Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

witam , mam prośbę - czy ktoś orintuje się co to za płytki (te przypominające liście)? będę bardzo wdzięczna za podpowiedzi :)[ATTACH=CONFIG]246483[/ATTACH]

nie jestem pewna, czy to jest to samo, ale na pewno podobne :)

Venis ONA tiles

http://www.jacobsens.co.nz/media/300317/ona_white_matt__-_canada_white_wash.jpg

http://www.jacobsens.co.nz/media/300310/ona_natural_-_montana_cottage_h.jpg

nie jestem pewna, czy to jest to samo, ale na pewno podobne :)

Venis ONA tiles

bardzo dziękuję:) faktycznie podobne , choć chyba nie dokładnie te, Dziękuję za podpowiedz :) na etapie wybierania podpowiedzi naprawdę się przydają.

Edytowane przez joliska

tak... można sobie oświetlić jak dużo brudu zebrało się na sylikonie wtedy wiadomo kiedy się w końcu schylić i posprzątać :) Mi się akurat podoba gra światłem w pomieszczeniach i takie delikatne żółte światło lub nawet kolorowy led ( choć zwolennikiem ledów też nie jestem ) od spodu szafki daje bardzo fajne efekty wizualne, oświetlając jak w tym przypadku białą ścianę i fajną drewnopodobną płytkę. Jak kto lubi.....

bardzo dziękuję:) faktycznie podobne , choć chyba nie dokładnie te, Dziękuję za podpowiedz :) na etapie wybierania podpowiedzi naprawdę się przydają.

radzę szukać płytek z kolekcji 3D wall tile, np.:

http://www.archiexpo.com/architecture-design-manufacturer/3d-wall-tile-10758.html

Dagabel,

nie bardzo rozumiem, po co kopiujesz w tak wielu wątkach swój list wysłany do przedstawiciela Porcelanosy?

Zaśmiecasz kolejne wątki.

Możesz sobie wyjaśnić na privie zachowanie salonu z producentem, bo, szczerze mówiąc, nie sądzę, że "ten i dziesiątki innych portali czekają na opinię" - ot obraziłaś się na salon sprzedaży, nie odpowiada Ci zachowanie sprzedawców, to napisz skargę, ale co to ma do FM???

Łazienka przy sypialni, 3x2m2. Brakuje lamp, chodników i paru innych dodatków, ale i tak ją lubię :)

Mam pytanie odnośnie podłogi w łazience - to są panele drewniane? Chyba nie? :)

Drugie pytanie to co to za kabina prysznicowa i jakie ma wymiary? Szukam czegoś podobnego do własnego mieszkania. Czy jest w niej dużo miejsca dla rosłego mężczyzny?

Pod drzwiami i ścianką jest jakaś uszczelka, że woda nie wypływa dołem po posadzce?

Czy szyby są jakoś uszczelnione na krawędziach przy ścianie gdzie kończą się płytki?

Edytowane przez ololek

Oszolom, to są otwory w tynku udające dziury po śrubach. Mają głębokość 2mm.

wojgoc, dzięki, będę czatować :)

ololek, na podłodze są płytki ceramiczne Noce Naturale http://www.myway-paradyz.com/plytki/drewnopodobne/noce/elementy-kolekcji

Kabina była robiona na wymiar - 110x85. Komfortowa, również dla 2 osób, chociaż we dwoje lepiej się korzysta z kabiny 125x90. Styki kabiny ze ścianą i podłogą są uszczelnione silikonem. Nie mam żadnej uszczelki pod drzwiami, woda nie wypływa, jeśli z premedytacją nie leję słuchawką po drzwiach. Podłoga pod prysznicem ma spadek w kierunku ściany, Ścianka kabiny z drzwiami jest zamontowana na spadku.

tak... można sobie oświetlić jak dużo brudu zebrało się na sylikonie wtedy wiadomo kiedy się w końcu schylić i posprzątać :) Mi się akurat podoba gra światłem w pomieszczeniach i takie delikatne żółte światło lub nawet kolorowy led ( choć zwolennikiem ledów też nie jestem ) od spodu szafki daje bardzo fajne efekty wizualne, oświetlając jak w tym przypadku białą ścianę i fajną drewnopodobną płytkę. Jak kto lubi.....

tak samo pieknie tandetne jak podswietlona ledami wanna ;):sick:

sory, nie przemawia do mnie ta argumentacja:no:

Powinnam do jutra podjąć decyzję odnośnie koloru mebli do łazienki; opcje są dwie: białe lub w kolorze bakłażana i to mocno ciemnego :)

Na ten moment zaplanowane są 3 elementy: wiszący wąski słupek, szafka pod umywalką i szafka z szufladami (słupek osobno a dwa pozostałe elementy w jednym ciągu, połączone blatem).

Mam niestety kiepskie zdjęcie ściany, na której te meble mają ostatecznie zawisnąć, ale wstawię to co mam i bardzo jestem ciekawa Waszych propozycji. Brakuje jeszcze oświetlenia, kabiny, ceramiki, kranów i ściany nie są pomalowane, ale ogólny zarys już widać. byłabym wdzięczna za sugestie :)

DSC_0241.jpg

DSC_0247.jpg

DSC_0245.jpg

Oszolom, to są otwory w tynku udające dziury po śrubach. Mają głębokość 2mm.

wojgoc, dzięki, będę czatować :)

ololek, na podłodze są płytki ceramiczne Noce Naturale http://www.myway-paradyz.com/plytki/drewnopodobne/noce/elementy-kolekcji

Kabina była robiona na wymiar - 110x85. Komfortowa, również dla 2 osób, chociaż we dwoje lepiej się korzysta z kabiny 125x90. Styki kabiny ze ścianą i podłogą są uszczelnione silikonem. Nie mam żadnej uszczelki pod drzwiami, woda nie wypływa, jeśli z premedytacją nie leję słuchawką po drzwiach. Podłoga pod prysznicem ma spadek w kierunku ściany, Ścianka kabiny z drzwiami jest zamontowana na spadku.

Ja zapytam o umywalki - szukam czegoś podobnego.