fajna kobieta 16.10.2013 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2013 Dzięki:) ale jesli podwieszany to na ten typ? Bo ja się kompletnie na tym nie znam... Raczej bez takich gzymsikow.Lazienka chyba nie jest za duża wiec po co robić takie uskoki sufitowe.Halogeny dają bardzo fajne światło kiedy są odpowiednio dobrane ( moze być światło tzw ciepłe lub zimne) Do łazienki daje sie raczej ciepłe.Mozesz poszukać halogenow natynkowych i podtynkowych i z nich ułożyć coś ciekawego na suficie.Piekne są teraz oprawki halogenowe jakie kształty.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iminde 16.10.2013 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2013 WOW. imindesign widziałem kiedyś w marketach taki beton, ale wiadomo, pokażą Ci max 1 m2 i rezygnujesz bo wydaje Ci się, że to normalna zaprawa pod płytki Wygląda obłędnie, i pytanie czy ty wykorzystywałeś beton specjalny? czy żeś tylko zaprawił i zagrunotwałeś. Woda tego nie "chyta"? Ale generalnie, to jest genialne! Szkoda, że żony nie przekonam domwbudowie dzięki za opinię Wykorzystałem tzw. beton dekoracyjny. Faktycznie wykonanie takiego efektu jak u mnie jest ekstremalnie trudne. Mało który "fachowiec" wie jak to położyć (rozmawiałem z kilkoma) dlatego zdecydowałem, że wykonam to sam. Woda nie "chyta", bo beton zabezpiecza się odpowiednim impregnatem (firmy produkujące beton, produkują też impregnat do niego). Żonę postaraj się przekonać, może pokaż jej moją lampkę. Co prawda wykonałem ją z podłokietnika samochodowego (raczej nie kobiecie zainteresowania;)), ale dobrze wpisała się w klimat łazienki, no i ma różowy kabel Kliknij, a zobaczysz: http://www.imindesign.pl/lampa-z-czesci-samochodowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 16.10.2013 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2013 Madzik82 a moim zdaniem nie rób podwieszanego sufitu. Masz kwiatowy, kobiecy dekor. Daj centralnie lampę z abażurem i kryształami jeżeli lubisz, jeżeli nie biel + metal P.S. Płytki są ok, górę pomaluj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madzik82 16.10.2013 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2013 Dzięki dziewczyny więc dam lampę z kryształami którą już wcześniej zakupiłam i będzie wg pierwszej koncepcji pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 16.10.2013 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2013 [ATTACH=CONFIG]218682[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]218683[/ATTACH] moja "jazzowa"łazienka uwielbiam ją.. Wanna już obudowana płytkami czy to karongipsy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 17.10.2013 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2013 wygląda na płytki fugi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darinkajj 17.10.2013 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2013 Pochwale sie moja lazieneczka przed i po Wiem, ta przed byla okropnaaaa:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domwbudowie 17.10.2013 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2013 Witam, ja z prośbą Czy mogłybyście mi doradzić co mam zrobić z sufitem w mojej łazience? Łazienka jest dosyć długa i wąska, i nie wiem czy po prostu zawiesić po środku jakiś plafon czy zrobić sufit podwieszany (ale jak...?) I jeszcze zastanawiam się czy nie dać płytek do końca ścian bo każdy kto przychodzi własnie tak mi radzi.... Niestety córka zrzuciła nam aparat i zdjęcia robi tylko na zoomie wiec ciężko było mi zrobić zdjęcie w tak małym pomieszczeniu. Pociągnij płytki do końca, będzie higieniczniej i ładniej. Sufitu nie podwieszaj. Pomaluj na biało sufit koniecznie, każdy inny kolor przytłoczy pomieszczenie. Jak masz już kryształki to załóż tę lampę, będzie ok. Czasami nie warto kombinować, a zrobić coś klasycznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iminde 17.10.2013 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2013 Pochwale sie moja lazieneczka przed i po Wiem, ta przed byla okropnaaaa:) [ATTACH=CONFIG]218999[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]219001[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]219002[/ATTACH] Darinkajj różnica jest spora. Choć powiem Ci, że ta łazienka "przed" była klimaciarska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iminde 17.10.2013 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2013 domwbudowie widzę, że jesteś online. Jak tam żona, przekonała się do betonu po zobaczeniu różowego kabla? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domwbudowie 17.10.2013 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2013 domwbudowie widzę, że jesteś online. Jak tam żona, przekonała się do betonu po zobaczeniu różowego kabla? hej, nie powinniśmy robić tu offtopu odpiszę w wątku odpowiednim o łazienkach. Raczej nie będę miał dobrych wieści Wracając do tematu to czy klimaciarska to bym się kłócił - jak dla mnie, jak sama właścicielka opisała, łazienka była tragiczna;] po prostu PRL. Teraz cywilizacja, choć można było bardziej awangardowo zrobić, ale klasyka jest wporzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annNS2 17.10.2013 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2013 kabina troche wcisnieta szkoda ze nie dalo sie 'kibelka' przeniesc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darinkajj 17.10.2013 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2013 (edytowane) kabina troche wcisnieta szkoda ze nie dalo sie 'kibelka' przeniesc innej opcji nie bylo. w rzeczywistosci nie jest tam tak ciasno Wracając do tematu to czy klimaciarska to bym się kłócił - jak dla mnie, jak sama właścicielka opisała, łazienka była tragiczna;] po prostu PRL. Teraz cywilizacja, choć można było bardziej awangardowo zrobić, ale klasyka jest wporzo. lazienka w starym domku na wsi, totalny PRL (jak i reszta domu). nie chcielismy szalec zeby babcia sie nie wystraszyla i staralismy sie zrobic tanio Edytowane 18 Października 2013 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domwbudowie 17.10.2013 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2013 lazienka w starym domku na wsi, totalny PRL (jak i reszta domu). nie chcielismy szalec zeby babcia sie nie wystraszyla i staralismy sie zrobic tanio zdrowe podejście. gratuluję Powoli się wszystko zrobi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniula_bl 17.10.2013 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2013 różnica gigantyczna! widać, że jest niedrogo urządzone, ale bardzo przytulnie i ładnie no i najważniejsze żeby babci się podobało he he Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annNS2 17.10.2013 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2013 innej opcji nie bylo. w rzeczywistosci nie jest tam tak ciasno wierze to tylko luźna uwaga tez niedawno robilam lazienke u tesciow i toalety tez nie dalo sie przesunac nawet o 1cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 17.10.2013 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2013 Pochwale sie moja lazieneczka przed i po Wiem, ta przed byla okropnaaaa:) [ATTACH=CONFIG]218999[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]219001[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]219002[/ATTACH] Oj była była...Teraz jest schludnie i czyściutki.Rozumiem ze ograniczała Cie powierzchnia i podłączenia ale mimo to jest dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smeffetka 18.10.2013 04:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2013 Jaką fuge polecacie do białych płytek na podłodze a jaką do białych na ścianie? Łazienka nie duża bo ok 3m. Biel połączona z czerwienią i czarnym. Tak czytam i tych szarych fugach, ale na ścianę też? W kuchni też będą jasne płytki masto bianco a w holu, jadalni i salonie masto grys. Co polecicie również do nich? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 18.10.2013 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2013 (edytowane) Smeffetko, to jest wątek o łazienkach, nie o fugach do wszystkich pomieszczeń... Fugi mają swój wątek Jaki kolor: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?125268-Jaki-kolor-fugi-dorad%C5%BAcie Jaka firma: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?31770-fuga-jakiej-firmy&highlight=fuga Jak czyścić: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?70119-FUGA-przebarwienia-czyszczenie-itd&highlight=fuga Jak zmienić kolor: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?39292-FUGA-jak-zmieni%C4%87-kolor&highlight=fuga Edytowane 18 Października 2013 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tereska_ka 18.10.2013 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2013 Hej jak wam się podoba projekt mojego wc? facet w końcu po małym opóźnieniu przychodzi 21 a ja dalej nie jestem przekonana do ściany z lustrem. na pewno ściana gdzie jest kibelek zostaje tak jak jest i tego nie zmieniam. zamiast lampy nad lustrem będzie sufit podwieszany ale czy coś tu nie zmienić? drzwi są w kolorze wenge a nie takie jasne jak na zdjęciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts