Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Mi sie bardzo podoba. Prosto, oszczednie w formie. Super. Mam nadzieje, ze spelni oczekiwania i bedzie latwa w utrzymaniu czystosci.

Chcialam zapytac o umywalke, jaki to model? Dobrze widze, ze pod blatem od umywalki jest pusta wneka? Ma ona jakies zastosowanie? Np kosz na pranie?

Umywalka to Area Ceramica. Pod blatem jest szafka która głównie maskuje umywalkę i podłączenia i ma miejsce na drobiazgi. Kosze na pranie mam w szafce obok pralki.

• Odpowiedzi 15,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Hej Wszystkim,

Widziałam ,że umieszczacie głównie realizacje ,ale niestety mi do realizacji daaaaleko :)

Chciałabym przeczytać wasze opinie co sądzicie o mojej łazience i propozycji jej urządzenia :) O ile oczywiście macie ochotę.

W załączeniu przedstawiam projekt rozstawienia ceramiki wanny i pralki. Generalnie chcemy utrzymać takie rozstawienie bo chyba inne nie wchodzi w gre w sumie. Wanne chcemy 160x70 , stalową. Mamy już wybraną. Sedesik mniej wiecej też juz mamy. Płytki chcemy takie jak w korytarzy , dokładnie meissen yakara white lappato 45x90 . Strasznie mi sie podobają. Myśle aby oprócz podłogi wyłożyć nimi też ściany łazienki do granicy z drzwiami ,a dalej podwieszany sufit. Mój mąż chce jeszcze abyśmy dodali akcent drewniany więc myślałam o szafce pod umywalke nablatową w jakimś fornirze albo coś w tym rodzaju. Maz chce jednak pomyśleć o gresie drewnopodobnym. Myslałam może o położeniu go nad kibelkiem i na części ściany z lustrem albo na wannie i na ścianie z drzwiami. Co o tym sądzicie , fajnie to będzie wyglądać ?

Pozdrawiamłazienka.pngłazienka 1.png

Obok drzwi znaduje się szafka z pralką i piecem - nie bardzo możemy tam postawić doniczki, nawet grafika odpada bo drzwi od zabudowy dochodzą do ściany

[ATTACH=CONFIG]249051[/ATTACH]

Piękna łazienka :) ja właśnie siedzę nad moim projektem i zastanawiam się gdzie i jak zrobić pralnię i gdzie dać piec, a u Ciebie jest sprytnie schowany. Ale mam pytanie, jaki masz piec , że mogliście go zamknąć w szafce, bo chciałam ukryć mój piec w obecnym domu , ale serwisant powiedział, że absolutnie nie mogę tego zrobić, bo ma otwartą komorę spalania.

Witajcie!

Wklejam tutaj bo nie mam pomysłu gdzie o to zapytać.

Chodzi mi o plytki ze zdjęć. Czy ktoś wie może co to?

[ATTACH=CONFIG]250428[/ATTACH]. [ATTACH=CONFIG]250429[/ATTACH]

P.s Wiem że nie w temacie. Posta później wykasuję :rolleyes:

to jest rendering, a nie rzeczywiste zdjęcie, więc nie wiadomo, czy taka kolekcja w ogóle jest na rynku, ale podobne by się znalazły :)

a mnie się baaardzo podoba tak jak jest:) elegancko, subtelnie, dzięki beżowemu kawałkowi podłogi kolor łagodnie przechodzi w beż na wannie i ścianie z geberitami, gdyby podłoga była cała jasna to zaraz pojawiła by się krytyka że znów inny kolor podkreśla ścianę w wcetkiem;)

turkus ślicznie przełamuje delikatne kolory, które same były by mdławe:rolleyes:

mnie ta lazienka tez sie podoba mimo zastosowania chyba z 4 rodzajow kafli :D jedno mnie razi, ten fioletowy (różowy) storczyk, trzeba bylo dac bialy albo zainwestowac w niebieski do tych turkusow, a tak to "sie gryzie" albo w ogole sobie go darowac. poza tym bardzo przytulnie i cieplo :)

a mnie się baaardzo podoba tak jak jest:) elegancko, subtelnie, dzięki beżowemu kawałkowi podłogi kolor łagodnie przechodzi w beż na wannie i ścianie z geberitami, ....,turkus ślicznie przełamuje delikatne kolory, które same były by mdławe:rolleyes:

to elegancko i subtelnie czy mdławo:confused: czy też turkusowe dodatki dodają elegancji i subtelności:lol2:

Piękna łazienka :) ja właśnie siedzę nad moim projektem i zastanawiam się gdzie i jak zrobić pralnię i gdzie dać piec, a u Ciebie jest sprytnie schowany. Ale mam pytanie, jaki masz piec , że mogliście go zamknąć w szafce, bo chciałam ukryć mój piec w obecnym domu , ale serwisant powiedział, że absolutnie nie mogę tego zrobić, bo ma otwartą komorę spalania.

Mycha dzięki. Cieszę się że łazienka się podoba. U nas piec ma zamkniętą komorę spalania stąd możliwość zabudowy.

Wojgoc czepiasz się ;)

Mam nadzieję, że nie będziecie się czepiać : )

Nie liczyłabym na to ;) Nie ma się jednak co przejmować. Nie wiem czy na forum była choć jedna łazienka, która podobałaby się wszystkim.

Mam pytanie: z którego ręcznika korzystacie myjąc ręce w umywalce? Tego na stojaku czy tego na wieszaczku? Pytam, bo widzę, że wieszaczek jest dość daleko od umywalki i już widzę zachlapany blat i podłogę ;) U siebie ciągle nie mam zamontowanych relingów na ręczniki i mimo, że miałabym je znacznie bliżej umywalek, mam obawy czy się sprawdzą po bokach szafek...

Wojgoc czepiasz się ;)

Nie liczyłabym na to ;) Nie ma się jednak co przejmować. Nie wiem czy na forum była choć jedna łazienka, która podobałaby się wszystkim.

Mam pytanie: z którego ręcznika korzystacie myjąc ręce w umywalce? Tego na stojaku czy tego na wieszaczku? Pytam, bo widzę, że wieszaczek jest dość daleko od umywalki i już widzę zachlapany blat i podłogę ;) U siebie ciągle nie mam zamontowanych relingów na ręczniki i mimo, że miałabym je znacznie bliżej umywalek, mam obawy czy się sprawdzą po bokach szafek...

No właśnie tu jest problem . Mieszkam dopiero od dwóch tygodni i cały czas myślę , jak to rozwiązać. Bliżej umywalki nie mogę, bo każdy z domowników ma pod blatem swoją szufladę . Może do stojącego wieszaka dokupię jakiś wieszaczek . A może coś doradzicie.