Justyna P 12.11.2013 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2013 Dziękuje.Piu - Piękne te wnęki - wspaniałe inspiracje na pewno komuś się przyda. Wiedziałam, że ktoś odniesie się do kwiatków - pewnie w przyszłości będą prawdziwe - lecz te wytrzymują częste tarmoszenie przez dzieci - póki się nie oduczą - chwilowo chyba tam będą (nigdy nie miałam kaloryfera w łazience i jakoś bardziej przeszkadzają mi gniazdka i te podłączenia niż te kwiatki. Muszę się oswoić. W dodatku muszę dodać, że ze mnie kiepska ogrodniczka! Ale mam teraz rok żeby się podszkolić - może polubię żywe rośliny a one polubią mnie na tyle żeby być u nas dłużej niż kilka miesięcy. Przed nami też temat ogrodu - na razie mamy tylko trawnik. Więc chyba wszystko przed nami - ale nie ukrywam, że temat żywej roślinności będzie wymagał ode mnie bardzo dużo wysiłku i doszkolenia. Choć mam chęci. Nie muszę już czytać - o pustakach, konstrukcji dachu, izolacji pionowej i poziomej, instalacjach, itp. - te tematy niestety były na mojej głowie - mąż tylko pytał jakie pustaki kupujemy i dlaczego Bettka - Miska podwieszana - koło ego. Poczytaj sobie opinie, zdecydowałam się na nią bo bardzo mi się podobała - choć różne opinie były na temat użytkowania. Ja póki co nie narzekam - choć wlot - ta rura odpływowa jest faktycznie dość mała. Niureczka - Umywalki - u nas raczej nie było innej możliwości ustawienia tych umywalek. Użytkuje ponad 3 mies. Dla mnie to nie stanowi problemu - tak naprawdę to dopiero ty mi zwróciłaś na to uwagę. Dodam, że ja się nie maluje - może przy codziennym makijażu to większy problem. Okno na skosie mamy tak mniej więcej na środku łazienki - w dodatku mam je zaciągnięte roletą (jasną) bo nie lubię takiego mocnego światła wpadającego do pomieszczeń. Ale to wszystko kwestia preferencji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawkat 12.11.2013 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2013 Podest - okazał się super rozwiązaniem dla dzieci i przez ostatnie 3 mies. nie sprawił nam problemu przy użytkowaniu łazienki. Kafle dół - porcelanosa tylko muszę sprawdzić nazwę modelu. Połoga to novabel - też muszę sprawdzić - wiadomości uzupełnie. Tak cały parter mamy w tych samych płytkach - w połączeniu z drewnopodobnymi na części parteru (kuchnia oraz jadalnia). Kasiu dziękuje, zdjęcia nie oddają efektu na żywo - tym bardziej, że też aparat mamy taki dość zwykły, ale zazwyczaj w rzeczywistości wnętrza lepiej wyglądają. Co do fali widać ją w lustrze - jeżeli będzie ktoś zainteresowany zrobię inne zdjęcie. [ATTACH=CONFIG]223471[/ATTACH] co to za oświetlenie zwisające? Bardzo mi się podoba, tak samo jak obie łazienki zresztą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Justyna P 12.11.2013 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2013 Gawkat - to są zwisy azzardo stylo - dwie pojedyncze wiszą koło siebie - standardowo jest 1 zwis, 3 zwisy bądź 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 12.11.2013 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2013 A piu jak zawsze....niezawodna.Znowu slicznosci wygrzebalas! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
drewa 13.11.2013 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 Justyna P możesz mi napisać jakie masz baterie w obu łazienkach , wszystkie - umywalkowe, prysznicowe i wannowe? I Jakie masz kabiny prysznicowe? Mogłabyś zamieścić więcej zdjęć dolnej łazienki? Jest śliczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawkat 13.11.2013 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 Gawkat - to są zwisy azzardo stylo - dwie pojedyncze wiszą koło siebie - standardowo jest 1 zwis, 3 zwisy bądź 5 dzięki, już gdzieś na nie zwróciłam uwagę, ale ostatecznie porzuciłam ten pomysł z nadzieją, że znajdę coś tańszego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Justyna P 13.11.2013 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 (edytowane) Nasze kabiny prysznicowe - są na wymiar robione przez szklarza - cena identyczna jak gotowców. A nawet nie wiem czy nie wyszło taniej. Dla mnie te azzardo jest idealne - żarówka w cenie - cena za 1 szt to 170 (ja tyle płaciłam jakiś czas temu) Całe oświetlenie - lampy, oprawy, żarówki, lampy ogrodowe brałam w jednym miejscu - sklep mogę polecić - obsługa bardzo pomocna i zaangażowana w problem - ceny zaproponowali nam naprawdę bardzo dobre - niższe od tych co były na necie. Jak oglądałam inne lampy to w sumie te ceny były dość zbliżone, abstrahując od lamp z górnej półki. Łazienka góra - wszystkie baterie firmy tres, prysznic również: bateria wannowa 3 otworowa - tres loft - perlat cro bateria umywalkowa tres loft przedł. cro prysznic - zestaw natryskowy, termostatyczny, antical cuadro, Łazienka dół: zestaw natryskowy termostatyczny - hansgrohe croma 100 chrom, Bateria - wysoka Roca moai chrom To chyba komplet Edytowane 13 Listopada 2013 przez Justyna P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawkat 14.11.2013 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2013 Justyna, aktualnie w internecie te lamy pojedyncze są za min. 250zł a ja potrzebowałabym kilka, najchętniej białych (a takich nie ma). Zapisałam je sobie w inspiracjach, być może do nich wrócę, jak nie znajdę nic lepszego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga-gaga 18.11.2013 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2013 Witam, czy ktoś na forum ma może łazienkę zrobioną w płytkach Domino CADO ? Widziałam te płytki ścienne w sklepie były tylko ecru akurat . Bardzo mi się spodobały te płytki ale nie w zestawie z grafitem i szarym. Jestem ciekawa jakby wyglądały te płytki w zestawieniu na ścianie ecru + beż i dekor również beżowy. A na podłodze brąz z innej kolekcji. http://www.ceramika-domino.pl/Kolekcje-i-aranzacje/Aranzacje-i-plytki-lazienkowe/Cado Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
linka91 18.11.2013 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2013 (edytowane) oto moja łazienka: http://zapodaj.net/70a4b3091a2d0.jpg.html (jedno zdjęcie w linku, bo nie dało się wkleić) Edytowane 18 Listopada 2013 przez linka91 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 19.11.2013 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2013 a co to za ćwierćwałki przy łączeniu ze ścianą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 19.11.2013 23:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2013 Niureczko przyszłam obalić mit związany z "zasłanianiem" światła przy lustrze umiejscowionym na wprost okna. Osobiście posiadam i lustro prostopadle do okna i równolegle do okna, w związku z czym mogę stwierdzić, że np. do makijażu idealne jest właśnie takie na wprost okna. Twarz masz wtedy oświetloną równomiernie dziennym światłem, które się w lustrze odbija, a nie tylko z jednej strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niureczka 20.11.2013 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2013 AniaS79 dziękuję bardzo za obalenie mitu:) Niby już wszystko mam obmyślane do tej łazienki ale myślę jeszcze gdzie dać tą umywalkę. Rurki mamy przygotowane żeby zrobić na wprost okna ale radzono mi żeby zrobić prostopadle. Razem z Tobą to już 2 osoby, które piszą, że na przeciwko okna jest ok. I być tu człowieku mądry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 20.11.2013 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2013 Niureczko daj pod oknem, jeśli taki układ będzie Ci pasował, bo lustro i tak zwykle się doświetla http://www.trendecoration.com/wp-content/uploads/beautiful-light-idea-bathroom.jpg http://www.homewoodheating.co.uk/images/light-bright-bathroom.jpg http://static.squarespace.com/static/51fac7c2e4b0608e46479126/51fad362e4b017d1baec73b5/51fad373e4b017d1baec764f/1334983650000/Sullivan-Design-Group.jpg?format=original http://www.buzzle.com/images/home-decor/bathrooms/accessories/bathroom-lighting4.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adibu 20.11.2013 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2013 Mam pytanie do osób ,które mają kabinę montowaną bezpośrednio na płytki.Jaki spadek trzeba zastosować przy odpływie liniowym i jak to wykończyć przy posadzce?Zastosować jakąś listwę maskującą?Jak to wygląda od wewnątrz i od zewnątrz.Bardzo proszę pokażcie jak to u Was wygląda,bo glazurnik zaraz wchodzi a ja nie wiem co mam mu powiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 20.11.2013 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2013 piu!! 90% moich zapisanych inspiracji pochodzi od Ciebie.:)Tak trzymać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 20.11.2013 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2013 Mam pytanie do osób ,które mają kabinę montowaną bezpośrednio na płytki.Jaki spadek trzeba zastosować przy odpływie liniowym i jak to wykończyć przy posadzce?Zastosować jakąś listwę maskującą?Jak to wygląda od wewnątrz i od zewnątrz.Bardzo proszę pokażcie jak to u Was wygląda,bo glazurnik zaraz wchodzi a ja nie wiem co mam mu powiedzieć. Dziwne pytania zadajesz w miejscu, gdzie pokazuje się już zrobione łazienki... A na Twoje pytania odpowiedz ci da właśnie Twój glazurnik, gdyż na pewno zna się na tym, gdyż jest glazurnikiem, któremu będziesz płaciła ciężkie pieniądze.... Ponadto już 4 lata jesteś na forum i doskonale znasz jak poszukać interesujące Cię tematy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Korozja 20.11.2013 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2013 adibu zajrzyj tutaj:http://forum.muratordom.pl/showthread.php?102678-Prysznic-bez-brodzika/page8http://forum.muratordom.pl/showthread.php?115888-!!!-PILNE-!!!-Liniowe-odwodnienie-prysznica... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niureczka 21.11.2013 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2013 Niureczko daj pod oknem, jeśli taki układ będzie Ci pasował, bo lustro i tak zwykle się doświetla piu masz na myśli, żeby dać umywalkę na przeciwko okna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tereska_ka 21.11.2013 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2013 (edytowane) wrzucam remont swojego wc które w końcu jest skończone. nie jest tak jak miało być ale musi już zostać. Edytowane 21 Listopada 2013 przez tereska_ka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts