Hisia 05.05.2014 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2014 Ale się wysypało ładnych łazienek aż miło popatrzeć . Podglądam ostro Wasze łazienki bo muszę zadecydować jak zamontować zestaw geberit/ bidet /rura wentylacyjna. Dziewczyny czy w misce ustępowej roca Gap warto brać z powłoką maxi clean ? Ewentualnie czy jest gdzieś jakiś oblegany wątek gdzie można by zapytać ? Czy kupowałyście zestaw promocyjny ( geberit ,miska,deska,przyciski ) Ja zrezygnowałam z powłoki maxi clean, gdyż było wiele opini że nie utrzymuje się ona zbyt długo więc stwierdziłąm że nie warto za to dopłacać. Kupiłam za to zestaw promocyjny geberit z przyciskiem+wc z deską, gdyż wychodziło bardzo korzystnie cenowo, z tym że ja mam nie Roca Gap tylko Roca Meridian N-compacto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hisia 05.05.2014 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2014 bratkaf http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=258170&d=1399221973 przez te przeszklenia w drzwiach wszystko widać, nie przeszkadza wam to ? Moi znajomi mają drzwi z takimi przeszkleniami i powiem szczerze że korzystanie z toalety jest dosyć krępujące. Co prawda szybka nie jest przezroczysta, ale i tak dosyć wyraźnie widać cień postaci oraz wszystko co ona robi Do swojego mieszkania wybrałam wersję tych drzwi z wąskimi szybkami i one wszystko maskują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratkaf 05.05.2014 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2014 (edytowane) Bratkaf w Twojej łazience najbardziej podoba mi się zlew i bateria, są super - duże ale nie przytłaczają. Bardzo ładne drzwi, zamówiłąm podobne Polskone tylko w fornirze cappucino i też sklep stacjonarny dał mi duży rabat bo aż 12% więc cenowo wyszło jak w sklepie internetowym. dziękuję, umywalka jest ok, bardzo praktyczna w utrzymaniu, ale ta bateria kaskadowa w połączeniu z płytką umywalką to masakra, chlapie strasznie, a za nią mam ciemne płytki:/ Można sobie wyobrazić jak to wygląda po najmniejszym myciu rąk. Teraz już się przyzwyczaiłam, ale na pocżątku dostawałam białej gorączki. bratkaf http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=258170&d=1399221973 przez te przeszklenia w drzwiach wszystko widać, nie przeszkadza wam to ? Jak ktoś jest w łazience to nic nie widać serio, te szkło jest ciemne grafitowe, a w szybie odbija się kawałek wyspy kuchennej:). Był słoneczny dzień, nie mam jeszcze rolet i słońce odbiło widok na kuchnię z salonem, może dlatego takie wrażenie sprawia jakby to widok łazienki:) zobacz w zdjęciu powyżej bo w tym cytowanym nie widać, stoją jakieś napoje na wyspie. To odbitka:) Edytowane 5 Maja 2014 przez bratkaf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 06.05.2014 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2014 Dzien dobry wszystkim mam wielka prośbę, poszukuje szarych płytek na podłogę w łazience. Zastanawiałam sie nad takimi Tribeca Antracita Lapatto 60x60 ale nie jestem do końca przekonana. Możecie mi coś polecić. Łazienka jest bardzo duża i doświetlona ma 60m2 wiec mogą być tez grafitowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 06.05.2014 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2014 Rany boskie toz to pokój kąpielowy.:jawdrop:60 m??????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 06.05.2014 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2014 Póki co są pomazane, więc i trudno ocenić efekt, ale ja bym się takimi drobiazgami nie przejmowała piu kocham Cie!!! :DDzięki za pocieszenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 06.05.2014 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2014 Rany boskie toz to pokój kąpielowy.:jawdrop:60 m??????? Pokój? Raczej salon albo nie wiem co, na to nawet nazwy nie ma. Basen by tam wszedł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 06.05.2014 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2014 Mając łazienkę 2,75 m2 nie starczyło mi wyobraźni do 60-metrowej, więc odwiedziłam dziennik anjamen Znalazłam jedną fotkę http://forum.muratordom.pl/blog.php?33493-anjamen/page61 i jestem pod wrażeniem! Anjamen, masz fotki ze stanu obecnego? Pokaż koniecznie tę łazienkę, please!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eveee 06.05.2014 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2014 Dzien dobry wszystkim mam wielka prośbę, poszukuje szarych płytek na podłogę w łazience. Zastanawiałam sie nad takimi Tribeca Antracita Lapatto 60x60 ale nie jestem do końca przekonana. Możecie mi coś polecić. Łazienka jest bardzo duża i doświetlona ma 60m2 wiec mogą być tez grafitowe. To rzeczywiście salon kąpielowy:) Ja mam w salonie Metropol Luissiana odcień Gris - prawdziwa zimna "betonowa" szarość - polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 06.05.2014 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2014 Mój salon (zwykły nie kąpielowy) ma 30m2 i nie jestem w stanie sobie wyobrazić łazienki jeszcze raz tak dużej. Mi wystarczył by salon kąpielowy 20m2 z wanną na środku. Co zrobić z taką przestrzenią? Jestem ogromnie ciekawa jak to będzie wyglądać, z niecierpliwością czekam na zdjęcia gotowej łazienki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 06.05.2014 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2014 http://forum.muratordom.pl/blog.php?33493-anjamen/page57 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 06.05.2014 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2014 Mnie by było szkoda powierzchni na taką wielką łazienkę,może jakaś siłownia,pokój rekreacyjny,lub cokolwiek innego bo nie wyobrażam sobie tej powierzchni w płytkach a sprzęty w niej zginą,nawet 30m to mega dużo.Macie jakiś pomysł na nią,może będzie jacuzzi/sauna........? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 06.05.2014 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2014 no pewnie że 60m2 to kawał miejsca - ale pamiętajcie, że tam są skosy - więc to jest powierzchnia po podłodze niemniej - WOW ale będzie czad!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 06.05.2014 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2014 Tak, tam są skosy, wiec nie jest to jakiś olbrzym. Nawet był problem gdzie dać kibelek zeby sie w głowę nie walnąć jak sie wstaje. I mamy wyspę na środku, która dzieli łazienkę i dodatkowo ja zmniejsza. Projekt miałam zrobiony 5 lat temu i gust mi sie zmienił, wiec próbuje teraz sama coś rzeźbić. Pomożecie z tymi kaflami? Odwdzięcze sie zdjęciami jak skończymy łazienkę a zdjęcia jak jest teraz moge wstawić wieczorem. Ale jest tak jak w dzienniku, wiec nie wiem czy jest sens Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 06.05.2014 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2014 To rzeczywiście salon kąpielowy:) Ja mam w salonie Metropol Luissiana odcień Gris - prawdziwa zimna "betonowa" szarość - polecam. Eveee a możesz wysłać mi fotkę jak to wygląda u Ciebie. Bardzo ładne te płytki. na zdjeciach wyglądają na ciemne. jakie są w rzeczywistości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 06.05.2014 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2014 Anjamen wskocz na wątek PROJEKT ŁAZIENKI - WIZUALIZACJE tam z pewnością ci pomogą! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eveee 06.05.2014 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2014 Eveee a możesz wysłać mi fotkę jak to wygląda u Ciebie. Bardzo ładne te płytki. na zdjeciach wyglądają na ciemne. jakie są w rzeczywistości? spróbuję coś pokombinować z tymi zdjęciami, bo jeszcze nie mieszkam, a na budowie będę dopiero w czwartek, więc sporo cierpliwości poza tym tam syf niemiłosierny - ale może dam radę uchwycić kolor. ten odcień, który ja mam jest jasny ("gris"), są jeszcze inne - bardziej grafitowe - nazwa chyba "grafito". to zdjęcie dość dobrze oddaje kolor, może nawet troszke są jaśniejsze, i w rzeczywistości też mają taką lekką "przecierkę" na brzegach: http://www.giantstudio.pl/photo/upload/pics/loussiana_grafito_60x60-scale-450-300-0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agathas 07.05.2014 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2014 (edytowane) Bardzo proszę o poradę w sprawie szafek do mojej już wykafelkowanej łazienki. A mianowicie - kusi mnie by zrobić szafkę pod umywalkę w jakimś kolorze, który skupiałby na sobie uwagę zaraz po wejściu. Lecz zastanawiam się co zrobić z pozostałą zabudową bocznej ściany. Jeśli też zrobię w kolorze to już będzie taki przesyt, że każdy dostanie oczopląsu po wejściu:sick:. No i 2 problem to czy dać umywalkę centralnie na szafce, czy może przesunąć ją lekko w lewą stronę tak, żeby na szafce znalazło się trochę miejsca? Co o tym myślicie? Przepraszam,ale nie potrafię usunąć nazwy salonu z projektu. Edytowane 7 Maja 2014 przez agathas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 07.05.2014 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2014 agathas Jest bardzo ładnie! Jasne meble są ponadczasowe i eleganckie, a w łazience jest jasno i lekko. Czy umywalka na wizce jest centralnie pod lustrem? Tak, jak jest ustawiona, jest dobrze. Masz więcej miejsca na blacie po lewej stronie Jedyne co możesz zmienić, to bok szafki umywalkowej z ciemnego na biały. Jeśli jednak Cię korci, to tylko kolory występujące w mozaice Może kolor zbliżony do takiego, jak grzejnik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agathas 07.05.2014 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2014 Tomkowa dziękuję za odpowiedź. Umywalka jest centralnie pod lustrem. Szafkę chciałam zrobić w jakimś kolorze zupełnie odbiegającym od całości ale boję się, że szybko się znudzi i razem z dodatkami stworzy chaos. Mam dylemat odnośnie szafek nad pralką. Wnęka ma głębokość 35 cm i nie mam możliwości całkowitej zabudowy pralki. Tak musi zostać. Jednakże nurtuje mnie zabudowa tzn jakiś nieład w rozmieszczeniu drzwiczek, wnęki itd. Zastanawiam się czy we wnęce (nad pralką i po jej drugiej stronie) nie zrobić szuflad? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts