Mmelisa 14.10.2013 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2013 Niureczka jezeli faktycznie projekt wykonywany byl w sklepie gdzie kupowaliscie kafelki, to wcale sie nie dziwie, ze wszystkiego jest tak duzo... wcisneli wam cala kolecje i juz dekor z zielenia zgrywal by sie z kafelkami ale w pozycji poziomej nie pionowej... Nastepnym razem nie dajcie sobie wcisnac calej kolekcji... Nie zawsze "im wiecej tym lepiej" oznacza, ze bedzie faktycznie lepiej. Za X lat bedzie na pewno remont to sobie zmienisz cala lazienke A teraz nie ma co ubolewac...juz zrobione. Skoncentruj sie na drugiej lazience.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 14.10.2013 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2013 Nie uczył się na mojej łazience, położył wcześniej płytki w dwóch łazienkach. Wiem, że ta nie jest ani ładna pod względem technicznym ani też projektowym. Brat kładł mi płytki a sklep w którym kupiłam płytki zrobił projekt. Teraz robiąc drugą łazienkę proszę właśnie Was o pomoc w projekcie, żeby nie wyszła tak samo jak ta- napaćkana wzorkami i dekorami. Ale wydawało mi się, że te białe meble pasują do armatury To w tej sytuacji zaproś tego pseudo projektanta do siebie i zapytaj czy mu sie jego aranż podoba.Pomijajac juz wykonanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niureczka 14.10.2013 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2013 Wiedziałam,że mi się dostanie za tą łazienkę Teraz na pewno zrobiłabym ją inaczej, ale jak pisze Mmelisa za X lat będzie remont i szansa na uratowanie tej łazienki. Właśnie dlatego zanim ruszę z drugą chciałam się z Wami skonsultować bo widzę, że super doradzacie. Jakoś nie mam wizji co do łazienki a nie chce sobie znowu wcisnąć projektu ze sklepu bo będzie wydawało mi się, że jest OK. A jest może choć jedna rzecz na plus w tej łazience ( tak dla dodania otuchy )? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 14.10.2013 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2013 na plus to ze jest okno w małej łaziecne.W mojej dolnej nie ma okna natomiast dzieki temu mogłem zastosowac brodzik o długosci 160 cm czyli na całą szerokość łazienki. Zastanawia mnie tez dlaczego widzę 2 grzejniki - panel i drabinkę albo się mylę ???nie masz podłogówki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Korozja 14.10.2013 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2013 Niureczka a ja namawiam do wymiany listwy. Skoro już musi być to niech chociaż będzie pod kolor płytek. Nie będzie się tak rzucać w oczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 14.10.2013 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2013 meble same w sobie ładne:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niureczka 14.10.2013 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2013 na plus to ze jest okno w małej łaziecne. W mojej dolnej nie ma okna natomiast dzieki temu mogłem zastosowac brodzik o długosci 160 cm czyli na całą szerokość łazienki. Zastanawia mnie tez dlaczego widzę 2 grzejniki - panel i drabinkę albo się mylę ??? nie masz podłogówki ? Walczyłam o łazienkę z oknem. Tematu drabinki lepiej nie poruszać bo to totalna porażka. Mam podłogówkę ale jakoś nie bardzo działa i z samą drabinką było za zimno w łazience. Dołożyliśmy więc drugi grzejnik i wygląda to jak wygląda... nieciekawie. Niureczka a ja namawiam do wymiany listwy. Skoro już musi być to niech chociaż będzie pod kolor płytek. Nie będzie się tak rzucać w oczy Da się teraz wymienić listwy nie niszcząc płytek? meble same w sobie ładne:yes: Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Diedra 14.10.2013 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2013 Da się, podobnie jak da się wymienić np jedną pękniętą płytkę Oczywiście ostrożnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 14.10.2013 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2013 Tak dla dodania otuchy to kwiatek na parapecie jest ok.:lol2:Chociaz kurczę nieeeee.... Doniczka plastikowa :(Przy następnej łazience pytaj kochana pytaj ile wlezie bo sama widzisz co ci pseudoprojektanci potrafią człowiekowi z łazienka zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niureczka 14.10.2013 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2013 Tak dla dodania otuchy to kwiatek na parapecie jest ok.:lol2:Chociaz kurczę nieeeee.... Doniczka plastikowa :(Przy następnej łazience pytaj kochana pytaj ile wlezie bo sama widzisz co ci pseudoprojektanci potrafią człowiekowi z łazienka zrobić. zmienić doniczkę to akurat nie problem właśnie pytam się o drugą łazienkę ale niewiele tych odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 15.10.2013 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2013 a gdzie pytasz ja chętnie pomogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annNS2 15.10.2013 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2013 reni w projektach http://forum.muratordom.pl/showthread.php?169397-Projekt-%C5%82azienki-wizualizacje&p=6173076#post6173076 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iminde 15.10.2013 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2013 zmienić doniczkę to akurat nie problem właśnie pytam się o drugą łazienkę ale niewiele tych odpowiedzi Niureczka ja też chętnie pomogę, ale musisz napisać jakie klimaty lubisz... Widać, że minimalizmu raczej nie. Jakie kolory? Koniecznie musisz mieć kafelki? Daj więcej info a będę służył pomocą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niureczka 15.10.2013 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2013 (edytowane) Lubię ciepłe kolory, nie lubię łazienki w kolorze betonu, marmuru, kamienia. Dla mnie są one zimne i nieprzytulne. Cenię praktyczność nad wyglądem. Nie jestem pedantką więc nie lubię latać co chwilę ze ściereczką i pucować żeby coś się lśniło bo że trzeba sprzątać to wiem. Mam 2 małych dzieci więc muszę to też brać pod uwagę w urządzaniu wnętrza choć wiem, że dzieci kiedyś podrosną. Na parterze już mieszkamy ale zmieniłabym trochę w jego wyglądzie. Na poddaszu planuję panele kolor jesion, coś takiego , schody też w tym kolorze, drzwi jeszcze nie wiem jakie będą pasowały. Na dole mam ciemne, coś w kolorze orzecha, a na górze w zależności jakie będą pasowały. Marzą mi się białe listwy przypodłogowe. Generalnie dom będzie w kolorze wanilia/ brąz/ biały. Będę wdzięczna za pomoc Edytowane 15 Października 2013 przez Niureczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domwbudowie 15.10.2013 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2013 Witam, ja postawiłem na nowoczesną łazienkę - dużo w niej betonu i cegieł. Zobaczyć ją można na moim blogu, dokładnie tutaj: http://www.imindesign.pl/lazienka_w_wersji_surowej/ WOW. imindesign widziałem kiedyś w marketach taki beton, ale wiadomo, pokażą Ci max 1 m2 i rezygnujesz bo wydaje Ci się, że to normalna zaprawa pod płytki Wygląda obłędnie, i pytanie czy ty wykorzystywałeś beton specjalny? czy żeś tylko zaprawił i zagrunotwałeś. Woda tego nie "chyta"? Ale generalnie, to jest genialne! Szkoda, że żony nie przekonam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 15.10.2013 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2013 Agacinka to dobrze współczuję mycia szklanych półek (miałam i wiem co to za ustrojstwo) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madzik82 16.10.2013 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2013 Witam, ja z prośbą Czy mogłybyście mi doradzić co mam zrobić z sufitem w mojej łazience? Łazienka jest dosyć długa i wąska, i nie wiem czy po prostu zawiesić po środku jakiś plafon czy zrobić sufit podwieszany (ale jak...?) I jeszcze zastanawiam się czy nie dać płytek do końca ścian bo każdy kto przychodzi własnie tak mi radzi.... Niestety córka zrzuciła nam aparat i zdjęcia robi tylko na zoomie wiec ciężko było mi zrobić zdjęcie w tak małym pomieszczeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 16.10.2013 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2013 Zdecydowanie sufit podwieszany i oświetlenie punktowe.Nad umywalka jakaś fajna belka oświetleniowa mogła by być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madzik82 16.10.2013 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2013 Zdecydowanie sufit podwieszany i oświetlenie punktowe.Nad umywalka jakaś fajna belka oświetleniowa mogła by być. Dzięki:) ale jesli podwieszany to na ten typ? Bo ja się kompletnie na tym nie znam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annNS2 16.10.2013 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2013 sufit podwieszany a i owszem ale bez zadnych udziwnien i bez oswietlenia punktowego. halogeny nie daje fajnego swiatla moze lepiej dac jedna lampe po srodku i dodatkowo oswietlenie nad lustrem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts