Ladybird76 13.04.2014 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2014 Aniu, pewnie było, ale nie znajduję - co to za białe płytki? Jak dobrze pamiętam nazwę to na nich pisze blanco mate i kosztują w granicach 80 parę złotych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi_mała 13.04.2014 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2014 (edytowane) Jak dobrze pamiętam nazwę to na nich pisze blanco mate i kosztują w granicach 80 parę złotych. Keraben Blanco Matte? To już kolejny raz kiedy są polecane. Muszę wrócić do dziennika szocika i zobaczyć, co wyszło z jej mierzenia tej płytki - czy ona miała 30x60 cm czy mniej... EDIT: chyba że HALCON BLANCO MATE JC6000 30X60 Edytowane 13 Kwietnia 2014 przez mi_mała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 13.04.2014 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2014 Ladybird bardzo dobrze pamięta Odnalazłam fakturę: "Blanco Mate 30x60". I nic więcej. Żadnego kodu niestety ani innej informacji. W 2012 roku kosztowały 61,52 zł brutto/m2. Brakło mi ich i brałam fuksem ostatnie opakowanie z magazynu, bo więcej nie było. Nie mam więc pojęcia czy w ogóle jeszcze dostępne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 13.04.2014 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2014 Omnires SYS21 Dzięki! Ładne i w przyzwoitej cenie. Jakie są Twoje wrażenia z użytkowania? Jak się sprawuje? Dobierałaś do niego baterię umywalkową Omnires, czy zupełnie inną? Intensywnie przygotowuję się do remontu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 13.04.2014 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2014 Nie mam żadnych zastrzeżeń. Obsługa jest prosta, deszczownica uruchamia się dopiero wtedy, kiedy jest odpowiednie ciśnienie (przy pierwszym użyciu myślałam, że jest zepsuta ). Jakość bardzo ok. Z tą nie mieliśmy żadnych problemów, za to mieliśmy niewielki (ale jednak) z podtynkową Tres Cuadro z górnej łazienki. Czyli nie zawsze cena jest wyznacznikiem jakości. Jakość przetestowana głównie na baterii umywalkowej, którą ze względu na twardość wody często traktuję odkamieniaczem (o zgrozo). Żadnych śladów na niklu. Wygląda jak nowa. Też Omnires, ale serii Y. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 13.04.2014 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2014 Przekonuję się coraz bardziej Oglądałam właśnie tę baterię i u Ciebie prezentuje się ona świetnie. Ja zaś będę miała umywalkę 80 cm. Będzie okej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 13.04.2014 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2014 Ladybird bardzo dobrze pamięta Odnalazłam fakturę: "Blanco Mate 30x60". I nic więcej. Żadnego kodu niestety ani innej informacji. W 2012 roku kosztowały 61,52 zł brutto/m2. Brakło mi ich i brałam fuksem ostatnie opakowanie z magazynu, bo więcej nie było. Nie mam więc pojęcia czy w ogóle jeszcze dostępne. Jestem częsta klientka max fliz i są dostępne. Dzisiaj na nie patrzalam na te matowe i te z połyskiem, ktore tez są sliczne i chyba bardziej bym na nie typowa przy wyborze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 13.04.2014 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2014 (edytowane) Nie mam żadnych zastrzeżeń. Obsługa jest prosta, deszczownica uruchamia się dopiero wtedy, kiedy jest odpowiednie ciśnienie (przy pierwszym użyciu myślałam, że jest zepsuta ). Jakość bardzo ok. Z tą nie mieliśmy żadnych problemów, za to mieliśmy niewielki (ale jednak) z podtynkową Tres Cuadro z górnej łazienki. Czyli nie zawsze cena jest wyznacznikiem jakości. Jakość przetestowana głównie na baterii umywalkowej, którą ze względu na twardość wody często traktuję odkamieniaczem (o zgrozo). Żadnych śladów na niklu. Wygląda jak nowa. Też Omnires, ale serii Y. do Omnires Y bardzo podobna jest Kludi Bozz, która właśnie nabyłam ale jeszcze nie testowałem bo czeka na odpowiedni moment. Wizualnie jestnswietna Edytowane 13 Kwietnia 2014 przez Ladybird76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnnaMM 13.04.2014 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2014 Poradźcie proszę.Jeśli płytki w łazience miałyby byc do 1,20, czyli nie pod sufit, to jak je wykończyć? No bo nie listwą plastikowa, a płytka patrząc na krawędź, która będzie widoczna, jest w tym miejscu surowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi_mała 13.04.2014 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2014 Kurcze, ja nie mam max-flizu A na ich stronie internetowej po tej nazwie nie wyszukuje żadnej takiej płytki... Ale mają Kerabeny, co by się wpisywało... tylko cena wyższa - i bardziej cenowo pasuje do Halcona... Ot, życie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 13.04.2014 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2014 Poradźcie proszę. Jeśli płytki w łazience miałyby byc do 1,20, czyli nie pod sufit, to jak je wykończyć? No bo nie listwą plastikowa, a płytka patrząc na krawędź, która będzie widoczna, jest w tym miejscu surowa. Albo tynkiem, albo płyta karton gips do wilgotnych pomieszczeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 13.04.2014 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2014 Dziewczyny, czy któraś z Was ma lub widziała szafki lustrzane gotowe o wysokości 80-90 cm i głębokości nie większej niż 20 cm? Da się znaleźć (cały dzień wertuję sieć), czy jednak tylko na wymiar? Na szerokość 160 cm, więc albo dwie 80, albo cztery 40 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 13.04.2014 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2014 Poradźcie proszę. Jeśli płytki w łazience miałyby byc do 1,20, czyli nie pod sufit, to jak je wykończyć? No bo nie listwą plastikowa, a płytka patrząc na krawędź, która będzie widoczna, jest w tym miejscu surowa. Zlicować płytki ze ścianą i problem zniknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wingerman 14.04.2014 05:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2014 Poradźcie proszę. Jeśli płytki w łazience miałyby byc do 1,20, czyli nie pod sufit, to jak je wykończyć? No bo nie listwą plastikowa, a płytka patrząc na krawędź, która będzie widoczna, jest w tym miejscu surowa. Z góry przepraszam za autoreklamę :] ale nie mogłem się powstrzymać by pokazać jeden ze sposobów jaki stosuję przy wykańczaniu krawędzi. Jeżeli zależy ci na niepowtarzalnym wykończeniu, to można wykończyć je w sposób taki jak na zdjęciu poniżej. Jest z tym dużo zabawy, bo paski płytek szerokości około 6-8mm muszą być szlifowane ale efekt końcowy wynagradza wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
syberia 14.04.2014 05:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2014 o matko , to trzeba uciąć z płytki pasek np 6mm i jeszcze go szlifować ? jak szlifować , tak żeby samo szkliwo prawie zostalo ? czy jakoś pod skos ? i to nie popęka w trakcie szlifowania ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnnaMM 14.04.2014 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2014 Dziewczyny, czy któraś z Was ma lub widziała szafki lustrzane gotowe o wysokości 80-90 cm i głębokości nie większej niż 20 cm? Da się znaleźć (cały dzień wertuję sieć), czy jednak tylko na wymiar? Na szerokość 160 cm, więc albo dwie 80, albo cztery 40 Tomkowa a Ikei sprawdzałaś, na bank mają, sama oglądałam lustrzane, takie nad umywalkę, bardzo płytkie, na pewno mniej niż 20 cm na głębokości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 14.04.2014 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2014 Zlicować płytki ze ścianą i problem zniknie. tak najłatwiej i najlepiej - ale nie zawsze tak się da... np jak rury idą zaraz pod tynkiem to nie można podkuć już pod płytkę... drugim sposobem jest przyklejenie ponad płytkami do sufitu płyt z karton gipsu - efekt taki sam jak z podkuciem a jak też się nie da (nie opłaca, bo dużo k-g będzie) to trzeba coś kombinować... sama tak muszę i nie wiem jak to wykombinować w poprzednim mieszkaniu po prostu gipsem wykończyliśmy pod kątem do ściany i było pomalowane - nie było źle... ale szału też nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
endka 14.04.2014 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2014 Tym razem całość, a więc zaledwie 2,1m2.. http://i59.tinypic.com/91f9nc.jpg Jak dobrze przeczytałam na podłodze i na ścianie są te same płytki - NovaBell Castagno 15x90? a różnica na powyższym zdjęciu wynika z użycia lampy błysk.? ( bo wyglądają jak dwie różne płytki?) Naprawdę fajna łazienka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 14.04.2014 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2014 Tomkowa a Ikei sprawdzałaś, na bank mają, sama oglądałam lustrzane, takie nad umywalkę, bardzo płytkie, na pewno mniej niż 20 cm na głębokości. Sprawdzałam! Są za wysokie. Mają 96 cm wysokości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnnaMM 14.04.2014 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2014 lukasz69karolina, u mnie w wątku na stronie 6 Catti podała jeszcze inne rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts