Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Ale się wysypało ładnych łazienek :yes: aż miło popatrzeć .

Podglądam ostro Wasze łazienki bo muszę zadecydować jak zamontować zestaw geberit/ bidet /rura wentylacyjna.

Dziewczyny czy w misce ustępowej roca Gap warto brać z powłoką maxi clean ?

Ewentualnie czy jest gdzieś jakiś oblegany wątek gdzie można by zapytać ?

Czy kupowałyście zestaw promocyjny ( geberit ,miska,deska,przyciski )

Ja zrezygnowałam z powłoki maxi clean, gdyż było wiele opini że nie utrzymuje się ona zbyt długo więc stwierdziłąm że nie warto za to dopłacać. Kupiłam za to zestaw promocyjny geberit z przyciskiem+wc z deską, gdyż wychodziło bardzo korzystnie cenowo, z tym że ja mam nie Roca Gap tylko Roca Meridian N-compacto.

• Odpowiedzi 15,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

bratkaf

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=258170&d=1399221973

przez te przeszklenia w drzwiach wszystko widać, nie przeszkadza wam to ? :)

Moi znajomi mają drzwi z takimi przeszkleniami i powiem szczerze że korzystanie z toalety jest dosyć krępujące. Co prawda szybka nie jest przezroczysta, ale i tak dosyć wyraźnie widać cień postaci oraz wszystko co ona robi :) Do swojego mieszkania wybrałam wersję tych drzwi z wąskimi szybkami i one wszystko maskują.

Bratkaf w Twojej łazience najbardziej podoba mi się zlew i bateria, są super - duże ale nie przytłaczają. Bardzo ładne drzwi, zamówiłąm podobne Polskone tylko w fornirze cappucino i też sklep stacjonarny dał mi duży rabat bo aż 12% więc cenowo wyszło jak w sklepie internetowym.

dziękuję, umywalka jest ok, bardzo praktyczna w utrzymaniu, ale ta bateria kaskadowa w połączeniu z płytką umywalką to masakra, chlapie strasznie, a za nią mam ciemne płytki:/ Można sobie wyobrazić jak to wygląda po najmniejszym myciu rąk. Teraz już się przyzwyczaiłam, ale na pocżątku dostawałam białej gorączki.

bratkaf

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=258170&d=1399221973

przez te przeszklenia w drzwiach wszystko widać, nie przeszkadza wam to ? :)

Jak ktoś jest w łazience to nic nie widać serio, te szkło jest ciemne grafitowe, a w szybie odbija się kawałek wyspy kuchennej:). Był słoneczny dzień, nie mam jeszcze rolet i słońce odbiło widok na kuchnię z salonem, może dlatego takie wrażenie sprawia jakby to widok łazienki:)

zobacz w zdjęciu powyżej bo w tym cytowanym nie widać, stoją jakieś napoje na wyspie. To odbitka:)

Edytowane przez bratkaf

Dzien dobry wszystkim :) mam wielka prośbę, poszukuje szarych płytek na podłogę w łazience.

Zastanawiałam sie nad takimi Tribeca Antracita Lapatto 60x60 ale nie jestem do końca przekonana. Możecie mi coś polecić. Łazienka jest bardzo duża i doświetlona ma 60m2 wiec mogą być tez grafitowe.

Dzien dobry wszystkim :) mam wielka prośbę, poszukuje szarych płytek na podłogę w łazience.

Zastanawiałam sie nad takimi Tribeca Antracita Lapatto 60x60 ale nie jestem do końca przekonana. Możecie mi coś polecić. Łazienka jest bardzo duża i doświetlona ma 60m2 wiec mogą być tez grafitowe.

To rzeczywiście salon kąpielowy:)

Ja mam w salonie Metropol Luissiana odcień Gris - prawdziwa zimna "betonowa" szarość - polecam.

Mój salon (zwykły nie kąpielowy) ma 30m2 i nie jestem w stanie sobie wyobrazić łazienki jeszcze raz tak dużej. Mi wystarczył by salon kąpielowy 20m2 z wanną na środku. Co zrobić z taką przestrzenią? Jestem ogromnie ciekawa jak to będzie wyglądać, z niecierpliwością czekam na zdjęcia gotowej łazienki.

Mnie by było szkoda powierzchni na taką wielką łazienkę,może jakaś siłownia,pokój rekreacyjny,lub cokolwiek innego bo nie wyobrażam sobie tej powierzchni w płytkach a sprzęty w niej zginą,nawet 30m to mega dużo.

Macie jakiś pomysł na nią,może będzie jacuzzi/sauna........?

Tak, tam są skosy, wiec nie jest to jakiś olbrzym. Nawet był problem gdzie dać kibelek zeby sie w głowę nie walnąć jak sie wstaje. I mamy wyspę na środku, która dzieli łazienkę i dodatkowo ja zmniejsza. Projekt miałam zrobiony 5 lat temu i gust mi sie zmienił, wiec próbuje teraz sama coś rzeźbić. Pomożecie z tymi kaflami? Odwdzięcze sie zdjęciami jak skończymy łazienkę ;) a zdjęcia jak jest teraz moge wstawić wieczorem. Ale jest tak jak w dzienniku, wiec nie wiem czy jest sens

Eveee a możesz wysłać mi fotkę jak to wygląda u Ciebie. Bardzo ładne te płytki. na zdjeciach wyglądają na ciemne. jakie są w rzeczywistości?

spróbuję coś pokombinować z tymi zdjęciami, bo jeszcze nie mieszkam, a na budowie będę dopiero w czwartek, więc sporo cierpliwości :) poza tym tam syf niemiłosierny - ale może dam radę uchwycić kolor.

ten odcień, który ja mam jest jasny ("gris"), są jeszcze inne - bardziej grafitowe - nazwa chyba "grafito".

to zdjęcie dość dobrze oddaje kolor, może nawet troszke są jaśniejsze, i w rzeczywistości też mają taką lekką "przecierkę" na brzegach:

http://www.giantstudio.pl/photo/upload/pics/loussiana_grafito_60x60-scale-450-300-0.jpg

Bardzo proszę o poradę w sprawie szafek do mojej już wykafelkowanej łazienki. A mianowicie - kusi mnie by zrobić szafkę pod umywalkę w jakimś kolorze, który skupiałby na sobie uwagę zaraz po wejściu. Lecz zastanawiam się co zrobić z pozostałą zabudową bocznej ściany. Jeśli też zrobię w kolorze to już będzie taki przesyt, że każdy dostanie oczopląsu po wejściu:sick:. No i 2 problem to czy dać umywalkę centralnie na szafce, czy może przesunąć ją lekko w lewą stronę tak, żeby na szafce znalazło się trochę miejsca? Co o tym myślicie?1.jpg 2.jpg

Przepraszam,ale nie potrafię usunąć nazwy salonu z projektu.

Edytowane przez agathas

agathas

Jest bardzo ładnie! Jasne meble są ponadczasowe i eleganckie, a w łazience jest jasno i lekko. Czy umywalka na wizce jest centralnie pod lustrem? Tak, jak jest ustawiona, jest dobrze. Masz więcej miejsca na blacie po lewej stronie :) Jedyne co możesz zmienić, to bok szafki umywalkowej z ciemnego na biały. Jeśli jednak Cię korci, to tylko kolory występujące w mozaice :) Może kolor zbliżony do takiego, jak grzejnik?

Tomkowa dziękuję za odpowiedź. Umywalka jest centralnie pod lustrem. Szafkę chciałam zrobić w jakimś kolorze zupełnie odbiegającym od całości ale boję się, że szybko się znudzi i razem z dodatkami stworzy chaos. Mam dylemat odnośnie szafek nad pralką. Wnęka ma głębokość 35 cm i nie mam możliwości całkowitej zabudowy pralki. Tak musi zostać. Jednakże nurtuje mnie zabudowa tzn jakiś nieład w rozmieszczeniu drzwiczek, wnęki itd. Zastanawiam się czy we wnęce (nad pralką i po jej drugiej stronie) nie zrobić szuflad?