Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Moja dolna łazienka/pralnia/kotłownia w jednym. Na podłodze płytki NovaBell Absolute Statuario, pod prysznicem Venice crystal white. Z założenia miała być prosta i łatwa w utrzmaniu.

[ATTACH=CONFIG]248919[/ATTACH]

topolla pięknie i prosto. Nic bym nie zmieniała - i żadnych limonkowych dodatków nie dawała :no:

Pasuje mi tam biały puchaty ręcznik i białe porcelanowe dozowniki. Świetnie wykorzystane brzózki jako obraz. No ja lubię black&white po prostu :)

topolla1 piękną masz łazienkę:p. Cudne drzwi. Plisa w oknie to świetny pomysł. Ja bym tu już nie szalała z dodatkami , zwłaszcza kolorowymi. Łazienka piękna w swojej prostocie. Świetnie wyważone akcenty ciemnego koloru. Kwiaty w doniczkach to świetna ozdoba , choć nie ukrywam że widziałabym inne zarówno na parapecie jak i blacie .Może jakieś trochę większe, o większej objętości. Bo teraz ten na parapecie wygląda jak chudy patyk , a ten na blacie jest wciśnięty w kąt (z tego co widzę to chyba coś sztucznego). Ogólnie rzecz ujmując to jedna z najładniejszych łazienek jakie widziałam na forum. Jest taka jak chciałaś prosta, bez przepychu a jednocześnie domowa i nie jak z katalogu. Obraz robi całą dekorację tego pomieszczenia, więc radze aby pozostałe dodatki były jedynie tłem. Względnie możesz wymienić doniczki na ciemne. Da to wtedy akcent koloru na białym tle.:rolleyes:

Moja dolna łazienka/pralnia/kotłownia w jednym. Na podłodze płytki NovaBell Absolute Statuario, pod prysznicem Venice crystal white. Z założenia miała być prosta i łatwa w utrzmaniu. Brakuje nam tylko oświetlenia nad lustrem. Może coś podpowiecie. Dodatkowo chciałabym wprowadzić jakiś kolor - co myślicie o limonkowych ręczniczkach, świeczkach itp. wściekłe elektryzujące, kolory czy lepiej łagodnie pójść w wiklinę, drewno i beże np.? A może coś innego? Weny do urządzania już nie mam i dylemat raczej niewielki bo dodatki to już grosze ale widzicie łazienkę pierwszy raz i macie świeże spojrzenie. Chętnie poczytam wasze opinie.

[ATTACH=CONFIG]248917[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]248918[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]248919[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]248920[/ATTACH]

topolla

nie jestem fanką łazienek black&white, ale twoja jest naprawdę piękna! Ślicznie prezentuje się podłoga z tymi delikatnymi smugami. Idealnie dobrana grafika (czy to kawałek tapety Cole&Son?)

Nie dawałabym tutaj koloru, ręczniki białe albo w jasnej szarości. Zdjęłabym te wszystkie drobne doniczki. Wiklina też nie będzie pasowała do połyskliwych kafli cristal white. Pięknie jest w obecnym zestawieniu kolorów, szlachetnie, gratulacje :)

Dzięki wielkie za miłe słowa. Postaram się odpowiedzieć zbiorczo

Łazienka super calkowicie w moim stylu. ale scianka prysznicowa rewelacyjna zdradz prosze co to za firma i ile kosztowała jesli mozesz. Bardzo jestem na tak . Pozdrawiam

Prysznic wyłożony jest Venice cristal white, sama szyba prysznicowa zamówiona u lokalnego szklarza. Ceny za te 2 szybki nie jestem w stanie podać bo płaciliśmy zbiorczo za szkło w całym domu.

topolla łazienka prześliczna. I proszę nie dawaj żadnych limonkowych dodatków! :sick: Rośliny jako akcent kolorystyczny zupełnie wystarczą. Jeszcze przy tej ścianie obok drzwi dałabym jakąś większą roślinę w wysokiej smukłej donicy.

Obok drzwi znaduje się szafka z pralką i piecem - nie bardzo możemy tam postawić doniczki, nawet grafika odpada bo drzwi od zabudowy dochodzą do ściany

20131022_122633.jpg

topolla1 piękną masz łazienkę:p. Cudne drzwi. Plisa w oknie to świetny pomysł. Ja bym tu już nie szalała z dodatkami , zwłaszcza kolorowymi. Łazienka piękna w swojej prostocie. Świetnie wyważone akcenty ciemnego koloru. Kwiaty w doniczkach to świetna ozdoba , choć nie ukrywam że widziałabym inne zarówno na parapecie jak i blacie .Może jakieś trochę większe, o większej objętości. Bo teraz ten na parapecie wygląda jak chudy patyk , a ten na blacie jest wciśnięty w kąt (z tego co widzę to chyba coś sztucznego). Ogólnie rzecz ujmując to jedna z najładniejszych łazienek jakie widziałam na forum. Jest taka jak chciałaś prosta, bez przepychu a jednocześnie domowa i nie jak z katalogu. Obraz robi całą dekorację tego pomieszczenia, więc radze aby pozostałe dodatki były jedynie tłem. Względnie możesz wymienić doniczki na ciemne. Da to wtedy akcent koloru na białym tle.:rolleyes:

Kwiaty zimują w łazience - ten patyk na parapecie to ozdoba bożonarodzeniowa która mam nadzieję że dożyje wiosny i wyniosę ją do ogródka :D Do łazienki planuję tego typu roślinkę tylko oczywiście żywą - http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00234179/

topolla

nie jestem fanką łazienek black&white, ale twoja jest naprawdę piękna! Ślicznie prezentuje się podłoga z tymi delikatnymi smugami. Idealnie dobrana grafika (czy to kawałek tapety Cole&Son?)

Nie dawałabym tutaj koloru, ręczniki białe albo w jasnej szarości. Zdjęłabym te wszystkie drobne doniczki. Wiklina też nie będzie pasowała do połyskliwych kafli cristal white. Pięknie jest w obecnym zestawieniu kolorów, szlachetnie, gratulacje :)

Wielkie dzięki Piu. Obraz to faktycznie Cole & Son. Zostało mi troszkę tapety więc akcenty z brzozami pojawiają się teraz w różnych miejscach domu.

A co z kinkietem - biały np. http://www.pmlighting.pl/Kinkiet-Set-Raw_d148_d633_np22122.html czy aluminiowy/chrom np. http://www.skleposwietleniowy.pl/oswietlenie-wntrzowe-oprawy-scienne-lampy-do-lustra-set-raw-kinkiet-1200-28w-o_l_51_4600.html Dodam że maluję się w dolnej łazience więc potrzebne jest mi dobre oświetlenie.

Z tych dwóch zdecydowanie biały kinkiet byłby lepszy . Choć nie ukrywam ,że ciekawie mógłby wyglądać czarny(nie wiem czy jest).Do tego czarne doniczki a w nich coś prostszego w formie. Może jakaś juka , dracena , zamia... Bluszcz jest pięknym kwiatem , ale bardzo kapryśnym. Albo usycha, albo rośnie jak szalony i trudno zapanować nad jego formą.:rolleyes:

Mi też się ta kula bardzo podoba, bardzo chciałąbym ją w swoim mieszkaniu ale nie mogę jej nigdzie znaleźć. Ja odkryłam ją na stronie producenta paneli które zamawiałam i wydaje mi się że jest ona wykonana z drewna. Jak ktoś wie gdzie można takie cudo kupić proszę o info.

jak myślicie, z czego jest ta kula obok wanny ?

Zdjęcie Aveo z Villeroy, więc może na niemieckich stronach mają .

Wujek Google po wpisaniu:" kugel aus holz" podpowiedział m.in. coś takiego:

http://www.point-4u.com/kugel-teak-holz-massiv-45kg.html

Moja dolna łazienka/pralnia/kotłownia w jednym. Na podłodze płytki NovaBell Absolute Statuario, pod prysznicem Venice crystal white. Z założenia miała być prosta i łatwa w utrzmaniu. Brakuje nam tylko oświetlenia nad lustrem. Może coś podpowiecie. Dodatkowo chciałabym wprowadzić jakiś kolor - co myślicie o limonkowych ręczniczkach, świeczkach itp. wściekłe elektryzujące, kolory czy lepiej łagodnie pójść w wiklinę, drewno i beże np.? A może coś innego? Weny do urządzania już nie mam i dylemat raczej niewielki bo dodatki to już grosze ale widzicie łazienkę pierwszy raz i macie świeże spojrzenie. Chętnie poczytam wasze opinie.

[ATTACH=CONFIG]248917[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]248918[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]248919[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]248920[/ATTACH]

Świetny grzejnik, piękny obraz! :D

rewelacyjnie wyszło mimo, że nie przepadam za taką "prostotą" :yes: