie wyglądają jak zwalista szafa!

A za mleczną szybą wszystko będzie widać...przerabiałam to.

Jedynie lustro to fajny pomysł, a najlepiej przyklejone na płytę bez ramy-zamykane na magnes

podobnie jak ma forumowy Robert Skitek:

http://rsplus.pl/pub/forum/nasz%20dom/20130508/DSC_0595%20copy.jpg

Edytowane przez skorlaje

Nam tez wystarcza ale kto przyjdzie i skorzysta :-x wychodzi z w-c z komentarzem" ale ten kibelek to taki ciasnawy macie":evil:

nie przejmuj sie takimi komentarzami ......... na samo wc wystarczy ...... a jak ktos oczekuje salonow, to jego problem

macie z pewnoscia inna lazienke o wiekszym metrazu ....... ja uwazam, ze wc o szerokosci 120 cm jest jak najbardziej ok (chociaz jak mi architekt zmienial to walczylam o 150 i do momentu wykonczenia nie wierzylam, ze bedzie dobrze, wciaz wydawal mi sie za maly, ale mylilam sie i jest dobrze :)

agatah ale nie sa na przeciwko drzwi :)

poza tym twoja zabudowa jest duzo wezsza a dzwiczki podzielone :)

A owszem.

Ale ze zdjęcia wynika, że tam jest mniej więcej taka sama szerokość wnęki jak u mnie (65 cm), a odległość od grzejnika taka, że raczej będzie trzeba robić coś podobnego jak u mnie żeby drzwi się otworzyły na oścież. Czyli zrobić taką jakby blendę.

I podzielić wysokość np. na 3 części jak u mnie też nie zaszkodzi. Będzie lżej niż jedne wielkie drzwi. :)

Ja jak korzystam z pralki, to otwieram tylko dwoje dolnych drzwi. Najwyższych nie otweiram. Tylko jak muszę po jakąś chemię zachomikowaną sięgnąć.

Albo powiesić koszule mężowe na drążku, bo mam tam drążek do wieszania koszul. ;)

Zdecydowanie zabudowa u agatah jest najlepszym wyjściem - wygląda świetnie!

Agatah Twoja łazienka zawsze mi się najbardziej podobała :yes:

Swoją drogą w konkursie na naj łazienkę zagłosowałam na 3 różne łazienki i też tak się dziwiłam, że wszystkie podobne...co potem się okazało, że to była jedna i ta sama - cały czas agatah :)

Jedne wielkie drzwi byłyby zwaliste, ale przy podziale nie jest tak źle :)

IMG_2139.jpg

Już kiedyś widziałem tą łazienkę i miałem napisać, że to pierwsza szafa łazienkowa zabudowana do sufitu, która nie przytłacza swoim wyglądem. Ale nie chciało mi się i nie napisałem. :) A z tego co pamiętam, to po drugiej stronie była kolejna i tamta jeszcze lepiej wyglądała. W sumie jak ktoś nie wierzy w szafy łazienkowe, to można mu te pokazywać jako wzór.