Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Kiedyś wrzucałem tu wstępny projekt mojej łazienki, teraz po wielkich bólach w końcu powoli nabiera to rzeczywistych kształtów:) brakuje jeszcze zabudowy mdf we wnęce po prawej stronie lustra i kinkietu klejonego na lustrze, ale do tygodnia wszystko powinno być na tip top. A Co o tym sądzicie ?

A przypomniało mi się jeszcze, że grzejnik malowany będzie na szary mat.

8.jpg9.jpg1.jpg2.jpg

Edytowane przez Balearic1985

• Odpowiedzi 15,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Balearic wyszło bardzo ładnie, gratulacje!! :D

Powiedz, jaką taśmę led zastosowałeś we wnęce sufitowej pod prysznicem? Jest ona w profilu? Jaka jest odległość lustra od ściany? Jak głęboko taśma jest schowana za lustrem?

Oświetlenie tej łazienki to była moja wielka bolączka, bo szukałem idealnej barwy światła - barwa ciepła powodowała że szare kafle robiły się "brudne" a barwa zimna powodowała że wpadały one w niebieskawy odcień. Całe oświetlenie w łązience łącznie z sufitem, jest ledowe. Wnęka w suficie jest o barwie ciepłej (bez profilu), natomiast taśma ledowa za lustem jest w barwie neutralnej (ok. 4000 k), w takiej same neutralnej barwie szukam teraz żarówek led na sufit ale ciężko jest takie dostać, na zdjęciu zamontowane mam żarówki tymczasowe o róźnych barwach światła. Lustro odsunięte jest od ściany na 10 cm, a sama taśma przyklejona jest do stelażu w odległości 5 cm od ściany.

Anyzek35 ja by zrezygnowała w ogóle z tych dekorów.I odpuscilabym sobie te kafle przy drzwiach.:yes:Rozumiem ze projekt robiony w studiu łazienkowym a im jak wiadomo zależy zeby jak najwiecej klientowi wcisnąć.;)Lustro będzie wklejane czy w ramie? Jeśli wklejane to tez kafle w tym miejscu niepotrzebne.

fajna kobieta, kafle przy drzwiach będą, bo już są zakupione ;-) Poza tym co do tego nie mam żadnych wątpliwości, że powinny być ;-) Co do dekorów wciąż się waham. Myślę, żeby 1 dekor jednak zlikwidować. Tylko który? Załączam poprawiony projekt- co o tym myślicie? A co do lustra, to lustro będzie wklejane w ścianę. Jednak trochę łyso bez żadnego dekoru, jak Wam się wydaje?

Ania Luna 1.jpgAnia Luna 2.jpgAnia Luna 3.jpg

Balearic1985, a u Ciebie bardzo ładnie wyszło :)

Dekory bardzo szybko ci się opatrzą, szczególnie że nie są specjalnie ładne.

Właśnie tego się obawiam, że mogą mi się opatrzeć po jakimś czasie, chociaż kto wie :confused:

szczególnie że nie są specjalnie ładne.

Brzydkie nie są ;-) szczerze mówiąc wyglądają ładniej w rzeczywistości niż na tym projekcie :p

No nic, znam już Wasze opinie, teraz muszę sama zdecydować

Siostra też mi odradza pozbycie się dekorów :p

A moja pani projektant nawet nie chce o tym słyszeć :lol:

AniaS79, tak, masz rację, pracuje w tym salonie :) Ale patrząc w ten sposób to jej bardziej zależałoby na sprzedaży płytek gładkich, bo dekory są o połowę tańsze ;) Płytki gładkie kosztują ok. 100zł./m2, a dekory ok. 50 zł./m2. A poza tym płytki mam już kupione i czekają na budowie, od jutra płytkarz zacznie kłaść. Także jak będę wymieniać dekory na gładkie, to więc muszę dopłacić :p