Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Inka 14 napisał:
Moja łazienka ma już ponad rok, ale jakoś nie było okazji żeby się nią pochwalić wcześniej.

[ATTACH=CONFIG]235245[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]235246[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]235247[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]235248[/ATTACH]

Niby wszystko ok a jednak coś mi nie pasuje....Nie wiem co alle coś mi nie gra w tej łazience. Troche smutna jest...:confused:

Jeśli ktoś nie widzi swojej inspiracji/wizualizacji i/lub komentarza do niej, to znaczy, że zostały one przesunięte do nowego tematu: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?223003-Oce%C5%84cie-inspiracj%C4%99-wizualizacj%C4%99-%C5%82azienki

Jeśli chodzi o łazienkę Inki 14 to bardzo mi się podoba chociaż faktycznie wydaje się smutna ale to może wina niewyraźnych zdjęć...?. Sama planowałam taką kolorystykę i jeśli miałabym coś doradzić to proponuję ocieplić ją drewnianymi dodatkami. Może np. jakieś wiklinowe kosze, inna ciemniejsza kolorystyka ręczników, jakieś obrazki w drewnianych ramkach. Pozdrawiam

Inka śliczna łazienka. Taka spokojna. Chętnie bym się w takiej relaksowała :) Ja bym zostawiła tak jak jest. Nie dawała żadnych ozdobników czy kontrastowych dodatkowych. Przecież nie każde pomieszczenie musi być ocieplane. To jest po prostu łazienka minimalistyczna i taki jej urok. Albo się lubi takie wnętrze albo nie.

ech ,nie... nie jest mdło, to tylko kwestia kiepskiej rozdzielczości zdjęcia :yes: Kafle są w połysku, na pewno jest pięknie i elegancko. Może nie moje klimaty, ale nic bym tam nie zmieniła poza lustrem, na jakieś w ozdobnej ramie, które by pasowało do żyrandola i wystylizowanych wieszaków :)

Aha, jeszcze położyłabym kafle do jednej wysokości, o ile to jest możliwe, bo jest tam tyle uskoków na suficie, skosów, że chyba niełatwo było ogarnąć to wnętrze.

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=235246&d=1389792593

Z tego też względu pewno pomalowałabym ściany i sufity tym samym kolorem , off whitem. Kolor na ścianie trochę podkreśla te skomplikowane skosy i ich dysharmonię.

Witam,

Bardzo proszę Was o pomoc w "rozszyfrowaniu" informacji co to za płytki:confused:

Znalazłam zdjęcie w internecie, niestety po przejściu kilku salonów, sprzedawcy nie byli mi w stanie pomóc...

Generalnie poszukuję czarnej matowej mozaiki

kuoo_bb_apartment_23.jpg

Jeśli komuś coś się kojarzy będę baaaardzo wdzięczna za pomoc ;)

Ja jestem z łazienki zadowolona, jest to łazienka rodzinna. Chcemy ja użytkować, a nie pilnować żeby kolor ręczników pasował do dodatków itp.celowo nie wprowadzałam żadnych kolorów , mam dużo ręczników w różnych kolorach które mam zamiar używać (ciężko by mi było upilnować męża czy bierze odpowiedni kolor ręcznika). Szlafrok męża, dziecka i mój tez trudno żeby wszystkie do siebie pasowały, a wiszą w łazience. Wybrałam dla tych różnych rzeczy niekolorowe tło. Priorytetem była wygoda, zależało mi żeby wszystko to co używamy było pod ręka.

piu napisał:
ech ,nie... nie jest mdło, to tylko kwestia kiepskiej rozdzielczości zdjęcia :yes: Kafle są w połysku, na pewno jest pięknie i elegancko. Może nie moje klimaty, ale nic bym tam nie zmieniła poza lustrem, na jakieś w ozdobnej ramie, które by pasowało do żyrandola i wystylizowanych wieszaków :)

Aha, jeszcze położyłabym kafle do jednej wysokości, o ile to jest możliwe, bo jest tam tyle uskoków na suficie, skosów, że chyba niełatwo było ogarnąć to wnętrze.

Z tego też względu pewno pomalowałabym ściany i sufity tym samym kolorem , off whitem. Kolor na ścianie trochę podkreśla te skomplikowane skosy i ich dysharmonię.

Wszystko prawie prawda:yes:

Długo szukalam lustra w ramie, żeby było odpowiednio szerokie a jednocześnie, starczyło mu miejsca pod skosem (z prawej strony jest dość duży skos- im lustro szersze tym niższe musiało by być) Szukałam, ale z gotowców nic nie znalazłam, kilka sztuk miałam w domu, ale musiałam zwrócić bo nic nie pasowało. Na wymiar trochę za drogo i w końcu odpuściłam.

Myślałamo kaflach do tej samej wysokości, jednak zrezygnowałam z tego ponieważ lustro było by w nich w połowie "utopione", a tak to jest przyklejone tuz nad nimi. O kolorze tez juz pomyślałam, następnym razem będzie biały:yes:, teraz to widzę ukrył by ten skomplikowany sufit. Zmiana koloru nie prędko, bo ściany nie chcą sie schlapać, a nawet jak sie zdarzy to świetnie się zmywaja i nie zostaje ślad.

Inka mi się kolorystyka podoba, a wyszło mdło przez kiepską jakość zdjęcia, wszystko się zlało ze sobą.

Najlepsze są takie uniwersalne wnętrza, bazowy kolor i dodatki, które można zmieniać. Nie lubię pstrokacizny, a już szczególnie w elementach stałych, których ewentualna zmiana kolorystyczna wiąże się z koniecznością remontu...

Jedyne co mnie troszkę drażni t te skosy, uwydatnione przez sposób położenia płytek. W tej kwestii podpisuję się pod słowami Piu :)