oliwkawawa 12.12.2013 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 Dziewczyny, w temacie baterii Pomóżcie, bo zamawiam armaturę oraz ceramikę i żeby potem się nie okazało że coś do czegoś nie pasuje. Umywalki zamówiłam z przelewem, Keramag. Baterie chcę zamówić Kludi ale bez zestawu odpływowego (bez tego dzyndzla z tyłu I do tego chcę korek klik klak, z tego co czytam są dwa rodzaje-do umywalki z przelewem, i do umywalki bez przelewu, więc ja powinnam kupić ten do umywalki z przelewem. Czy wszystko się zgadza? Coś jeszcze powinnam wiedzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 12.12.2013 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 rozwiazałas temat z brodzikiem fachowiec pomógł ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inż.maliniak 12.12.2013 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 ...na początek jedna z naszych łazienek wykonanych samodzielnie od podstaw umywalka z baterią stojącą http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=229755&d=1386859980 ogólna perspektywa http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=229751&d=1386859510 http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=229752&d=1386859510 http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=229753&d=1386859510 http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=229754&d=1386859510 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oliwkawawa 12.12.2013 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 rozwiazałas temat z brodzikiem fachowiec pomógł ? Fachowiec na pewno robił takie rzeczy i zrobi też u mnie JEŚLI tylko rura od kanalizacji nie jest za wysoko... Chociaż on twierdzi że może ją spróbować obniżyć, ale ja się tego obawiam, żeby tam się kurka nic nie stało. W weekend na budowie będę to sprawdzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 12.12.2013 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 Osobiscie bym pomyslał o kwadratowym brodziku z syfonem posrodku - wowczas wchodzi praktycznie w kanalizę dobrze ja to widzę ???masz tam tez jakis kabel w jakim celu ?masz przepełnią skrzynke ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Princesa 12.12.2013 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 inż.maliniak ogólne wrażenie fajne co to na ścianach? I jeszcze pytanie o stronę praktyczną tej wanny. Jaka jest +/- jej odległość od ściany/narożnika (tam gdzie stoi kwiatek) i czy da się tam wejść, zamieść itd.? Bo wygląda trochę ciasno, ale może to złudzenie (?) edit: A ta zwisająca lampa nad wanną to bezpieczna? Jakoś mnie to zmroziło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 12.12.2013 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 inż.maliniak - Bardzo ładna łazienka. Możesz coś napisać o pochodzeniu płytek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inż.maliniak 12.12.2013 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 inż.maliniak ogólne wrażenie fajne co to na ścianach? I jeszcze pytanie o stronę praktyczną tej wanny. Jaka jest +/- jej odległość od ściany/narożnika (tam gdzie stoi kwiatek) i czy da się tam wejść, zamieść itd.? Bo wygląda trochę ciasno, ale może to złudzenie (?) edit: A ta zwisająca lampa nad wanną to bezpieczna? Jakoś mnie to zmroziło ...na ścianach płytki z nadrukiem, gresowe ryflowane, lustra, malowanie ...wanna nie jest na stałe przymocowana do podłogi i można ją swobodnie przesuwać, oczywiście bez wody także nie ma problemu ze sprzątaniem itp. ...może to niegrzeczne odpowiadać pytaniem na pytanie ale czy lampa w niecce basenu to bezpieczna tak bezpieczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 12.12.2013 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 (edytowane) Widzę, że te płytki są z nadrukiem tylko co to za firma ? Princessa pisała o tym: http://www.lumina.sklep.pl/jakie-oprawy-do-lazienki-klasyfikacja-ip/ Edytowane 12 Grudnia 2013 przez Aleksandryta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inż.maliniak 12.12.2013 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 Widzę, że te płytki są z nadrukiem tylko co to za firma ? sprawdzę na fakturach kto jest producentem bo przyznam szczerze że nie pamiętam, płytki były kupione w salonie max-fliz to pamiętam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inż.maliniak 12.12.2013 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 Princessa pisała o tym: http://www.lumina.sklep.pl/jakie-oprawy-do-lazienki-klasyfikacja-ip/ ...i tam też jest odpowiedź IP44 12V Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 12.12.2013 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 inż. maliniak bardzo mi się podoba gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Princesa 12.12.2013 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 ...i tam też jest odpowiedź IP44 12V Tylko o to chodziło, bo wygląda trochę jak taka pokojowa a nie bryzgoszczelna poza tym wszystko ładnie. Podoba mi się całokształt. Brawo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 12.12.2013 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 Fachowiec na pewno robił takie rzeczy i zrobi też u mnie JEŚLI tylko rura od kanalizacji nie jest za wysoko... Chociaż on twierdzi że może ją spróbować obniżyć, ale ja się tego obawiam, żeby tam się kurka nic nie stało. W weekend na budowie będę to sprawdzać. Oliwka wyluzuj spójrz jedynym czego się obawiałam to ogrzewanie,znaczy,że trafię w rurkę - niestety nie uniknęłam tego,na szczęście nie uszkodziłam jej.ale w newralgicznych miejscach, po prostu byłam ostrożna. Wylewka była skuwana na głębokość ok 10 cm. Ale to tak jest jak po wylewkach wymyśla się brodziki Da się -da i nie robił tego fachowiec tylko moje dwie rączki małe;) i młot udarowy zwany Stanisławem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniula_bl 12.12.2013 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 Dziewczyny, w temacie baterii Pomóżcie, bo zamawiam armaturę oraz ceramikę i żeby potem się nie okazało że coś do czegoś nie pasuje. Umywalki zamówiłam z przelewem, Keramag. Baterie chcę zamówić Kludi ale bez zestawu odpływowego (bez tego dzyndzla z tyłu I do tego chcę korek klik klak, z tego co czytam są dwa rodzaje-do umywalki z przelewem, i do umywalki bez przelewu, więc ja powinnam kupić ten do umywalki z przelewem. Czy wszystko się zgadza? Coś jeszcze powinnam wiedzieć? wszystko bardzo dobrze opanowałaś na piątkę z plusem sprawdź sobie jeszcze czy strumień wody z wylewki nie będzie lał wodą za blisko krawędzi umywalki, bo może być niewygodnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inż.maliniak 12.12.2013 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 inż.maliniak - Bardzo ładna łazienka. Możesz coś napisać o pochodzeniu płytek? te szare to: REFIN GRAFFITI CENERE URBAN 30x60 Płytka gresowa ścienno-podłogowa a grafitowe: są opisane cyferkami i ich nie zlokalizowałem w necie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 13.12.2013 05:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 te szare to: REFIN GRAFFITI CENERE URBAN 30x60 Płytka gresowa ścienno-podłogowa a grafitowe: są opisane cyferkami i ich nie zlokalizowałem w necie Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wingerman 13.12.2013 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 malka załóż na rurki w miejscu połączenia nowej wylewki ze starą po kawałku peszla. To ważne ponieważ obie wylewki w miejscu połączenia będą inaczej pracować i mogą ściąć/przetrzeć ogrzewania. Musisz podkuć wokoło rurki starą wylewkę by peszel wszedł tam na minimum kilka cm. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 13.12.2013 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 Oliwka wyluzuj spójrz jedynym czego się obawiałam to ogrzewanie,znaczy,że trafię w rurkę - niestety nie uniknęłam tego,na szczęście nie uszkodziłam jej.ale w newralgicznych miejscach, po prostu byłam ostrożna. Wylewka była skuwana na głębokość ok 10 cm. Ale to tak jest jak po wylewkach wymyśla się brodziki Da się -da i nie robił tego fachowiec tylko moje dwie rączki małe;) i młot udarowy zwany Stanisławem Bardzo PROFFI to wygląda łacznie z urządzeniem po prawej - szacuneczek malka załóż na rurki w miejscu połączenia nowej wylewki ze starą po kawałku peszla. To ważne ponieważ obie wylewki w miejscu połączenia będą inaczej pracować i mogą ściąć/przetrzeć ogrzewania. Musisz podkuć wokoło rurki starą wylewkę by peszel wszedł tam na minimum kilka cm. Pozdrawiam. to juz teraz wiem dlacze majstry na łaczeniach płyt dylatacyjnych dawali otulinę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paciorki 13.12.2013 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 ...na początek jedna z naszych łazienek wykonanych samodzielnie od podstaw umywalka z baterią stojącą http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=229755&d=1386859980 ogólna perspektywa http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=229751&d=1386859510 To ja się podepnę pod te płytki. Moja łazienka w trakcie.... Na razie wielu rzeczy brakuje ale płytki już są. Takie same jak u inż. Maliniaka ale o kilka tonów ciemniejsze Jak kiedyś ......( kiedyś......) będzie skończona to może odważę się pokazać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts