Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

myślałam aby wieszak na ręcznik dać pod blatem tzn. jakby był przykręcony od spodu blatu pod umywalką a zamiast tego pionowego paska zrobić całą ścianę po prostu beżową. gdyby były szafki nad wc to byłoby super ale co by teraz do tego pasowało jakby to zmienić? nie mam jak już zrobić projektu bo nie robiłam go sama :(

Teresko, zapłaciłaś już za ten projekt? Musisz mieć akurat TE płytki?? Przy małym budżecie naprawdę można mieć cudną łazienkę !

Jeśli drzwi masz koloru wenge, to ja bym ci zaproponowała płytki w kolorze jasnym - kremowym, piaskowym. Podłogę także dosyć jasną. Bez ciemnych, kontrastowych kolorów (jeśli już to małe akcenty, ułożone poziomo, nie pionowo).

Do jakiej ceny szukałaś płytki?

Na tle jasnych płytek ta pralka także będzie mniej widoczna.

Jeśli już koniecznie chcesz mieć półki nad wc, to zrób tylko jedną, ułożoną niżej, jak tutaj :

http://www.paradyz.com/system/cms/catalog/collection_pictures/imgs/000/006/411/medium/11111.jpg?1368426528

notabene te płytki by ładnie u ciebie wyglądały:

w wersji beżowej, układane w poziomie

http://www.paradyz.com/plytki/lazienkowe/amaltea-purio

albo takie :

http://www.paradyz.com/system/cms/catalog/collection_pictures/imgs/000/005/389/medium/1.jpg?1347953519

bez tych kwiatowych dekorów , same geometryczne, w poziomie

Płytki za drogie? To nie kładź ich do sufitu. Nie masz tam ani wanny ani kabiny, więc nie jest to potrzebne :)

Nad wc można pomalować, płytki położyć niżej

http://www.paradyz.com/system/cms/catalog/collection_pictures/imgs/000/005/419/medium/1.jpg?1347955576

Wariantów jest setki, nie chcę tu przeciągać, bo to nie wątek projektowy :)

W każdym razie warto przemyśleć tę łazienkę, bo jest słabo zaprojektowana i kompletnie bez polotu.

Edytowane przez piu

No i własnie o to chodziło:) Chodzilo o efekt obdrapania i nie skonczenia:):) Taki byl zamysl i on trafil w gusta inwestorow:) Przeciez o to chodzi, prawda?;)

mi się wydawało, że miało być pałacowo :)

inwestorom się podoba czyli lussss, w końcu to oni będą te płytki kochać lub nienawidzić :)

co do dodatków - szafkę zrobiłabym chyba w matowej czerni.

natomiast pozostałe "małe" duperele... hm... chodzi za mną głęboki niebieski, nie granat, i nie chaber. taki atramentowy

piu płytki wybrałam do 33zł za 1m2 bo mój mąż głównie się darł, że kupowałabym wszystko co drogie. listwy z dekorem niestety 16 zł za 1 listwę. więc niby same płytki tanio ale pasowało jakieś dekory wstawić i te listwy do nich wyszły strasznie dużo bo ogólnie ich sporo musi być aby zrobić tak jak jest w projekcie (wzdłuż pytek za wc i wokół lustra). jedynie tam gdzie na ścianie kremowej jest ten pasek pionowy i listwy po boku to zostawie całą ścianę kremową.

dziękuję za wszystkie odpowiedzi. no tak już płytki zamówiłam :( nie mam już nawet czasu aby jeździć wymieniać :( a jeszcze mam pytanie czy ta ściana lepiej w brązie czy w kremie wygląda? z przodu blatu dać brązowe listwy z tym dekorem kwiatowym czy nie?

b.jpg

2.jpg

Edytowane przez tereska_ka

mi się wydawało, że miało być pałacowo :)

inwestorom się podoba czyli lussss, w końcu to oni będą te płytki kochać lub nienawidzić :)

co do dodatków - szafkę zrobiłabym chyba w matowej czerni.

natomiast pozostałe "małe" duperele... hm... chodzi za mną głęboki niebieski, nie granat, i nie chaber. taki atramentowy

Dziekuje Dus:) Własciciele jednak rozpatruja jedynie dwa kolory, czern albo biel nic innego:)

piu płytki wybrałam do 33zł za 1m2 bo mój mąż głównie się darł, że kupowałabym wszystko co drogie. listwy z dekorem niestety 16 zł za 1 listwę. więc niby same płytki tanio ale pasowało jakieś dekory wstawić i te listwy do nich wyszły strasznie dużo bo ogólnie ich sporo musi być aby zrobić tak jak jest w projekcie (wzdłuż pytek za wc i wokół lustra). jedynie tam gdzie na ścianie kremowej jest ten pasek pionowy i listwy po boku to zostawie całą ścianę kremową.

dziękuję za wszystkie odpowiedzi. no tak już płytki zamówiłam :( nie mam już nawet czasu aby jeździć wymieniać :( a jeszcze mam pytanie czy ta ściana lepiej w brązie czy w kremie wygląda? z przodu blatu dać brązowe listwy z tym dekorem kwiatowym czy nie?

[ATTACH=CONFIG]219706[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]219707[/ATTACH]

No to szkoda, że już za późno, bo można by kupić droższe płytki bazowe, ale dać mniej dekorów, cenowo by wyszło na jedno. Pozdrawiam

[ATTACH=CONFIG]219706[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]219707[/ATTACH]

ok. płytki kupione, projekt zaakceptowany...ale można jeszcze wprowadzić niewielkie zmiany...

- jeśli płytki nad toaletą maja być ciemne+dekory to ułóż je na całej szerokości ściany a dekorem wykończ zabudowę geberitu (w poziomie)

- ścianę z lustrem zrób beżową, dekor nad i pod lustrem...żeby jakoś nawiązać do sciany z wc...

- nie układaj płytek na bocznych ścianach do sufitu bo będzie jak w grobowcu ;)

- zamiast tych dwóch małych poleczek nad toaletą zrób jedna na całą szerokość ściany na wysokości zabudowy geberitu...i będzie ok. :)

Hej, mam pytanie:

W łazience będę miał blat z umywalką głęboki na 60cm. Jednocześnie chciałbym mieć baterię umywalkową zamontowaną w ścianie.

Jak długa będzie musiała być wylewka baterii aby korzystanie było wygodne? Umywalkę mogę jeszcze dopasować, bo będzie robiona z kompozytu - więc misa może być dowolna w zasadzie. Tylko jeżeli misa będzie miała 50cm głębokości (czyli 5cm do ściany) a wylewka powiedzmy 10cm - to nie będzie ona za głęboko? Do tego wszystkiego górna krawędź umywalki będzie na 90cm (ale nie jest to dla mnie za wysoko).

Dzięki za pomoc!

PS.

img.jpg

Hej, mam pytanie:

W łazience będę miał blat z umywalką głęboki na 60cm. Jednocześnie chciałbym mieć baterię umywalkową zamontowaną w ścianie.

Jak długa będzie musiała być wylewka baterii aby korzystanie było wygodne? Umywalkę mogę jeszcze dopasować, bo będzie robiona z kompozytu - więc misa może być dowolna w zasadzie. Tylko jeżeli misa będzie miała 50cm głębokości (czyli 5cm do ściany) a wylewka powiedzmy 10cm - to nie będzie ona za głęboko? Do tego wszystkiego górna krawędź umywalki będzie na 90cm (ale nie jest to dla mnie za wysoko).

Dzięki za pomoc!

Zasada wydaje się prosta - wylewka nie pwoinna być dalej wysunieta niż środek umywalki, a w zasadzie troszkę cofnięta do ściany. Reszta to kwestia wyboru - ile, i jak.

a czy istnieje jakas przyjeta maksymalna odległość od krawędzi blatu do końca wylewki?

Tak jak 85cm wysokość blatu (wiem, że sporo ludzi i tak montuje blat na 90cm - ale chodzi o taką "zasadę 85"). Jest jakaś mówiąca - koniec wylewki nie może być dalej niż 40 cm (na przykład) od krawędzi umywalki?

Pytaliście kiedyś jak położyć beton w łazience, który można u mnie spotkać.

Postanowiłem podzielić się wiedzą i napisałem specjalnie dla Was szczegółowe info na ten temat. Jest też film, w którym występuję ;)

Kliknijcie, tajemnica zostanie rozwiana :)

http://www.imindesign.pl/jak-polozyc-beton-dekoracyjny/

Witajcie

Chciałbym się Was poradzić co do zagospodarowania miejsca tzw mini pralni wydzielonej z części łazienki. Czy wg Was fajnie będzie wyglądać gdy całość tą zamknę jakąś roletą a w miejscu na szafę stanie taka ale bez frontów? Załączam zdjęcia projektu i realne. Podaje tez link do mojego wątku z łazienkami.

[ATTACH=CONFIG]221236[/ATTACH]

i teraz:

P1170224.jpgP1170222.jpgP1170223.jpg

Doradzcie coś proszę.

LINK do Wątku z szerzej opisanym problemem:

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?204138-Pro%C5%9Bba-o-aran%C5%BCacje-%C5%82azienek-)&p=6194616#post6194616

Pozdrawiam

Edytowane przez JimmyW