mi_mała 01.04.2014 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2014 No to pięknie Ale nie poddaję się. W mozaice Barwolf te kółka mają 2 cm, więc mniej więcej tyle co penny. http://www.banyo.pl/product-pol-367-Mozaika-ceramiczna-NOR-250.html Chciałam tym wyłożyć wnękę prysznicową i jeszcze trochę, ale może się skończyć na pasku pod lustrem Ładny ten Barwolf No wnęka to trochę metrów faktycznie jest... I podlustrze dobrze Będziesz się pod nosem uśmiechać po latach na wspomnienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 01.04.2014 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2014 Tak naprawdę łazienka jest dopiero w fazie projektowania i zawracam tym głowę dziewczynom w wątku dot. projektów łazienki http://forum.muratordom.pl/showthread.php?169397-Projekt-%C5%82azienki-wizualizacje/page337 Co chwila mam w głowie nową koncepcję, zwłaszcza płytkowo-blatowo-mozaikową.. Może dziś zasnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 02.04.2014 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2014 Mi, Twój strzał, że to mozaika ze strony moz-bud.pl był celny Potwierdzone u Pani projektantki. Widziałam, że zdjęcie tej łazienki zamieściłaś u siebie. Śliczna, mała łazienka. Dla mnie ta mozaika jest genialna. Widziałam ją już kiedyś wcześniej, ale dopiero teraz zrobiła na mnie takie wrażenie. Tak to chyba jest na starość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 02.04.2014 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2014 (edytowane) Witam, poszukuję intensywnie płytki, która na zdjęciu jest wokół lustra i na obudowie wanny. Od miesięcy czytam nałogowo forum i wydaje mi się, że ktoś kiedyś coś takie pokazywał. Próbowałam odkopać, ale się poddaję. Ktoś poznaje? lazienke z tymi plytkami pokazywal (a) forumowicz(ka) skorlaje na tym watku, moze z rok temu. znalazlam, jest tu #10998 i wydaje mi sie ze to te plytki, mozesz zapytac u zrodla Edytowane 2 Kwietnia 2014 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi_mała 02.04.2014 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2014 Mi, Twój strzał, że to mozaika ze strony moz-bud.pl był celny Potwierdzone u Pani projektantki. Widziałam, że zdjęcie tej łazienki zamieściłaś u siebie. Śliczna, mała łazienka. Dla mnie ta mozaika jest genialna. Widziałam ją już kiedyś wcześniej, ale dopiero teraz zrobiła na mnie takie wrażenie. Tak to chyba jest na starość A obstawiałam Penny Takie bardziej freaky i zagramaniczne Ale jeśli moz-bud to chyba lepiej Dla kieszeni na pewno Umieściłam kawałek tej łazienki jako inspirację dla nie układania płytek pod sam sufit - nawet tych ciemnych tak chcę zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi_mała 02.04.2014 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2014 lazienke z tymi plytkami pokazywal (a) forumowicz(ka) skorlaje na tym watku, moze z rok temu. znalazlam, jest tu #10998 i wydaje mi sie ze to te plytki, mozesz zapytac u zrodla Inspiracją dla mnie jest druga, wieksza łazienka skorlaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 02.04.2014 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2014 Tak! Widziałam to właśnie u Skorlaje. Zachwycałam się całym jej domem. Mówiłam, że widziałam, tylko nie pamiętałam gdzie.. Twoja stronka Mi, też jest moją ulubioną, bo zapisujesz to, co mi się podoba, a ja ze swoją pamięcią powinnam mieć wszystko w jednym miejscu Dzięki dziewczyny, jutro idę do apteki po lecytynę O ile nie zapomnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 02.04.2014 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2014 Witam, poszukuję intensywnie płytki, która na zdjęciu jest wokół lustra i na obudowie wanny. Od miesięcy czytam nałogowo forum i wydaje mi się, że ktoś kiedyś coś takie pokazywał. Próbowałam odkopać, ale się poddaję. Ktoś poznaje? pokazywałam kilka razy i te mi wyglądają na jakieś hexagon tiles https://www.google.pl/search?client=firefox-a&hs=wgm&rls=org.mozilla:pl:official&channel=sb&tbm=isch&source=univ&sa=X&ei=Vl08U-vaGYWmhAek7oHAAw&ved=0CC0QsAQ&biw=1600&bih=732&q=hexagon%20tiles%20mozaika#channel=sb&q=hexagon+tiles+&rls=org.mozilla:pl:official&tbm=isch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 02.04.2014 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2014 Tak! Widziałam to właśnie u Skorlaje. Zachwycałam się całym jej domem. Mówiłam, że widziałam, tylko nie pamiętałam gdzie.. Twoja stronka Mi, też jest moją ulubioną, bo zapisujesz to, co mi się podoba, a ja ze swoją pamięcią powinnam mieć wszystko w jednym miejscu Dzięki dziewczyny, jutro idę do apteki po lecytynę O ile nie zapomnę to juz pewnie doczytalas, ze to mozaika ceramiczna Jasba Centino Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 02.04.2014 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2014 piu to, co pokazujesz teraz to tzw. plaster miodu. Te, o które pytałam są okrągłe, wielkości monety, czyli penny Już nareszcie wiem, gdzie kupić Moz-bud ma ich dwa rodzaje. Jedna z nich jest błyszcząca i o taką mi chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi_mała 02.04.2014 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2014 Tak! Widziałam to właśnie u Skorlaje. Zachwycałam się całym jej domem. Mówiłam, że widziałam, tylko nie pamiętałam gdzie.. Twoja stronka Mi, też jest moją ulubioną, bo zapisujesz to, co mi się podoba, a ja ze swoją pamięcią powinnam mieć wszystko w jednym miejscu Dzięki dziewczyny, jutro idę do apteki po lecytynę O ile nie zapomnę Zapisuję, bo zachwyca mnie wiele rzeczy, a potem nie pamiętam A za rok w życiu się nie dokopię i nie przypomnę sobie, co i gdzie znalazłam Dom skorlaje to jeden z moich ulubionych na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 02.04.2014 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2014 TAR, tak znalazłam nazwę. Tyle, że Barwolf jest dwa razy tańszy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 02.04.2014 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2014 Mam pytanie do użytkujących łazienki z wannami, które są obudowane, a między wanną a ścianą jest dystans, zazwyczaj wyłożony płytkami, służący do ustawiania dekoracji, tudzież przyborów kosmetycznych, a także montażu baterii. Jakie są Wasze doświadczenia jeżeli chodzi o utrzymanie tej powierzchni w czystości i suchości? Czy są jakieś tajniki budowlano-wykończeniowe, które zapobiegają np. staniu wody? Czy też trzeba po każdej kąpieli pamiętać o osuszeniu miejsca między wanną a ścianą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 02.04.2014 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2014 Mam pytanie do użytkujących łazienki z wannami, które są obudowane, a między wanną a ścianą jest dystans, zazwyczaj wyłożony płytkami, służący do ustawiania dekoracji, tudzież przyborów kosmetycznych, a także montażu baterii. Jakie są Wasze doświadczenia jeżeli chodzi o utrzymanie tej powierzchni w czystości i suchości? Czy są jakieś tajniki budowlano-wykończeniowe, które zapobiegają np. staniu wody? Czy też trzeba po każdej kąpieli pamiętać o osuszeniu miejsca między wanną a ścianą? Jeszcze mi się nigdy nie nachlapało w takim stopniu, żeby tam stała woda. Nawet, kiedy kąpie się córa. Jak nakropi, to przecieram po kąpieli (razem z baterią) i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 02.04.2014 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2014 Aniu, Twoją łazienką zachwycałam się chyba najdłużej Wszystko jest w niej dla mnie idealne. Pytam o tę wannę, gdyż ja ze swoimi dzieciami mam zgoła inne doświadczenia. Nie wiem, jak oni to robią, że chlapią na odległość metra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 02.04.2014 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2014 Pytam o tę wannę, gdyż ja ze swoimi dzieciami mam zgoła inne doświadczenia. Nie wiem, jak oni to robią, że chlapią na odległość metra wyrosną z tego:yes: nawet tego nie zauważysz kiedy:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 02.04.2014 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2014 Oj, gdy miały po 9 lat, czekałam aż z tego wyrosną. Mija kolejne 10.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dharmaa 03.04.2014 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2014 Witaj! Paradyż Chiara Beige mają właśnie taki budyniowo-kremowy odcień, są bez żyłek i przebarwień ale mają 20x60. Są w wersji "czystej" oraz z uwypuklonym wzorem. Sama się nad nimi zastanawiam do mniejszej łazienki. Również nowa seria Busani/Busan paradyza na ich stronie wygląda piaskowo, tylko z większym polerem - ale na żywo nie widziałam, więc pewności nie mam, jak się prezentują. Tubądzin Bellante beige też są w takiej tonacji i mają 30x60. Może Ceramika Pilch ma jakieś nowości. Nie wiem na co się nastawiasz - import czy nasze rodzime płytki? Ja swego czasu dostawałam kociokwiku, jak oglądałam zagraniczne katalogi i spać po nocach nie mogłam, głównie przez murale i dekory. Na szczęście euforia minęła Ciężko jest teraz o takie ciepłe, neutralne tonacje - wszędzie wciskają te a'la betony wpędzające w depresję... dzięki za pomysły, muszę pooglądać. Mówisz betony depresyjne ... Ja się jeszcze ciągle bardzo zastanawiam nad tymi Signum 12 tylko może w połączeniu z białą ścianą - tzn w prysznicu płytki do samej góry a reszta ścian tak do 1,80 (górna krawędź lustra... ) a wyżej biała ściana i oczywiście sufit biały. Przy okazji zapytam co myślicie o szafce z Ikei takiej: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20248000/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 03.04.2014 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2014 Oj, gdy miały po 9 lat, czekałam aż z tego wyrosną. Mija kolejne 10.. to nadszedł czas odcięcia pępowiny - kiedyś muszą dorosnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 03.04.2014 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2014 Aniu, Twoją łazienką zachwycałam się chyba najdłużej Wszystko jest w niej dla mnie idealne. Pytam o tę wannę, gdyż ja ze swoimi dzieciami mam zgoła inne doświadczenia. Nie wiem, jak oni to robią, że chlapią na odległość metra Moją? No to jak się nachlapie, to niestety trzeba przetrzeć. Nie ma wyjścia. Ale to wtedy wystarczy chłonny ręcznik w rulonik zwinąć, położyć na chwilę i samo "się wytrze". Co te Twoje 19 letnie dzieci robią w łazience (i z kim ), że tak chlapią? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts